![]() |
|
Citiraj:
Kako to, kako to? Jedna od glavnih stvari, osim ekologije je bila "jeftino održavanje". Kad odjednom...... Citiraj:
Napravi ga ranije.... Citiraj:
Ako nas regulacijom ne natjeraju. Mada mi sve nekako izgleda da će praksa pokazati da to nema smisla. |
Kae najgore sa tim servisom, filter je 33 eura, potrošni materijal 7 (kaj god to bilo), a 100 eura ruke da promijene i pogledaju auto.
Na 2000km su mijenjali lijevi amortizer jer jelupalo prkeo rupa, da bi se isti simptom javio opet. Vele, nemremo replicirat problem, nas tri smo se vozili i nije nis lupalo. Reko ok, krenem doma i na prvom lezecem se čuje TUK. Vratim se, reko ajd ti samnom u auto..prvi ležeći i evo ti TUK...gdje ste se vas trojca vozili da mi je znat |
Citiraj:
Nazalost, to su danasnji automonteri, ne automehanicari. Mijenjaj dok ne pogodis. Ps, potrosni materijal 7 eura su vjerojatno rukavice za si ne uprljaju ruke. |
Citiraj:
Citiraj:
He gle pisao sam tu prije godinu dana da se zimi kolegi električni dildo (dildo=ev) ne napuni do kraja u ne grijanoj garaži pa su mi rekli da ne vjerujem u tehniku budunćnosti, ssdoive i 144hz monitore. :D :lol2: |
Citiraj:
Mene isto čeka uskoro, samo na 6speed. Nigdje ne mogu pronaći info za VW, dal se radi ispiranje, ili samo zamjena ulja. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Eto za sad, sretan sam samo jednom :D |
Citiraj:
Na astri ima 400.000 km, original kvačilo i zamašnjak još gore. Jedino mijenjao EGR ... JEDNOM. I da, prvi vlasnik je. |
Vay - umjesto robotaxija, imamo televozača
https://youtu.be/mVSifReOYG8 https://youtu.be/BnKdkHe6j20 EDIT: Kinezi imaju ono što EU nema - limuzinski Passat, pardon, Magotan https://www.index.hr/auto/clanak/ovo...i/2530377.aspx |
Ne znam o kojem se modelu Hyundai Ioniqa radi, 5 pretpostavljam, ali ako ima i 3 ili jos za broj veci, uglavnom Ioniq.
Najimpresivniji farovi/svjetlo u smislu dojma pojave koje sam vidio dugo vremena. Bas su sjedili, razmisljali i utanacili. Kao da su ga Europejci radili dok su imali vise ukusa. Perfektno izgleda u mraku, kao savrsen potpis ideje. Ostalo me ne zanima, ali kad vidim EU nakaze u mraku, od kojih neki izgledaju kao ugojene amfibije a ne auti, pravo je osvjezenje vidjeti ovako efektnu pojavu iza sebe. U mraku u retrovizoru izgleda kao da gledas nesto sto je vec poznato, bas su ga dobro pogodili. |
Napravljena je usporedba troškova vožnje ICE i EV. Ispada da je kod nas jeftinije voziti ICE.
https://revijahak.hr/2024/01/18/je-l...ci-i-hrvatsku/ |
Citiraj:
|
Zar je moguće da još nitko nije ispričao neku snježnu dogodovštinu? :D
|
Otišao do škole, vratio se doma, ne idem više nigdje danas :D
Razlog nisu cjelogodišnje gume nego apsolutna brzina te sposobnost Zg građana kad padne malo snijega <3 |
Ja sam trebao danas poslom u ZG, ali sam odlučio odgoditi. Izađem van iz dvorišta, jedan bez svjetla s 10cm snijega na haubi i na krovu, drugog je iznenadio snijeg, pa je ušao u pola raskrižja jer nije mogao stati na vrijeme. Dakle, vratio se u dvorište i podigao brisače :D
|
Ja stigao iznenadjujuce easy do ureda u 9 (sa savice do mullerove zgrade kod savskog mosta). Jedino malo napeto sto sam vidio je glovo dostavljac na skuteru, al i on je solidno smooth vozio (sporo al bez eskapada).
Parking od ureda skroz prazan, pod rucnom uletio na svoje mjesto. Today is a good day :D |
Citiraj:
Avantura do posla jutros je bila na ljetnim, niskoprofilnim. Kretanje bez gasa i držanje razmaka, bez problema :goood: |
Gledam dva susjeda jutros, jedan s audi q3 prednji pogon, drugi BMW X5 AWD, zapeli na laganoj uzbrdici na izlazu iz dvorišta, vratili se nazad i ušli u zgradu nazad. Nitko nije očistio dvorište/parking ni izlaz iz dvorišta, a ne znam imaju li cjelogodišnje gume ili ljetne pa nisu uspjeli tih 5-10 cm izgaziti.
Ralica nam još nije prošla pa sam se romobilom otišao provozat, definitivno zabavno :D |
All seazon jutros na cliu. Stare tri godine, oko 8k km max jer je auto bio kod starog koji ga i nije vozio. Proklizavanje i čim takneš kočnicu abs. Guma niti je prestara, niti je potrošena, a niti je zadnje smeće.
Zimske na škodi normalno sve 5. Jedino gdje sam proklizao je tamo gdje sam to i htio bikaz zabava. :) Ima hrpa ljudi s ljetnim gumama vani. U sv. nedjelji izletio šleper kolona je do samobora. Manje mi je jutros trebalo od smb do miramarske nego od miramarske do smb. |
Kad su ovakvi dani posebno mi je drago sto radim od kuce :D
|
Citiraj:
|
Kad smo kod guma - prosle zime stavio Michelin Alpin 6, ovo im je prvi puta da su vidjele snijeg.
Kad se zena vrati s posla (kaze da je full OK dosla do posla) morat cu malo provozati auto da bas vidim kakve su na snijegu. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
hankook kinergy 4s2 na 1ici 118d super ako se hoces igrat gripaju dobro, ako hoces taljiganje nema problema Doduse stavljene na proljece pa su jos "nove", ali ugodno iznenadjen:chears: |
Nema gume koja drži "normalno" kada pada snijeg koji se odmah topi, ispod 10 cm snijega imaš 2 cm utabane bljuzge koja je poput leda.
|
Prosli vikend Slovenija. Brijeg od jedno 50m duzine pod utabanim snijegom. Tesko mi je procijeniti nagib al nije blag. Michelin cc2 (+ ?, ne sjecam se) stare godinu dana. C3 pikaso od 95 konja. ESP svijetlio cijelim putem al je auto isao bez proklizavanja. Na bljuzgi sam isprobavao na ravnom i pod jakim gasom je proklizao ali je uhvatio grip cim sam pustio gas. Nemam iskustva i ne znam vozit po snijegu.
Isao bi sad isprobati ali em je sve vec cisto, em vidim ispred zgrade parking pun (svi na tramvaj izgleda :D) pa mi se neda kasnije traziti parking po bljuzgi. |
Citiraj:
|
Avenija Dubrava danas oko 12:00. Golf GTI (Taxi) na ljetnim gumama. Naravno, po tračnicama juri, kliže, i na crveno ne stane nego gas do poda jer je skužio da je bolje proći nego pokušati stati 🤣
Danas isto svatko vozi Taxi, a još je gori onaj tko mu plati... Sent from my SM-S911B using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
Budem, ne budem čekao tako dugo Citiraj:
U utorak ovdje zapalo malo više snijega pa se otišao provozat sporednim putevima. Pošto je moj 4drive lijepo stavio ESP na OFF i gas. Na uzbrdici ide bez problema, na ravnom još bolje :D Kočenje na snijegu i bljuzgi također top, nemam prigovora. |
Ne bi sad ruku u vatru za gumu ali nisam osjetio ono cukanje kotaca od ABSa. Prije da sam previse poklopio gas u prvoj jer nemam iskustva sa snijegom. Za ovo kaj ja vozim i dalje mi ne pada na pamet se zajebavat s dva seta guma. Da sam na bregu di ralica ne prolazi, drugacije bi pricao, a vjerojatno i drugaciji auto vozio :D
|
Citiraj:
|
Bas citam :
Citiraj:
|
https://youtu.be/iFAtqWOaEgg?si=rFFNAODW4WdfmUEg
Problemi "belog sveta" . 😁 Nemam ništa protiv EV-a, ali još su u fazi testnih kunića. Puno je nedostataka, skupi popravci, infrastruktura, požarni rizik itd... Još barem deset godina će "testirati" ovim tempom. Poslano sa mog PGT-N19 koristeći Tapatalk |
Index je na osnovi istraživanja N1 ingeniozno zaključio da su auti kod nas skuplji nego u DE zbog gramzive države. Za zadnju rečenicu u članku nisam baš siguran da stoji.
https://www.index.hr/auto/clanak/nov...a/2529828.aspx |
Citiraj:
https://electrek.co/2024/01/18/tesla...r-drivers-nyc/ |
Ja sam jučer prvi puta imao priliku isprobati famozni xDrive po snijegu (prošlu godinu ne računam jer je žena sjedila pored :D). Tko je bio na Kalniku zna za uspon 18% kroz Šopron. Bio sam prvi na ona dva dijela koji se ne čisti. S uključenom elektronikom i normalnom kontrolom na gasu ide bez problema. Na drugom dijelu sam probao isključiti elektroniku i malo se poigrati s gasom. Samo ću reći - zabava :D.
Na autu su poprilično tvrde Dunlop SP Winter Sport 3D. Ripna je dobra i nije u "raspadu", ali im je zadnja sezona. Očito su prije mene bile loše skladištene. S druge strane, otac vozi Daciu Sandero Stepway s Kumho Wintercraft WP51. Gume su nebo i zemlja na dodir. Kumho je puuuno mekaniji i to se osjeti na snijegu. Kumho trga ovaj smrznuti snijeg, a Dunlop maltene odmah pretvori snijeg u led. Long story short, xDrive može biti funkcionalan i zabavan (ovisno o gumama), a Dacia je auto koji je oduševio oca :D |
:D :D :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:06. |
|