![]() |
|
Citiraj:
Jbg nisam grijao stolicu na faksu a napravio sam i par krivih poteza na Shibi INU tako da sad moram radit 10ogodisnju projekciju amortizacije 14" guma na svojih pola auta prije nego pullam triger za tih 300e :D Mozda ni hankook 4s2 njje los izbor 230 eura pa ga mijenjam opet za 3 4 godine za nove, biti će svakako bolje od trenutnih 10 godina starih contija:D |
Automobili
Vjerojatno 15” i popularna dimenzija.
Evo moj racun od 13.11.2020. dok sam jos vozia fiestu: MICHELIN 195/50 R 15 86V CROSSCLIMATE+ XL M+S 609,19 kn 4 2.436,76 kn Sent from my iPhone using Tapatalk |
Citiraj:
Držao sam se priče da bi radije stavio polovnu ispravnu turbinu nego repariranu, ali s polovnima su non stop problemi.... |
Citiraj:
Samo ce mi bit nesto nizi sidewall i time tvrđi auto. Ali ispada mi isti promjer gume ko sad na 14 dimenziji |
Citiraj:
|
Pozdrav momci,
Molio bih savjet. Sutra idem kod odvjetnika, ali mi crv u guzici ne da mira. Naime, danas sam imao sudar. 50m od vrtića nas je raznesao lik koji mi je uzeo prednost. Vjerojatno mobitel + brzina, kočnicu nije niti pipnuo i udarac bočno na spoj blatobran i vrata. Uopće ga nisam vidio, a vozio sam se 30km/h i uvijek se pazim na tom križanju jer je kritično (već sam par puta izbjegao sudar). U autu su samnom bile supruga i kćer, išli smo u vrtić. Dijete je ok, supruga je malo natučena. Auto je vjerojatno totalka, tip je kriv 100%. Policija je obavila uviđaj, bila je i hitna. Obavio sam prijavu štete u njegovom osiguranju. (Croatia) Sad znam da moram čekati policijski zapisnik. Vozilo je u servisu, čeka procjenu. Također, još je u leasingu (financijski), dakle ostaje meni (firmi). Ima li netko iskustva, koliko se čeka zapisnik? Pretpostavljam da sam financijski pušiona kako god okrenem? Postoji li opcija da aktiviram kasko pa da se osiguranja natežu oko cifre? Puno pitanja, valjda će biti koji odgovor. Hvala svima unaprijed. Poslano sa mog PGT-N19 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Naš je iz 2001. i još ide. Za dvije godine ide pod oldtimera |
Mene lupilo bilo u garaži,
30 dana sam čekao zapisnik uz vezice ko zna koliko bi bilo bez. Nisu mi dali kasko aktivirati jer nisam ja bio kriv.... Tako da popušio sve bio bez auta 30 dana Srecom nije bila totalka, nisu se ni zracni upalili pa je sve popravljeno u ovlastenom za 33000kn, oni su nudili 8000kn |
Citiraj:
Uhhhh, jako grdo... :( Srecom pa ste svi dobro... 1. Zapisnik cekas 12-30 dana 2. Zapisnik moras SAM zivkat i zicat da ti ga posalju... Ne znam koja ti je PU radila uvidjaj, ali njih nazoves, zamolis tetu da ti kaze kada ce zapisnik biti gotov, objasnis situaciju, zamolis ako ikako moze ubrzati... Meni je zapisnik bio gotov za 12 dana, no popi**dio sam kada sam shvatio da ja moram zivkat i trazit zapisnik i da mi ga nitko po nikakvom automatizmu nece izraditi niti poslati... 3. Obavezno svi napravite snimke vrata i preko odvjetnika naganjajte za trzajnu ozljedu vrata... Odvjetnici znaju to, tako da oni to hendlaju, samo je jako bitno da imas medicinsku dokumentaciju... 4. Ako imas mogucnost dobiti zamjenski auto preko servisa, uzmes to... 5. Uvijek postoji opcija privatne tuzbe prema liku koji je vozio za nesto... Nadoknada razlike izmedju procijenjene vrijednosti auta i isplacene totalke i slicno... Raspitaj se kod odvjetnika sto je moguce oko toga... Al to ti traje godinama... |
Citiraj:
Usput smo zamijenili protočnik/senzor usisa i senzor na EGR grani. Pošto se u turbake niš ne kužim, zadržavam pravo pogrešnog imenovanja stvari, korekcija dobrodošla :D Došao je auto u godine kad su se sitnice skupile, a sa 300kkm na oriđiđi turbini, mislim da je zaslužila mirovinu - tj. kad opet počne otkazivati. Kombi instrument je isto u polu-banani. Cajgeri temperature vode i koliko je goriva u tanku imaju svoj mozak. Display je onak, može proći. Trebalo bi na renovaciju - znaš možda kome u ZG to dati, a da složi to u 2-3 dana? |
Automobili
Citiraj:
Ja sam zapisnik čekao 20ak dana da ga napišu i izdaju. Kao što je rečeno komunikacija se svodi na zivkanje “je li gotovo”. Mene je trzajna ozljeda leđa počela postupno boljeti tek par sati kasnije. Moj CROSIG mi je ponudio da aktiviram kasko iako je uhljeb koji me udario 100% kriv. Zahvalio sam se i išao regularno. Postoji Eurotax kojeg koriste osiguranja za procjenu šteta a postoje i ovlašteni servisi sa svojim cijenama. Osiguranje treba pokriti račun za štetu i eventualne ozljede. Simple as that. I gdje god da dođeš prvo pitaju “je li bila policija na uviđaju?” |
Citiraj:
Ovo što ti cajger vode luduje, to ti je senzor temperature vode u banani. Ja sam svoj mjenjao isto na oko 300k. 20 minuta posla gdje je uračunato i gledanje youtubea :) i moraš biti brz ako ti se ne prazni sustav :) |
Citiraj:
Ne luduje on u smislu da ide gor-dol, već pokazuje s odmakom od 1/4. Čim upališ auto na hladno, ono temperatura vode na četvrtini. Na isti način se ponaša i cajger količine goriva. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Jos sam dobro prosao sto sam cjelogodisnje Vredestein (i to neku kao "staru" verziju) platio ~75€ po komadu, a jedva sam ih nabavio negdje iz Splita. Continental ContiPremiumContact 5 V za Citigo me ispao 10€ jeftinije po komadu iste godine, jbt... |
Citiraj:
Ovisno o felgama, imaš 155/75/15 otraga 135/70/15 ili 145/65/15 naprijed Može stati i 225/35/17 otraga ali Brabus Monoblock set felgi vrijedi više od cijelog auta :lol2: |
Fora ideja ali na žalost samo benz/inbridi.
|
Baš me zanima kolike će biti procjene
CO uvela automatiziranu procjenu šteta utemeljenu na AI-u |
Citiraj:
Croatia osiguranje su postali totalne seronje, sve živo osporavaju i onda krenu u parnicu i gube parnice :kafa: Tako da ne sumnjam da će AI biti naštelan u njihovu korist, kao i poker aparati u automat klubovima. |
Da, čuo sam da je CO postao gori od osiguranja Agram grupe po tom pitanju
|
Citiraj:
Da, sreća u nesreći je što Croatia osiguranje načelno zastupa njihova pravna služba koja je katastrofalno loša, dok Agram grupu zastupa njihovo odvjetničko društvo koje je jako dobro. |
CO poslala poznanicu u svoju poslovnicu u drugom gradu na drugom kraju države da bi nakon 2 mjeseca restrukturirali tu poslovnicu i ženi dali otkaz jer njeno radno mjesto više ne postoji.
|
Citiraj:
za ostalo, treba prvo doći na dijagnozu da bi se uspostavilo kaj treba odradit, ali ne znam kada bi mogao dobit termin kod mog VAG doktora |
Kad i ako bude vremena idući put kad navratim - javim se direkt na pm. Pa ako onda budeš imao volje za daljnje savjete, možda i riješimo problem. :D
|
|
@Jopis, @Colop, @Hamm
hvala na potvrdi. Citiraj:
Zele umanjiti, odgoditi koliko je god moguce. Bonitet i velicna imena vise nista ne znace, Pita sefove na nekom skupu - koja je poanta kad vecinom gube? Vele glavonje - Tocno, ali ako 30% ljudi nista ne poduzima i ne zali se, nama se i dalje isplati! A svi znamo, da je broj znatno veci, onih koji ce trpiti i cekati. Zbog takvog ponasanja osiguranja, tko se god nije od jako malih limara/lakirera udruzio, brzo je propao i zatvorio obrt. Jer kad ne mozes naplatiti nekoliko steta zaredom, jako mali to ne mogu dugo izgurati. Zato je u zadnje dvije godine niz manji imena zatvoreno. Druga stvar, vise puta sam cuo od ljudi iz branse, da je HR postala premala za broj osiguravajucih kuca, te da im je kolac postao premali, za njihove prijasnje apetite. @Svima bacite oko na komentari interesantniji su od naslova. ... |
Renault stvara novu firmu za EV nazvanu Ampere. U sklopu nje trebali bi lansirati novi Twingo i još neke modele.
https://sports.yahoo.com/renault-poi...112755412.html |
Baš nam fino ti budget EV pokazuju koliko male plaće imamo. 20 000 eura za početni mali auto. Bili i ostali sirotinja :D
|
Citiraj:
Problem je (naravno) inflacija. Pred 20 godina si mogao za 15.000 Eura kupiti normalan obiteljski auto donje srednje klase sa pristojnom opremom. Nov. 0km. Danas moras bar 30k za isto izdvojit + cca 10k ako je EV (s tim da ce u narednim godinama taj jaz vjerojatno zbog poreza biti veci....vidli bumo). Danas za 20k mozes kupiti pristojan rabljeni auto (kaj nije bas neka utjeha). Tu smo di smo. |
Citiraj:
20k eura za kutiju šibica? :D Možda jednog dana kad mi odstrane pola mozga zbog neke opake bolesti odlučim kupiti takvu nekakvu gadariju. :D |
Citiraj:
A sjecam se nekoc, novi Golf 3, 1.8i sa svom opremom je kostao 25000DEM. |
Citiraj:
Al ajde, barem su se ohrabrili metnut 2.5 tsi u nešto osim Avdija Citiraj:
|
Citiraj:
Ako pogledas tezinu auta iz 90-ih ranih 2000-ih, i pogledaj moderne aute. Svi su dobili 120+ kg kroz godine a to sve kosta. |
Citiraj:
Sve naknadne verzije originalnog Twinga su potpuno izgubile izgled originala, sto je neobicno, jer je bio odlicno prodavan. Najbolja stvar kod prvog modela, ne znam dal su i nasljednici, pa i recentni (dvojim) usvojili... Pomicanje straznjih siceva do gepeka. Ako si povukao siceve do kraja, mjesta za noge je bilo, kao u visoj srednjoj klasi limuzine. Vise puta sam se zapitao, jesu li regulatori nesto branili (blizina gepeka) zasto solucija nije bila cesca u automobilima visih klasa? Citiraj:
Citiraj:
Ali najstrasniji trenutak spoznaje, kad ce ti poznati forumas objasniti, da je to zapravo dobro za tebe, te da ulazimo u napredak :D ... |
Jedan od najbolje očuvanih E39 M5 koje sam vidio
https://i.postimg.cc/mzwGjS8b/IMG-2453.jpg https://i.postimg.cc/kRgPptpW/IMG-2454.jpg |
Citiraj:
|
|
Citiraj:
Odbio sam bio kupca u kolovozu za svoj auto jer mi žena iskopala oči skoro. Sada me opet lovi želja za promjenom, pa si kontam ga opet prodati. Kičma me jebe ko budalu, i stvarno me muči to sjedanje u "niski" auto. Nebudem ga trpao u oglasnik, ali ako netko je željan ući u Kia svijet, nek se javi. |
Ovo je najbolja cijena koja sam našao, ali nema lijevak:
https://www.bauhaus.hr/maziva-i-adit...nox/p/27960893 Na kraju sam naručio 3-4 ova https://webshop.tokic.hr/ciscenje-i-...ou-s-lijevkom/ |
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:01. |
|