PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

lowrider 04.03.2021. 18:19

[QUOTE=strgani;3498531]Da, plin je unutra, direktan, znači tekuća faza/QUOTE]

Da, to je to. Vozi(o)m dva auta sa dva identična motora, jednom plin ugrađen na 8000km (prodan, sad je na nešto preko 200 000km) i sadašnjem drugom na 140 000km.
Oba indirektni turbo benzinci.

Ogromna razlika u čistoći prvog motora iznutra, nakon 200 000km, niti jedna brtva proslinila, potrošnja ulja koji deci na 10tak 000km, turbina i kanali ulja prema njoj ko novi, niti malo lufta na osovini, stvarno preočito

Na sadašnjem se sad polako motor čisti iznutra, nakon par promjena ulja.

Eto iz prve ruke, stvarno je nevjerojatno koliko plin "čuva" motor dugoročno.

Wolverine 04.03.2021. 19:09

Citiraj:

Autor pci_e3x (Post 3498679)
:goood: :goood:

Collector tablice .. to su za old timere ili?

Da, povlaci neke benefited ali i uvijete koje mora zadovoljit vozilo.

Ne smije biti jedino vozilo koje glasi na tvoje ime
Minimalno 25g staro
Originalno stanje bez vidljivih ostecenja i korozije izvana, bez ostecenja interijera.
Sva oprema mora biti originalna ili iz te generacije. Ako je aftermarket opet mora biti iz te generacije.

Imas limit koliko km smijes raditi godisnje.

Recimo kad sam isao gledat za proces dobit tablice za svoj E36 sve sto sam trebao bilo bi vratit originalne style 6 kotace jer sam imao ljetni setup sa Style 68felgama koje nisu sa E36 generacije, maknut head unit I vratit originalan radio kasetofon.

Na kraju odustao I prodao ga liku. Zajebo se gadno ali ok.

Tako sam prosli vikend vidio lika u mint E32 750iL. Collector tablice, auto ko da je iz salona izasao.

Mislim da zivi negdi u kvartu jer to je vec treci puta da ga vidim.

Citiraj:

Autor lowrider (Post 3498685)
Da, to je to. Vozi(o)m dva auta sa dva identična motora, jednom plin ugrađen na 8000km (prodan, sad je na nešto preko 200 000km) i sadašnjem drugom na 140 000km.
Oba indirektni turbo benzinci.

Ogromna razlika u čistoći prvog motora iznutra, nakon 200 000km, niti jedna brtva proslinila, potrošnja ulja koji deci na 10tak 000km, turbina i kanali ulja prema njoj ko novi, niti malo lufta na osovini, stvarno preočito

Na sadašnjem se sad polako motor čisti iznutra, nakon par promjena ulja.

Eto iz prve ruke, stvarno je nevjerojatno koliko plin "čuva" motor dugoročno.

Redovna zamjena ulja, kvalitetnog ulja cuva motor. Ali I izbjegavanje kratkih relacija. Mozes mjenjat ulje redo no ali ako vozis stalno gladan auto opet ces imat talog I majonezu. :D

Evo 350 000 km benzinac :D
PSX-20201107-115756 PSX-20201107-115847

adaksinjo 04.03.2021. 20:16

ne znam jel već bilo...

pci_e3x 04.03.2021. 20:49

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3498706)
Da, povlaci neke benefited ali i uvijete koje mora zadovoljit vozilo.

Ne smije biti jedino vozilo koje glasi na tvoje ime
Minimalno 25g staro
Originalno stanje bez vidljivih ostecenja i korozije izvana, bez ostecenja interijera.
Sva oprema mora biti originalna ili iz te generacije. Ako je aftermarket opet mora biti iz te generacije.

Imas limit koliko km smijes raditi godisnje.

Recimo kad sam isao gledat za proces dobit tablice za svoj E36 sve sto sam trebao bilo bi vratit originalne style 6 kotace jer sam imao ljetni setup sa Style 68felgama koje nisu sa E36 generacije, maknut head unit I vratit originalan radio kasetofon.

Na kraju odustao I prodao ga liku. Zajebo se gadno ali ok.

Tako sam prosli vikend vidio lika u mint E32 750iL. Collector tablice, auto ko da je iz salona izasao.

Mislim da zivi negdi u kvartu jer to je vec treci puta da ga vidim.

Postena pravila, a da cak gledaju i koje su felge na njemu - svaka cast. Da nedode neko sa seljo tuningom po collectors tablice :)
Benefit osiguranje i porez, s obzirom na ograniceno km?

Dizel 04.03.2021. 20:56

Trebam lagani savjet, kupio prije par mjeseci u AutoKreso Bosch S3 akumulator i otkad sam ga promijenio primjecujem da nest nije kak spada, kad palim ujutro na ladno kola pali se airbag i nakon par km se ugasi kad se auto ugrije, malo teze i vergla. Danas odem kod frenda autoelektricara provjerit bateriju i sa onim CIAK testerom kaze da je na 41% baterija. Sta radit? Necu da me zavlace da im vrac ovaj pa da nemam nikakav. Dok cekam sta ce oni zgruntat. Dal da odma trazim novi, a oni nek se jebu s ovim i da im ga saljem nazad tek kad mi novi posalju?

Mario92 04.03.2021. 21:11

Ovog Adri-ja sam gledao 2 minute i morao clearati history od količine susramlja.

Kaj se mog 1.6 TDI tiče, ne znam kaj da velim ali meni je potrošnja 5l/100km, računam kilometre po odometru i kolko tankam, tak da ne računam po BC.

Istina, u pitanju je Ibiza 6j sa 1170kg tak da za relativno lagani auto + defanzivnu vožnju nije nit čudo.

Još da se nadovežem na DPF filter priču od prije nekoliko stranica - auto imam evo danas točno 4 godine, napravio 85k km s njim. Ni jednom se nije upalila DPF lampica, ali se zato palila regeneracija + povremeno ispuhivanje motora na autocesti (bitno da su okretaji na iznad 2000). Evo, da kucnem o drvo, nikakvih problema.

Razmišljam samo napraviti preventivno veliki servis, trenutno sam na 101k km pa da budem miran.

Wolverine 04.03.2021. 21:30

Citiraj:

Autor pci_e3x (Post 3498730)
Postena pravila, a da cak gledaju i koje su felge na njemu - svaka cast. Da nedode neko sa seljo tuningom po collectors tablice :)
Benefit osiguranje i porez, s obzirom na ograniceno km?

Da osiguranje zna biti i deset puta manje :D

Ovdje imas nesto o uvjetima sto I kako
https://www.icbc.com/vehicle-registr...-vehicles.aspx

Fora za ekipu koja ima tak neki autic pa ga vozi vikendom iz gusta.

Kao recimo ovo :D

20210217-144052 20210217-144103

pci_e3x 05.03.2021. 07:47

uhh koja perverzija
Kako fora ovo s ispusnim cijevima kroz branik (a dnisu fake kao kod danasnjih :D )

GoGzS 05.03.2021. 08:33

@Wolv

Nice ulov, jos da je split window :D

1v@n 05.03.2021. 09:02

Nisam siguran koji su modeli u pitanju jer je u blizini čučao zaštitar koji me i zbog ovog čudno pogledao pa nisam išao bliže. Desni je bio spojen na struju
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...98b4e8ee1d.jpg

Majti 05.03.2021. 10:44

Desni je SF90 Stradale :goood:

Mommistake 05.03.2021. 10:51

A lijevi je 458 Speciale. :)

xlr 05.03.2021. 12:06

Odlican 5! Zna netko koji bi ovo bio model? :P

https://i.imgur.com/v3IqsNz.jpg

Prki 05.03.2021. 12:42

Pozz ekipi, ako sam promašio temu recite gdje da se prebacim. Megane 2 face lift je u pitanju, oslabila su mi kratka svjetla, jako, i našao sam da su mi otišli projektori u farovima. Projektori su čitavi ali je otišao onaj aluminiski reflektirajući premaz u onim čašicama gdje ide sijalica. Da li tko zna kojim procesom i kako se to da ponovo premazati, prebojati ili šta god da se tu radlio u originalu. Našao sam lika na YT, Rusa nekog i majstor mu je to napravio za 1000 rubalja (85kn), pa kontam da je to nešto što bi i kod nas netko mogao napraviti kada bi znao šta da tražim. Farovi su mi 560kn najeftiniji neki, Valeo 1100kn a trebam 2kom. Našao sam ko Kineza projektore za 50€ al ako može bez čekanja dostave i vjerovatnog plaćanja carine, da se kod nas da se to sredi još bolje. Ako tko ima kakvu info bio bi zahvalan.

Vuco 05.03.2021. 12:49

Djelim tvoju patnju sa tim svjetlima na autu i trebaš naći nekoga tko će ti počistiti aluminijski premaz i napariti novi aluminij gore. Iskreno, uređaji za naparivanje nisu baš jeftini, pa nisam siguran koliko će biti jeftinije od novih Denso ili Valeo farova.

Prki 05.03.2021. 12:55

Našao sam ovo na YT https://www.youtube.com/watch?v=acLAiWGAmls , ne kužim ga ama baš ništa ali tako nešto bi trebalo iako mislim da je ovo kromiranje., al u najgorem slučaju naručit ću samo projektore od kineza. S tim da mora biti Aluminij a ne krom.

Našao, radi se o vakumskoj metalizaciji, i radi ju SLIP obrt u Zg, pokušavam dobiti lika da vidim koliko to košta ali ako netko zna nekoga tko to radi u Slavoniji, neka javi.

I ako tko zna s čim lik to lijepi plastiku u videu na 6:50 , zanima me kakav je to prah
https://www.youtube.com/watch?v=kdqpKzs3k_k

lowrider 06.03.2021. 12:31

Čitao sam negdje da rade tu obnovu reflektora za oldtimere, al zaboravih gdje, mislim da čak je taj u ZG.
Mislim da je i cifra bila poprilična-pošto se to obično radi za farove kojih vjerojatno više nema za kupiti

n30n 06.03.2021. 20:10

Placa li se sad krcki most? Konkretno sutra bi isao pa da znam

Xiaomi 06.03.2021. 20:14

Mostarina je u potpunosti ukinuta 15. lipnja 2020. godine

Naplatna postaja

Krčki most (M)
Otvoreni sustav - na naplatnoj postaji se odmah vrši naplata (ne preuzima se kartica)

IA I II III IV
0,00 0,00 0,00 0,00 0,00

n30n 06.03.2021. 21:07

Fala, na stranici HAC-a sam naletio na cjenik di je 35kn al očito je to staro pa sam htio provjeriti

Milentije 06.03.2021. 23:05

Citiraj:

Autor Prki (Post 3498875)
Pozz ekipi, ako sam promašio temu recite gdje da se prebacim. Megane 2 face lift je u pitanju, oslabila su mi kratka svjetla, jako, i našao sam da su mi otišli projektori u farovima. Projektori su čitavi ali je otišao onaj aluminiski reflektirajući premaz u onim čašicama gdje ide sijalica. Da li tko zna kojim procesom i kako se to da ponovo premazati, prebojati ili šta god da se tu radlio u originalu. Našao sam lika na YT, Rusa nekog i majstor mu je to napravio za 1000 rubalja (85kn), pa kontam da je to nešto što bi i kod nas netko mogao napraviti kada bi znao šta da tražim. Farovi su mi 560kn najeftiniji neki, Valeo 1100kn a trebam 2kom. Našao sam ko Kineza projektore za 50€ al ako može bez čekanja dostave i vjerovatnog plaćanja carine, da se kod nas da se to sredi još bolje. Ako tko ima kakvu info bio bi zahvalan.

Tu nema lijeka. Bilo kakva egzibija ce te izaci skuplje od kupovine novih TYC, Depo ili slicnih farova, a opet ce ti ostati pozutjelo kuciste fara.
Kupi par novih TYC, Depo ili slicnih farova, ubaci unutra kulturne sijalice i vozi.
Ja sam 2018. na svom meganu iz 2008. zjenio farove iz istih razloga i preporodio se.

Nikky 06.03.2021. 23:47

Citiraj:

Autor Dizel (Post 3498732)
Trebam lagani savjet, kupio prije par mjeseci u AutoKreso Bosch S3 akumulator i otkad sam ga promijenio primjecujem da nest nije kak spada, kad palim ujutro na ladno kola pali se airbag i nakon par km se ugasi kad se auto ugrije, malo teze i vergla. Danas odem kod frenda autoelektricara provjerit bateriju i sa onim CIAK testerom kaze da je na 41% baterija. Sta radit? Necu da me zavlace da im vrac ovaj pa da nemam nikakav. Dok cekam sta ce oni zgruntat. Dal da odma trazim novi, a oni nek se jebu s ovim i da im ga saljem nazad tek kad mi novi posalju?

Nevalja akumulator, pogotovo ako je na 40% nakon samo par mjeseci.
Trebaš se izboriti za novi akumulator, ne nužno isti tip.
Bosh i varta su dosta loši u zadnje vrijeme, osim onih skupih za start - stop.
U mene je trenutno (cca 2 god) > https://beren.hr/beren-battery-gold/
Nedavno sam samo ga full napunio jer je teže palio a auto se rjeđe / manje vozi.

Exomaniac 07.03.2021. 00:23

Svi ti akumulatori su više-manje pitanje sreće i kako te pogodi. Barem iz naših iskustava doma. Neki izdrže jedva dvije godine, neki su izdržali i šest-sedam skoro, a da nisu bili od renomiranog proizvođača neko neki brend ovako.

A za kolegu s problemom, samo ti inzistiraj na tome da ti daju novi akumulator. Ovo već zvuči sumnjivo na početku da se tako nisko spusti ako ti auto radi prije toga da se napuni. Jel električar provjerio dal ispravno alternator puni akumulator?

mamikulcic 07.03.2021. 02:32

A koja je marka automobila u pitanju? Ne znam za ostale ali npr. na bmw-u je potrebno registrirati novi accu jer inače postoji šansa da ga alternator uništi nakon kratkog vremena radi neadekvatnog punjenja...

Dizel 07.03.2021. 14:41

Megane 2 Grandtour 1.9dCi 96kW 2008. Akumulator je Bosch S3 70Ah

Testirao i s multimetrom, kad palim auto (verglam) padne napon na cca 9V. Alternator ga puni sa 14.2V neovisno o obrtajima.

partwish 07.03.2021. 14:47

Citiraj:

Autor Nikky (Post 3499343)
Nevalja akumulator, pogotovo ako je na 40% nakon samo par mjeseci.
Trebaš se izboriti za novi akumulator, ne nužno isti tip.
Bosh i varta su dosta loši u zadnje vrijeme, osim onih skupih za start - stop.
U mene je trenutno (cca 2 god) > https://beren.hr/beren-battery-gold/
Nedavno sam samo ga full napunio jer je teže palio a auto se rjeđe / manje vozi.

Prije koju godinu sam viđao kod Tokića puno dvorište Bosch akumulatora na punjačima koji su bili povrat kupaca, tako da definitivno s Boschom nešto ne štima.

Nikky 07.03.2021. 15:29

Dio asortimana i Bosch i Varta dolaze iz iste tvornice
+
definitivno šroteks dolazi kod nas
+
svojevremeno su sve tvornice degradirale kvalitetu i smanjili garanciju na 2 god. (kartel se dogovorio kako bi se više vrtilo / prodavalo)
+
ako nisi prije gledao, sada dešifriraj kod od godine / tjedna proizvodnje,
pri preuzimanju (novog) gledaj da nije stariji od godine dana
+
sad zavisi šta će ti nuditi za zamjenu, radije uzmi FIAM Titanium Pro ili gore spominjani Beren Gold ili CIAK Starter Extreme (bolji nego vulgaris) ili CIAK vulgaris

That's my 5 cents :)

Mar 07.03.2021. 16:48

Zaboravili na Yuasa akumulatore?

Nikky 07.03.2021. 17:17

Moja isprika, stvarno zaboravio :D

strgani 07.03.2021. 18:15

Citiraj:

Autor Mar (Post 3499495)
Zaboravili na Yuasa akumulatore?

Što s njima?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:34.