PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Koji mobitel kupiti? - 2. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=271857)

Mommistake 16.08.2019. 14:27

Moraš se samo odlučiti što očekuješ od ekrana.
IPS 720p vs AMOLED 1080p. To je najznačajnija razlika, ostalo su nijanse.

Buger 16.08.2019. 14:36

Ljudi imate još par komada p20 za oko 2000 kn. Prošlogodišnji flagship je sigurno bolji od ovogodišnjih (a i sljedećegodišnjih :D midrangera)

Brko 16.08.2019. 15:03

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3329675)
Moraš se samo odlučiti što očekuješ od ekrana.
IPS 720p vs AMOLED 1080p. To je najznačajnija razlika, ostalo su nijanse.

Ja bi rekao da je obrnuto. AMOLED 720P vs IPS 1080P ;)

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Mommistake 16.08.2019. 15:10

To sam i mislil ;) Bitno da se mi kužimo ;)

Ivo_Strojnica 16.08.2019. 15:37

Citiraj:

Autor zalosnasova (Post 3327579)
Racite mi da sam lud ali od svih gore navedenih ja naručio HTC U12+ :goood:

Lud si. :D

locks 16.08.2019. 16:50

Citiraj:

Autor fico007 (Post 3329659)
Što duže gledam to manje znam koji mobitel kupiti (svako malo se pojavi neka dilema):
Redmi note 7 4/64 global
Huawei P30 lite
Samsung A50

Ok, Redmi je tu najjeftiniji (cca 1500 kn) a ova dva oko 2000 kn.
Najbitnije mi je da baterija treje što duže, a poželjno bi bilo da i sim 1 i sim 2 mogu raditi na 4G (za huawei i Samsung sam vidio da to radi, a za Redmi nisam siguran).
Vaša preporuka? Da li se isplati dati 500 kn više za Huaweia ili Samsunga?

Unaprijed hvala na pomoći oko izbora!

Pogledaj Mi A3.Ipak je android one pa imaš stabilniji OS od MIUI-a.
1800kn u Neutrinu.

P30 Lite je neisplativ....ne volim te lite modele.

zalosnasova 16.08.2019. 17:56

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3329691)
Lud si. :D

Da,malo sigurno jesam :beer:
Isto kao i Sony XZ3,oveći i poteži mobitel ali vrhunski uređaj.
Vratio se na iPhone 8,ne mogu se priviknuti na velike mobitele koliko god se trudio.Godine me sustižu.

Pomo 16.08.2019. 19:39

Citiraj:

Autor locks (Post 3329714)
Pogledaj Mi A3.Ipak je android one pa imaš stabilniji OS od MIUI-a.

Imao Mi A1 android one i sad Pocophone F1 MIUI.
Definiraj stabilniji :D
Jer ja iskreno i ne vidim neku razliku što se stabilnosti tiče.
Kroz godinu dana korištenja i jedan i drugi.

Ivo_Strojnica 17.08.2019. 02:51

Citiraj:

Autor zalosnasova (Post 3329732)
Da,malo sigurno jesam :beer:
Isto kao i Sony XZ3,oveći i poteži mobitel ali vrhunski uređaj.
Vratio se na iPhone 8,ne mogu se priviknuti na velike mobitele koliko god se trudio.Godine me sustižu.

Nista, ili iphone ili samsung s10e.

panda505 17.08.2019. 14:53

S obzirom na onu raspravu oko kamere na S9+ prije kakvih 10 dana, malo kasnim na feštu, ali ja ću raspravi pridodati samo ovo:

https://youtu.be/LaJEbIs0mVg

pojačat kvalitetu na max...

Poslano sa mog SM-G965F koristeći Tapatalk

Gabre 17.08.2019. 15:32

Sto bi trebali cuti tu, distorzije iz zvucnika ili distorzije mikrofona?

panda505 17.08.2019. 17:45

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3329873)
Sto bi trebali cuti tu, distorzije iz zvucnika ili distorzije mikrofona?

Zvuk je kakav je zbog toga što ja nisam redatelj. Moje snimanje je blago rečeno komatozno...
Em što sam sa valjda promilom i pol skakao pred stejdžom i što ne znam držati mobitel kod snimanja (na pola videa se baš čuje kako sam prstom prekrio zvučnik).
Makar, to nije ni poanta komentara.
Kvaliteta je bitna. Posebice kad se radi o 60fps UHDu...

1v@n 17.08.2019. 18:04

Jel ima drugih framerate opcija? 60 fps nije za ovakve statične snimke.
Smanji na 25 ili 30 ako je moguće, pa pogledaj razliku.

A zvuk s koncerata...i dalje tražim nešto što bi se približilo onom što su Lumie uspjele snimiti.

locks 17.08.2019. 18:22

Citiraj:

Autor Pomo (Post 3329745)
Imao Mi A1 android one i sad Pocophone F1 MIUI.
Definiraj stabilniji :D
Jer ja iskreno i ne vidim neku razliku što se stabilnosti tiče.
Kroz godinu dana korištenja i jedan i drugi.

Kćer je zadnje na MIUI imala Redmi 4X koji je krepao.Žalila se tu tamo na kašnjenje notifikacija,neke igre nisu podržane,zezao Viber....
Sad ima Mi A2 Lite i ne žali se.
Nije ni stock savršen.Ima tu i tamo bugova....
Ja se svejedno nekako bojim MIUI 😬

fico007 19.08.2019. 07:58

Citiraj:

Autor locks (Post 3329904)
Kćer je zadnje na MIUI imala Redmi 4X koji je krepao.Žalila se tu tamo na kašnjenje notifikacija,neke igre nisu podržane,zezao Viber....
Sad ima Mi A2 Lite i ne žali se.
Nije ni stock savršen.Ima tu i tamo bugova....
Ja se svejedno nekako bojim MIUI ��

Ja trenutno imama LG optimus 2x, sa android 2.3 uz MIUI 2.5.25 i zadovoljan sa tom kombinacijom. Mobitel je stvarno stabilan i radi OK. Igre mi ionako nisu bitne. Jedini problem je taj što više ništa ne mogu instalirati od aplikacija na taj mob zbog starog Androida, pa zbog toga gledam neki novi mob.
Hvala svima na komentarima i preporukama.
Definitivno ću pogledati i taj Mi A3.

Gabre 19.08.2019. 16:05

Citiraj:

Autor coconut (Post 3329566)
Ti stvarno živiš u selendri od države :D. Kod nas, u je**nom Hrvatistanu, ga ima za nabaviti, a kod tebe, u velikoj Kanadi, ga još nema. Jest da je cijene prilično daleko od najavljenih 500€, ali...

slazem se u potpunosti. Kanada je specificno trziste. Vrlo skrt narod. Needuciran po pitanju tehnologije. Tako da se ne isplati drzati ove "nepoznate" brandove, kada ekipa kupuje ajfone i zamzunge i za drugo ne zna. Nema podjela na apple i android, nego iphone i samsung :hitthewal:

znas kako mene gledaju kad me pitaju koji je to mob, kao da drzim neku ekskluzivu ( a imam HTC U11 :D ) pa onda slijedi tilt, HT what?

Citiraj:

Autor panda505 (Post 3329902)
Zvuk je kakav je zbog toga što ja nisam redatelj. Moje snimanje je blago rečeno komatozno...
Em što sam sa valjda promilom i pol skakao pred stejdžom i što ne znam držati mobitel kod snimanja (na pola videa se baš čuje kako sam prstom prekrio zvučnik).
Makar, to nije ni poanta komentara.
Kvaliteta je bitna. Posebice kad se radi o 60fps UHDu...

sto sam insinuirao, da u tim uvjetima niti ne ocekujem nikakvu kvalitetu snimke, niti ce ijedan mob briljirati.

meni je test mikrofona kada snimam u kuci, gdje je tisina, pa netko prica, i recimo imas neku pozadinski buku, tipa tv, ili frizider... e ako to pokupi sve realno mob, to je za mene onda top mikrofon.

jer masovno mobiteli rade teski noise canceling, i onda kompletno izoliraju zvukove, i onda to zvuci UZAS.

fanATIk 19.08.2019. 18:39

Ljudi, ponedjeljak je, jel renc kupio novi mob? Jel ta saga došla kraju? :D

Tajl3r 19.08.2019. 20:59

Ahahahahahah

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

panasonic 19.08.2019. 21:37

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3330347)
Ljudi, ponedjeljak je, jel renc kupio novi mob? Jel ta saga došla kraju? :D

Navodno je, Xiaomi Mi 9, kažem navodno jer nije mu ništa za vjerovat.

Nekad čitam malo bug.hr pa mi je zadnjih par tjedana upao u oko neki tip sličan našem rencu koji je često neodlučan ali "sve zna", onda sam shvatio da je to naš dragi renc, nick mu je gnomisa:
https://www.bug.hr/forum/userposts/g...aspx?sort=desc

Trenutno je na mukama radi magnetog držača mobitel i malo mu smeta što mob "vibrira" ako je zvuk glasan :roller:
Sve mi se čini da će iskoristiti svoje pravo povrata od 14 dana i vratiti se daljnjem analiziranju drugih modela.

Nedaj bože da taj jednog dana odluči kupiti novi auto, mislim da ta kupovina ne bi nikada završila.

Nixis 20.08.2019. 11:18

Zadnjih par dana opasno razmišljam ditchati Galaxy A70 na koji čekam nekakvu akciju (propustio na ekupi za cca 2500kn prije mj dana).

Sada opasno razmišljam od Xiaomi Mi 9T. 9T Pro me ne zanima kao ni Snapdragon 855, ne želim davati cca 500kn više za proc na mobu.

Jedino što A70 ima nasprem Mi 9T jest:

-Veći ekran
-SAMOLED umjesto AMOLED
-One UI bi trebao biti superiorniji MIUI
-Veća baterija

9T nasprem A70:
-Nema notcha
-Bolja izrada mobitela i dizajn
-Bolja kamera
-Bolji procesor

Doduše, isprobao sam A70 i 9T jedan kraj drugoga i mogu reći da nisam u dva videa vidio skoro nikakvu razliku u ekranu. MIUI nisam nikad koristio, ali mi je čudan. Baterije su iste praktički jer je A70 veći pa je endurance rating skoro isti.

Ekran je veći i tu nema pomoći što se Xiaomija tiče. Čudi me što nisu na 9T PRO/K20 Pro digli ekran na 6.7".

Pa eto pomognite mi :)

Po cijeni su tu negdje mobiteli jer bi 9T obavezno uzeo sa 128GB.

devaa 20.08.2019. 16:46

Mi 9t je zvjerka, i uzmi rade mi9t neces pozalit, miui je fakat ekstra gladak, baterija super, kamera vise nego dobra za te pare u uvijetima slabijeg osvjetljenja malo se vidi da fali ostrine ali sve u svemu solidna kamerica.

Off topic, jel renc kupio mob ? 😁

1v@n 20.08.2019. 20:03

Imaju li novije verzije MIUI popravljeno da kad u galeriji sortiraš fotke po folderima, da na isti način budu sortirane u file systemu? Dugo to nije imao nitko osim Huaweija, Samsung ima na A40 (i vjerojatno drugim novijim modelima, prije nije bilo), ali cura recimo nema na Xiaomiju (Note 4 mislim).

Sad pizdi jer si hoće organizirati fotke i povući ih van na komp, ali one i dalje stoje u camera folderu, očito samo preko UI radi organizacija.

devaa 20.08.2019. 21:13

E tak duboko nisam ulazio nemam pojma sortirane jesu po mapama al to je to.

Edin_FMB 21.08.2019. 02:46

Citiraj:

Autor Nixis (Post 3330535)
Zadnjih par dana opasno razmišljam ditchati Galaxy A70 na koji čekam nekakvu akciju (propustio na ekupi za cca 2500kn prije mj dana).

Sada opasno razmišljam od Xiaomi Mi 9T. 9T Pro me ne zanima kao ni Snapdragon 855, ne želim davati cca 500kn više za proc na mobu.

-Veći ekran
-SAMOLED umjesto AMOLED
-Veća baterija

9T nasprem A70:
-Nema notcha
-Bolja kamera
-Bolji procesor

Doduše, isprobao sam A70 i 9T jedan kraj drugoga i mogu reći da nisam u dva videa vidio skoro nikakvu razliku u ekranu. MIUI nisam nikad koristio, ali mi je čudan. Baterije su iste praktički jer je A70 veći pa je endurance rating skoro isti.

Ekran je veći i tu nema pomoći što se Xiaomija tiče. Čudi me što nisu na 9T PRO/K20 Pro digli ekran na 6.7".

Iskreno bara bara, ne znam iskreno, taj super amoled jedino sto sam vidio da ima razlike kod koristenje valjda na suncu, ali sigurno ces istraziti pa napisi sta si po recenzijama i slicno primjetio kao razlike

renc 21.08.2019. 11:24

Citiraj:

Autor Nixis (Post 3330535)

-Veći ekran
-SAMOLED umjesto AMOLED
-Veća baterija

9T nasprem A70:
-Nema notcha
-Bolja kamera
-Bolji procesor

A70 je midranger a Mi9t je midranger većeg tiera. Baš ništa nije bolje od MI9t na A70 pa ni taj One UI koji je meni isti k kao i MIUI. O tome ti plaču oni koji nisu ni imali šaomija novijeg datuma.

@panać - na ignore si mi ti i još par mučkih provokatora (kad neko kaže "plavo je" vi kažete "crveno je" pa makar bilo modro u stvarnosti) pa tako samo nastavite i hranite se.

Dottore 21.08.2019. 12:02

Citiraj:

Autor renc (Post 3330805)
A70 je midranger a Mi9t je midranger većeg tiera. Baš ništa nije bolje od MI9t na A70 pa ni taj One UI koji je meni isti k kao i MIUI. O tome ti plaču oni koji nisu ni imali šaomija novijeg datuma.

@panać - na ignore si mi ti i još par mučkih provokatora (kad neko kaže "plavo je" vi kažete "crveno je" pa makar bilo modro u stvarnosti) pa tako samo nastavite i hranite se.

Kakve su to rečenice?

Отправлено через SM-G955F

Brko 21.08.2019. 12:14

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3330816)
Kakve su to rečenice?

Gramatički skoro točne (fali koji zarez), na hrvatskom jeziku.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

renc 21.08.2019. 12:41

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3330816)
Kakve su to rečenice?

Sad smo i grammar nazi a to što ne poznajete dijakritičke znakove - to prešućujemo. Trebalo je vama odgoja dok ste bili mali, odn. malo mladnejši nego sad.

srale7 22.08.2019. 16:01

Sta je trenutno best buy ako se kupuje ajfon? Naravno njusklao, moze novi ili polovni u ok stanju?

nickross 22.08.2019. 16:27

xr.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:36.