![]() |
|
Ima netko https://plexiclick.de/en/products/pl...%AE-v1-schwarz
Izgleda kao dobro rjesenje za "nevidljiv" drzac tablice, plus lako se skine i vrati tablica kod pranja. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Izgleda fenomenalno. Ok plastičan je iznutra što nužno nije loše. I mehanička ručna-genijalno |
Citiraj:
Iako se čini suprotno, tablicu nije tako lako skinuti, potrgaš si nokte. :D Koristim crnu varijantu, ima i prozirna. Par eura jeftinije ako imaš amazonu. |
Narucio ovu crnu verziju. :chears:
|
Imam prozirni, ne znam čiju verziju. Kako je branik lagano zakrivljen trebao sam 3 komada za učvrstit tablicu adekvatno..
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
... |
A, mislim. Pa jasno je zakaj se dobro prodaje u EU.
Radi "niske" cijene. |
Hibrid sa mehaničkom ručnom, pa di ćeš bolje
|
Nekidan je susjeda dofurala novi Cooper S. Ima automatski mjenjač, ali i ručku za ručnu. Je li mehanička ili elektronska, ne znam, ali ako može on, što ne bi i Dacia.
|
Ja sam vjerojatno u manjini što potežem ručnu u kombinaciji s automatski mjenjačem. I uvijek N, pa ručna, pa P. Ostala mi ta navika jer mi je dvorište pod laganim nagibom.
|
Ak ima baš ručku, morala bi biti mehanika na sajle.
Položaj P na automatiku baš fizički blokira getribu, "zakajla" neki dio nutra |
Osim za "sportsku vožnju", zašto vam je mehanička ručna bolja?
|
Citiraj:
Mehanička Citiraj:
Da, a to ova ekipa što poteže aute na pauke baš i ne kuži |
Citiraj:
|
Kaj ti čađara nema hill hold?
|
Svi automobili s gay "ručnom" imaju hill hold? Znamo i ti i ja da nemaju.
Visoko kvalitetno dieselsko vozilo ima nešto kao hill hold + normalnu mušku ručnu. |
"Nesto kao Hill-Hold" = klocna koju spustis kroz prozor pod kotac :D ?
Znaci iza Dacije i Skode dizel na uzbrdici ostaviti dovoljno razmaka...check. Inace, jako simpatican i nepretenciozan auto. Like za Daciju. Ovdje u De su jako popularni i dobro se prodaju. Popunili rupu koju je VW ostavio svojim pomicanjem cijena na gore |
Citiraj:
Mehanička klasična ručna služi za driftanje i za igranje po snijegu, obzirom da nema snijega nema više ni smisla :D Definiraj nešto kao hill hold, jel ima hill hold ili nema? |
Koliko znam, hill hold je bila opcija kod mehanickih rucnih.
S elektricnom rucnom to je uvijek u seriji. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Ma ista stvar. Ručna mi je alfa i omega :) Da ne govorim situacije kad auto npr nije baš na ravnom, pa se onda zašpana mjenjač u P položaju jer auto gura taj pin itd itd. Citiraj:
Pa ima Škodilak hill hold i s mehaničkom ručnom, bar moj ima. Funkcionira super. |
Ne drži ii hill hold duže vremena od par sekundi sve dok ne takneš gas? Ne znam fakat pitam. :)
|
Citiraj:
Tako da ne da mehanička ručna nema prednost tu, nego je lošija :) I čisto da napomenem, nisam išao podjebavati nego me stvarno zanima da li sam nešto propustio oko mehaničkih ručni. |
Citiraj:
Uglavnom, tu sekundu koju koristim, dobro radi. Iako, nemam problema da ručno to odradim s ručnom, ali nema potrebe uz ovo. |
Samo na grdim uzbrdicama ručna. Za sve ostalo taj hill hold radi super.
|
Citiraj:
Stanem, u N, pa ručna, pa kad ručna stegne pustim kočnicu pa stisnem kočnicu, prebacim u P i pustim kočnicu. Citiraj:
|
Citiraj:
Ja stanem, pritisnem P tipku, i nakon toga dižem mehaničku ručnu. Uvijek dižem mehaničku ručnu, jer ako se ne koristi, oslabi. Da ne govorim da sam vidio kako je rušilo ispred mene novu E klasu na tehničkom, jer čovjek nije koristio mehaničku ručnu, nego samo na mijenjaču i pao je na tehničkom. |
Na mom Scenicu "drži" pedalu jedno 3 sekunde pritisnutom, osjeti se pod nogom. Pri gašenju se automatski povlači ručna, a kada krećeš, nakon podignute ručne, onda ju gas+kvačilo otpušta. Super praktično.
Na b klasi 2014. kod starog moraš ručno palit/gasit, ne pitajte kako znam😁 Sent from my OnePlus using Tapatalk |
Ovako…
Hill hold - drži auto 2-3 sekunde da stigneš posložiti noge di treba i krenuti na uzbrdici (za žene koje ne znaju krenuti s otpuštanjem ručne na podvožnjaku u donjem Vrapču :) ) Automatski se uključuje kod uzbrdice od par stupnjeva. Na BMW-u barem nema mogućnosti isključivanja te opcije. VW i Renault po sjećanju imaju tipku za paljenje i gašenje tog. Drži 2-3 sekunde i ako ne krenete do tad, auto krene kliziti unazad. Auto hold (konkretno na BMW-u je to Auto H tipka ) drži auto zakočen bez obzira na nagib, kad jednom stane kompletno. Drži sve dok se ne doda gas/pokrene auto. Obično je posebna tipka. Kod VW-a se aktivira kad se nakon zaustavljanja auta, još samo jače pritisne pedala kočnice. Imao sam oboje i na autima s ručnim mjenjačima, tako da nije isključivo dostupno na automaticima. Samo ima neke uvjete, tipa hill hold neće raditi ako je auto u leru. Uz to je posebno još tipka ručne kočnice, tako da auto hold nije ručna, samo dodatak |
Citiraj:
|
Hill holder je dio mehanizma unutar ABS/ESP jedinice.
Nema veze s ručnom mehaničkom ili električnom |
Citiraj:
Ma jasno da nema veze s ručnom, ja nisam uopće mislio da raspravljamo o tome. ABS to odrađuje kako kaže low. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Iako je doslovno na ravnom, možda mrvicu visi teren ali pritisak je vrlo mali. |
Mislim da malo previse tetosite te automatske mjenjace sa tim "N-rucna-P". Nije to bas tako slabasno, a osim toga je istestirano prije plasiranja na trziste na puno gore scenarije od toga. Sigurno mu nece nista biti ni ako ga ostavite na ekstremnoj nizbrdici danima samo u P bez da povucete rucnu.
Ja rucnu podignem prije nego ubacim u P samo i iskljucivo ako stanem jako blizu vratima garaze, pa da se radi tog jednog cm koji ce kliznuti ne nasloni na njih. U svim ostalim slucajevima samo ugasim auto, a on napravi ostalo - P+rucna. Danas sam i taj Hill Hold probao i stvar radi. Stojim na uzbrdici, pustim kocnicu i on sam drzi. Bio sam uvijek uvjeren da to u stvari drzi automatski mjenjac koji je u D i onda gura prema naprijed tj. neda autu da krene nazad. Ima i onaj autohold, ali to ne znam jesam li 3x u ove 4 godine koristio. Srecom mora se svaki put rucno aktivirati pa ga ne moram gasiti stalno. Sa tim autoholdom je parkiranje u uskom nocna mora. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:24. |
|