PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Kineski mobiteli - 2. dio (pročitati 1. post) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=261630)

jura_hr 24.10.2015. 13:34

misliš nakon par dana WOW efekt kak je dugo bil ispravan :D

Ag008 24.10.2015. 13:37

Pa nisu svi Cuboti loši, nitko nije ni pružio šansu njemu, ne razmišljate slobodno.
Pa po specifikacijama, manje para, iz EU pa nema ni poreza (odmah -25% manje), ima bolji ekran... Po svemu ostalom kao Meizu m2 Mini, kvalitetu izrade još ne možemo reći jer nema recenzije no treba pružiti šansu.

fudimenti 24.10.2015. 13:56

Što se tiče specifikacija i to naročito ovih kineza što nisu namijenjeni kineskom tržištu i ne podliježu njihovim propisima, samo bih rekao da papir trpi sve, ako se razumijemo. A da treba bit pozitivan i nadat se najboljemu, to podržavam ako je suma relativno mala.

Brko 24.10.2015. 14:10

za 800kn je nobrainer. ionako svaki kupljen preko tih sajtova treba slati u Kinu ako rikne nešto, tako da sa te strane dođe na isto.

Sunbriel 24.10.2015. 14:18

Što je najbolje, taj Cubot podržava B20, dakle 800MHz LTE. Well, wow, lol.

Brko 24.10.2015. 15:08

Nego, ZoPo... dugo su izdržali u Švabiji kao Zopo.de

Citiraj:

In Germany zopo.de GmbH was the official Distributor for ZOPO mobiles. Providing it from China and selling it with German guarantee. Its Headquarters were in Kiel, Schleswig-Holstein, Germany. However, Zopo.de is now closed due to bankruptcy.

DANCI 24.10.2015. 16:20

Citiraj:

Autor coconut (Post 2844660)
Svakom se mobitelu može zamijeniti baterija. Caka je u tome da ćeš se morati malo zaigrati alatom, a ne samo otvoriti poklopac i staviti novu bateriju.

To je onda zajebancija, to mi netreba uzivotu pored drugih zajebancija. To su kineski mobiteli i moguce je da im je baterija cak losija nego kod razvikanih marki kak je Samsung, Sony itd. zbog ustede u proizvodnji. Pa evo na svom prapovijesnom Samsungu S5670 kojeg mislim zamjeniti za drugi svake godine mijenjam bateriju zato ocekujem da cu to raditi i na kineskom.

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 2844734)
Pa nisu svi Cuboti loši, nitko nije ni pružio šansu njemu, ne razmišljate slobodno.
Pa po specifikacijama, manje para, iz EU pa nema ni poreza (odmah -25% manje), ima bolji ekran... Po svemu ostalom kao Meizu m2 Mini, kvalitetu izrade još ne možemo reći jer nema recenzije no treba pružiti šansu.

Cubot je jos prije par godina bio sinonim najlose kineske kvalitete pa mi je zato malo cudno zasto ljudi preporucuju Cubota pored Meizu, Xiaomi, Lenovo itd. Mozda zbog nabrijanih karakteristika koje nije moguce iskoristiti tipa 8 jezgri, dok 1-2GB rama je jos ok.
Po meni je bitnije gledati nekakvu kvalitetu pa onda karakteristike ipak servis nije unutar tvojeg prebivalista nego Bogu iza nogu, Kina.

Jel mozda ima ko informacije koliko je kostalo slanje mobitela u Kinu zbog kvara ?

Dali Xiaomi, Meizu i Lenovo i dalje sinonim nekakve kvalitete i softwerske podrske ili se to nes srozalo, pitam jer nisam u tim vodama ?

sasha2511 24.10.2015. 16:25

Baterije koje idu u Samsung su iste kao baterije koje idu u Kineze, ne vidim zasto bi bilo razlike kad se ionako svi slazu tamo..

Brko 24.10.2015. 16:31

@DANCI
Onda je za tebe LG L90, LG Bello ili Sony Xperia E4g. Kinezi nikako.

frulex 24.10.2015. 17:50

Citiraj:

Autor DANCI (Post 2844779)
. Pa evo na svom prapovijesnom Samsungu S5670 kojeg mislim zamjeniti za drugi svake godine mijenjam bateriju zato ocekujem da cu to raditi i na kineskom.

Nema to veze s kinezom ili ne-kinezom.
Mojem kinezu iz 2013. Li-Poly baterija drži skoro kao i prvi dan iako je prošla znači barem cca 500 ciklusa punjenja. I 6-7 sati SoT-a pa neću reći da je Samsung sranje.

DANCI 24.10.2015. 22:22

Eto onda sam bio upravu da očekujem da bi vjerojatno morao i kod kineza svake godine mijenjati bateriju kak i na Samsungu.

Tomtam 24.10.2015. 23:04

Možda je malo prepotentno od mene, ali mislim da će se većina složiti da ne treba očekivati da će smartfonu ''do 900kn'' biti potrebno mijenjati bateriju nakon godinu dana, i to ne zato što bi baterija eventualno bila ispravna... Teško je očekivati da će najbolji smartfon tog ranga biti iskoristiv poslije dvije godine.

blava 25.10.2015. 01:00

Prodao bi Coolpad F1 i dodao love za tog Cubota,sta mislite isplativo ?

Radi promjene najvise,jos ovaj je malo impresivniji vizualno...

Sunbriel 25.10.2015. 01:14

@DANC ljudi kažu jedno, a ti i dalje tupiš drugo po svojem. Ne znam zašto su si neki utuvili u glave da su brandovi bog i batina naspram kineza. Pa i brandovi su kinezi. Uglavnom, meni se čini da ti ionako iovako nisi spreman za taj korak.

Brko 25.10.2015. 02:25

Sunbriel... generalno nisi u pravu. Omašila si ceo fudbal.
Samsung, Sony ili LG nisu "kinezi" ako su Made in China. Kao što ni SKF ležaji made in china nisu kineski ležaji. Dajte više shvatite to. Ako si ikada radila ili radiš u firmi koja nešto PROIZVODI (a da nisu plodovi pernatih životinja), znala bi što sve završni proizvod mora zadovoljiti da bi bio vrhunski. Jedne od bitnih stvari su kontrola kvalitete i aftersale support.

Npr. jedan Sony ne možeš uspoređivati sa jednim Cubotom ili iNewom. Ili Samsung sa Elephoneom ili Zopom.
Jer da možeš, onda nebi ovaj Cubot X16 koštao 139USD nego barem za koju stotaru više.

Stoga, to nije rajčica i paradajz nego kruške i jabuke.

Da izvedemo konkluziju: brandovi NISU kinezi. Samo su napravljeni u Kini prema specifikacijama branda kojem je HQ u Južnoj Koreji, Japanu, SADu...

Sunbriel 25.10.2015. 02:22

Promašio si i ti moju poantu. Htjedoh reći da ni brandovi nisu savršeni. Ljudi plaćaju tisuće za high-end Samsunge, sonyje itd. pa svejedno imaju masu problema. No phone is perfect. Ja imala Xperiju Z i na svu sreću je se riješila prije par mjeseci. Par puta morala mijenjati usb flap cover, battery cover, kamera je počela na više mjesta imati mrtve točke. Novac i brand ne garantiraju kvalitetu. Jedina bitna razlika je ta da ako kupiš ovdje, imaš garanciju.

trouble 25.10.2015. 02:53

Citiraj:

Autor Sunbriel (Post 2844940)
Promašio si i ti moju poantu. Htjedoh reći da ni brandovi nisu savršeni. Ljudi plaćaju tisuće za high-end Samsunge, sonyje itd. pa svejedno imaju masu problema. No phone is perfect. Ja imala Xperiju Z i na svu sreću je se riješila prije par mjeseci. Par puta morala mijenjati usb flap cover, battery cover, kamera je počela na više mjesta imati mrtve točke. Novac i brand ne garantiraju kvalitetu. Jedina bitna razlika je ta da ako kupiš ovdje, imaš garanciju.

Al garantiraju garanciju :)

Da si uzeo kineza iz kine...da vidimo,bacao bi ga jednom,dvaput,triput :)

Wuchko 25.10.2015. 07:16

Istina je negdje izmedju :-) Jer i kod brendova se u određenom (većem ili manjem) postotku plaća ime. I ništa više. Kao što me nitko ne može natjerati da uzmem neki garažni brend (s čim samo povećavam rizik od mogućih problema), isto tako me nitko ne može natjerati da iskeširam 4-5 tisuća kuna za brend telefon s jamstvom (jer tolika cijena mi ne opravdava bezbrižnost). Zato se trudim naći neku zlatnu sredinu, a to je po meni brend kinez. Rizik i dalje postoji, ali je ipak manji u odnosu na garažne brendove. Ovo govorim iz iskustva, do sada kupljena 3 uređaja, i svi rade besprijekorno.

locks 25.10.2015. 07:50

Kupim Mi4 na gearbestu za 1500kn pa ako i crkne poslat cu ga u Kinu i to ce me kostat 500kn.dobit cu ili novi uredjaj ili ce ga popravit.
Taj isti Mi4 podere u svakom smislu Sony M4 Aqua koji u Neutrinu kosta 2160kn,ali ima 2god.HR garanciju.
Ja biram Mi4,ali to sam samo ja :o

tutom 25.10.2015. 07:52

Citiraj:

Autor locks (Post 2844953)
Kupim Mi4 na gearbestu za 1500kn pa ako i crkne poslat cu ga u Kinu i to ce me kostat 500kn.dobit cu ili novi uredjaj ili ce ga popravit.
Taj isti Mi4 podere u svakom smislu Sony M4 Aqua koji u Neutrinu kosta 2160kn,ali ima 2god.HR garanciju.
Ja biram Mi4,ali to sam samo ja :o

Pa jel to 1500 kn s svim davanjima ili?

Wuchko 25.10.2015. 08:08

Ne znam kako funkcionira Gearbest sa slanjem u Hrvatsku s EU skladišta, no ja sam uzeo prije 15ak dana s Minideala Mi4 za 215€ (EU warehouse).

RAUL 25.10.2015. 08:17

Mislim da Gear ne salje u RH iz EU skladista.

DANCI 25.10.2015. 08:19

Citiraj:

Autor Sunbriel (Post 2844931)
@DANC ljudi kažu jedno, a ti i dalje tupiš drugo po svojem. Ne znam zašto su si neki utuvili u glave da su brandovi bog i batina naspram kineza. Pa i brandovi su kinezi. Uglavnom, meni se čini da ti ionako iovako nisi spreman za taj korak.

Problem je taj da ti "pravi" brandovi imaju propisanu kvalitetu i naravno pravo testiranje prvih modela dali imaju musica i eliminiranje istog pa tek ide stampanje hrpetinu njih. Uostalom imaju i garanciju koju mozes ostvariti unutar svog prebivalista i do dvije godine npr. Samsung i Sony, a da bi taj proizvod uopce mogao prezivjeti dvije godine koristenja mora imat propisanu kvalitetu i ozbiljnije testiranje od onog testa s par klikova po ekranu da se uvijere da je mob ziv i da reagira na aktivnosti dodira kak testiraju garazni brandovi. Naravno da "pravi" brand modeli imaju problema s kvarovima itd. no zato je tu jamstvo koje ostvarujes unutar svog prebivalista i rijesen problem.
Dok u slucaju kineza gledas isplatljivost reklamacije jer moras slat u kinu, a na to su kinezi racunali. Stavit cu dovoljno nisku cijenu da privucem kupce jer nema pravog jamstva, a opet mala je vjerojatnost da ce kupac reklamirat zbog postarine i carine pa ce kupit drugog ili eventualno traziti zamjenski dio da ga popravi u kucnoj radinosti.

Inace bilo bi vise korektno da otvore u EU firmu koja ce se bavit reklamacijama npr. krepo ti je saljes tamo. I oni ustanove dal je moguce popraviti ili zamjenit i nazad ti salju doma. Nema carine nema nista, a postarina je puno jeftinija unutar EU nego izvan EU.

Evo da nebi bilo ovog i onog i ja sam imao problema bas s top brandom i to s jeftinim sonyeriksson mobitelom kupljenim od operatera za 500kn. No to sam uspijesno rijesio putem jamstva unutar 7 radnih dana.

Misljenja sam da ako vec gledam kineza da gledam onda brand kineza jer je manja mogucnost kvara posto i oni imaju nekakvu propisanu kvalitetu. A moguce da postoji mogucnost da imas njihov servis kod nas onda mozes makar platiti popravak za 200-300kn nego da ponovno iskresas za novoga preko 1000kn.

Inace po meni mobiteli skupljiji od 1500kn nevrijedi gledati jer ipak oni prebrzo zastarijevaju, a ima gotovo iste mogucnosti kao i onaj od preko 3000kn.

locks 25.10.2015. 08:32

Pa sa troskom slanja na mailboxde je nekih 1620kn.s tim da je Mi4 ipak nesto poskupio u kad sam zadnji puta provjeravao(oko 60-70kn)....
Inace gizchina shop ima servis u Sloveniji i ako narucite iz EU skladista u slucaju kvara saljete u Sloveniju....

tutom 25.10.2015. 09:06

@locks kako to ide sa mailboxde?

Brko 25.10.2015. 09:10

Citiraj:

Autor Sunbriel (Post 2844940)

E to je to. Jedan faulty uređaj te posere i odma više ne valja cijeli brand, brand uređaji i ostalo.
Pa što? I meni je krepala Xperia Z i krepao mi je LG G2. Zato sam ga poslao u ZG i dobio za 10 dana natrag sa novom garancijom.
A nisu koštali "tiš'će kuna" nego XZ 1498 i G2 2000. A koliko je to više od nekog mid-high range kineza? 100-300kn obzirom na današnji tečaj dolara... Stoga jelte, ne govorimo mi o "tiš'ćama" kuna, nego govorimo o parsto kuna razlike između brand flagshipa i nekog kineza koji mu teško parira; sa 24mjesečnim jamstvom u HR i dostupnosti rezervnih dijelova. Dakle, onaj aftersale support sa početka priče.

Stoga, da ne duljim. Kineski mobiteli su super...do 1500kn. Nadalje IMHO je besmisleno davat pare jer ulazimo već i u domenu G3 novoga.
Kinezi ulažu, mobiteli su sve bolji i bolji, komponente su sve kvalitetnije, ali nije to još to da se izvede zaključak "Kinezi = brand uređaji". NE MO ŽE. Jer kad to bude, već sam rekao, Cubot X27 će koštati koliko i Sony Xperia Z7 (jednog dana...).

Eto...

locks 25.10.2015. 09:10

Otvoris account kod njih i ostavis svoju adresu.onda od njih na mail dobijes adresu u Njemackoj(Zittau).na tu adresu saljes mob i kad mob dodje kod njih oni te obavjeste,uplatis im oko 15€ i salju mob na tvoju adresu...
Bas sam im slao upit u vezi gearbesta i vele da nema problema......

tutom 25.10.2015. 09:17

Ok hvala ti puno na infu:)

frulex 25.10.2015. 10:43

Citiraj:

Autor Wuchko (Post 2844947)
Istina je negdje izmedju :-) Jer i kod brendova se u određenom (većem ili manjem) postotku plaća ime. I ništa više. Kao što me nitko ne može natjerati da uzmem neki garažni brend (s čim samo povećavam rizik od mogućih problema), isto tako me nitko ne može natjerati da iskeširam 4-5 tisuća kuna za brend telefon s jamstvom (jer tolika cijena mi ne opravdava bezbrižnost). Zato se trudim naći neku zlatnu sredinu, a to je po meni brend kinez. Rizik i dalje postoji, ali je ipak manji u odnosu na garažne brendove. Ovo govorim iz iskustva, do sada kupljena 3 uređaja, i svi rade besprijekorno.

Upravo tako - po meni su kinezi najisplativiji u nekoj srednjoj klasi 1300-2000 kn jer tada nude HW analogan "brendovima", a ako ne uzimas odron marku i SW dio će biti OK odrađen. A što se tiče garancije, ne smatram da opravdava cijenu, po vlastitom iskustvu od 20-ak kineza koje sam naručio prijateljima i rodbini u zadnjih nekoliko godina svi još uredno rade (na 2 od njih je crkao ekran te su u garantnom roku dobiveni novi uređaji, koji i danas rade). Uostalom, i kad sam imao HTCove i Samsung svjesno sam gubio domaću garanciju flashanjem ROMova. A sebi sam uzimao kineze od oko 1600 kn jer za više nemam potrebe (ne razumijem što će mi više od 3 GB RAMa ili jači skor od 50.000 na Antutu?), ali da za to isto dajem 5.000 kn, nema šanse...

Wuchko 25.10.2015. 10:49

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2844977)
Stoga, da ne duljim. Kineski mobiteli su super...do 1500kn. Nadalje IMHO je besmisleno davat pare jer ulazimo već i u domenu G3 novoga.
Kinezi ulažu, mobiteli su sve bolji i bolji, komponente su sve kvalitetnije, ali nije to još to da se izvede zaključak "Kinezi = brand uređaji". NE MO ŽE. Jer kad to bude, već sam rekao, Cubot X27 će koštati koliko i Sony Xperia Z7 (jednog dana...).

Eto...

Druže, na jednu stvar si zaboravio. A to je ukus. Iako kažu da se o njemu ne raspravlja, jel :D Jer uzalud nekome G3 i za 1000kn, ako mu se on jednostavno ne sviđa, a Kinez od 2000kn mu je super.
Osobno sam si prilikom zadnjih kupovina postavio letvicu na 200-250€ za novi uređaj, pogledao što se nudi u tom trenutku i to je to. I tu je "problem" jer brendovi za tu cijenu gotovo uvijek mi nisu nudili ništa što bi meni odgovaralo - ili nude manje u odnosu na trenutne Kineze, ili nude isto što i trenutni uređaj kojeg imam, pa bi zamjena bila besmislena. Pod "nude manje" mislim na polovne uređaje sa "stanjem 10/10", "pisanim jamstvom" i sl (znam, jbg pretjerani sam perfekcionist, ali ako nešto želim, to je ganc novi uređaj). S druge strane, jedan npr. Xiaomi mi tu uvijek nudi nešto, u zadnjem slučaju sa Mi4. G3/Z3(c)/S5 novi u dućanu je oko 200€ skuplji, novi novcati zapakirani na njuškalu 100ak €. Meni je osobno tih 100€ doplate zbog jamstva previše, posebno uzimajući u obzir prijašnja dobra iskustva s Xiaomijem. Da im je cijena i jednaka, opet mi je za moj ukus G3 prevelik, Samsung mi jednostavno ne leži, a Z3c premalen. Nedavno sam bio napisao - kad i ako se opečem s Kinezima, vjerojatno ću drugačije razmišljati.. Do tada - 100 ljudi, 100 ćudi, 100 žena, 200 sisa... :D

Citiraj:

Autor frulex (Post 2845014)
Upravo tako - po meni su kinezi najisplativiji u nekoj srednjoj klasi 1300-2000 kn jer tada nude HW analogan "brendovima", a ako ne uzimas odron marku i SW dio će biti OK odrađen.

Općenito mi ta logika cijena brend uređaja nije jasna. Brend Kinez s istim procesorom, istom količinom radne memorije i full HD ekranom stoji dvostruko manje od uređaja nekog globalnog brend proizvođača. Trenutno se to može najbolje vidjeti na primjeru SD808, gdje su cijene ponekad apsurdne. Razumijem da se kod etabiliranih igrača moraju zadovoljiti apetiti svih sudionika u lancu distribucije-prodaje. Ali dvostruko viša cijena mi to nikako ne opravdava.

Brko 25.10.2015. 11:12

Citiraj:

Autor Wuchko (Post 2845018)
Druže, na jednu stvar si zaboravio. A to je ukus. Iako kažu da se o njemu ne raspravlja, jel :D Jer uzalud nekome G3 i za 1000kn, ako mu se on jednostavno ne sviđa, a Kinez od 2000kn mu je super.
Osobno sam si prilikom zadnjih kupovina postavio letvicu na 200-250€ za novi uređaj, pogledao što se nudi u tom trenutku i to je to. I tu je "problem" jer brendovi za tu cijenu gotovo uvijek mi nisu nudili ništa što bi meni odgovaralo - ili nude manje u odnosu na trenutne Kineze, ili nude isto što i trenutni uređaj kojeg imam, pa bi zamjena bila besmislena. Pod "nude manje" mislim na polovne uređaje sa "stanjem 10/10", "pisanim jamstvom" i sl (znam, jbg pretjerani sam perfekcionist, ali ako nešto želim, to je ganc novi uređaj). S druge strane, jedan npr. Xiaomi mi tu uvijek nudi nešto, u zadnjem slučaju sa Mi4. G3/Z3(c)/S5 novi u dućanu je oko 200€ skuplji, novi novcati zapakirani na njuškalu 100ak €. Meni je osobno tih 100€ doplate zbog jamstva previše, posebno uzimajući u obzir prijašnja dobra iskustva s Xiaomijem. Da im je cijena i jednaka, opet mi je za moj ukus G3 prevelik, Samsung mi jednostavno ne leži, a Z3c premalen. Nedavno sam bio napisao - kad i ako se opečem s Kinezima, vjerojatno ću drugačije razmišljati.. Do tada - 100 ljudi, 100 ćudi, 100 žena, 200 sisa...

Čuj, jedno je ukus, a drugo zdrav razum :D
Šalim se... nego, imao sam Jiayu G4C. Perfektan mob, za 100 EUR-a. Trebao mi je DualSIM. Odlična baterija, gorilla šajba, solidne izrade bez škripanja... za te novce ništa vrijedno spomena kod renomiranih proizvođača nisam mogao naći. Tako da eto...

No da ne ulazimo u neke dubioze bezveze, poanta priče je ta da teza Kinezi = brand mobovi ne drži vodu ;)

EOD s moje strane na tu temu ;)

zkljaja 25.10.2015. 12:30

Imam Iocean x7 od 8.2013. I osim onog sto sam ja strgao s mobom nije bilo nikakvih problema...doduse Hw sad kaska poprilicno...tako da taj Cubot moze a i ne mora radit pouzdano ko 3310

vorda22 25.10.2015. 12:35

najbolje kad sam imao zopo i svaka 2-3 dana se resetirao. reko sad ce s4 biti bolji, a kad ono isto se resetira ko i zopo. tak da ne vidim apsolutno nikakvo opravdanje u kupovanju 2-3x skupljeg uredjaja. necemo ni pricat o tome da se zopo i savijao i pao na pod i nista, dok je s4 puko na prvi mali pritisak. sadasnji acer ima 3 sim utora, bas me zanima koji to samsung moze :) da ne bi ko indijanac zonglirao sa 2 mobitela mozda :D

Sunbriel 25.10.2015. 14:06

Uglavnom, da zaključim tu temu. Nisam imala samo jedan mobitel od Sonyja (da baš njega sad napiknem). Imala sam ih dosta, što ja, što članovi obitelji. I samo ću reći nikad više. S garancijom si možeš obrisati dupe za veliku većinu problema, tako da meni garancija apsolutno nikad nije predstavljala neki plus. Ne uspoređujem sad brandove sa noname odron kinezima, da se razumijemo. Sve u svemu, ljudi se jednako žale na sve mobitele jer će uvijek naći neki minus.

Tomtam 25.10.2015. 14:08

Naručio ovog trena ČAOMi mi4c 2/16 iz grossoshopa - eu skladište. Držte palce.

:D

fabian 25.10.2015. 14:45

Mi4c

Citiraj:

Autor Tomtam (Post 2845100)
Naručio ovog trena ČAOMi mi4c 2/16 iz grossoshopa - eu skladište. Držte palce.

:D

Planiram kupiti isti taj pa javi iskustva. Se dobija garancija?

gil 25.10.2015. 15:10

Moje iskustvo s kinezom koji je kod mene nešto preko dvije godine, još uvijek hardwerski ispravan i funkcionalan kao i prvog dana, baterija isto tako. Zastario je ali obavlja sve bez greške. Radi se o Zopo C2 1/32 GB MT6589T.

Mrcina 25.10.2015. 15:18

ŠiAOMI s naglaskom kao da izgovarate "show me", i je jedva čujno :)

dak0001 25.10.2015. 15:24

I moj Ampe A605 već preko godinu dana uredno radi bez greške. Još nije bio vraćen na tvorničke postavke.
I svi odroni koje sam poslije kupio, za pajdaše, rade uredno bez problema.
Posljednji VK2015 za 45€+PDV radi parfektno. Kolega prezadovoljan.
Nije htio VK6735, veli da mu je prevelik, a i taj radi ... paaaa, ko novi. :chears:
Nisu ti odroni tak loši, kao što su nekad bili

Tomtam 25.10.2015. 15:26

Citiraj:

Autor fabian (Post 2845134)
Planiram kupiti isti taj pa javi iskustva. Se dobija garancija?

Može, kad stigne, a neka garancija po zakonu bilo koje države mora bit. Za nedaj Bože, radujem se dobrim ljudima koji će mi pojasniti postupak ostvarivanja jamstva.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:42.