PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Star Trek i ostale SF serije (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=8564)

Neo-ST 12.04.2022. 01:52

Pogledao obe sezone Orvila...
Ona epizoda kada Bortus otkrije cigarete iz našeg doba... 🤣🤣🤣

Anyway, serija mi je super, jedva čekam sezonu 3 🙂

LAcy 12.04.2022. 04:56

Jedva čekaš još koju holodek epizodu? :D

Anyway, YouTube predložio pa pogledao. Ispada da je raised by wolves zapravo odlična samo mi ne kužimo.

Sent from my motorola one 5G ace using Tapatalk

stitrek 12.04.2022. 06:58

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 3594314)
Pogledao obe sezone Orvila...
Ona epizoda kada Bortus otkrije cigarete iz našeg doba... 🤣🤣🤣

Anyway, serija mi je super, jedva čekam sezonu 3 🙂

Interesantna i lagana serija, sa dosta humora, akcije i osvrta na tematiku zemlje👍
Pogledao prve 4 epizode te u zadnjoj je interesantan koncept ogromnog bio-svemirskog broda sa religijskom problematikom civilizacije, svakako dobra serija👍🙂

spawn 12.04.2022. 09:53

Meni je za sada Orville najtrekkie serija od Enterprisea do danas. Čak i onaj dio s holodekom nekako shvacam jer je njihova kultura takva iako sam umirao od smijeha i prst bio na ffw cesto. Sve u svemu, uz prvih par epizoda STD (tada sam prestao gledati? , ovo mi je super i to mogu komotno nastaviti gledati.

Hamm 12.04.2022. 15:26

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3593938)
Anyway, Halo. Imao sam vrlo niska ocekivanja, igru sam probao davno i nije mi se bas svidjela a serija, cak nije uopce losa.

Cak su se i animacije popravile u odnosu na prvu epizodu.

Serja uopće nije loša. :)

virty 12.04.2022. 16:32

Halo skroz dobra serija, Orville odlična serija. Čeka se sezona 3.

Poslano sa A52S 5G

Hamm 12.04.2022. 19:03

Halo je baš super realističan po nekim pitanjima. :)

Recimo cortana je brutalno iritantna i dosadna baš kao i svaki assistant :D

Neo-ST 12.04.2022. 19:37

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3594316)

No thanks :D

Ali super mi je kako su se potrudili pozabaviti malo težim pitanjima i zaintrigirati maštu...tipa...

Ono kad se pojavi mlađa Kelly na brodu, kako je moguće da postoji više paralelnih svemira odjednom, i svaki različit.
Jedino mi se onda postavljalo pitanje u glavi - čemu spašavati samo jedan od tih paralelnih svemira? Čemu? Svi žitelji bilo kojeg od tih paralelnih svemira su totalno uljuljani u njega i ne znaju za drugi, pa ne vidim smisao gasiti jedan da bi se spasio drugi kad to na kraju krajeva nema nikakvog smisla.
U jednom su oni na Orvilu, u drugom su na nekom drugom brodu i Zemlje nema više, u trećem pogibaju...sve su to ishodi specifični za sebe i za tu realnost...
Jedino da su oni svi svjesni onog "originalnog" svemira u kojem su na Orvilu i baš se žele vratit tamo, no ne vidim kako je to moguće kad nisu svi zajedno preskakali kroz različite paralelne svemire nego samo Kelly...

spawn 12.04.2022. 19:56

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3594316)

Anyway, YouTube predložio pa pogledao. Ispada da je raised by wolves zapravo odlična samo mi ne kužimo.

Sent from my motorola one 5G ace using Tapatalk

Još da pričaju španjolski, prava SF sapunica.

Neo-ST 14.04.2022. 13:26

https://www.reddit.com/r/television/..._uncertain_as/

stitrek 14.04.2022. 19:04

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 3594804)

Kao sto spominju, vjerovatno ce 3. sezona zavrsiti sa mogucnoscu nastavka.
Uglavnom serija je odlicna i u skladu sa svim danasnjim pitanjima i problemima Zemljana, Church of Kelly😁

Neo-ST 14.04.2022. 19:14

Citiraj:

Autor stitrek (Post 3594861)

Uglavnom serija je odlicna i u skladu sa svim danasnjim pitanjima i problemima Zemljana, Church of Kelly😁

Church of Kelly je crkva u koju bih rado ušao 😁

dadoremix 14.04.2022. 20:21

picard je mločna voda sve dalje i dalje
bezveze

spawn 14.04.2022. 20:35

Citiraj:

Autor stitrek (Post 3594861)

Šteta. Danas je teško naći nešto dobro, i obrađene teme, i malo humora, i ok gluma, pa čak i futuristički efekti i okolina i da sliči STu. Taman mi se nešto sviđa, i eto kraja. Ali kužim i ekipu, mozda im dosadilo a mozda se Kelly i Gordon više ne mogu trpit na setu nakon razvoda u pravom životu :D

Neo-ST 14.04.2022. 21:23

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 3594877)
a mozda se Kelly i Gordon više ne mogu trpit na setu nakon razvoda u pravom životu :D

:D

stitrek 15.04.2022. 07:20

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 3594877)
Šteta. Danas je teško naći nešto dobro, i obrađene teme, i malo humora, i ok gluma, pa čak i futuristički efekti i okolina i da sliči STu. Taman mi se nešto sviđa, i eto kraja. Ali kužim i ekipu, mozda im dosadilo a mozda se Kelly i Gordon više ne mogu trpit na setu nakon razvoda u pravom životu :D

Da, tesko je danas naci neku humoristicnu seriju a da nije sintetski-isforsirani humor, ali uvijek ima dobrih serija, npr. lagana i chill je Sex Education, ceka se zadnja 4. sezona, a blesava i ok je bila The White Lotus.
The Orville je svakako vrhunska serija i nadam se da jos ima takvih bisera :)

@Neo-ST Bit ce dobra 3. sezona, valjda ce se pomirit njih dvoje :D

T}{OR 15.04.2022. 17:57

Kratko i jasno. :kafa:

LAcy 15.04.2022. 18:06

Bome ni njegov youtube uradak nije bio vrijedan gledanja.

d0X 15.04.2022. 18:10

Ubio čovjek, posve se slažem.

EDIT: video je šit, ali mišljenje je na mjestu.

Neo-ST 15.04.2022. 18:45

Citiraj:

Autor T}{OR (Post 3595017)

Slažem se. Iskopali su mrtvaca koji je davno mnogim generacijama bio učitelj, i pos*ali se po njemu. E moj Patrickče, kako si si mogao dopustit da uopće sudjeluješ u nečem takvom.

Exy 15.04.2022. 18:49

Citiraj:

Autor T}{OR (Post 3595017)

Čovjek je u tridesetak sekundi odlično sublimirao sezonu i pol toga apsolutnog smeća, svaka čast.

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 3595023)
Slažem se. Iskopali su mrtvaca koji je davno mnogim generacijama bio učitelj, i pos*ali se po njemu. E moj Patrickče, kako si si mogao dopustit da uopće sudjeluješ u nečem takvom.

Vidim da nisi baš upućen u problematiku, ne da je patrick stewart dopustio samom sebi da sudjeluje nego je dobar dio serije napisan na temelju njegovih zamisli i na temelju njegovih političkih stavova koje je smatrao da treba ubaciti u ST. Jedan od njegovih glavnih uvjeta za suspenziju boravka u staračkom domu (u kojem bolje da je ostao) je bilo to da dobije znatnu razinu "creative control" oko sadržaja serije, rezultat je sada više nego očigledan. Kad pogledaš rane intervjue koje je davao, postane ti jasno da je upravo i pristao to snimati samo iz razloga što mu to daje platformu za politički "aktivizam". Osobno picarda i std ignoriram i pravim se da ne postoje, iz razloga koje je lik gore u videu jako dobro objasnio.

T}{OR 15.04.2022. 19:13

Citiraj:

Autor d0X (Post 3595020)
Ubio čovjek, posve se slažem.

EDIT: video je šit, ali mišljenje je na mjestu.

Video je tu samo kao podloga za mišljenje & audio, nekoliko scena (obično iz trailera) na repeat = nebitan. :)

1v@n 15.04.2022. 19:38

Koliko ste se israli po Picardu na zadnjih par stranica, rekao bi čovjek da nitko ne gleda, kad ono svi i dalje prate :D

dadoremix 15.04.2022. 19:42

pratimo, jer se nadamo .. eeee sad če konačno krenut, dobar komad serije .. i onda opet pušiona

JoZ@ 15.04.2022. 19:58

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3595028)
Koliko ste se israli po Picardu na zadnjih par stranica, rekao bi čovjek da nitko ne gleda, kad ono svi i dalje prate :D

Citiraj:

Autor JoZ@ (Post 3593823)
samo da se ispravim
svakako nastavit gledat jer ko zna kad če više ovakva glupost bit snimljena :chears:

:chears:

stitrek 15.04.2022. 20:10

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3595019)
Bome ni njegov youtube uradak nije bio vrijedan gledanja.

Nisam gledao Star Trek Picard, ali sto konkretno ne valja u seriji?
Efekti, prica, gluma, ideje pojedinaca, stavovi...?

LAcy 15.04.2022. 20:29

Citiraj:

Autor stitrek (Post 3595038)
Nisam gledao Star Trek Picard, ali sto konkretno ne valja u seriji?
Efekti, prica, gluma, ideje pojedinaca, stavovi...?

Sto si mene citirao?! Moj komentar se odnosi na youtube video koji pak komentira STP. A video, pa pogledaj sam ako ti se da ;)

T}{OR 15.04.2022. 20:50

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3595028)

Prestao pratiti nakon S01. A od S02 sve što sam pogledao je ovaj osvrt Critical Drinkera. :)

Poslano koristeći Tapatalk

stitrek 15.04.2022. 21:01

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3595039)
Sto si mene citirao?! Moj komentar se odnosi na youtube video koji pak komentira STP. A video, pa pogledaj sam ako ti se da ;)

Video sam prvo pogledao, ali nista konkretno nije navedeno u videu osim dosta sarkazma i nostalgije, zato sam pitao sto konkretno ne valja u seriji.

spawn 15.04.2022. 21:56

Ne valja jer je dukčiji od STa. Da nema nikakve veze sa STom onda bi mozda i valjao. Ekipa sve vezano za ST uspoređuje sa originalnim serijama sve do Voyagera i Enteprisea pa naravno nista nije blizu osim Orvillea. STD sam prestao gledati radi non stop plakanja i sami gayevi koji su toliko naglašeni da su hetero skoro pa nevidljivi. A picard počinje dobro ali jbg ,čovjek je star, priča se malo izgubi i onda naravno počinje tradicionalno pljuvanje :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:09.