![]() |
Znači gumica bi trebala promjeniti kut između vilice i adaptera, jesam ja to dobro shvatio? Trebalo bi gumice staviti samo na jednu stranu ispod vijka? Već vidim gubljenje živaca ako je to :D U biti, koji je tebi prihvat na vilici? Meni je IS
Sad sam bio napraviti đir po snijegu i zakon je! Kao da je to prirodni teren za bicikl, ide bolje nego po blatu :) Željac, možda se i ja pridružim za Sljeme ako stvarno ideš, samo da ne pada kiša |
odustao sam od bicikla jer je mokro, bljuzga i sigurno bi bio mokar do podsljemena...
ici cu pjesaka ranije ujutro. uspon bikcevic, staza prema tornju, spust leustek. :beer: |
A Slovenija? :D
|
Citiraj:
Jer, nitko ne vozi isto. Neki jače ganjaju, neki spigaju stvari nakon 500km jer šiftaju kad ne treba etc. Citiraj:
Možda bi išle i neke podloške ili brušenje adaptera, ima više opcija. |
Dečki,
možda pijan ali više nnisam jako pijan došo biciklom doma... polako Nisam puno puta imo ja čak se nije ljulala jako ulica. Sljeme mi je trenutno daleko ni dalekozorom nebi se uspio popit preko Braćo draga idem ja pod tuš Da mi krevet ne mirirši na bućkuruš. ... cya all later :D, gute naht :D |
Dobra!!
|
Citiraj:
i bolje, jer sam slusao da su hrvatine navalile u slo po zimske gume i da je guuuuzva :goood: idem sljedeci tjedan sa distracom... tamo oko petka gore ima snijega poprilicno. iznenadio sam se, mislio sam da ga je manje. leustek je dolje kaljuza (blato, lisce, bljuzga i voda), sredina je bljuzga, a gore je ugazeni snijeg. bikcevic je ok, jedino je dolje bilo bljuzgavo. uspio sam se uspeti po njemu za ravno 52 min ! ja zadovoljan :goood: ima ljudi isto dosta. nisam niti jednom ljosnuo, niti sa bajka niti pjesaka po poledici... ali sam se sad uvaljao u blato :roller::roller: po meni staze nisu bas za biciklove ! cesta je ok, cista i suha... ostalo koma ! :beer: |
Citiraj:
ma trenutno je na bajku orginal sunrace lanac i kazeta (fuji nevada 1.0) nis ne valja posto gazi čovo od 95 kg :D kazeta meka, lanac se vec ohoho razduzio (a preso cca 1500 kn) vecinom lagani xc ajd hvala na savjetu to sam i ja znao :chears: vidjet cu kad dođem u trgovinu kupovat kaj ce ispasti |
Tema koja me je bas navela da ovdje nesto na glas propitam sebe i ostale, a ujedno ne radim tamo preveliki OT.
Citiraj:
Sanjam imati nesto na dnu vila da mi dole ispere samu cestu, ali tako jasno da sam 100% opusten da ne mogu stati na taj uzas. Kojekakvih sam planova imao, ali nikad to sprovesti u akciju. AMD-ova Xenonijada mi je bas ponovo probudila zelju. Samo gdje naci nesto tako malo, elegantno i da je u isto vrijeme Bethlehem? Postoje monstrumi ovakvog tipa, ali, tko je god vidio kako to ruzno izgleda kad ides nekome u susret... blago receno agresivno i ne svidja mi se. Glavni lamperu imam i zadovoljan sam, ali htio bih nesto dole na vilama da precizno ispire put ispred kotaca. Znam, neobicna zelja, ali zasigurno nisam jedini tega naumio. Hvala |
misl da ce ti svjetlo pomoci? ja sam neki dan pregazio jedno usred bijela dana, a provezao sam mozda 5m van asfalta i to uz sam plocnik zaobilazeci pjesake
|
Citiraj:
2x mi se to desilo po danu i bogme sam nastrojen da se nikad nece vise desiti! Da pokucam u drvo, proslo je godina i godina da se nije po danu ponovilo. Imam takvo gadjenje da pazim ko blesav. Ali ovakvi jutarnji ili nocni termini su nezgodni. Ozbiljno, moje pitanje je i dalje aktivno :) |
Citiraj:
|
Ja bar jednom tjedno dođem sa Oskarovom kakicom od Pedigrea na gumi, vilici i rami :)
|
Citiraj:
|
@visage - na vilicu skroz nisko kod osovine? mislim da bi neka manja Cree lampa sasvim uredno radila za tu nizu hemisferu, a neki mount se vec sredi :D
|
Citiraj:
Meni se jasno najvise od 80's istomisljenika, sugeriraju dynamo v6 i slicne igre :D ili recimo : Alfine dynamo front hub Citiraj:
|
A vozim dalje, šta ću :) Nekad se stvarno ne daju ni oprati
|
@visage, siroka je paleta, pa si uzmeš što ti paše. mislim da bi neka manja lampa bila sasvim dovoljna da nadopuni još iz nize perspektive. manja cisto da je laksa i da ne strsi previse. nemam bas neki model na pameti, ali dalo bi se nesto naci vec...
ova shimano naba mi se cini kao dobra fora. samo treba vidjeti koliki napon daje van... mozda sloziti neku DIY foru sa tom nabom da napaja neku ledicu... |
i meni se znalo dogoditi da dignem drekec...
ali ono... ako nije odletilo na facu je sve 5 ! :D ostruzem sa stapicem da mi ne frca :D fali mi voznja, a vani vrijeme sve sugavije. cekam posten snijeg da ga malo isfuram. jer je bljuzgetina gora od ikakve kise ili poledice :( :beer: |
Ja vec proucavam ture za slijedecu sezonu :D, zahvaljujuci curki dokopao sam se ove stranice.
http://pavlin.si/kolo/strme-kolesnice/ Ture opisane detaljno da detaljnije ne moze biti, karta, visinski profil, gps ruta - ma milina jedna, sve na jednom mjestu. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ako baš želiš HH, možeš uvijek naručiti sa njihovog shopa, samo kaj su skupi 50+€, no znaju imati popuste tima majica i hlaće HH Warm po 60€. I još poštarinu dodaš i dobiješ poprilično veću cijenu, ali ako ti je to želja - uvijek se nađe. I na Ebayu je znalo biti novih po nižim cijenama (tipa 250kn). |
Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo
Poštovani,
novi sam na ovom forumu i totalni laik za bicikle. Potrebna mi je bicikla uglavnom od proljeća do početka jeseni i to ne svaki dan (uglavnom grad, ponekad makadami, livade i sl.) Raspolažem sa max 4000 kn visok 195 cm težak 110 kg Molim Vas za savjet. Najljepša hvala |
Predlažem polovni bike sa dropbike.com/forum
Za 4000 se može naći stvarno solidan bicikl. Recimo Kona Hoss slovi kao bicikl za teže vozače, ima nešto deblje cijevi. ili novi: http://www.ciklo-centar.hr/new/artikli.asp?ID=482 Blast model za 2010 4.136 kn za keš. U principu bi svaki bicikl za taj novac morao biti pogodan za grad/makadam/livadu, važno je da kupiš odgovarajuću veličinu, vjerojatno 22" evo jedan dobar deal http://www.dropbike.com/forum/viewto...p?f=30&t=44174 možda jedino premali |
Vor, hvala najljepša
|
ima netko da bi išao autom do brežica? ja imam nešto robe za koju mi treba neki bunker :)
|
ima !
ja idem ovaj tjedan. tj. cetvrtak i petak definitivno ne mogu. subota- nedjelja ! i distrojer je govorio da bi i on isao ! :beer: |
isao bi ja sa vama ak ima jos mjesta i ak bi isli popodne :D
trebao bi uzeti gume |
ok, mjesta ima !
sve se jos onda preko pm-a dogovorimo ! :beer: EDIT: subotom radi do 13.00 tko hoce... nek se javi na pm. barem u podne da krenemo prema tamo, premda nebi bilo lose i prije. sad, kako kome odgovara. do subote na zalost ne mogu nikako. sutra mi je isto sve zbijeno, cet-pet nisam u zg. jedino subota. |
|
Popodne smo se traktor i ja proveselili po kaljuži (56k W):
http://www.pohrani.com/f/y/xG/3Sc2mxis/dsc01740.jpg http://www.pohrani.com/f/2A/PZ/159LTLqu/dsc01739.jpg http://www.pohrani.com/f/H/11O/3AuWOnj8/dsc01732.jpg Zadnja hidraulika u međuvremenu kompenzirana, deore :) |
Ima li netko za bilo kakvu vožnju u petak, subotu, nedjelju? Ispiti su prošli wooohooo :D
|
hehe, tko god se uputi ikamo prema sljemenu, napatit ce se :) ozbiljno
|
Tocno. Ja sam bio jucer ali s drugim prijevoznim sredstvom (snowboard) :D...bajk zaboravite, osim cestom.
|
a dobro ima samo pol metra snijega gore na vrhu, taman da ti uleti cijeli kotac :D
|
Dotrščina bi mogla bit ok :D
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Onda idemo. Nešto rezervne robe u ruksak i gazi. Baš me zanima kako je gore na 300m :)
|
Citiraj:
Kao meni i ekipi prosli vikend na Ucki - supak pun vode, blata, snijega i lisca :D |
Tko je onda za malo snježne vožnje danas? :)
Možda se malo po maksimiru provozat, ili nešto slično, samo dajte prijedloge! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:46. |