PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

Milentije 09.03.2021. 12:46

Za 15k eura mozes kupiti octaviu karavan sa 2.0 dizelom, mladju od 2016. Ja sam svoju sa brdo opreme i doplata platio ravno 10k, ali je bila na skoro 200000 km, proizvedena 8/2016, ja je kupio 7/2020.

Bixenon prate volan i sami saltaju duga/kratka, polukozna grijana sjedista, kamera za lane assist, parking senzori naprijed i nazad, kozurica na zasjecenom ("sportskom") volanu, komande na volanu, tempomat, glasovne komande,...

Lewis 09.03.2021. 12:53

Citiraj:

Autor Colop (Post 3500133)
Dobro si mu rekao :D
Ajde, nije baš 10k, ali sigurno 5-7 bi trebalo dodati.
Prijatelj mi ima mini građevinsku firmu, koristi Škodu karavan i prezadovoljan je sa njom.
Jedino nisam siguran dal to čudo ima 140+ ks, mislim da ne ?

One 1.6TDi su oko 110Ks a 2.0 TDi je 150 KS.

Psycho 09.03.2021. 13:37

Citiraj:

Autor Doktor O (Post 3500146)
a dada gledao sam kodiaka, ajme kakva moć.

valjda bez 20k eura nemoš uzet prostraniji jači auto obiteljski.
Nema nego dizat kredit kao svaki pravi rvat.

ja sam bio mazdu 6 karavan uvezao iz Njemacke prije 3 i pol godine za 15k EUR(do rege).
100k km, sluzbeni servis odradjen 2 mjeseca prije nego sam je uzeo, "utegnuta" :D sa ful opremom osim koze - znaci mrtvi kut, zakretanje farova i sl.
u istom sam košu bio kao i ti. samo sam trazio par mjeseci takav auto i uvezao preko firme Premium Services iz ZG koja nazalost vise ne radi.

da sam sam isao sredjivati uvoz mogao sam jos ustediti ali nisam se htio jebavati sa svime.

Citiraj:

Autor Doktor O (Post 3500131)
Lp svima.

Tražim automobil, karavan po mogućnosti, 2.0 barem, 140+ ks. Dosta mi je bilo mučenja na 75-100ks sa 5 mudana po 100kg i klima ne ide s mjesta.

Autom putujem na posao 2x tjedno cca, nekih 100km. Ide nas najčešće bar 4x u autu, svi + 100kg.
Bio bi kod mene 7-10 god.

Cifra, 15k eura, max.
Preferirao bi domaće, ali ide i uvoz da imam sigurnog čovjeka.

bazirao sam se na njemačke modele: audi u prvom redu, passat, onda škoda i leon. Onda sve ostalo.

Volio bi da ima barem led ili xenon, nešto opremice.

Pratim njuškalo, našao sam sve i svašta,ali ništa ono da bi otišao odmah po njega.

Ne tražim da mi nađete auto, tražim konstruktivnu raspravu da kupujete sad auto do 15 keka što bi pratili i gledali. Stari mi kaže gledaj Euro 6 i da ima malo km. reko dobro ćaća, daj mi još 10k eura onda

Ugl. eto ako ima tko kakav savjet sugestiju link na kakav oglas zahavalan sam jako.

LP i hvala

potpuno isto razmisljanje kad sam ja trazio auto i dosao do mazde. sad iduci auto ide Octavia RS karavan ili obican karavan sa 4x4 2021.god, ali za dvije godine heh kad taman bude imala km za polovnjacu neku dobru uzeti

partwish 09.03.2021. 14:08

Citiraj:

Autor lowrider (Post 3500140)
Superb ili Octavia.

Novi Golf ima 2.0 TDI s 115 KS.

Milentije 09.03.2021. 14:28

I nova octavia ima samo jedan dizel od 2 litra, u rasponu snage od 115 do 220 KS.

Ako se bude gledala octavia dizelka, izbjegavati verziju od 184 KS (135 kW). Imaju problem sa trosenjem ulja.

zkljaja 09.03.2021. 14:33

Citiraj:

Autor Doktor O (Post 3500131)
Lp svima.

Tražim automobil, karavan po mogućnosti, 2.0 barem, 140+ ks. Dosta mi je bilo mučenja na 75-100ks sa 5 mudana po 100kg i klima ne ide s mjesta.

Autom putujem na posao 2x tjedno cca, nekih 100km. Ide nas najčešće bar 4x u autu, svi + 100kg.
Bio bi kod mene 7-10 god.

Cifra, 15k eura, max.
Preferirao bi domaće, ali ide i uvoz da imam sigurnog čovjeka.

bazirao sam se na njemačke modele: audi u prvom redu, passat, onda škoda i leon. Onda sve ostalo.

Volio bi da ima barem led ili xenon, nešto opremice.

Pratim njuškalo, našao sam sve i svašta,ali ništa ono da bi otišao odmah po njega.

Ne tražim da mi nađete auto, tražim konstruktivnu raspravu da kupujete sad auto do 15 keka što bi pratili i gledali. Stari mi kaže gledaj Euro 6 i da ima malo km. reko dobro ćaća, daj mi još 10k eura onda

Ugl. eto ako ima tko kakav savjet sugestiju link na kakav oglas zahavalan sam jako.

LP i hvala

Octavia 2.0 tdi, cudo sta stane unutra i stvarno mislim da ima dosta mjesta za 100 kilaše, a uz 2.0 150 ks ces tesko mislit kako mu fali snage

Mar 09.03.2021. 15:21

Koje bi bilo najbolje rješenje za dodavanje BT funkcionalnosti u Forda sa CD 6000 radiom?

Opcije su mi: ugradnja originalnog bt modula (cca 500kn plus provlačenje mikrofona kroz armaturu i nabava druge maske od stropne lampe koja sadržava mikrofon).
To je tvorničko riješenje ali me malo brine potencijalna šteta i komplicirano sprovođenja svega.

Alternativna opcija je nabavka nekog BT kita koji se ušteka u aux i upaljač, negativno je to što će žice biti vidljive i što je u Focusa aux u ladici ispred suvozača. Također je upitna kvaliteta zvuka.

Treća opcija je mali BT dongle koji se povezuje iza radija na aux i najmanje je invazivna opcija ali ne nudi mogućnost handsfree razgovora nego samo streaming glazbe. Ovo mi čak i ne smeta toliko jer mi je razlog ugradnje prvenstveno da dobijem mogućnost slušanja glazbe preko mobitela.

John Creasy 09.03.2021. 15:58

zašto ne bi uzeo neki kinez android i probao s njime? pogledaj koja ti dimenzija paše, prema slikama na netu ford cd 6000, odgovara ti i 1din i 2din, samo trebaš vidit što točno želiš od uređaja

isti problem na alfi gt, uzeo sam na amazonu kineza, sad još trebam ugradit pa vidit dojmove

tux-scooby 09.03.2021. 16:19

Citiraj:

Autor Mar (Post 3500189)
Koje bi bilo najbolje rješenje za dodavanje BT funkcionalnosti u Forda sa CD 6000 radiom?

Opcije su mi: ugradnja originalnog bt modula (cca 500kn plus provlačenje mikrofona kroz armaturu i nabava druge maske od stropne lampe koja sadržava mikrofon).
To je tvorničko riješenje ali me malo brine potencijalna šteta i komplicirano sprovođenja svega.

Alternativna opcija je nabavka nekog BT kita koji se ušteka u aux i upaljač, negativno je to što će žice biti vidljive i što je u Focusa aux u ladici ispred suvozača. Također je upitna kvaliteta zvuka.

Treća opcija je mali BT dongle koji se povezuje iza radija na aux i najmanje je invazivna opcija ali ne nudi mogućnost handsfree razgovora nego samo streaming glazbe. Ovo mi čak i ne smeta toliko jer mi je razlog ugradnje prvenstveno da dobijem mogućnost slušanja glazbe preko mobitela.

Provjeri mozda neki interface tipa Yatour.

coconut 09.03.2021. 16:35

Frend je za 100kn kupio FM transmiter koji se ubode u priključak za upaljač za cigarete i frekvencija podesi na radiju. Šljaka mu i kao mp3 player i kao handsfree. Sličan je ovome
https://www.instar-informatika.hr/au...84007/product/

Keyser Söze 09.03.2021. 16:43

imao sam nekoliko fm transmittera i ovaj je najkvalitetniji

spawn 09.03.2021. 16:53

Ako puno putuješ, izbjegni fm transmitter. Znaju se miješat fm radio kanali u razgovor ili glazbu :)

King of 4 09.03.2021. 17:06

Citiraj:

Autor Mar (Post 3500189)

Uzmi si treću opciju. Fora je da ti telefonski pozivi i dalje idu preko zvučnika u autu, a za mikrofon samo koristiš mikrofon od mobitela, kao da si na speakerphonu.

Zaboravi na FM transmitter.

darkydark 09.03.2021. 19:42

Baš neki dan u svog fikusa ubacio bt transmiter iza radija. 10ak$ neki kinez, zena zadovolja, ja zadovoljan.

Doduše ja sam ubacio i prekidač da mogu šaltat aux/bt pa je sve skupa malo provlačenja žica i lemljenja bilo.

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

lowrider 09.03.2021. 19:54

Citiraj:

Autor partwish (Post 3500170)
Novi Golf ima 2.0 TDI s 115 KS.

Uz Octaviu, Golf nema smisla :fiju:
A ova nova izgleda fenomenalno, za razliku od novog Golfa koji mi je katastrofa dizajn, gori nego prijašnje verzije :D

Vozio sam par dana Superb 2, kad otvoriš prtljažnik, pitaš se zašto to nemaju svi ostali auti, zaboraviš na taj ružan izgled auta od iza.

R3nchi 09.03.2021. 20:39

Citiraj:

Autor strgani (Post 3499822)
Računaj da Zg ne možeš računati kao samo "Zg". Vozio se ti po slavonskoj usred noći/ vikendom 80 na sat, potrošnja je minimalna, provozaj se u 8 ujutro po centru pa da te vidim.

Ne znam dal sam napomenio nismo ulazili u sam centar grada (ona je U trnskom) i nismo se vozili kad se ide kuc s posla..

Al bitna razlika je da su kolko tolko u ZG semafori sinhronizirani da i promet tece i ljude voze a ne izrk. za volanom..

Ovdje btj debili voze ko babe 50 kmh na 90kmh cesti.. Na ocito zeleno on nebi dao gasa vec je njemu spica cekat na semafrou, nedo bog da padne kisa tada je brzina prometovanja gradom 30kmh.. Ko je iz OSijeka nek me opovrgne..
I sto su semafori debilni i bezveze postavljeni..
Ja na potezu od 200m imam 4 jeb semafora na kojem te kaci svako jebb crveno..

c-shadow 09.03.2021. 20:53

Citiraj:

Autor Keyser Söze (Post 3500209)
imao sam nekoliko fm transmittera i ovaj je najkvalitetniji

Jel se može u tako nešto uštekati i USB stick s mjuzom ili ide isključivo streaming s mobitela preko BT?
Guglanjem nalazim i takve modele kod kineza, ali nisam vidio da xiaomi ima.

Na ženinom starom cliu sam bio prije nekoliko godina ugradio od kineza spravicu koja je otraga išla na original konektore od radia, drugi kraj kabela je bio ugrađen unutar pretinca kod suvozača i kutijica je imala aux, SD i USB ulaze. Žice provučene unutra pa se ništa nije vidjelo, a sve original kontrole na volanu i dalje su radile. Nakon 2g je spravica krepala i sad tražim zamjenu pa razmišljam da joj ubacim neki takav u utičnicu od upaljača :)

Doktor O 09.03.2021. 22:33

Citiraj:

Autor Psycho (Post 3500163)
ja sam bio mazdu 6 karavan uvezao iz Njemacke prije 3 i pol godine za 15k EUR(do rege).
100k km, sluzbeni servis odradjen 2 mjeseca prije nego sam je uzeo, "utegnuta" :D sa ful opremom osim koze - znaci mrtvi kut, zakretanje farova i sl.
u istom sam košu bio kao i ti. samo sam trazio par mjeseci takav auto i uvezao preko firme Premium Services iz ZG koja nazalost vise ne radi.

da sam sam isao sredjivati uvoz mogao sam jos ustediti ali nisam se htio jebavati sa svime.

potpuno isto razmisljanje kad sam ja trazio auto i dosao do mazde. sad iduci auto ide Octavia RS karavan ili obican karavan sa 4x4 2021.god, ali za dvije godine heh kad taman bude imala km za polovnjacu neku dobru uzeti

Mazde su skupe, barem kod nas, a i dalje sam mišljenja da im je lim za kurac, pošto će taj auto ić po zimama, kamenju, soli i snijegu.
Lički predio i ceste zakurac, e sad ne znam jel i dalje mazde prati takav renome.

Citiraj:

Autor Milentije (Post 3500147)
Za 15k eura mozes kupiti octaviu karavan sa 2.0 dizelom, mladju od 2016. Ja sam svoju sa brdo opreme i doplata platio ravno 10k, ali je bila na skoro 200000 km, proizvedena 8/2016, ja je kupio 7/2020.

Bixenon prate volan i sami saltaju duga/kratka, polukozna grijana sjedista, kamera za lane assist, parking senzori naprijed i nazad, kozurica na zasjecenom ("sportskom") volanu, komande na volanu, tempomat, glasovne komande,...

A di si je našao bratke takvu, odmah bi dao za nju 15 da ima to sve.
Kako te servis snašao onda, na 200 šta si sve mijenjao?

https://www.index.hr/oglasi/skoda-oc...di/oid/2274232
https://www.index.hr/oglasi/skoda-su...1g/oid/2383698

domy_os 09.03.2021. 22:52

Citiraj:

Autor R3nchi (Post 3500268)
Ne znam dal sam napomenio nismo ulazili u sam centar grada (ona je U trnskom) i nismo se vozili kad se ide kuc s posla..

Al bitna razlika je da su kolko tolko u ZG semafori sinhronizirani da i promet tece i ljude voze a ne izrk. za volanom..

Ovdje btj debili voze ko babe 50 kmh na 90kmh cesti.. Na ocito zeleno on nebi dao gasa vec je njemu spica cekat na semafrou, nedo bog da padne kisa tada je brzina prometovanja gradom 30kmh.. Ko je iz OSijeka nek me opovrgne..
I sto su semafori debilni i bezveze postavljeni..
Ja na potezu od 200m imam 4 jeb semafora na kojem te kaci svako jebb crveno..

Potvrđujem, manji gradovi su katastrofa za vožnju. Semafori svako malo, kratko zeleno, nesinkronizirani, kilavi vozači, a i motor se zbog kratkih relacija ne stigne ugrijati. Po jačim zimama mi potrošnja dizela bude 8-9 litara što mi po ZG-u nikad nije bilo.

partwish 10.03.2021. 00:02

Citiraj:

Autor lowrider (Post 3500261)
Uz Octaviu, Golf nema smisla :fiju:
A ova nova izgleda fenomenalno, za razliku od novog Golfa koji mi je katastrofa dizajn, gori nego prijašnje verzije :D

Vozio sam par dana Superb 2, kad otvoriš prtljažnik, pitaš se zašto to nemaju svi ostali auti, zaboraviš na taj ružan izgled auta od iza.

Ja sam Golfa spomenuo jer mi je prvi pao na pamet u kontekstu gdje je kolega napisao da su 2.0 TDI preko 140 KS. Nisam davao preporuke za auto. ;)

coconut 10.03.2021. 06:27

@c-shadow
Imam u ormaru jednog koji nije BT već samo FM. Pičio mi je mjuzu na audio sistem sa usb sticka i SD kartice (obične SD, ne microSD). Čak ima i daljinski.

sokre10 10.03.2021. 09:10

Citiraj:

Autor Doktor O (Post 3500301)
Mazde su skupe, barem kod nas, a i dalje sam mišljenja da im je lim za kurac, pošto će taj auto ić po zimama, kamenju, soli i snijegu.
Lički predio i ceste zakurac, e sad ne znam jel i dalje mazde prati takav renome.

A di si je našao bratke takvu, odmah bi dao za nju 15 da ima to sve.
Kako te servis snašao onda, na 200 šta si sve mijenjao?

https://www.index.hr/oglasi/skoda-oc...di/oid/2274232
https://www.index.hr/oglasi/skoda-su...1g/oid/2383698

Mazde su skupe, odrzavanje također.
Da se razumijemo, nisu to loši auti.
Međutim more sitnica kvari iskustvo.
A limarija kad krene, nema povratka.
Po meni, mazdu kupiš god-dvije staru, voziš do 7-8 godina i rijesio si se muke.
Lim i lak su kod mene bili presudni faktor da ne kupim drugu.
Puno je prituzbi od ljudi o ostecenjima uzrokovanim kamencicima, jednostavno je lak pretanak i premekan i onda krene hrđa itd.

Na kraju, pitanje za znalce.
Koža u autu, sa čime održavati?
Koliko često. Prvi mi je auto sa kožom unutra...

Poslano sa mog VOG-L29 koristeći Tapatalk

Keyser Söze 10.03.2021. 09:42

Citiraj:

Autor c-shadow (Post 3500273)
Jel se može u tako nešto uštekati i USB stick s mjuzom ili ide isključivo streaming s mobitela preko BT?
Guglanjem nalazim i takve modele kod kineza, ali nisam vidio da xiaomi ima.

Na ženinom starom cliu sam bio prije nekoliko godina ugradio od kineza spravicu koja je otraga išla na original konektore od radia, drugi kraj kabela je bio ugrađen unutar pretinca kod suvozača i kutijica je imala aux, SD i USB ulaze. Žice provučene unutra pa se ništa nije vidjelo, a sve original kontrole na volanu i dalje su radile. Nakon 2g je spravica krepala i sad tražim zamjenu pa razmišljam da joj ubacim neki takav u utičnicu od upaljača :)

iskreno to nisam ni probao puno su mi vaznija 2 brza punjaca. doduse ima neki app gdje stelas neke stvari u vezi njega al rekao bih da player NEMA. ovo je vise punjac s opcijom transmittera

Stanky069 10.03.2021. 10:28

Citiraj:

Autor sokre10 (Post 3500343)
Na kraju, pitanje za znalce.
Koža u autu, sa čime održavati?
Koliko često. Prvi mi je auto sa kožom unutra...

Poslano sa mog VOG-L29 koristeći Tapatalk

Ja uzimam od Armor All-a losion za kožu...obrišem vlažnom krpom prvo,posušim malo i onda utrljam sa pamučnom krpom taj losion...otprilike svaki drugi vikend.

I zaboravih reći imam i njihove vlažne maramice za kožu,povremeno između obrišem s tim...

rodney 10.03.2021. 10:35

@Doktor O
Volvo?

Mar 10.03.2021. 10:58

Da se vratim na onu bluetooth zavrzlamu.
Mogu dobiti ovo relativno povoljno (100 eura) sa stražnjom kamerom u paketu.
https://www.erisin.com/products/eris...ms-dvr-dab-dsp

Čini mi se neloše i solidno figura u autu jer je napravljeno baš za taj model.

coconut 10.03.2021. 11:05

Imaš nekoga tko će ti pospajati te žice jer mi se čini da to neće biti lako obzirom da ih ima more.

Exomaniac 10.03.2021. 11:36

I nadam se da ove oznake imaju i latinične znakove pa da se zna kaj koja žica radi :D
jer inače bude veselo

SPLiFF 10.03.2021. 12:34

Citiraj:

Autor Mar (Post 3500371)
Da se vratim na onu bluetooth zavrzlamu.
Mogu dobiti ovo relativno povoljno (100 eura) sa stražnjom kamerom u paketu.
https://www.erisin.com/products/eris...ms-dvr-dab-dsp

Čini mi se neloše i solidno figura u autu jer je napravljeno baš za taj model.

Kod one prve "original" opcije vjerojatno ne moraš mikrofon staviti na predviđeno mjesto, možeš ga staviti bliže radiju, npr. u otvor ventilacije, ima sigurno više zgodnih mjesta koja ne zahtjevaju provlačenje žice kroz pola auta.

A ovaj kinez stvarno povoljno možeš dobiti s obzirom na cijenu u tom shopu.
Jel možeš povoljno nabaviti za Megane III ? :)

Nikky 10.03.2021. 13:00

Samo za primjer (za neki Megane) > https://www.erisin.com/products/eris...-navi-cd-bt-sd
ovaj ima i za pimp - anje via OBD :)

Ali da tu ima posla sve provući, pospajati ... ima,
ukoliko oznake nisu na čajniz onda je lako.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:32.