![]() |
Citiraj:
Puno ljudi zna više od mene. Pišem o svojem slučaju i slučaju balkona koji je uvučen u kuću. Za sve ostalo sigurno treba papirologije. Ugodan vikend. |
Izete, mašio si. Kolega je jasno objasnio o kakvom se slučaju radi. Ljudi su u za to povoljnom trenutuku legalizirali neku nadrestrišnicu i onda naknadno dodali zidove. To naravno nije nešto što je primjenjivo u svim nego samo u takvim određenim situacijama.
|
Zar nije netko trebao izaći na teren u procesu legalizacije i vidjeti da je to terasa? :fiju:
|
Ma naravno, i legalizirala se terasa, balkon.... (unutar ili izvan gabarita kuce tak svejedno)...i to ti nimalo ne da pravo isto zatvorit zidovima i pretvorit u sobu...niti ako placas 120m2 komunalija da imas sad pravo zatvorit tu terasu ako je unutar te kvadrature. I ako su pogresnu uzeli kvadraturu za komunalije, nije to mjerodavno nego sta si legaliziro. Sta mislis da ce te inspekcija trazit, rjesenje o izvedenom stanju koje je po zakonu o gradnji mjerodavni akt legalnosti, ili racun od holdinga gdje se vidi koliko si platio komunalija?
Ne znam kako da vam objasnim pa se iskljucujem. Zivjeli. |
Hoću reći da je vjerojatno netko odgovoran vidio nešto čega nije bilo
|
Ja imam slučaj prijatelja na 150m zračne linije koji je uredno, kada se to moglo, legalizirao nadstrešnicu i to kao poslovni prostor. Nadstrešnica u produžetku prostora (apartmana) koji je komplet legaliziran kao poslovni prostor.
Bivši kolega mi je pričao da je njegov susjed legalizirao kokošinjac. Vidio se nekakav tlocrt iz zraka, nudili su mu da mu to legaliziraju i prošlo je bez problema. Sve što se legalizirati dalo legalizirao se. Pričamo od periodu od prije 10-12 godina. Ja ljudi stvarno ne znam u kojoj vi državi mislite da živite. I to je sve ništa prema komediji koja bi bila kada bi išao još jedan val legalizacije. E TO bi bilo kino. |
U doba kad je išlo snimanje prije legalizacije, mnogi su na pašnjake postavili nadstresnice, cerade, crijepove na pod i nekako to uspjeli legalizirati i tako dobiti "gradevinsko" zemljište..
|
Adaptacija kuće/stana
Citiraj:
Ali budem svakako provjerio. Hvala ti na detaljnom objašnjenu i savjetu! Citiraj:
|
Ako ćemo gledati pasivnu cirkulaciju zraka, topli zrak se diže dok hladni zrak spušta jer je teži.
Logika bi bila imati dva otvora postavljena na različitim visinama. Sigurno da bi ventilacija bila još bolja kad bi ti otvori imali svoje ventilatore i da se po mogućnosti nalaze na suprotnim krajevima prostorije. Ako prostorija ima hladnu i toplu stranu to se isto može iskoristiti za poboljšanje cirkulacije zraka gdje zrak kreće od hladne strane prema toploj. |
Citiraj:
Ok, hvala na savjetima. Jel ovo o čemu pričamo spada u kategoriju DIY, ili postoje gotova rješenja? |
Imam “norveški” radijator na struju. Stavljen je prema uputama na suprotni zid od prozora.
Hladni zrak ulazi kroz prozor i pada na pod. Na suprotnoj strani sobe ga vuče radijator i diže gore. Zatim ide po stropu i spušta se do prozora i tako u krug. Pasivna cirkulacija. Kada je prozor zatvoren cirkulira sporije jer se tada zrak manje hladi kod prozora. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Jel uzimao tko u zadnje vrijeme stambeni kredit? Zanima me kakve su u prosjeku kamatne stope po bankama
|
Citiraj:
Ja i dalje imam poljoprivredno zemljište sa legaliziranim objektom. |
@benny - računaj oko 4%. u teoriji, a i iz iskustva, najbolje ćeš proći u banci u kojoj imaš sve. svakako prošeći do barem 3-4 banke i traži pisanu ponudu, na kraju se s tim ponudama vrati u svoju banku, stavi ih na stol i spustit će ti kamatu da bude ista ili niža od najpovoljnije konkurencije.
prije 4 godine 3,40%, trenutno 4,30%, oba stambeni zaba. puno ovisi o tome ide li zalog banke na nekretninu ili ne, erste je nudio 3,99% ali sa zalogom, a to je no go. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
U ovoj državi je lud onaj tko sve legalno radi. Daleko najbolja opcija je žongliranje između teške ilegale i prihvatljivog ponašanja :lol2:.
Sad si gledam za uzeti neko poljoprivredno zemljište gdje bi napravio drvenu kućicu od 40ak m2 u nekoj pripizdini s izvorom ili podzemnom vodom. Struja se lako riješi s power bankom i solarima. |
Može se legalno graditi na poljoprivrednom zemljištu (manji objekt na dovoljno velikom zemljištu), ali naravno problemi ishodovanja papirologije su uvijek isti.
|
Kak sam obećao povratna info. dvokrilna, prozor, zatvaranje balkona, tri fiksna komarnika, sve zajedno sa demontažom i montažom cca. 2500 eura.
https://ibb.co/y6FGJ5v https://ibb.co/374xnsy https://ibb.co/8Mr7y6r |
Hmm zvuci jeftino? nedavno 2x3krilna prozora(svaki 2m) i zatvaranje balkona 3.30m, otklopno klizna, sve skupa 5k eur
Rolo komarnici |
Citiraj:
familiji, kumovima, prijateljima, itd... |
Citiraj:
|
Citiraj:
https://tkalcecmont.com/ |
Ne znam ništ o njima. Javi dojmove.
|
Baš sam tom frendu poslao poruku da ga pitam za njih, veli da su dobri. U stolariji je već 15-ak godina pa zna konkurenciju dosta dobro.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Kad bi negdje uspio iskamcit 3.5% za stambeni bio bi presretan. Citiraj:
Ovako kad nemas onda sve moras ic po ps-u jer sve moras pravdat. Iz onog sto sam vidio, sto ljudi imaju vise love to vise muljaju na sve strane, a mi sirotinja sve po ps-u i jos nas na kraju izjebu. Ja npr. ne smijem imat parking ispred kuce na koji se ulazi pod 90 stupnjeva u odnosu na cestu, al ovi sto zgrade izvuku na doslovno metar od ceste oni smiju sta hoce. Pa jebem ti zakon i drzavu. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:09. |