![]() |
A da, najbolje je to napraviti nakon FC pa iznova podesiti sve dozvole za aplikacije. Kod mene isto napravilo više štete nego koristi.
|
Ponavljam se...
Citiraj:
Ne znam kako je danas, ali mene je također smetalo što sam neke stvari u izborniku imao duplo, i od MIUI-a i nativno od Googlea, npr. prikaz baterije, permissione i ne znam što još. |
Dakle ubijajte taj MIUI optimization odma čim izvadite mob iz kutije ili nakon friškog FCa.
|
nema potrebe
|
Mi8 sa zadnjim eu romom - ništa nisam dirao i sve leti..
|
Jel ima miui još uvijek i onaj memory optimization koji su imali negdje u postavkama za isključiti?
Tražio sam ga neki dan na MIUI 11 i nisam našao. |
Za svaku aplikaciju imaš battery optimizaciju - stisni na ikoni aplikacije i zadrži da se otvori popup pa onda idi na ono i slovo, opcija 2 je kroz postavke.
|
Ne pitam za to. Imali su ranije u developer options još jednu opciju za iskljuciti: memory optimization.
To je bilo pored onog MIUI optimization. |
Ima još uvijek...
|
Poco X2 = rebrandani Redmi K30
https://www.gsmarena.com/latest_poco...news-41322.php |
Trebam uzet starom novi mob. Dvoumim se između MiA3 i Note 8T ima ko kakva iskustva sa jednim od tih? Ili nešto treće od Xiaomia?
|
Ja imam sa A3. Iako sam bio skeptican prema 720p displayu, kod A3 nakon par min koristenja nisam vidio nikakve piksele kao kod npr starog galaxy S3. Mobitel ima Android One i veliku bateriju. Brz je pri koristenju (Snapdragon 665 11nm), ima USF 2.1 sto 8T nema i dosta dobro slika moram priznat, mogu ga preporuciti.
|
Ma kod njega me muči Android One više bi volio da je MIU, odmah bi ga uzeo.
Kakve su mogućnosti customizacije? Jel se mogu podesit one 3 tipke da bude normalno. Sad je neka vikend akcija u SD Mi A3 4/128 za 1470 kn, Note 8T 4/64 1420 kn |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
720p + pentile + AMOLED je nesto sto bi svakako trebalo pogledati u zivo i probati procitati nesto od 5,6 duljina ekrana prije kupnje.
|
@hash
Na to sam prvo popizdio kad sam čitao specke od Mi A3. Na kraju eto ga doma, to je skroz prihvatljiv ekran i prikaz slike. Stvarno se moraš zabuljit da vidiš mrežicu. Ja sam mislio da to bude kao na Galaxy S3 iz 2012 ali nije tako srećom :) Veća mana tog ekrana je ne baš velika svjetlina na maksimalnom osvjetljenju. Zato imate Bijelića tj Mi Store u Areni. Pregledate mobitel uživo i naručite ga po manjoj cijeni negdje drugdje ;) |
Citiraj:
Citiraj:
|
Sranje s Googleom i kod Xiaomija ... nema više call recordinga i xiaomijevih app (call/contacts, sms) zamijenile ih googleove od modela 9T Pro na dalje.
|
@brko
Sve stoji, tko ima priliku nek ode pogledati. Meni je S10E bio neupotrebljiv ali jasno mi je da sam ja manje od 1% populacije. Mi A3 specifikacije mi se cine jos gore pa samo preporucujem oprez prije kupnje. Pogotovo za starije osobe. @Xenon Nismo se razumjeli, ja sam isto skeptican prema ekranu (nisam ga imao prilike koristiti) pa predlazem da otfuras staroga u ducan i nek proba procitati nesto teksta prije kupnje. |
I ja sam bio skeptican prema 720p ekranu ali sam ga otisao pogledat uzivo i dosta je dobar za 720p a i posto je bio za oca i kostao 160E na akciji bez razmisljanja sam ga uzeo.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Pa sad, da su novi auti bolji od starih, i jesu i nisu, ovisi što gledaš. Previše si pod utjecajem marketinga, da se pokaže čiji je veći, ali da se visoka rezolucija na mobitelu može nekako iskoristiti, ne može. Ona je najmanje bitna stavka u toj klasi mobitela (ne kažem da je nebitna). Veći je problem svjetlina ekrana pa se na suncu teže vidi. Prije 5 i više godina sličnu rezoluciju su imali high-end mobiteli, a A3 je neki mid-end. Ti i ja nećemo kupiti takav mobitel za sebe, ali izjaviti da je S10e sa 438 ppi neupotrebljiv je apsurd nad apsurdima. On je prije neupotrebljiv zbog omjera stranica, ali zbog ppi nikako. Sad imam 500 ppi ekran na svom mobitelu. Treba li mi? Ne, i nisam ga kupio zbog ekrana, to mi je bila sporedna stvar.
|
Citiraj:
E vidiš tebi je sporedna meni nije. I sve je meni jasno da je na papiru jedno u praksi drugo. Ali ako imam mogućnost birat bolje za iste novce onda uzimam bolje kao i svaki razuman čovjek. Ima i iphone ispod prosječnu/standarnu rezoluciju za 7000 kn pa kaj sad? Jel apsurd je ... al netko više voli brand nego sam uređaj ... to je njegov izbor. Tako i u svemu. Ja nisam tu da se prilagođavam i odobravam mane-prednosti nečijeg proizvoda već da biram između ponuđenih. |
Citiraj:
Ja taj mobitel (S10E) stvarno nisam mogao koristiti jer mi se stvarao zamor ociju. Post je dobronamjerni savjet i napisao sam da vjerojatno 99% ljudi nece imati problem s time. Ne pisem napamet, smiri dozivljaj. |
Mi 10 će biti predstavljen 13.02.
https://sparrowsnews.com/2020/02/03/...-availability/ |
Citiraj:
Ispravak, zaboravi na Mi Store u Areni, sve su burned. :roller::roller::roller: Veselo, mašala. Išel sam nabaviti powerbank. Stop. |
Pokušavam dekriptirati što si rekao već 10 minuta i ne uspjevam.
Koje su burned? Dućan je izgorio u požaru? Dućan je veselo izgorio u požaru? Dućan je izgorio u veselom požaru? Ekrani imaju burn-in? Išao si nabaviti powerbank i zaustavio si se? |
Koliko ja razumijem, svi ekrani imaju burn-in.
|
Svaka čast ako si to skužio. Ja nisam skužio ništa.
A ako ekrani i imaju burn-in, svejedno se lako vidi je li ti ekran paše i mogu se isprobati funkcije uređaja. |
Tako sam ja razumio. Je li na to mislio pisac, to ne znam reći. :D
Evo još malo o Poco X2. https://www.gsmarena.com/poco_x2_ful...news-41354.php |
Xiaomi mobiteli
Citiraj:
Ako si skužio na poznatog međimurca onda svaka čast u odnosu moje imitacije. Svi modeli imaju izgorene ekrane odnosno duhove. Dovoljno je popiti rakiju da ne bi ni skužio dupla slova. Отправлено через iPhone |
Citiraj:
|
Valjda pokušavaju vidjeti u koliko reciklaža mogu uvaljati isti mobitel.
Vjerojatno zapošljavaju bivši ATI/AMD marketinški kadar. |
Očekuješ nešto od Poca, a dobiješ prepakirano govno s drugim launcherom...😁
|
Android 10 stable sletio na Poco ako nekog zanima.
|
Uzeo Redmi Note 8 odličan telefon za te pare ... ali su totalno usrali sa googlovim dialerom i SMS app ... katastrofa, pogotovo SMS
|
Citiraj:
I sam sam primjetio da sve više android telefona dolazi s googlovom sms aplikacijom, kad gledam youtube recenzije dosta ih ima tu njihovu ikonu. Valjda su developeri postali lijeni pa im je lakše uzeti sve od google. |
Citiraj:
Nije stvar deva vec googlea i njegove pravne regulative. Xiaomi ce sad za rusiju, eu i globalni rom isporucivat miu11 sa g sms i contact. https://www.gsmarena.com/xiaomi_will...news-40859.php |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:57. |