![]() |
Povezivanje usb-a s mobitelom
Zanima me zasto neki mobiteli prepoznaju USB kad se isti spoji preko kabla, ucitava ga, a neki ne prepoznaju? Da li treba nesto instalirati da bi mobitel prepoznao USB? :fala:
|
Magična riječ je OTG (On-The-Go). Ako mobitel nema tu funkciju, ne prepoznaje vanjske memorije koje priključiš na njega.
Imaš na Google Playu par aplikacija koje aktiviraju tu fuknciju na mobitelu, ali najčešće treba biti rootan. Reci o kojem se točno modelu moba radi. |
Citiraj:
:fala: |
Gigabyte Guru G1 GPS fix
Pozdrav,
nedavno sam nabavila ovaj smartphone pa me zanima ako netko ima kakva iskustva sa njime. Naime, nikako ne mogu dobiti fix na satelit, GPS Status stoji na: Looking for GPS location vani već sat vremena i pokazuje: 0/10 Fix/Sats. Ako je netko već radio sa GPS-om na njemu, zanima me koliko (i kako, naravno) je trebalo da prvi puta locira satelit. Hvala. |
Kao i svi mobiteli sa MTK čipsetom (6589T u tvom slučaju), tako i Guru G1 ima problema sa GPS-om. Pogledaj temu o kineskim mobitelima jer je netko tamo nedavno postavio link za GPS fix na njima.
|
Mda, mob je star par dana neću ga još rootat pogotovo ako ga budem morala vraćat a imam i Gigabayt Maya (isto MT chipsetom) pa GPS radi normalno.
Usto, na mob.hr su napravili recenziju za Guru G1, nisu napisali da su imali problema sa GPS-om (a ne vjerujem da su išta mijenjali na njemu). Hvala za odgovor btw, mogao bi poslužiti jednog dana ;) Mene zanima samo iskustvo nekoga tko ima taj mob, i kome radi GPS, koliko mu je trebalo prvi puta da nađe fix, uz uključen AGPS ili bez? Edit: Riješen problem: Nakon rootanja, i svih mogućih fixeva deinstaliran GPS Status, instaliran GPS Test i oba smartphonea love u zatvorenom prostoru u roku par sekundi. |
Samsung wireless hard disk od 1,5 TB. Zanimljiva opcija za podatke
http://www.androidpolice.com/2014/06...rrow-use-case/ |
Do sad sam bio gotovo siguran da ću uzet Sony Z1C, ali danas sam vidio kameru na S5 i oduševljen sam. Jel ima kakva konkurentna kamera?
Razlog zbog kojeg nebi S5 su veličina i cijena. |
S5 nije bas velki dimenzijama u toj konkurenciji. Vjerojatno ima i najbolju ergonomiju. Z2 je konkurent po kameri, bolja od svih z1 varijanti. Ak je to preskupo, ona su jos G2 i S4 u igri sa svojim vrlinama i manama ali i nizom cijenom. Ne treba zaboravit ni Lumiju 1020 al nije Android.
|
hvataju li bilo kakve signale /zrace li danasnji androidi u airplane modeu? koliko god s jedne strane zracenje mobitela ne uzimam za opasno, toliko s druge bih ipak preventivno to sprijecio sto vise... cijeli dan mobitel je uz mene prikovan za tijelo, pa barem preko noci da nije... ostavljao sam ga 1.5m od tijela ali nije nikako prakticno kad zatreba ili se upali jutarnji alarm, stoga razmisljam upaliti airplane mode i drzati ga tik pored kreveta?
|
Tasker si stavi.
Ja imam naređeno, isključi wifi i mobile data kada se mobitel spoji na punjač od 22:00 - 07:00. Ne uključujem airplane pošto hoću da me ljudi mogu dobiti na telefon ukoliko je hitno. |
Citiraj:
|
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
A što je tu čudno, pa naravno da misle na profit, ono, općepoznata stvar.
Uostalom, postaje mi već dosadan ovaj klasični Android look, tako da bi se mogao vrlo lako priviknuti na Windows Phone look :) |
Jel netko uspio igdje naručiti original Spigen case (pošto spigen ne dostavlja u HR)? Jel kupio tko preko njuškala možda?
|
Citiraj:
original spigen ti sigurno drzi jedan korejski ebay trgovac , mislim da se zove wowsomethingnew ,ako nije tocno javi pa ti pogledam .. |
...
Citiraj:
EDIT: taj je Probat ću prvo vidit kod ovih s njuskala. Tko zna kad ce to iz koreje doc :). |
Citiraj:
|
|
U harvey normanu gigabyte gsmart guru g1 za 1600kn, cini se odlicna kupnja,ima tko iskustva s tim?
|
My dear L31, jel bi umro da si stavio link? Ja sam prek Tapatalka na forumu 95% vremena i cijenim takve male znakove pažnje. Možda bi baš taj telefon uzeo kolegi kao svadbeni dar jer je vjerojatno dual SIM, pa si bude imal jedan SIM za ženu i drugi SIM za ljubavnicu.
P.S. Ne simpatiziram njegovu buduću ženu i zato želim darovati samo njega, a ona neka sisa palac što se mene tiče. |
Hehe ne bi umro,ali stavio bi da sam to vidio na netu
Taj mobitel vidio sam u katalogu harvey normana u papirnatom obliku Takodjer dobra stvar je da za dodatnih 200kn dobis dodatne 2g. garancije te tada imas ukupno 3g. a sve skupa ispadne 1800 kn za odlican uredjaj (barem na papiru) |
Ima ga i ovdje:
http://www.emmezeta.hr/multimedija/t...g1-smartphone/ Koliko vidim, sasvim solidan telefon |
Baš i nije. Dosta rulje je imalo problema sa starijim Gigabyte modelima, a ovaj konkretan model se bazira na čipsetu koji je poznat po problemima sa grijanjem, GPS-om, potrošnjom,... i uz to je odavno pregažen modernijim i učinkovitijim 6582.
|
Sta je bolje uzet
Nexus 5 ili LG G2 |
G2. N5 je ipak zastario model u ovom trenutku.
|
G2 samo radi baterije...
Ak te zanima, performanse tj brzina, onda N5... Jos nije zastario, tek dok dojde N6... |
A koja kamera je bolja?
|
Citiraj:
|
Mislim da ce bez obzira na updateove izbor past na g2 zbog jace baterije
|
Citiraj:
Jedino kaj G2 trebas pretvorit u mini G3 da bi pokazal puni potencijal.. Stock skin je malo kaotican i jako saren ali nije los ali G3 ima bolji. Jos dobis i 4k i slow-mo kaj na N5 nema. |
Hvala kolegama na pomoci
|
Pitanje oko Interneta i mobitela - Hvala :-)
pozz:-) samo da pitam- stari ima mobitel sa 3g. govori da nezeli placati sa racuna od moba net. ja sam ga spojio na wireless. u postavkama pise Povezan. posto stalno gleda po youtubeu, da nebi slucajno se nesto poremetilo "da mob nije uvijek spojen na wireless (router,adsl) nego da se nekad odspoji sa wirelessa- pa mu napravio ogroman racun?
dakle da li kad je na mobu wireless Ukljucen, i spojen na neki wireless signal(ruter) mob UVIJEK sve sa interneta (browser,youtube,mail) skida sa wireless interneta a ne 3g mobilnog neta? + nekad mu je signal los, pa od pokazivaca wireelss signala nema ni jednu crticu nego samo "tocku" - ali mu i dalje otvara internet. pitam da nebi se mob odspojio sa wirelessa ako stari ode negdje di nema dobar signal i trosio mu sa 3g mobilnog neta? jer ce se onda ljutiti... eto tako mala caka oko koristenja moba :-) ako netko ovo zna bio bih mu zahvalan :-) hvala , pozz :-) |
Nemoj uključit podatkovni promet u postavkama i neće se uključit net. Nije neka fantastika.
|
Nexus X by Moto
http://www.phonearena.com/news/Nexus...on-5.0_id59778 |
Alcatel Idol mini - problem "ghost tap" ?
Pozdrav,
nedavno sam nabavio mobitel Alcatel idol mini, nema 2 mjeseca možda, i bio sam super zadovoljan s telefonom sve dok mi se nedavno nije počelo događati sljedeće: na ekranu mi samo od sebe počne stiskati po gornjem meniju, kao da ga želi spustiti (događa se sasvim slučajno, ponekad kad ga otključam a nekad kad pišem poruke na viberu recimo). Ono što mi je sumnjivo u vezi toga jeste da će zbog toga dok igram neke igrice automatski stisnuti gornji dio ekrana i otići posjetiti reklamu. Zbog čega mi se čini da bi mogao biti neki malware u pitanju ? s druge strane, ponekad znam mobitel nositi u džepu hlača koje su uske pa se onda slučajno zna otključati i/ili ispritiskati razne brojeve itd., ne znam je li i to utjecalo možda, ako sam možda na taj način nekako zdrobio gornji dio ekrana ili...... ? zaista ne znam više ali jako je nezgodno ovako raditi bilo što na mobitelu jer mi se malo malo pojavljuje navedeni problem. Kad bih barem znao da li je problem softverske ili hardverske prirode, odnosno da ga nosim na garanciju ili bi bilo dovoljno resetirati na tvorničke postavke..... ? Inače, Bitdefender antivirus free mi ne prijavljuje nikakve viruse kad skeniram.. :wtf2: :hitthewal: |
Napravi Factory, ako ne pomaze onda ga odnesi na garanciju i to je to.
|
Acer predstavio dva modela
Acer Liquid Jade -720 x 1280 pixels, 5.0 inča, IPS -1 gb rama, 8gb memorije -Mediatek MT6582, Quad-core 1.3 GHz -13 MPx -2100 mAh Cijena: 229 eura sim free uređaj Acer Liquid Z500 -720 x 1280 pixels, 5.0 inča, IPS -1 gb rama, 4gb memorije -Quad-core 1.3 GHz -8 MPx -2000 mAh Cijena: 150 eura |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:20. |