![]() |
|
Jeftino je to...treba dignut na sto t. eura...mogo oni toliko platiti, uz obaveznu garanciju od deset godina i servise od 500 eura :D
|
Citiraj:
Taj ambient light koji se vidi smo brat i ja stavljali traku koja je inace na usb se napajala, ali su potrgane zice i to ne svijetli trenutno, nego je u toj garazi di je slikan auto takvo osvjetljenje da ok izgleda trenutno, tocno znam gdje i kako su zice potrgane. Covjek je zatamnio straznja stakla i stavio drugi vozacev sic i sredio branik prednji i zadnji, to je sve koliko vidim. Trebao bih otici i nagledat se pod auto dal je i dalje hrđav kakav je i bio :D |
Vjer je samo postrapa cili pod bitumenom da prekrije hrdju i to je to. Modus operandi.
|
Citiraj:
Ali da, german things...:D |
Citiraj:
On je neki srednji menadžment, i ima oko 40-50 000 eura budget za auto. Auto se mijenja svake tri godine. Koliko mi je ovaj pričao, ti sam konfiguriraš auto do odobrenog iznosa, i nitko te ne gnjavi za opremu i slično, ali konačna cijena auta mora biti najviše do odobrene cifre. I ne, nema mogućnosti nadoplate čak i iz vlastitih sredstava :) On je zadnje uzeo bio BMW 4, full oprema, koža, itd, sa ručnim mijenjačem. Tako da je očito sve moguće Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
Automobili
Citiraj:
Nema to veze s tim Minijem i njegovom opremom. Upola jeftiniji Golf koji tradicionalno dolazi s mršavom opremom ima bar tempomat u baznoj opremi pa i na Balkanu. Takve aute uglavnom voze ljudi potpuno nezainteresirani za tehnologiju i aute ali im je bitno da se izraze kroz neki stil i da furaju neki svoj image. Uz to kao što je kolega rekao njima više odgovara minimalistički pristup pa što manje opreme to bolje jer će se samo dodatno zbuniti. Auto je preskup, održavanje je preskupo a dijelove može nekada biti manji problem nabaviti. Onaj kojeg sam vozio prije 10ak godina nije bio ni nešto udoban. Ali oni se ne zamaraju time. Oni žele Minije i sretni su s njima. Stoga kolega, samo gas :) |
Pričao sam s čovjekom u Audiju...veli da će moderni auti dolaziti s manje opreme nego što smo navikli ranije, a razlike između paketa opreme i cijene...sve veće.
Razlog - i dalje manjak poluvodiča. |
Citiraj:
Imao je slicnu pricu susjed gdje mu kolega kupuje motore, skida kilometre i dalje prodaje i kaze da mu se netko zamjeri nije zezancija! Ali da blagi uzas, najjace sto opet popuse najcesce neki “obicni” ljudi… |
Postoji cijelo more autiju na njegovom profilu. Trebalo bi ga jednom dobro oblatiti da se opameti i da ne zarađuje na nečijoj nesreći. Šta kad kotač otpadne "auto kao nov" automobilu jer je limarija stvarno loša ...
|
Kupoprodajni ugovor ga ogradjuje odgovornosti sa stavkom "vidjeno, kupljeno". Kupac je sam kriv ako kotac otpadne :/
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Samo je na tom djelu volana baš onaj svjetliji dio uzorka furnira. Citiraj:
Haha hvala. Ma ok je auto za svoje godine kakvih sve ima. A i ovo je onak, taman da me drži zaposlenim a opet da nije nešto pretjerano skupo ili komplicirano za DIY Da, to s antifrizom je bila komedija. Dakle dan ranije pogledam auto, vozim, pričali na parkingu onak sat vremena - sve ok. Odem po auto idući dan, odvezem se i jedno pol sata kasnije zove me lik ''jel tebi nekaj curi, kad si otišao bila je lokvica na parkingu''. Taman bio na Croduxu, pogledam ispod a ono laganini kaplje niz prednju stranu bloka. Reko da, curi antifriz :D Veli on, daj dođem do tebe da vidimo kaj je i sredit ću ja to o svom trošku. Reko ma ok je vjerojatno ili pumpa propišala ili brtva termostata. Mislim fakat je korektan dečko, većina ekipe se ne bi ni javila. Na kraju odveli auto do njegovog kolege, uzeo lik novu vodenu pumpu i idući dan veli možeš doć po auto. :care: Ono fakat sam bio ugodno iznenađen. |
Automobili
Citiraj:
|
Citiraj:
Jesam odmah napisao u prvoj replici da je mannol u igri:roller: |
Citiraj:
Filter zraka i kabine mijenjam svake druge do treće godine, i tak se pola godine vozim sa otvorenim prozorima jer mi se ne da popravljati klimu koja negdje pušta :D |
Ulja: https://www.tembo.hr
Filteri: https://impexautodijelovi.hr Za moju zvjer 50ak eura set filtera (ulje, zrak, kabina) i 5L Total 5W40 ulja. S tim da je zamjena filtera zraka i kabine trivijalan posao. |
Sta fali Mannolu? Ne koristim ga (jos uvijek) u autu jer tamo gdje mijenjam ulje u autu imaju samo Shell ulja, ali u svim motorima jesam i nemam zamjerke.
|
Nekad smo imali samo Ina ulja i super se vozilo...kupil si novog yuga 45 na deset čekova koje je pola pojela inflacija i vozil si se za badav :D
|
Sreca da sas inflacija jede samo moju placu.
|
Citiraj:
Citiraj:
Kažeš nezainteresirani za tehnologiju, a kupili plug in hibrid jer me zainteresirala ta tehnologija :fiju: Auto je dio imidža, nama koji to gledamo, a minimalistički pristup je uvjetovan budžetom. Da ima sve što želim koštao bi 35K pa ga ne bi mogli kupiti. Ovaj je i prešao više od ostalih koje smo gledali, od nekih duplo. Bio sam u Tomića prije kupnje sa VIN-om, za 9K km slijedi mali servis (ulje i filteri), ako se ne varam rekao je 260€. Na ljetnim gumama je, pa ćemo instalirat pomodne cjelogodišnje. Nemoj me krivo shvatiti ali bezveze je ljude stavljati u okvire po autima koje voze. Govore nešto o njima ali ne puno, možda i skroz suprotno. Mi smo sad sretni sa (abecedno) Alfom, Minijem i Suzukijem. Svi su benzinci, a oni koji voze dizelaše neka gore u paklu jer bolje ni ne zaslužuju. Strujaši su mi sad ok ljudi :D edit: Sjetio sam se jedne epizode South Parka, isječak: Zaboravio sam spomenuti ugodno iskustvo vožnje po Njemačkoj i po gradovima i po selima. Iznenadilo me kako se između sela brzo vozi. Vlakovi su nas izmantali (put koji je trebao trajati 20ak min je trajao 3 sata), a lokalna hrana je loša :D Još sam se nečega sjetio: Na celeru nema okretaje motora, netko je zaključio da to valjda više nije bitno. Temperatura motora isto više nije važan podatak, pa ako je baš želiš znati, nađe se među potrošnjom i ostalim statističkim tričarijama |
Citiraj:
Mene npr ne bi zasmetao manjak tempomata jer ga jedino palim pa gasim na autoputu da ubijem monotoniju jer vozim spor auto. Meni je grozno to sto u svojim godinama kupis auto u kojem se tako nisko sjedi :D Zajebanciju na stranu, uzivaj, fora auto, svakako javi kak funkcionira potrosnja, punjenje i voznost za po gradu na el. pogon. |
Citiraj:
Kao i činjenica da nemaš fizičku štangicu za provjeru razine ulja nego se oslanjaš na senzor. Koliko te izašao PPMV, obzirom da je hibrid vjerujem neku siću? |
|
Citiraj:
|
Netko iskustva s Driver's Wish, Gornji Stupnik.
Tražim nekoga tko provjereno radi mapiranje auta. |
Čuo sam za njega, ali nisam našao kontakt. :(
On je radio onaj ludi Audi koji je Neveru posramio. :) Imaš kakav kontakt za Muhu? |
Da, redovito je na driftu, 402, brdskima kao support kada treba domapirati trkaće aute na licu mjesta itd.
Ako imaš zdrav150ks motor, možeš očekivati 190ak KS, sa 190ks ide na 220ak ks ako je sve zdravo i ispravno. Ako inicijalni run pokaže neki nedostatak na autu, da ti savjet i pošalje te popravit auto :) Ovaj GTD gore je imao lagano zaštopan charge cooler sa 120 000km ... |
Draga, smanjio sam Jaguara
https://i.postimg.cc/PppVtY9t/IMG-2012.jpg https://i.postimg.cc/t1mmQ2rS/IMG-2014.jpg Zna li tko što je ispod fasade? Hint: nije britanski :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Evo i par ozbiljnijih https://i.postimg.cc/kDMFFxfD/IMG-2016.jpg https://i.postimg.cc/QKMQ83Hc/IMG-2017.jpg Danas svašta viđam po cesti |
Citiraj:
Ali vidjet ćemo, javim se čovjeku. Hvala! ;) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Mapa DSGa ti apsolutno nije potrebna ako si zadovoljan svakodnevnim radom :) |
Citiraj:
Ako netko treba remap u BJu i okolici, javite mi se. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Onda ide bez beda. Stage 1 ti je cca 235KS. Naravno ako je motor jedan od ovih: DFBA, DTPA, DTUA |
Citiraj:
Ovo je dobar info. Kako ta kombinacija dugoročno funkcionira, s "pojačanim" motorom? Stock mi je 150ks, 2.0 dizlo. |
Citiraj:
Frend ima GTD-a s istim motorm, dobio tako oko 230KS, isto godište. Na to i ciljam. |
Frend nabavio E-Pace 2.0d 150KS. Kaže da mu se to pokazalo premalo kod preticanja pa bi ga digao. Navodno taj motor može i preko 200 KS. Samo on neće mapiranje već nabavku novog ECU za 500€.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:54. |
|