![]() |
aha, znači 640 će bit'
joj, sad' kad' kupim ovaj pa kad' i s njim počnu sranja k'o sa Seagateom kojeg' su isto ovako hvalili svi... uf |
kolko je aals bolji od aaks? (40kn razlike)
|
Citiraj:
Citiraj:
Pa hebemu, na prosloj stranici ti piše |
Citiraj:
|
Ja sam ipak kupio WD7501AALS na kraju. Uradicu testove ovih dana, chim nadjem slobodnog vremena, pa kachim rezultate.
Datum prozoizvodnje oktobra 2008 :) Uvoz iz Hrvatske... videcemo kako slljaka |
Jel još nekome se smrzne desktop na sekundu, dvije kad se pokuša pristupiti podacima na ovaj disk kad se dugo nije radilo s njime ? I šta bi to moglo značiti, rika možda !
|
valjda ti je namješteno da se gasi poslije nekog vremena kad se ne koristi, pa kad mu pristupiš pričekaš sekundu da se zavrti...
|
nakon silnih čitanja po forumima i saslušanim savjetima sevisera, odlučio sam se uzeti 2 WD6400AAKS i stavit ih u RAID 1 polje da svi podaci gore budu 99% sigurni, no kako sam se počeo detaljnije zanimati za te diskove tako sam i počeo uočavati da na etiketi s gornje strane diska uz onu službenu tvorničku brojku diska bude razdvojen crtom još 5-6 brojeva
npr. WD6400AAKS - 75A7B ili 0072B, pa da li netko zna što te oznake znače.. (inače prije mjesec dana uzeo sam jedan WD6400AAKS iz Protisa.hr i kako sam za tu njegovu oznaku s naljepnice, ne sjećam se više koja je točno, ali uglavno nešto kao WD6400AAKS - XXXXX, našao neke jako negativne recenzije po forumima, kao da je to kao najgora podserija unutar te serije diskova, odmah sma ga preprodao dalje..) e da.. i di ga je najjeftinije uzet... |
Citiraj:
|
Citiraj:
http://forums.storagereview.net/inde...dpost&p=225805 |
Ništa mi nije jasno nakon ovog linka. Pola stvari se ne poklapa.
Moj je WD6400AAKS-22A7B0 i ne uklapa se ni u jedan od navedenih opisa :lol2: |
Citiraj:
|
Citiraj:
EDIT: Citiraj:
|
pdf iz
Citiraj:
|
PDF ima još manje smisla.
|
Uglavno ja sam upravo naručio 2 komada iz Acquisitum Magnuma s oznakom:
WD6400AAKS - 00A7B2 (zamolio sam da mi je prosljede prije nego ih naručim kako bi potražio po net-u da li možda tu oznaku češeće spominju u negativnom kontekstu, ali za sada nisam našao ništa takvo) no nisam uspio iz sadržaja koje daju prethodni linkovi iščitat ove šifre. |
a hebemu... ja sam več "skoro"kliknu na "kupi" i sad sam u teškoj dilemi... dal da rađe uzmem Samsung Spinpoint 500Gb ili taj 640AAKS koji je "kritičan" :D ?:no2drug:
|
Citiraj:
Recimo taj WD6400AAKS - 00A7B2: WD - Western Digital, 6400 - 640.0 GB, A - 3,5" gigabajtni disk, A - WD Caviar, K - 7200 rpm sa 16MB cache, S - Sata 3.0 GB/s to jest Sata II. Ovi ostali brojevi 00A7B2, njihovo točno značenje je dostupno samo onima koji rade u WD-u. Recimo iz ono linka za forum ovo 00 bi značilo da je generic, to jest da nije namijenjen nekom određenom prodavaču, A7 koristi za firmware i zamjenu dijelova, B2 da je valjda 2. revizija iz Cavira linije. |
Pa ti ostali brojevi i jesu zbunjujući. Po ovom što meni piše ( 22A7B0 ) apsolutno ništa ne mogu saznati.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
mislio sam da možda veći broj noviji model nego niži.... |
Citiraj:
Vec 10 sati se mucim da mi ga bios prepozna i ništa.. Uz stari ATA disk radi.. |
|
Citiraj:
|
Citiraj:
hvala:chears: |
imam feeling da mi je disk krepava jel postoji neki dobar software da ga provjerim kako stvari stoje disk se ponasa read-only kad pokusam nesto vece zapisat na njega smrzne... mozda neko zna neko rjesenje... ili ga saljem na reklamaciju
|
Ja sam si u četvrtak kupil taj disk jer imam onaj seagete s SD15 pa da prebacim sve i nekak su mi temp. vece nego na ostalim diskovima. Do 42° se popenje. Inace je 40 skoro stalno, ostali su 35. E sad me zanima dal je to puno ili neki razlog za brigu? Koja je gornja granica?
|
Citiraj:
|
Pa je, između 2 diska mi je, a na ta 2 pušu dva fana. A dobro onda, hvala! :)
|
disk je krepao kako stvari stoje nemogu nista zapisat na njega niti ga formatirat ponasa se read-only ide na reklamaciju :) sreca u nesreci sve je spaseno sa njega ufff
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:53. |