PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

Pupo 21.12.2023. 19:35

Ja nemam nista protiv pomagala. Negdjeprije sam skoro zdrobio zadnji kraj škode dok sam išao na parking u rikverc. Jednostavno sam zazujao i išao prebrzo. Auto je zakočio i taman stao.

Ali desila mi se jednom na križanju glupa situacija, trebao sam proći pokraj auta drugog na milimetar, ali je moj mislio da ću udariti pa je prikočio bez razloga.
Ali nek je to samo tu i misli kad ja zazujim :)

The Exiled 21.12.2023. 20:40

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3717612)
Hi hi hi tko to meni purnja tamo :D https://direktno.hr/razvoj/automobil...zelasa-334186/

Moglo je biti i gore, posebice kad su pitanju S3XY modeli popularne marke.:frend:
Citiraj:

Citiraj:

Tens of thousands of Tesla owners have had the suspension or steering of their vehicles — even in practically brand new ones — fail in recent years. Newly obtained documents show how Tesla engineers internally called these incidents "flaws" and "failures." Nonetheless, some of the documents suggest technicians were told to tell consumers that these failures weren't due to faulty parts, but the result of drivers "abusing" their vehicles, which highlights the EV maker and its CEO Elon Musk's infamous way of handling customer complaints. The documents, dated between 2016 and 2022, include repair reports from Tesla service centers globally; analyses and data reviews by engineers on parts with high failure rates; and memos sent to technicians globally, instructing them to tell consumers that broken parts on their cars were not faulty.
Izvor: Reuters

CatKiller 21.12.2023. 22:19

Meh, parsto auta je statistički nebitno na bazi od 6.000.000.
Reuters ionako ima neki fetiš na Teslu u zadnje vrijeme.

The Exiled 21.12.2023. 22:33

Je, ali Reuters je samo jedan u nizu onih koji su se domogli raznih materijala, makar iskreno čak i nije stvar u tome da se nešto pokvari, skrši ili slomi, jer to ima svaka firma - više je poanta kakav pristup imaju, a krajnji kupac im je dežurni krivac.

CatKiller 21.12.2023. 22:42

Pretpostavljam da nikad nisi imao posla s njima i samo prepisujes.
Da quotam decka iz Teslinog servisa koji je dosao iz Münchena do Stuttgarta i terminirao cvrcka u mom dvoristu:
"Nama je glavna metrika i interni cilj zadovoljstvo korisnika, na servisima i popravcima se ne zaradjuje"

E sad, siguran sam da je lako naci i izdvojiti 10, 100 ili 1000 osih primjera, ali to su iznimke koje potvrdjuju pravilo.

The Exiled 21.12.2023. 22:52

O, nemaš brige, pokupili su i nama jedan službeni Tesla 3 model, neka glupost s gumom ili senzorima ispala. Nije da nema pozitivnih primjera, niti je sad Tesla toliko bitna, kolko je ovo kaj sam linkal više za Hammovu kolekciju. Opet s druge strane, znaš i sam da ti se desi bilo kaj od ovih nekoliko desetaka tisuća primjera koji su proizašli iz procurenih internih Tesla prepiski, pa da te krive - mislim da je jasno da bi im se krvi napil. Velim, čak i Teslu na stranu, jer i druge firme imaju svoje pederluke i ciganluke, ali kad Tesla po uzoru na Apple sve živo reklamira kao superiorno i općenito magično, a događaju im se iste pizdarije kao i kod ostalih proizvođača, nema potrebe jebati kranje kupce u zdrav mozak. Njima je prije svega bitan PR, a ako to znači da će određeni kupci biti dežurni krivci, voljni su to iskombinirati.

buljaka 21.12.2023. 23:13

Mrzim sve te sustave , koliko znaju biti dobri toliko znaju i zeznuti...

Superb 2023 2.0tdi , novi auto, fantomski kočenje na ZG obilaznici sa 120 na 0. Skoro me ookupio lik od iza, stao u zaustavnu samnom i psovao mi sve živo... nije skužio zašto kocim(nisam ni ja), srećom je uspio stati .

Servis tvrdi da je nešto vece moralo protrčati ili netko mijenjati traku ispred mene i da im se to nikad nije dogodilo.

Ugradili smo dashcam odmah drugi dan čisto zbog ovakvih pizdarija ako se ponove

Poslano sa mog

sinisa1989 22.12.2023. 07:22

Od sve te automatike pouzdam se jedino u automatska svjetla. Čak su i brisači nekad bugoviti. Auto parkiranje sam isprobao par puta i bočno parkiranje odradi odlično. U praksi, u gradskim gužvama kad ljudi nemaju previše živaca čekati, automatika bi trajala predugo (10 sekundi previše).
Sepet koji imam nimalo ne pazi na sigurnost vozača i pješaka, ali čak i da ima, siguran sam da bih isključio "aktivnu" pomoć. Alert u obliku zvuka/vibracije, da. Ali da sam odlučuje umjesto mene, a-a. Radije bih živio s tim da sam ja nešto zajebao, nego software. Ovako se čovjek (vjerojatno) previše opusti i pouzda u nešto što može zakazati iz glupih razloga (par puta mi je javilo upozorenje da je park assist isključen zbog vanjskih utjecaja - jake kiše).

1v@n 22.12.2023. 08:27

Automatska svjetla su isto vrhunac pouzdanosti. Upalit će se kad padne mrak, ali maglu ne znaju prepoznati. Rezultat vidiš na cestama.

Sve se više vozača, pogotovo mladih sve više oslanja na tu automatiku da na kraju s pola mozga sjedaju u auto i očekuju da će auto za njih sve napraviti. Samo noga do poda, mobitel u ruke i idemo

coconut 22.12.2023. 08:31

Mene nervira što neke asistente ne mogu trajno isključiti nego svaki put kada palim auto moram to ručno obaviti, npr. Start & stop ili Lane Keeping.

DoxyTheCroat 22.12.2023. 08:34

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3717693)
Automatska svjetla su isto vrhunac pouzdanosti. Upalit će se kad padne mrak, ali maglu ne znaju prepoznati. Rezultat vidiš na cestama.

Sve se više vozača, pogotovo mladih sve više oslanja na tu automatiku da na kraju s pola mozga sjedaju u auto i očekuju da će auto za njih sve napraviti. Samo noga do poda, mobitel u ruke i idemo

Slušam ovo već neko vrijeme od dosta ljudi, mahom dojče koncern, svi imaju taj problem.
Frend na PUG-u, i ja na xCeed nemamo ga, u magli kulturno se pali bez obzira na količina "svjetlosti" ... očito ima pametniji luxomat ili još neki senzor uz njega.

viper84 22.12.2023. 08:40

Znam viđati ljude ujutro kad je još totalni mrak s potpuno ugašenim svjetlima, samo dnevna svjetla rade, nevjerojatno. Oduzeo bih im vozačku na 6 mjeseci minimalno pa bih vidio kako će dalje zaboravljati takve stvari mutavci.

sinisa1989 22.12.2023. 08:51

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3717693)

Meni prepoznaje maglu. A i pale se dok pada kiša, neovisno jel dan ili noć. Stvarno nemam nijednu zamjerku na adaptivni led. I to je u autu neke niže/srednje klase. U 2 godine nitko mi nikad nije blicao. Vozio sam se 50km ispred žene u autu koji nema zatamnjivanje zrcala. Nijednom mi nije zasmetalo.

buljo 22.12.2023. 08:56

Citiraj:

Autor coconut (Post 3717694)
Mene nervira što neke asistente ne mogu trajno isključiti nego svaki put kada palim auto moram to ručno obaviti, npr. Start & stop ili Lane Keeping.

S&S se ne bi nikad ni trebao moć trajno ugasiti jer to direktno utječe na potrošnju i apsolutno je vezano jedno uz drugo.
Postoji opcija B, kupiš auto bez toga ili ako baš želiš auto koji to ima pomiriš se i bok, nema cendranja :)

A lane keeping, ha voziš krivi auto :D

Automatska svijetla bi ja stavio kao obavezna uz svaki novi auto, previše ljudi viđam po noći sa dnevnima i ne kuže da im kratka ne svijetle.

zkljaja 22.12.2023. 09:12

Ne vidim gdje je toliki problem, iskodira se start-stop off i vozi miško :fiju:

Master_Hrc 22.12.2023. 09:21

Citiraj:

Autor buljo (Post 3717703)
S&S se ne bi nikad ni trebao moć trajno ugasiti jer to direktno utječe na potrošnju i apsolutno je vezano jedno uz drugo.
...

I koliko ustedis sa tim sustavom? deci na 100 km? :lol2:
Ali ajde ajmo reci da stvarno je neka usteda. I onda trebas nakon dvije godine uzeti novi acu i ode ti sva usteda u vjetar.

Jebemti, pa ovi novi auti su radjeni da samo ustedis na njima, od cijene do odrzavanja.:lol2:

@Catkiller
Pa ta Tesla je stvarno kompanija kao da nije s ovog svijeta. Oni zapravo samo postoje da nama sluze i ugode. Inace proizvodaci imaju najmanju zaradu na prodaji automobila, vec zaradjuju na dijelovima i servisima. Ali Tesla ne zaraduje ni na tome. Pa to je genijalno. Ili je ovaj Elon neki kolumbijski narko lord pa pere pare ili zaraduju od zraka. Kako god bilo, cudo su jedno nevidjeno. Cudo.

P.S Trebao bi si nabavit majicu sa natpisom: Sa Teslom ustedi lako, pitaj me kako....
P.S2 Da, jalan sam Rvat :D :D :D :D

Igorr 22.12.2023. 09:25

Kakvih crnih 2 godine? :)
Kod mene 5 godina i dalje isti akumulator, S&S drma svaki dan redovito po ne znam koliko puta.

Badboy 22.12.2023. 09:32

S&S najgluplji izum od postanka čovjecanstva

Poslano sa mog M2103K19G koristeći Tapatalk

Hamm 22.12.2023. 09:38

Citiraj:

Postoji opcija B, kupiš auto bez toga ili ako baš želiš auto koji to ima pomiriš se i bok, nema cendranja :)

Start stop je idiotna zelana greenwashing idiotarija. Radi kud i kamo više štete nego koristi. Probao sam voziti relacije sa i bez start stopa. Razlika je možda u 0,1l.

A sada da mi se auto gasi na svakom semaforu ili da se gasi 10x dok gmizim u koloni..to nemre biti dobro da ga jebeš.

Greenwashing, a ti googlaj kaj to znači.

Citiraj:

Automatska svijetla bi ja stavio kao obavezna uz svaki novi auto, previše ljudi viđam po noći sa dnevnima i ne kuže da im kratka ne svijetle.

I obavezne stražnje pozicije kada rade DRL. Idioti se po magli voze sa automatikom i na DLR bez stražnjih pozicija i još kada su bijeli ili sivi pa se vuku...milina za naletiti.

Citiraj:

Autor Master_Hrc (Post 3717708)
Ali ajde ajmo reci da stvarno je neka usteda. I onda trebas nakon dvije godine uzeti novi acu i ode ti sva usteda u vjetar.

A anlaser ko jebe? :D

Master_Hrc 22.12.2023. 09:52

Da, to da i ne spominjem.

zkljaja 22.12.2023. 10:00

To što se i ulje peče u vreloj turbini non stop mi isto ne bi nimalo sviđalo :goood:

coconut 22.12.2023. 10:05

Eto i Euro 7 norme koja postavlja pravila i o baterijama EV-a. Baš me zanima koja će to baterija imati 67% nazivnog kapaciteta nakon 8g. ili 160k km upotrebe.
https://revijahak.hr/2023/12/21/napo...ih-automobila/

Hamm 22.12.2023. 10:09

Želim vidjeti euro normu koja će ograničiti "zelene automobile" da srpže bateriju sa dviljanjem. Zelen si pa eto miško onda tebi 15 sec 0-100 ha čujte nije ta električna energija nastala po duhu svetomu. Misli na planet...svi smo odgovorni... :D

Master_Hrc 22.12.2023. 10:16

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3717723)
Želim vidjeti euro normu koja će ograničiti "zelene automobile" da srpže bateriju sa dviljanjem. Zelen si pa eto miško onda tebi 15 sec 0-100 ha čujte nije ta električna energija nastala po duhu svetomu. Misli na planet...svi smo odgovorni... :D

Hahaha, dobra. Jos bolje bi bilo da recimo klimu i neke potrosace ti izgasi, ono tipa, razmisljaj zeleno, kupi zeleno, vozi zeleno (covjece ovo je kao neka propagandna parola). Nemas ti sto imati 2 sata klimu upaljenu, otvori si prozor :D :D

buljo 22.12.2023. 10:23

Citiraj:

Autor Master_Hrc (Post 3717708)

Ak se voziš po autocesti ne uštediš niš :D Ak se voziš po mrtvoj koloni svaki dan uštediš i litru na 100 :)
Da je bezveze apsolutno se slažem.

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3717712)
A anlaser ko jebe? :D

Prouči razliku između anlasera na istom autu bez i sa SS pa ćeš vidjet da je to nebo i zemlja razlika, to je valjda stvar koja bu dugoročno najmanje patila u cijelom tom ciklusu gašenja i paljenja iako se najviše koristi.

Jedino di ima smisla SS je kod dizela, čisto da prestane trest i drndat :D :D :D :kokice:

Exomaniac 22.12.2023. 10:37

Citiraj:

Autor coconut (Post 3717721)
Eto i Euro 7 norme koja postavlja pravila i o baterijama EV-a. Baš me zanima koja će to baterija imati 67% nazivnog kapaciteta nakon 8g. ili 160k km upotrebe.
https://revijahak.hr/2023/12/21/napo...ih-automobila/

Pa, generalno se gleda da se može doći do pada na 80% nakon 1000 ciklusa. Da auto ima domet 160km, to je i bolje od ovoga što norma zahtijeva.

A ako se baterija malo pazi, regularno ne prazniš ispod 20% niti ne puniš iznad 80% onda će to padati i drastično sporije. U tim krajnjim područjima su anoda ili katoda maksimalno energizirane pa dolazi do najvećeg rastezanja materijala i pada kapaciteta, takvim nježnijim korištenjem mislim da i 2-3 tisuće ciklusa nije nedostižno prije nego se prijeđe ta razina ispod 80%.

Vrijeme kao takvo ne utječe puno na bateriju ako je ona konstatno u pogonu i održava se naponsko stanje. Jedino ako bateriju imaš negdje sa strane, ona će se isprazniti i doći će do oštećenja materijala unutra, ali baterija koja se koristi i održava neće imati gotovo nikakav utjecaj protjecanja vremena kao samostalnog uzroka.

hooligan.no1 22.12.2023. 10:52

Citiraj:

Autor Exomaniac (Post 3717733)
A ako se baterija malo pazi, regularno ne prazniš ispod 20% niti ne puniš iznad 80% onda će to padati i drastično sporije.

To znači da je u biti 40-50% baterije škart, tj otpad. :lol2:

coconut 22.12.2023. 10:57

Broj vozača EV koji brinu da im je baterija stalno 20-80% puna je vjerojatno ispod 10%. Ljudi su navikli, kao i kod ICE, puniti tek kada im dođe kazaljka dođe u crveno tj. kada ostane 10-tak% kapaciteta.

CatKiller 22.12.2023. 11:02

Citiraj:

Autor coconut (Post 3717694)

Cekaj da udjes u neki model za 2024.
Odsad je obavezan tzv. Traffic Sign Assist, sto znaci da auti moraju moci citati znakove za brzinu i kad prekoracis za 1-3 km/h npr. kraj znaka (50) sa 54 km/h, onda pocne pistati.

Jos jedna regulativna pizdarija za poklikat prije kretanja. Uskoro cemo trebati pre-flight checkliste.

Citiraj:

Autor coconut (Post 3717742)
Broj vozača EV koji brinu da im je baterija stalno 20-80% puna je vjerojatno ispod 10%. Ljudi su navikli, kao i kod ICE, puniti tek kada im dođe kazaljka dođe u crveno tj. kada ostane 10-tak% kapaciteta.

Sve je vise LFP baterija u opticaju koje su relativno neosjetljive na punjenje na 100%.

Ja sam prilicno analan oko toga i punim na 100% samo pred dugi put. Ako mozes puniti doma ili na poslu, ionako svejedno dal jesvakodnevni limit na 60,80 ili 100.

PS. isto radim s telefonom (90% max) i laptopom (80%) jer zelim da baterije dugo ostanu na max kapacitetu.

Exomaniac 22.12.2023. 11:04

Citiraj:

Autor hooligan.no1 (Post 3717741)
To znači da je u biti 40-50% baterije škart, tj otpad. :lol2:

Kako je škart? Jel znači da ne postoji? Ne. Imaš, ali jel tebi kao prosječnom vozaču koji vozi od doma do posla, do dućana, vrtića treba 100% baterije baš svaki dan? Pa normalno da ne, to treba taksistu, trgovačkom putniku ili terenskom serviseru.

Prosječno u EU ljudi voze 30km dnevno, da auto ima 250km dometa, 60% dubine punjenja je 5 dana koje možeš voziti unutar tog prozora bez punjenja.

Citiraj:

Autor coconut (Post 3717742)

I? Navike su nepromjenjive? I prije 70 godina su ljudi pojili konje kojima su putovali i radili svaki dan pa se ta navika promijenila. Ako nećeš paziti na bateriju, ne moraš, niko te ne sili, ali se vidi koliko je baterija kapaciteta izgubila pa ćeš jednog dana na tržištu rabljenih auta imat manju vrijednost jer si više razhebao auto.

Ionako to tek zaživljava, ali svugdje se postavljaju hrpe sporih punjača, jednog dana ćeš stat na parking konzuma, spojit se na obični spori punjač i za tih 30-45 minuta dok obavljaš šoping će ti se napunit 20-30km. Ili će firme počet na parkinge za zaposlenike instalirat točke za punjenje gdje ti auto stoji po 8 sati dnevno i može se komotno punit najmanjom mogućom strujom.

Nije to više benzinska da se ne može postaviti bilo gdje, 3.6kW točke možeš postaviti svugdje gdje auti dugo stoje parkirani.

Pa meni je i na S23 po defaultu došlo upaljeno da se ne puni na više od 85% kako bi se sačuvala baterija dugoročno

hooligan.no1 22.12.2023. 12:57

Citiraj:

Autor Exomaniac (Post 3717744)
Kako je škart?

Pa meni je i na S23 po defaultu došlo upaljeno da se ne puni na više od 85% kako bi se sačuvala baterija dugoročno

Jednostavno.
Najbanalnije, kad variš elektrodom uvik ostane mali neskorišteni dio - baca se i to je škart.

Tako je i ta tvoja baterija, napravljena za 100%, a ti je koristiš od 15-85%, tj. 30% ne koristiš i kad tad je bacaš - sorry ali to je škart.

CatKiller 22.12.2023. 13:04

Znaci kad odes na benzinsku i natocis pola rezervara, druga polovica je skart? Jel to ta logika?

Ili kad napunis pola skrinje svinjskim polovicama, druga polovica je skart?

Baterije se mogu i smiju i trebaju koristiti 0-100%, ali 20-80% punjenje u svakodnevici ne oduzima komfor, a minimira degradaciju kapaciteta.

hooligan.no1 22.12.2023. 13:31

Citiraj:

Autor CatKiller (Post 3717768)
Znaci kad odes na benzinsku i natocis pola rezervara, druga polovica je skart? Jel to ta logika?

Ne.
Pričamo o baterijskoj čeliji.
Kao što u benzinski tank livaš npr. 1, 2, 3... L benzina, tako i u baterijski tank stavljaš 1, 2, 3... baterijsku ćeliju.
Razlika je što ćeš 1L benzina potrošiti komplet, a od 1 baterijske ćelije ćeš potrošiti 60%.

CatKiller 22.12.2023. 13:35

El. auto ima potpuno drugu rutinu "tocenja" nego benzinski jerbo doma nemas benzinsku, a struju uglavnom imas.

Exomaniac 22.12.2023. 14:01

Citiraj:

Autor hooligan.no1 (Post 3717766)
Jednostavno.
Najbanalnije, kad variš elektrodom uvik ostane mali neskorišteni dio - baca se i to je škart.

Tako je i ta tvoja baterija, napravljena za 100%, a ti je koristiš od 15-85%, tj. 30% ne koristiš i kad tad je bacaš - sorry ali to je škart.

A jel ti netko brani da ti koristiš od 0 do 100%? Pa baš ti nitko ne brani, radi što hoćeš. A ako hoćeš bit odgovoran prema vlastitom autu, očuvati ga da ti traje što duže, da kasnije ima veću prodajnu vrijednost, onda ćeš paziti na njega.

Sve je isto kao i s današnjim autima, onaj tko ga pazi i čuva će kasnije imat vrijedniji auto, a onaj tko ga razhebava po cesti će imat manje vrijedan auto.

Ako ideš na dulji put, pa normalno da ćeš koristiti cijelu bateriju, to uopće nije pod pitanjem, ali za svakodnevnu upotrebu kad se rade mala putovanja je to štetno i tak se auto ne čuva. Sve je to pitanje osobne odgovornosti i odnosa prema vlastitoj imovini.

Ne znam odakle ti to da je baterija napravljena za konstantno 100% korištenje. Ništa u životu nije napravljeno da se dere do kraja, čak niti repetitori za mobitele ne rade sa 100% snage već ih se podešava do maksimalno 80-ak posto kao jedan najbanalniji primjer. Zašto auto šaltaš na 2-3 tisuće okretaja ako motor ide do 5-6 tisuća? Zašto ga ne koristiš do kraja, platio si 100% tog motora.

Hamm 22.12.2023. 14:19

Citiraj:

Autor buljo (Post 3717728)
Prouči razliku između anlasera na istom autu bez i sa SS pa ćeš vidjet da je to nebo i zemlja razlika, to je valjda stvar koja bu dugoročno najmanje patila u cijelom tom ciklusu gašenja i paljenja iako se najviše koristi.

Da, navodno je izdžljiviji sa SS ali to u praksi baš i nije tako. Ljudi koji koriste to govno od SS imaju ogromne probleme sa navedenim, dpfom itd...

Ugasiti i bok.

Citiraj:

Autor CatKiller (Post 3717743)
Cekaj da udjes u neki model za 2024.
Odsad je obavezan tzv. Traffic Sign Assist, sto znaci da auti moraju moci citati znakove za brzinu i kad prekoracis za 1-3 km/h npr. kraj znaka (50) sa 54 km/h, onda pocne pistati.

Jos jedna regulativna pizdarija za poklikat prije kretanja. Uskoro cemo trebati pre-flight checkliste.

Zicer se sve te svinjarije daju nekako pogasiti. Nitko normalan ne želi da mu pišti govno kada vozi iznad ograničenja. Mislim da bi si puco u glavu da to imam. Pa to bi non stop pištalo. :D

Citiraj:

Autor CatKiller (Post 3717743)
Ja sam prilicno analan oko toga i punim na 100% samo pred dugi put. Ako mozes puniti doma ili na poslu, ionako svejedno dal jesvakodnevni limit na 60,80 ili 100.

PS. isto radim s telefonom (90% max) i laptopom (80%) jer zelim da baterije dugo ostanu na max kapacitetu.

Stari moj suza mi je krenula od tugel :D Gore nego da si mi Miroslava Ilića pustio. :D

Pa kako ti se da? :D

medo 22.12.2023. 14:31

Citiraj:

Autor CatKiller (Post 3717497)
Znaci bolje se sudariti i uzdati se u lim nego imati sustav koji ce sprijeciti nesrecu?

Ne vjerujem sto citam ovdje.

Jedan od takvih sustava na Teslama koči ničim izazvan pa uzrokuje lančane sudare :-/

Ja bih rekao da je bitna i pasivna i aktivna sigurnost. Ako bi se ti vozio u kartonskoj kutiji sa svim aktivnim pomagalima koje postoje, be my guest.

lowrider 22.12.2023. 15:25

Čim se pojavi neki W211 320 ajnšpric firmatik, s dobrim limom od ispod-uzimam.
Plinara nutra i pola milje km sam miran ccc ...

the-rider 22.12.2023. 18:44

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3717781)

Zicer se sve te svinjarije daju nekako pogasiti. Nitko normalan ne želi da mu pišti govno kada vozi iznad ograničenja. Mislim da bi si puco u glavu da to imam. Pa to bi non stop pištalo. :D

neki dan vozi tako neku kantu, kad mi zapistilo negdje iza uha ispustio volan i skoro zavrsio na krovu :D

murina 22.12.2023. 19:09

Citiraj:

Autor Visage (Post 3717412)
E' moj Murina,

osvetila se i meni sudbina kratkih voznji, a ovaj put je platio Volvo, koji nije u zadnje tri godine vidio 5k sve skupa na cesti. Stoji ili u Tuskanac garazi ili u garazi u Dubravi. Prvi put kad odem kasnije na tehnicki iza 15, a idem uvijek na otvaranje (6:45) da prvi budem gotov, u stanici zive duse. Rekoh super, gotov sam za cas, kad, nece moci! Veli, imate ostecenje (inox) a serviser koji mi daje garu, koji je slagao prije 4 godine, nije bio u ZG-u, pa idem sutra ili prekosutra :(

To me dosta često muči, da ubijam vozila nevožnjom :D

Što se tiče punjenja ili nepunjenja na 100%, ženi sam u Miniju jednostavno preko aplikacije na mobitelu namjestio da puni iza 22 sata i da punjenje završi u 7. Pretpostavljam da i Tesla i ostali imaju tu mogućnost.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:58.