![]() |
|
Ljudovi, jel se pocela naplacivat cestarina ZG-SK ili je prolaz i dalje besplatan?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Tražiš benzinca ili dizelaša? Da li nešto od opreme mora obavezno biti u autu? |
Citam sada, sjever Europe je pod malo zescim hladnim valom, a tamo je prilican udio EV-a. I sad nastaju prilicni problemi s baterijama te upozorenja da se ne putuje na relacije duze od 100km.
|
Nek idu, prirodna selekcija nek odradi svoje
|
A i nisam baš siguran kako bi dizlo zaverglao na -44. :D
|
Citiraj:
Nesreća pa svi svaki dan putuju stotine kilometara na posao i s posla :D Opet senzacionalistički naslov. Glavna relacija mi je na posao i s posla, 16km sveukupno, kao i većini drugih ljudi. A ako je vani -44, ne da neću mrdnut iz kuće, nema šanse, i to neće biti zbog toga jer moj EV ima znatno smanjen domet il zato što moja dizlo Škoda vjerojatno neće upaliti :) |
Gdje ti je nestao avanturistički duh? Nije vrag da ne bi išao probati pali li čehinja? :D
|
Citiraj:
|
BMW i8 na tretmanu kod Dr. Frankensteina - 4 x BMW HP4 motora, svaki 1l/4c za 880KS i 14.800 rpm
https://www.hillclimbfans.com/2023/07/01/100006 |
Citiraj:
Rekao sam šefu još prije mjesec dana ak padne više od 10cm snijega ili se spusti temperatura ispod -10, da me ne očekuje na poslu, da sam wfh :) Ne da neći ići čehinju probati, neću izlaziti iz stana. Samo ću grijanje pojačati :) |
|
Ja ne palim inace auto za ici na posao jer imam manje od kilometra, ali sve i da jesam po tim temperaturama ga definitivno ne bih palio. Duze mi traje da ostruzem led sa sajbe nego da dodjem pjesice na posao.
Zena ima 3km do na posao i ide sa strujicem, ali njemu kazes navecer da ujutro u 7 bude zagrijan i sajbe otopljene i to je to. Ne, na luksuznom BMW-u nemam Webasto i kao vlasnika BMW-a me malo sramota :D |
Pa ugradi ga za par somova evra i bok. :D Za mojo škodo je oko iljadu i pecto evra u ovlaštenom. Na svu sreću imam pametnije stvari za trošiti pare pa me ne žulja toliko. :D
:D :D :D ove dvije budale se tako lijepo smiju da se teško ne smijati. :D |
Citiraj:
Uostalom, samo sam ljeti u Hercegovini pa nitko ni ne moze skuziti da to nemam. Sve ostalo je manje vazno :D |
Huh da možda bi i ugradio da su zime ko prije i da zapravo idem na posao. :D
Da idem svako jutro 21km do posla eh da..ugradio bi. :D |
Citiraj:
Nego, komentira kolega na emailu, koliko zujalicu ima Xiaomi : https://images4.imagebam.com/6f/f9/f0/MER7DFJ_o.jpg A kako je prakticno susjed Rimca, veli da se C1 kad su ga vozili i testirali, zvucao kao nadrogirani viljuskar. Jer susjedi su i prituzbe slali zbog buke. Valjda je i Hammu poznato. ... |
Citiraj:
Dok sam radio u drugoj firmi gdje sam imao 30km do ureda, vozio sam Ford Kugu koja je imala osim webasta i grijanje volana, prednje sajbe... E to je bio pravi zimski auto :D |
Citiraj:
Ugušio sam se skoro dok sam ovo čitao. :D Ne, mislim da sam tu prevaru od automobila vidio svega par puta tu na cesti. Ćešće sam viđao gospodina Rimca u Ferkanu tu po Samoboru i okolici. :) |
Kad sam napokon si pruštio auto sa grijanjem volana, sjedala i prednje šajbe, priuštio sam si i garažu, tako da nema smisla to od opreme lol.
Danas me klepi skoro neka mala u novom Pugu 508. Jebote, Knight rider mi prvo padne na pamet kad vidim ga na cesti, iako nije špićast, ali nemogu se oteti dojmu da je dizajn izvučen iz prelaska 70-80 godine, nekako mi retro, i to me toliko loži da bi si ga najradije kupio. To je jedan od razloga zašto mi je možda u top 3 interijera ikad 508/3008 2018. pa nadalje, a tip sam koji gušta analogne interijere, tako da to valjda sve govori za sebe. |
Citiraj:
|
Od tog zimskog paketa, zao mi je samo sto nemam grijanje sajbe. To kad sma vidio na Fordu me izulo. Predobra stvar za nas bez garaze.
Webasto mi ne treba, grijanje sica i volana i to je to. A kod staraca na bmw-u i tak grije vetilacija odmah. Na skodi nisam ni probao 😂 Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Nekome se svidja, nekome ne, problem je samo, sto je karoserije slozena od impresija, a FR potpisa, gotovo da i nema, osim logoa. ... |
Citiraj:
Od svih tih električnih, ovo mi je uvjerljivo najsimpatičniji. Jedan od rijetkih auta gdje se vidi da su se dizajneri potrudili, pogotovo oko interijera gdje bi većina proizvođača samo zalijepila ekran Jedan od najugodnijih interijera u kojima sam sjedio, odlično spojen stari i novi svijet. https://i.postimg.cc/c6wX9TDY/temp-Imagec-R6wl5.jpg Vjerojatno ga u HR nitko neće ni pogledati zbog novaca koje se za Hondu traže. Ovdje košta isto kao i bezlični ID3 koji ipak nudi više... Sad baš gledam, pa u HR starta s 4000 eura manjom cijenom nego ID3 :lol2: |
Citiraj:
|
Automobili
Sviđa mi se Honda, to ću kupit kad mi Vitara postane neudobna :D Gdje je to slikano sa tim smećem po cesti i ležernim punjenjem na trotoaru?
Uspio sam u Alfi srediti grub zvuk serva, zafalilo ulja u sistemu, valjda negdje iscurilo jer kapa ispod motora na sve strane. Sljedeća stanica servis. Morat ću nabavit neke rampe da se mogu zavuć ispod auta u dvorištu. Ovo je nakapalo od jutros. Odradio sam odzračivanje serva https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a6258407a0.jpg Sad je razvila neko tuljenje koje prati gas -> https://youtube.com/shorts/DJVhSHEQaPc?feature=share |
Miriše na neku remenicu, tipa alternatora ili možda kompresora klime
|
Citiraj:
|
|
Slika je odlicna, ali i otvara stvarno dosta pitanja u buducnosti.
Nego Murina, teske uvrede su pale, od nekoc Hammu omiljenog SK-a :D ... |
Koji komad rednecka, ne mogu ga slušat koliko je iritantan :D
Moguće da je u pravu ali usporedba Miate i 4C je bezveze. Bacio sam oko na kanal, čini se ok sadržaj :) |
Dal ima tko punjač akumulatora iz Lidla? Čitao sam nekad prije da je to prepakirani brand name. Gledam i ovaj Osram što će biti isto u Lidari.
Ili da dam duplo para za Ctek oriđiđi? Iako realno koristim ga dvaput godišnje i ne daje mi se previše para. |
Imam Lidlov par godina, radi dobro. Korišten previše puta:D
|
Imam Ctek mxs 5.0 i Lidl punjač.
Oba rade svoj posao, odlični za održavanje akua motora zimi i redovito kad idu temp ispod -5c spojim na auto. Po meni je Ctek neisplativ, osobito danas kad su cijene u nebesima. |
Citiraj:
Ali moram priznati, grijanje volana mi je najveći hedonizam koji sam si priuštio :lol2: |
Imam Lidl 3.8A (mislim) star 10ak godina. Stari model koji nema ni display.
Prije godinu dana je frendu oživio i napunio potpuno ispražnjeni akumulator da se odveze do Berena po novi :) |
|
Naravno da su Pž table
|
Citiraj:
Gledao sam Renault Clio 5 (2023.) 90 konja, ima 15000km za 15000€. Malo mi je puno, no auto je star 8mj i ima još 4g i 4mj. garanciju. Bio sam na testnoj vožnji, nije me oduševio, ima motor od tri cilindra za koji kažu da trenutno svi novi auto imaju zbog zagađenja i potrošnje. No, motor se nekako više ponaša kao dizelaš nego benzinac, nekako se auto trese kao kod starih dizelaša. Turbo ne hvata odmah već nakon par sekudi. Možda je samo do toga da se treba priviknuti. Još sam gledao Kia Ceed i Hyundai i30 no preskupi su. Ne bi htio auto stariji od 5g i više od 60000km. |
Automobili
Vozio sam nekoliko 0.9 i 1.0 TCe trocilidraša (Renault/Dacia). Niti jedan nije tresao, turbo rupe praktički nema i ide puno bolje od Clia II 1.2 16V kojeg vozim 15+ godina. Mislim da s tim koji si vozio nešto nije kako treba.
S druge strane razni službeni trocilindarski VW/Audi koje sam često vozio vuku bolje ali s turbo rupetinom (95KS), a većina ih trese i pogotovo ljulja na leru. Njihovi 115KS se puno bolje voze. Ako bi Clia benzinca gledaj 1.3 turbo ako uspiješ naći. To ide jaako dobro ;) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:05. |
|