![]() |
|
Citiraj:
Grandeur se sad dosta češće i više koristi pa mi se ne stigne isprazniti :D |
A nakon onoga nisi mijenjao bateriju nego se napunila voznjom i ne pravi probleme?
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Točno tako, nisam čak morao ni filati punjačem, alternator napunio dovoljno, valjda zato jer se poprilično vozim. |
Citiraj:
|
Super je taj MG :D Nema kaj. :D https://www.autonet.hr/aktualno/tehn...ula-zvjezdica/
|
Citiraj:
/sarcasm off |
To su verzije za klokane i koale. Kod nas prodaju modele za ljude. :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Nakon skidanja starog okvira i koristenja iste dvije vide, jedna od dvije vide ne drzi vise dobro, rupa u plastici branika se valjda prosirila nesto sitno. Mogu li vidu oblozit vodoinstalaterskim teflonom ili necim da bolje stisne u postojecu rupu umjesto nabavljanja "broj" sire vide, oce to drzat? Neka bolja ideja? |
Stavi podlošku ako nemaš, trebalo bi držati. I teflon, ako je baš tako labavo.
Ja sam još stavio dvostruku ljepljivu traku gdje sam mogao da bolje drži, za svaki slučaj. |
Doslo im iz guzice u glavu...
Citiraj:
https://www.techspot.com/news/101262...commentsOffset |
Kakve smo srece, dobit cemo tipke, ali i drzac mobitela integriran u volan i mobilni app preko kojeg cemo opet moci tapkati i kontrolirati svoje vozilo, nedaj boze propustiti kakav instagram reel ili tinder match. Sjebat ce nesto garant jer slusaju svoje korisnike, a korisnici koji se cuju nismo ti i ja :) Stay tuned!
|
Eh dani kad si mogao natipkat sms dok vozis da ne skines pogled s ceste :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Stavljen 110Ah akumulator i dotegnuta klema, zasad sve radi po PS-u. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
|
Zna netko ima li negdje za skinuti popis stacionarnih radar kamera u HR i okolnim zemljama?
Bio je do pred koju godinu onaj slovenski site na adresi snecer-poi.blogspot.com, ali to je ugašeno. Tamo sam uredno skidao u više formata i importirao u navigaciju od auta. |
Uf, prije cca vrrmena je bio članak na jutarnjem sa spiskom.
|
Ovaj slovenski site je bio genijalan, imali su za HR,SI,IT,... u formatima za više navigacija, redovno održavan, samo skineš, ovisno o navigaciji prekonvertiraš i ubaciš kao POI :D
EDIT: živ je site, samo se preselio, evo za HR ako kome treba: http://mb-5ja.blogspot.com/2015/08/h...-poi-2015.html |
E' moj Murina,
osvetila se i meni sudbina kratkih voznji, a ovaj put je platio Volvo, koji nije u zadnje tri godine vidio 5k sve skupa na cesti. Stoji ili u Tuskanac garazi ili u garazi u Dubravi. Prvi put kad odem kasnije na tehnicki iza 15, a idem uvijek na otvaranje (6:45) da prvi budem gotov, u stanici zive duse. Rekoh super, gotov sam za cas, kad, nece moci! Veli, imate ostecenje (inox) a serviser koji mi daje garu, koji je slagao prije 4 godine, nije bio u ZG-u, pa idem sutra ili prekosutra :( Citiraj:
Treba li reci da je bilo klinaca koji jedan zarez nisu krivo napisali a kamoli recenicu. Misicna, taktilna memorija. Ili kako se u umjetnosti veli, najveci komplimetn forme je kad ga slijepa osoba osjeti. Spitzer (Digitalna demencija) sam navodi tu pricu u nekoliko objavljenih knjiga. |
Citiraj:
Ne bih ta sranja nikad kupio, ALI " Nedostaju mu sustavi automatskog kočenja u opasnim situacijama, sustav praćenja budnosti vozača kao i onaj za alarmiranje u slučaju da dijete ostane zaključano u vozilu." In my book ovo su pizdarije koje bi trebalo zasebno ocjenjivati. Za normalne ljude nebitne stavke koje kvare pravu sliku i ocjenu. |
Prošli smo to prije x stranica, kad se pričalo o Daciji i “ne bih to smeće kupio jer ima 2 zvjezdice”. NCAP ke već dugo ocjena liste dodatne opreme a ne pravi uvid u sigurnost. Ionako dosta te dodatne opreme ne dođe ni kao opcija na određena tržišta
|
Jedino što me zanima kod crash testova od NCAP-a je pdf s detaljnim podacima, grafikama "ozljeda" tih lutki u testiranju. Neki su zaslužili slabu ocjenu, jer su realno loši.
|
Znaci bolje se sudariti i uzdati se u lim nego imati sustav koji ce sprijeciti nesrecu?
Ne vjerujem sto citam ovdje. |
Ne, nego to treba biti ocjena sigurnosti KAD dođe do sudara, ne ocjena vjerojatnosti da bi neki sustav tamo MOGAO spriječiti nesreću.
Uostalom, da, ja se osobno puno više uzdam u hardver i pasivne sustave sigurnosti koji vrijede uvijek nego u neke aktivne elektroničke sklopove. Auto ima neki sustav izbjegavanja sudara? Super, ali to nije nešto što se treba ocjenjivati kao komponenta sigurnosti vozila PRI sudaru, napravi posebnu ocjenu sigurnosti za takve sustave. |
Citiraj:
S krivog stajalista gledas. Softwerska pomagala treba gledat kao bonus koji POTENCIJALNO mozes sprijeciti nesrecu. No softwer zakaze - kad tad. Hardware ne (osim ak je 20 godina stara kanta trula ko davo). I zato da - pouzdanje u aktivna softwerska pomagala i oslanjanje na njih moze samo do sranja dovesti pogotovo ako vozacu daje lazan osjecaj sigurnosti pa je isti manje oprezan/budan tokom voznje. Zato bi takva pomagala trebalo posebvno ocjenjivat. |
Imam jedan od tih hi-tech sustava koji prepoznaje pješake i mogućnost naleta na drugi auto/objekt na cesti…pa pišti/trese volan/sam koči. 10/10 je reagirao krivo kad nije bilo potrebe ili je krivo prepoznao + po jakoj kiši se već događalo da ugasi ta pomagala zbog loše vidljivosti. Znači, skida mi dvije zvjezdice po lošem vremenu ili bih to ja trebao napraviti da sustav sam ne odluči napraviti još veću glupost?
Dok sam se igrao s adaptivnim tempomatom koji prepoznaje ograničenja brzine, više puta se dogodilo da je odjednom prepoznao znatno višu ili znatno nižu brzinu i krenuo naglo kočiti ili ubrzavati. I sad bi mi takav auto trebao ulijevati povjerenje jer je netko rekao da je zbog toga 5/5 siguran? |
Zena mi se vozila u Polu svaki dan Pula-Porec-Pula i taj auto ih je vise puta skoro kostao zivota. Nov, sve tip top, ali sustav prepoznaje neke duhove i pisti i koci kad ne treba. Nekoliko puta se bas ukopavao pod kocenjem.
Pokusavam se postaviti u situaciju da se vozim iza takvog auta i da mi iz cista mira zakoci. Definitivno bih volio softversko pomagalo za te glupe situacije, to svakako -.- |
Kod takvih situacija teško će ti pomoći i Bog, a kamoli softver. Protiv fizike ne može ništa ni najbolji softver.
|
Vi svi cvilite, a mene je jednom spasio sudara. :D
Vozimo se u koloni, nitko daleko ispred ne koči, razmak dovoljan i skrenem pogled sa ceste na djelić sekunde i taman ovaj ispred počne kočit (sjetio se u zadnji tren da mora promjeniti 2 trake), samo to nije bilo klasika kočenje nego sa 60-70 na 10-20. Za dežurne brižnike, nisam bio na mobitelu :) Takva situacija mi se dogodila 2 put u životu a nije da se malo vozim. |
Već sam pisao tu da je frendu ganc nova mazda 6 (prije cca 2-3 godine) u jednom danu dva puta za malo oduzela život. Jednom fantomsko kočenje na autoputu pri visokoj brzini, a drugi put fantomsko ubrzavanje na obilaznici..ne znam koji grad u DE ali je sve to bilo u DE. Vratio auto rekao hvala više nikada i bok.
@buljo..da, od toyote sustavi rade i vjerojatno rade bolje od svih spomenutih do sada. :) Hi hi hi tko to meni purnja tamo :D https://direktno.hr/razvoj/automobil...zelasa-334186/ |
Citiraj:
|
Sprčili sw namjerno nebili se objavilo na pce. :D
|
Bolji Potpuni Opoziv od Arijevog :D .
Sve Dieselgate prevare treba pokaznjavat po americkom principu: - prisilni otkup automobila od strane proizvodjaca - financijski penali i ulaganje u zelene tehlogije iz njih - manageri u zatvor - prerada automobila tako da zadovolje norme |
Citiraj:
Vozim po autocesti na tempomatu, zavoj je u lijevo, ja u desnoj traci i ispred mene šleper, odem u lijevu i kak sam okrenuo volan nazad tak je ovaj počeo pištat i kočit, naravno da je noga spremna a i čim sam vratio volan da prati cestu ugasio se. Kad neka nova verzija tog security featurea skuži trake ovakve stvari se neće događat. Bila je isto jedna situacija di je auto počeo kočit a fakat se radilo o jako malom prostoru, ja prosudio da mogu proć a auto nije :D Klasika, kreten se ubaci na početak kolone i strši mu zadnji kraj u moj traci. Od svih tih novih featura, bar u mom autu, osobno adaptivni tempomat i ovo kočenje mi se najviše sviđa i smatram ih jako korisnim. |
Citiraj:
Pa da, bolje da ja uzmem nego da se baci, jel tako? :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:54. |
|