PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Kineski mobiteli - 2. dio (pročitati 1. post) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=261630)

de.fang 11.10.2015. 18:07

Citiraj:

Autor VMik (Post 2838640)
Pa ja sam dobio dojam da brzo ode baterija. Odličan proizvodn no mene je više privukao LeTV. Možda je ovdje stran, al' na redditu sam dobio preporuke na njega puno puta.

Jel ti kupuješ taj leTV ili ga samo hvališ u svakom postu ?

VMik 11.10.2015. 18:56

Citiraj:

Autor de.fang (Post 2839115)
Jel ti kupuješ taj leTV ili ga samo hvališ u svakom postu ?

Planiram ga uzeti, financijski trenutno sam spriječen, al' valjda do kraja mjeseca ću ga naručit' s Honorbuy-a.

Pa ne hvalim ga, raspitujem se, osobno mi je najviše "legao" LeTV S1, no mnoge sam mobitele prethodno istražio, Jiayu S3A, Redmi note 2, M2 Note, K3 note, p7000, p8000, UMI Iron etc etc.

de.fang 11.10.2015. 20:12

Citiraj:

Autor VMik (Post 2839126)
Planiram ga uzeti, financijski trenutno sam spriječen, al' valjda do kraja mjeseca ću ga naručit' s Honorbuy-a.

Pa ne hvalim ga, raspitujem se, osobno mi je najviše "legao" LeTV S1, no mnoge sam mobitele prethodno istražio, Jiayu S3A, Redmi note 2, M2 Note, K3 note, p7000, p8000, UMI Iron etc etc.

zašto sa honorbuy, kad je na pandawillu jeftiniji 25$ i sa plaćenim tax vat osiguranjem s tim da ti oni uvijek daju neke kupone na pandi, tako da bi sigurno uštedio barem 200 kuna na pandi

http://www.kimovil.com/en/voucher-co...pandawill/1229

VMik 11.10.2015. 20:47

Citiraj:

Autor de.fang (Post 2839155)
zašto sa honorbuy, kad je na pandawillu jeftiniji 25$ i sa plaćenim tax vat osiguranjem s tim da ti oni uvijek daju neke kupone na pandi, tako da bi sigurno uštedio barem 200 kuna na pandi

http://www.kimovil.com/en/voucher-co...pandawill/1229

Si osobno uzimao s Pandawill-a?
Dobro, ima to osiguranje, opale mi carinu, ja njima slikam, oni meni vrate, al' matere ti, koliko će to dugo trajati dok mobitel dođe do mene?
Oko 200kn uštede, da. Sad, jel' to vrijedno čekanja i zajebancije s carinom?
Imaju povoljan Zenfone 2, vrijedi li nadoplatiti naspram letv 1? (Fast charge, više RAM-a, ROM-a, SD card, al' ponešto slabiji CPU)

de.fang 11.10.2015. 21:51

Citiraj:

Autor VMik (Post 2839163)
Dobro, ima to osiguranje, opale mi carinu, ja njima slikam, oni meni vrate, al' matere ti, koliko će to dugo trajati dok mobitel dođe do mene?
Imaju povoljan Zenfone 2, vrijedi li nadoplatiti naspram letv 1? (Fast charge, više RAM-a, ROM-a, SD card, al' ponešto slabiji CPU)

pa ako baš nemaš love, kako si napisao, onda ti čekanje ne bi trebalo biti bitno, znači leTV na pandawillu i uštediš 200 kunića.. honorbuy je tako i tako skupa trgovina. :D

Citiraj:

Autor VMik (Post 2839193)
To stoji, al' nekako mi se čini honorbuy kao sigurnija opcija, ne znam, budem još razmislio o tome. Nego, hvala što si mi pokazao da ima na pandawill-u. :D

plaćaš paypal-om na obje, obje su sigurne.. :beer:

VMik 11.10.2015. 21:54

Citiraj:

Autor de.fang (Post 2839190)
pa ako baš nemaš love, kako si napisao, onda ti čekanje ne bi trebalo biti bitno, znači leTV na pandawillu i uštediš 200 kunića.. honorbuy je tako i tako skupa trgovina. :D

To stoji, al' nekako mi se čini honorbuy kao sigurnija opcija, ne znam, budem još razmislio o tome. Nego, hvala što si mi pokazao da ima na pandawill-u. :D

frulex 11.10.2015. 22:57

Citiraj:

Autor VMik (Post 2839163)

I ako nisi, na Pandi treba još uračunati 22$ DPD dostave jer samo tako šalju u EU uz tax refund opciju. Dakle, ja pretpostavljam da ti mob tada ni nejde na našu carinu, a računaj da ti na ruke dođe za cca 3 tjedna...

VMik 11.10.2015. 23:57

Citiraj:

Autor frulex (Post 2839228)
I ako nisi, na Pandi treba još uračunati 22$ DPD dostave jer samo tako šalju u EU uz tax refund opciju. Dakle, ja pretpostavljam da ti mob tada ni nejde na našu carinu, a računaj da ti na ruke dođe za cca 3 tjedna...

Nisam racunao s time nego s Singapure post. Ako je tako, onda cu ipak Honorbuy, 199+39 dolara iz EU skladista

de.fang 12.10.2015. 08:03

Citiraj:

Autor VMik (Post 2839251)
Nisam racunao s time nego s Singapure post. Ako je tako, onda cu ipak Honorbuy, 199+39 dolara iz EU skladista

Na pandi je 222 usd sa plaćenim osiguranjem i dpd shippingom sa -15 dolara kodom na koji sam par postova prije dao link. Pa vidi što ti više odgovara.

Dakok 12.10.2015. 12:12

Još jedan kandidat za Best Buy mobitel

Ovaj još nije u prodaji i možda mu cijena neće biti niska ali sve su šanse da će
bit konkurent Xiomi Redmi Note 2.
Mobitel je nasljednik Meizu M2 Note i imati će Helio X10 procesor a koštati će koliko i Redmi Note 2 ili manje, ako bude sreće.
Interna oznaka mu je M57A a detalji su na internetu :D

http://i.imgur.com/vzSHClj.png

de.fang 12.10.2015. 12:18

Citiraj:

Autor Dakok (Post 2839330)
Još jedan kandidat za Best Buy mobitel

Ovaj još nije u prodaji i možda mu cijena neće biti niska ali sve su šanse da će
bit konkurent Xiomi Redmi Note 2.
Mobitel je nasljednik Meizu M2 Note i imati će Helio X10 procesor a koštati će koliko i Redmi Note 2 ili manje, ako bude sreće.
Interna oznaka mu je M57A a detalji su na internetu :D

Samo da se ne srozaju sa kvalitetom, dosta su ušli u taj jeftini segment u zadnje vrijeme.

Sunbriel 12.10.2015. 13:09

Po meni se nikakav budget Meizu ne može mjeriti sa Xiaomijem i to primarno zbog softverske podrške. Za mene je to bilo presudno u odabiru između M2 Notea i RN2. I moram priznati da kad sam dobila M2N u ruke, ne mogu reći da sam zažalila. Moj RN2 mi je definitivno bolji. Da je M1 Note od 32GB bio u cjenovnom rangu RN2, možda bi odluka bila teža, jer ipak M jedinica ima GG3.

de.fang 12.10.2015. 13:15

Citiraj:

Autor Sunbriel (Post 2839339)
Po meni se nikakav budget Meizu ne može mjeriti sa Xiaomijem i to primarno zbog softverske podrške. Za mene je to bilo presudno u odabiru između M2 Notea i RN2. I moram priznati da kad sam dobila M2N u ruke, ne mogu reći da sam zažalila. Moj RN2 mi je definitivno bolji. Da je M1 Note od 32GB bio u cjenovnom rangu RN2, možda bi odluka bila teža, jer ipak M jedinica ima GG3.

Meizu m1 note je za klasu kvalitetniji uređaj od RN2, od kamere, ekrana... tako da nikako ne mogu koštati isto
A što se tiče softwera, to zbilja ne kužim, pa flyme je puno ispeglaniji od miui-a
Konkurencija rn2 je meizu m2 note

Necronomicon 12.10.2015. 13:35

Brat ima Xiaomi Redmi 1S, otac Redmi 2 a ja Redmi Note 2 i stvarno mi nije jasno koja je to strašna softwerska podrška. :fiju:

Na 1S je prošlo barem pola godine da bi se moglo reć da je uređaj upotrebljiv, konstantno je gubio mrežu usred poziva i da ne nabrajam ostalo,
Redmi 2 također zna ispadat iz mreže, dosta zna krčat sugovorniku pa treba ponovit poziv da sve bude ok, evo u 2 mjeseca stalno se probavaju novi romovi ne bi li bilo što bolje.
Na RN2 ne radi auto brightness, uređaj skoro da se ne raspane koliko su nafrljili vibraciju, treba ga resetirat svako dva dana jer se počne vuć ko stara baba.
Jednostavno se sve uspori, recimo Antutu je koliko vidim i na ostalim forumima standard oko 46000, nakon par dana padne na 36000 kao i svi ostali čmarci i tek nakon restarta postane sve normalno.
Ostale aplikacije se također sporije loadaju itd...
Tjedna nadogradnja developer roma ne znači ništa jer uvijek nešto poprave a nešto useru...

Meizu koliko sam vidio radi out of the box većini usera a jedino što zna zezat je Play Store a to se lako riješi.

Remixer 12.10.2015. 13:52

Molim savjet: htio bi kupiti XIAOMI redmi 2 pro http://www.honorbuy.com/300-xiaomi-r...one-black.html preko HonorBuy iz EU skladišta u Irsku.
-nisam nikada ništa kupio preko HonrBuy pa me zanima što ak' mob stigne s greškom? -kakve sam sreće, uvijek sam preko online kupnje (i to novih stvari) dobio proizvod s tvorničkom greškom pa me zato zanima kakva je procedura u takvom slučaju. Hvala.

locks 12.10.2015. 13:55

Citiraj:

Autor de.fang (Post 2839342)
Meizu m1 note je za klasu kvalitetniji uređaj od RN2, od kamere, ekrana... tako da nikako ne mogu koštati isto
A što se tiče softwera, to zbilja ne kužim, pa flyme je puno ispeglaniji od miui-a
Konkurencija rn2 je meizu m2 note

RN2 manje kvalitetan,ali se zato prodaje 10x bolje od tog Meizua.MIUI je losiji od Flyme,a ima preko 100mil.korisnika.zanimljivo...
Ja bas izbjegavam Meizu zbog Flyme kao i mnogi drugi...isprobao sam ga i ne hvala..

frulex 12.10.2015. 14:23

Za nezahtjevne korisnike Flyme je odličan, a one koji žele "rovariti" (Xposed npr.) po svom uređaju ni MIUI ni Flyme neće zadovoljiti. Inače, po nekom user experience-u, ne vidim da su tako dramatično različiti (oba bez drawera, imaju teme, česti updatei).

marko_st 12.10.2015. 14:44

Citiraj:

Autor Necronomicon (Post 2839349)
Brat ima Xiaomi Redmi 1S, otac Redmi 2 a ja Redmi Note 2 i stvarno mi nije jasno koja je to strašna softwerska podrška. :fiju:

Na 1S je prošlo barem pola godine da bi se moglo reć da je uređaj upotrebljiv, konstantno je gubio mrežu usred poziva i da ne nabrajam ostalo

CM11, dakle kitkat 4.4.4 sa kerijevim kernelom radi baš kako treba. Od trajanja baterije, do notifikacija, auto brightness radi savršeno + ga je moguće dodatno namjestiti po svom gustu, vibru također. Deep sleep, mreže (mobilne, podatkovne), wifi, bt, GPS, sve besprijekorno. Nema resetiranja ni sličnih gluposti. Kod mene je max freq na 1190, sve je fluidno da ne može bolje (ne igram igrice, ostalo sve koristim, i nema potrebe za većom freq). Najispeglaniji rom općenito koji sam imao.

Ovo se je za 1S

Dakok 12.10.2015. 14:46

Koristio sam oba. Miui na 4-5 mobitela i Flyme znatno manje. Flyme mi je ostavio ukupno bolji dojam.

@remixer - taj Redmi 2 imaš u boljoj trgovini za manje novca. Odaberi DHL shipping i ukupno te dođe 178 USD
Mobitel dolazi na ruke za 7-8 dana

U honorbuy je 188 USD sa shippingom

Citiraj:

Autor locks (Post 2839359)
RN2 manje kvalitetan,ali se zato prodaje 10x bolje od tog Meizua. MIUI je losiji od Flyme,a ima preko 100mil.korisnika.zanimljivo...
Ja bas izbjegavam Meizu zbog Flyme kao i mnogi drugi...isprobao sam ga i ne hvala..

Ovaj citat češće možemo pronaći u ovom obliku:

Citiraj:

Samsung manje kvalitetan, ali se zato prodaje 10x bolje od tog Xiaomija. Tizen je losiji od Miuija,a ima preko 100mil.korisnika. zanimljivo...
Ja bas izbjegavam Xiaomi zbog MIUI-ja kao i mnogi drugi...isprobao sam ga i ne hvala..
Zar ne :D

de.fang 12.10.2015. 17:50

Danas sam dobio ZTE grand S2 LTE, snapdragon 801 na 2.5GHz i 2GB ram, minideal iz grčke, došao za 5 dana. Uglavnom mobitel je stvarno odličan. OS fluidan, došao SU rootan, bez bloatware-a jer sam tako tražio, ima playstore. Jako jako brz mobitel, brzi od bilo kojeg mtk mobitela koji sam imao. Preporuka tko hoće vrlo kvalitetan single sim 5,5" telefon i ne smeta ga starija verzija androida.

Brko 12.10.2015. 18:40

Novaca sve skupa?

trouble 12.10.2015. 18:45

Citiraj:

Autor de.fang (Post 2839469)
Jako jako brz mobitel, brzi od bilo kojeg mtk mobitela koji sam imao.

Ma nije moguće :kafa: javi ako imakakvih mušica....neš su gunđali po XDA samo nemrem se sjetit za šta.

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2839485)
Novaca sve skupa?

Brijem da je bio oko 150€ na akciji...bagatela

VMik 12.10.2015. 18:46

Citiraj:

Danas sam dobio ZTE grand S2 LTE, snapdragon 801 na 2.5GHz i 2GB ram, minideal iz grčke, došao za 5 dana. Uglavnom mobitel je stvarno odličan. OS fluidan, došao SU rootan, bez bloatware-a jer sam tako tražio, ima playstore. Jako jako brz mobitel, brzi od bilo kojeg mtk mobitela koji sam imao. Preporuka tko hoće vrlo kvalitetan single sim 5,5" telefon i ne smeta ga starija verzija androida.

Jelly-bean? Ima li dostupnih nadogradnji?
Izgleda da ću uskoro naručit' LeTV jer navodno ta akcija neće dugo trajati, barem prema mailu od Honorbuy-a i Pandawill-a.

de.fang 12.10.2015. 18:59

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2839485)
Novaca sve skupa?

druže brko istina je dva klika od tebe :D
minideal. eu skladište, 150 eura

mob je predobar za lovu, iskreno ne bi uzeo ni xiaomi rn2 ni meizu m2 note kraj ovog, ali to je samo moje mišljenje.

L31 12.10.2015. 19:10

Stavi koju sliku da vidimo kako mob izgleda

tutom 12.10.2015. 19:45

@defang koje su dimenzije moba? Negdje pise 157 a na minidealu 152 mm?

de.fang 12.10.2015. 20:02

Citiraj:

Autor tutom (Post 2839529)

152 mm, slike ću staviti kad bude vremena, i moba i fotke sa kamere, btw ja sam uzeo crni sa zadnjim poklopcem u boji brušenog aluminija, sad vidim da prodaju samo bijeli...

Remixer 12.10.2015. 20:06

Citiraj:

Autor Dakok (Post 2839380)
@remixer - taj Redmi 2 imaš u boljoj trgovini za manje novca. Odaberi DHL shipping i ukupno te dođe 178 USD
Mobitel dolazi na ruke za 7-8 dana

U honorbuy je 188 USD sa shippingom

Hm, a ako ne odaberem DHL onda me izađe jeftinije još 30€, ali moram čekati min. pola mjeseca, el?

Tnx uglavnom.
Citiraj:

Autor Necronomicon (Post 2839349)
Na 1S je prošlo barem pola godine da bi se moglo reć da je uređaj upotrebljiv, konstantno je gubio mrežu usred poziva i da ne nabrajam ostalo,
Redmi 2 također zna ispadat iz mreže, dosta zna krčat sugovorniku pa treba ponovit poziv da sve bude ok, evo u 2 mjeseca stalno se probavaju novi romovi ne bi li bilo što bolje.

E sad me ovog strah! To mi se događalo na HTC desire (prvi desire 2009g) i još puno drugih 'gličeva'... Đizs!
Međutim, to se ne događa na svim uređajima, nego na svakom ajmo reć' 50-om, pa kakve je tko sreće.

Dakok 12.10.2015. 20:18

Citiraj:

Autor tutom (Post 2839529)

Kako ne kontaš, minideal je dobio ime po ponudi dobrog deala za mini verzije originalnih mobitela.

Wuchko 12.10.2015. 20:51

Stigao i moj Mi4 danas iz Grcke. Prvi feeling u direktnoj usporedbi s Mi3 i Mi4i je "wow" :-D. Taj metalni okvir mu bas daje premium stih. Sto se tice performansi, ne vidim neku razliku u odnosu na Mi3. Mi4i malo zaostaje po performansama za navedenim dvojcem, sto je i logicno buduci da ima SD615.

fora 12.10.2015. 21:59

Citiraj:

Autor Remixer (Post 2839543)
Hm, a ako ne odaberem DHL onda me izađe jeftinije još 30€, ali moram čekati min. pola mjeseca, el?

Tnx uglavnom.

E sad me ovog strah! To mi se događalo na HTC desire (prvi desire 2009g) i još puno drugih 'gličeva'... Đizs!
Međutim, to se ne događa na svim uređajima, nego na svakom ajmo reć' 50-om, pa kakve je tko sreće.

Nisu sva iskustva loša. Sin ima Redmi Note 2 1,5 mjesec, mama redmi 1S godinu dana, prijateljica Redmi 2 dva mjeseca. Svi sretni 100%. Ne trebam reći da se Redmi Note 2 ubija igricama.

VMik 12.10.2015. 22:45

LeTV S1 službeno naručen, na honorbuyu, paypalom, 1600 i kusur kuna, sad čekamo da krene na put. :D

de.fang 12.10.2015. 23:02

Citiraj:

Autor Dakok (Post 2839547)
Kako ne kontaš, minideal je dobio ime po ponudi dobrog deala za mini verzije originalnih mobitela.

moj zte je original, ako na to aludiraš

Sunbriel 12.10.2015. 23:22

Citiraj:

Autor de.fang (Post 2839621)
moj zte je original, ako na to aludiraš

Zvučalo je kao šala.

@Necronomicon
Auto brightness radi, vibracija je trenutno jaka jer devovi reimplementiraju jačinu (bila je u prijašnjim verzijama), kamera je bolja od M1 Note, zvučnik je bolji od M1 i M2 Note, Flyme je jako ograničen i može biti koliko god hoće optimiziran, ali ne hvala. RN2 već ima AOSP based ROM koji radi ok. Tako da molim te...

frulex 12.10.2015. 23:54

Citiraj:

Autor Remixer (Post 2839543)

Ako ne odaberes DHL čeka te na cijenu još 25% PDVa i barem 3 tjedna čekanja

Hehe, na mom Desireu se to nije događalo, možda zato što sam furao MIUI gore :) Nije to stvar sreće, ili je hardver ili je do ROMa, SW se lako sredi, ovo prvo malo teže...

Remixer 13.10.2015. 00:05

Citiraj:

Autor fora (Post 2839586)
Nisu sva iskustva loša. Sin ima Redmi Note 2 1,5 mjesec, mama redmi 1S godinu dana, prijateljica Redmi 2 dva mjeseca. Svi sretni 100%. Ne trebam reći da se Redmi Note 2 ubija igricama.

Da, činjenica je da ekipa piše samo kad nešt' ne valja, druga činjenica je da je svaki pedeseti pod felerom :)

Citiraj:

Autor frulex (Post 2839637)
Ako ne odaberes DHL čeka te na cijenu još 25% PDVa i barem 3 tjedna čekanja

Nisi čitao moj post, ja sam u Irskoj, tak sam sam miran što se tiče 'PDV'-a.

------------------

-i dalje sam zagrijan za redmi2 pro, no nađoh ga još jeftinije na minideal: http://www.minideal.net/xiaomi-redmi...-8mp-grey.html
razlika je 11€, ali pošto nikad nisam ništa kupovao ni sa Alija, ni sa minideal-a, ne znam što je bolje... uf

spawn 13.10.2015. 00:08

Citiraj:

Ima na netu lolipop za njega jesi li probao? Svrbi me da ga kupim. Imao sam honor 3c i 4 i bas ima dobre modele taj ZTE radi sve super out of the box.

trouble 13.10.2015. 00:29

Citiraj:

Autor Wuchko (Post 2839561)
Stigao i moj Mi4 danas iz Grcke. Prvi feeling u direktnoj usporedbi s Mi3 i Mi4i je "wow" :-D. Taj metalni okvir mu bas daje premium stih. Sto se tice performansi, ne vidim neku razliku u odnosu na Mi3. Mi4i malo zaostaje po performansama za navedenim dvojcem, sto je i logicno buduci da ima SD615.

U kojem smislu zaostaje? Nije fluida toliko? Lag u tipkanju? Appove pokreće duže?

darmarH 13.10.2015. 07:26

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 2839639)
Ima na netu lolipop za njega jesi li probao? Svrbi me da ga kupim. Imao sam honor 3c i 4 i bas ima dobre modele taj ZTE radi sve super out of the box.

Miješaš kruške i jabuke, honor je huaweijeva serija mobitela a ne od zte.. ;)
Romove za grand SII možeš nać na xda, romzj, a oriđiđi ima na myzte.cn..

Brko 13.10.2015. 07:29

Citiraj:

Autor de.fang (Post 2839505)
druže brko istina je dva klika od tebe :D
minideal. eu skladište, 150 eura

mob je predobar za lovu, iskreno ne bi uzeo ni xiaomi rn2 ni meizu m2 note kraj ovog, ali to je samo moje mišljenje.

Druže de.fanže,na mobitelu je to mukotrpan posao :)
Hvala na info. Super cijena. Da mi treba, mam bi uplateo.
Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 2839639)

Kaj nije to Huawei :) ?

Edit: pretječe me :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:08.