PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Kineski mobiteli - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=249250)

brandon 19.01.2014. 23:41

Čini se da iNew V3 ima neke probleme sa punjenjem baterije, trebalo bi to provjeriti

Omerta 19.01.2014. 23:53

Citiraj:

Autor digidoo (Post 2531342)
Moja pošiljka je stigla do Italije. Nadam se da će ovaj tjedan biti kod mene doma. :) Naručio sam s geekbuyinga (DHL). Imao sam mali problem, pošiljka im je prvi puta bila vraćena, ali poslali su opet nakon par dana. Inače customer service mi je odgovorio na svaki mail u kratkom roku, tako da sve pozitivno što se tiče toga.

Inače stižu mi ova 3 modela, pa očekujte neke mini review-ove:
http://www.geekbuying.com/item/HD500...te-323764.html

http://www.geekbuying.com/item/F9006...te-323766.html

http://www.geekbuying.com/item/HTM-A...te-321823.html

Zamolio bi te da rivjue objaviš nakon barem/minimalno 2 mjeseca.. :chears:
Jer svi znamo kakav je prvi dojam koji je vođem velikom dozom uzbuđenosti i očekivanja: wao, super, odlično..
(Da, imam mišljenje da si bacio oko 320$) nhf..

digidoo 19.01.2014. 23:56

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2531357)
Zamolio bi te da rivjue objaviš nakon barem/minimalno 2 mjeseca.. :chears:
Jer svi znamo kakav je prvi dojam koji je vođem velikom dozom uzbuđenosti i očekivanja: wao, super, odlično..
(Da, imam mišljenje da si bacio oko 320$) nhf..

Ha čuj, vidjet ćemo, nisu mi neka prevelika očekivanja, samo nek se ne sj*** u kratkom roku, a i nije sve za mene. :D

Omerta 19.01.2014. 23:59

:D istina, svi se mi nadamo tako, ali rivjui korisnika govore svoje, pametnom dosta..

I pretpostavljam da nije sve za tebe ;)

tommyman1507 20.01.2014. 00:02

Citiraj:

Autor brandon (Post 2531349)
Čini se da iNew V3 ima neke probleme sa punjenjem baterije, trebalo bi to provjeriti

Jel postoji neki problem koji taj mobitel trenutno nema:goood:? Svaka čast ljudima koji naručuju ovaj mobitel pa to je čisti rulet.

digidoo 20.01.2014. 00:13

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2531365)
:D istina, svi se mi nadamo tako, ali rivjui korisnika govore svoje, pametnom dosta..

I pretpostavljam da nije sve za tebe ;)

Svako svoga konja hvali (ili kudi). Vjerujem da su mnogi zadovoljni s onim što su dobili, a isto tako da ima ljudi koji imaju problema. Naravno da ne možeš očekivati da ovi proizvodi budu na razini nekog Samsunga ili nekog drugog poznatog branda, ali s obzirom koliko koštaju, mislim da se isplati rizik. Uostalom nisi svi popljuvali Kineze.. jel ti imaš neko loše iskustvo s njima ili? :D

Omerta 20.01.2014. 00:24

Ljudi su poceli s razlogom pljuvati ova neka "poznata" imena kineza, tipa cubot, thl, i ostale.. Tako da ne zelim ni pomisliti sto ce biti sa ovima koje si ti narucio..

Zato sam te i zamolio da rivju napises nakon par mjeseci, jer svi modeli i marke su se kao pokazale posve ok u tom periodu, da bi se zadnje vrijeme ljudi poceli zaliti na ovo ili ono..

Jer ako napises rivju nakon par dana i pohvalis mobitel, ljudi ce poceti masovno kupovati :D

Ali dobro, ovo sto si ti uzeo je bas ono dno dna, pa se nadam da nece biti takvih.

Ovi konentari nisu zlonamjerni ili pljuvanje po tebi, vec cisto razmisljanje i iznasanje mojega misljenja, posto pratim temu od pocetka valjda sam upamtio i naucio neki klinac..

digidoo 20.01.2014. 00:33

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2531392)
Ljudi su poceli s razlogom pljuvati ova neka "poznata" imena kineza, tipa cubot, thl, i ostale.. Tako da ne zelim ni pomisliti sto ce biti sa ovima koje si ti narucio..

Zato sam te i zamolio da rivju napises nakon par mjeseci, jer svi modeli i marke su se kao pokazale posve ok u tom periodu, da bi se zadnje vrijeme ljudi poceli zaliti na ovo ili ono..

Jer ako napises rivju nakon par dana i pohvalis mobitel, ljudi ce poceti masovno kupovati :D

Ali dobro, ovo sto si ti uzeo je bas ono dno dna, pa se nadam da nece biti takvih.

Ovi konentari nisu zlonamjerni ili pljuvanje po tebi, vec cisto razmisljanje i iznasanje mojega misljenja, posto pratim temu od pocetka valjda sam upamtio i naucio neki klinac..

"Poznata" imena.. ja mislim da je to sve isto :) A i zašto misliš da je to dno dna? Razumijem ja tebe u potpunosti, i naravno da ga neću sigurno pohvaliti još dok ga budem raspakiravao, ni nisu mi očekivanja prevelika, vidjet ćemo još sve.
Ljudi su kupovali i onaj W450 masovno, pa opet neki ga hvale, neki pljuju po njemu. Dosta toga ovisi i o tome što ljudi zapravo očekuju. Masa njih kupi quad core s gigom rama za $100 i onda očekuje da je taj mobitel u rangu s npr. SGS3, i naravno da će ga popljuvati onda.. ako hoćeš takav telefon, izvališ par k kn i eto ga :D

Omerta 20.01.2014. 00:57

Nisu oni losi po specifikacijama, dapace, ali znamo vec da to ne drzi vodu. Vjerojatno vrlo losa kamera, bugovit gps, slab wifi, ekran, ali tko zna, mozda budes i zadovoljan..

coconut 20.01.2014. 06:53

@brodjo
Radije uzmi rižu - poznatiji proizvođač, bolja podrška, kvalitetnija izrada, manje problema,...

..::Matej::.. 20.01.2014. 09:39

Ima li tko kakvih iskustava s jiayu G5 ? Sviđa mi se što nije prevelik, a opet hardverski je dobro potkovan. Jedino što me pati, je što je kinez, nekakva žnj firma za koju nisam nikad čuo (niti je znao izgovoriti).

Ili ako imate nešto drugo za preporučiti, bitno mi je da ima dosta rama, nije veće od 4,7" i dobar cpu. Ne kupujem mob često, pa onda kad kupujem gledam da zadovolji neko duže vrijeme. Još su mi zapeli za oko huawei honor 2, honor 3 te ascend p6 (ova 3 su mi po specifikacijama gotovo pa ista ?)

Nekako bih prije uzeo huawei nego jiayu.

pokra89 20.01.2014. 09:57

Xiaomi mi2s

Brko 20.01.2014. 10:19

Citiraj:

Autor tommyman1507 (Post 2531368)
Jel postoji neki problem koji taj mobitel trenutno nema:goood:? Svaka čast ljudima koji naručuju ovaj mobitel pa to je čisti rulet.

Mislim da je to za čajnize ipak malo previše Hi-Tech, da im treba još koja godina da to usavrše. Previše su zagrizli, a na kraju taj mobitel koliko ima superduper featura, na kraju ima više mana...

Citiraj:

Autor ..::Matej::.. (Post 2531494)
Ima li tko kakvih iskustava s jiayu G5 ? Sviđa mi se što nije prevelik, a opet hardverski je dobro potkovan. Jedino što me pati, je što je kinez, nekakva žnj firma za koju nisam nikad čuo (niti je znao izgovoriti).

Ili ako imate nešto drugo za preporučiti, bitno mi je da ima dosta rama, nije veće od 4,7" i dobar cpu. Ne kupujem mob često, pa onda kad kupujem gledam da zadovolji neko duže vrijeme. Još su mi zapeli za oko huawei honor 2, honor 3 te ascend p6 (ova 3 su mi po specifikacijama gotovo pa ista ?)

Nekako bih prije uzeo huawei nego jiayu.

Jiayu je relativno OK brand među kinezima. Nije žmkrljž kao THL, Cubot i slični poluderivati i klonovi klonova i rebrandacija. Ali znala je G3 i G4 serija imat velikih problema sa ekranima.
A i skuplji su malo od ovih ostalih.

pokra89 20.01.2014. 11:25

Po cemu je thl zmrkljz? Jel se uopće itko na ovom, ali i na drugim forumima javio a da je imao nekih problema s thl om?

c-shadow 20.01.2014. 11:52

Merimobiles - za mob koji je bio na daily deal i na chatu dobio potvrdu da imaju na lageru, trebalo im je samo 7 dana da dobim tracking number :-)

Brko 20.01.2014. 11:58

Citiraj:

Autor pokra89 (Post 2531545)
Po cemu je thl zmrkljz? Jel se uopće itko na ovom, ali i na drugim forumima javio a da je imao nekih problema s thl om?

Ispričavam se. THL je očito postao ozbiljan. Zadnji puta kad sam gledao, nisu imali poštenu stranicu, sad imaju kak se spada. Rezervni dijelovi, protectori, casevi.
Nije poanta imaš li problema ili nemaš sa mobom. Poanta je kakav je općenito aftersale support. Nebi bilo loše nekad kupiti možda extra bateriju, ili screen protector ili kakav case. THL dugo nije imao tako nešto. Sad ima, što je za svaku pohvalu.

pokra89 20.01.2014. 12:06

pa zato sam te i pitao, jer sam vidio da prvo pricas nesto o neu, pa o thl-u, e onda reko Brko sad je dosta!
neo ima isto svoju stranicu, par autoriziranih sellera u kojih je moguce pronaci dosta accesoriesa za mobitel, znaci ekstra bateriju, foliju, koznu futrolu, slusalice, silikonsku maskicu ili flip case.
Svi su posebno izrađeni samo za taj model, i nisu univerzalni za vise modela, kozna futrola cak ima i neo logo utisnut, dok maskica prati polukrug zvucnika, tako da tvrdim da mogu samo i jedino u neo n003. Zato mi je prije 2 ipo mjeseca neo bio prvi izbor, a evo prije neki dan sam narucio i 3 thl-a.

Brko 20.01.2014. 12:34

Nego, di sam ja Neo spomenuo???
Ali i dalje stojim iza onoga da se na muci poznaju junaci - nakon kvara i slanja u Kinu, što ćete dobiti? Popravak i još 50 dolara za nešto što je bilo ispravno, kao ovaj ZTE koji se vratio ;)

pokra89 20.01.2014. 12:42

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2530288)
Ti si nažalost potrvdio moje teorije. Uzorak od 40 mobova i da 30 nekaj kenjavi nije nikako dobra vijest. Svaka čast xiaomiju, huaweiju, zteu. Ali ovi cubotari, neoti, tronsmartovi...to je sve pis of šit.

evo ođe! :chears:

Guls 20.01.2014. 12:44

Kaj je to Neo? To je neka firma kaj proizvodi mobilne uređaje? Googlam i nikako ne mogu naći...

pokra89 20.01.2014. 12:47

http://www.neomobile.com.cn/mobile.php

Brko 20.01.2014. 13:15

Citiraj:

Autor pokra89 (Post 2531598)
evo ođe! :chears:

OK, dio toga drži vodu, a za Neo možda bude vrijedilo naknadno :D

santos 20.01.2014. 14:07

Citiraj:

Autor digidoo (Post 2531342)
Moja pošiljka je stigla do Italije. Nadam se da će ovaj tjedan biti kod mene doma. :) Naručio sam s geekbuyinga (DHL). Imao sam mali problem, pošiljka im je prvi puta bila vraćena, ali poslali su opet nakon par dana. Inače customer service mi je odgovorio na svaki mail u kratkom roku, tako da sve pozitivno što se tiče toga.

Inače stižu mi ova 3 modela, pa očekujte neke mini review-ove:
http://www.geekbuying.com/item/HD500...te-323764.html

http://www.geekbuying.com/item/F9006...te-323766.html

http://www.geekbuying.com/item/HTM-A...te-321823.html

ak ti dodje u roku tjedan dana, ja cu si guzicu obrijat... :goood:

moj od 8.1. jos stoji u zagrebu na carini (s poslanim racunom preko tjedan dana)

ShrinkCro 20.01.2014. 14:51

Mozda sam falio temu,al zelim pitat ,jel se isplati rootat tronsmart ts7? i sta dobivam time

Brko 20.01.2014. 14:55

Citiraj:

Autor santos (Post 2531668)
moj od 8.1. jos stoji u zagrebu na carini (s poslanim racunom preko tjedan dana)

santos, kaj smo rekli za kukanje i apdjetiranje stanja mobitela i carine? em spamaš opet sa time, em si u krivoj temi... ;)

Citiraj:

Autor ShrinkCro (Post 2531714)
Mozda sam falio temu,al zelim pitat ,jel se isplati rootat tronsmart ts7? i sta dobivam time

Prvo dobro prouči što je to ROOT, čemu služi i koje su njegove prednosti/nedostaci na android uređajima. Eto, možeš i na wikipediji OVDJE.
A onda sam vagni jel ti to treba ili ne treba, jer koliko vidim iz tvog pitanja, ti nemaš bele dume o tome što time dobivaš :D

bati 20.01.2014. 15:16

da li netko tko ima cubot gt99 ima problem s ekranom da ga zeza osvjetljenje i jačina boja?

Guls 20.01.2014. 15:21

Ne. Mislim da na forumu svi cuboti rade odlično, osim mog tj koleginog koji je eto, gore među anđelima i harfama :)

two-faced paras 20.01.2014. 16:07

Treba mi hitna pomoć,rano sam se poveselija mobitelu POMP w99 King 2,
Neće da započme sa punjenjem,baterija na 11%,kad ga spojim na punjač piše not charging.Mijenja sam i punjač pa ista stvar.
Ovo bi mu trebalo bit prvo punjenje,zna li itko šta bi moglo bit,prrova sam ga spajat na računalo ,prepozna ga,a kad stavim da ga puni neće??
Edit:
Sada mi izlazi poruka over batery temperature,remove batery?
Izvadija sam je,ona ladna ka led.

Brko 20.01.2014. 16:29

E da, zaboravio sam navesti i POMP kao jednu od "provjerenih i respektabilnih" kineskih marki...

two-faced paras 20.01.2014. 17:22

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2531844)
E da, zaboravio sam navesti i POMP kao jednu od "provjerenih i respektabilnih" kineskih marki...

To mi poslali umisto Zte967S,ja još sritan kad sam vidio karakteristike,ali sreća je kratko trajala:(
Imali kakvo riješenje,da baterija nije došla u kvaru,punjač sigurno ne valja,ne radi ni na drugim mobitelima.Kad sam ga spojija na napon,bez moba, odma je u njemu nešto puckalo.

P.S
Your battery is over temperature,please remove the battery!!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:51.