![]() |
Top liste:
JingDong top lista prema broju prodanih proizvoda (wcdma, 500-1000 yuana / 80-160 USD) (vjerojatno mjesečna ili tjedna jer su zastupljeni noviji modeli) TaoBao tjedna top lista s brojevima prodanih primjeraka Ovdje je zanimljiv Vivo Y17W čija se cijena kreće oko 400 yuana iliti 360 Kn / 65 USD. Istog mobitela na izuzetno pouzdanom Tmall-u nema ispod 290USD :) Vjerojatno je riječ o kopiji... Zol top lista mobitela od 500-1000 yuana (80-160 USD) |
Ako nekoga zanima SAR value za Coolpad F1: SAR (10g) :0,226 W/kg
Još samo da nađem neki dobar user review... :D |
Samo da javim da moj cubot gt99 radi ko avion, nikakve probleme do sad nisam imao.
Jel imate kakve preporuke mobitela do cca 100 Eura, da krenem od nekud, za curu kupujem, da nebi mislili da mi nije dobar ovaj moj cubot :) |
Citiraj:
Tako da umjesto recenzije imaš dosta korisnih informacija i iskustava korisnika... P.S. Da ne dupliram post - uskoro izlazi i nova verzija mobitela koji je uz Antonovu pomoć osvojio domaće tržište :) (Small Universe) XYZ X1 odnosno u Cubot izdanju GT99, je sada unaprijeđen u 5.5" X2 |
Gt99 je super mob performansama i vrlo je fluidan u radu, ali kvaliteta te plastike kucista je za -2.
Bas zbog toga bi da kupujem drugog kineza dao priliku nekom drugom brandu, a ne cubotu/xyz. |
Ljudi, moze sada malo o UMI S1, nakon mjesec koristenja.
Uzeo bih mobiteli nasam sam na pandi S1, nigdje ga drugo nema, pa bih ga uzeo, ali me zanima jel ima kakvih vecih mana? |
Cubot zapravo i nije brend već on surađuje s raznim proizvođačima te stavlja brend na tuđe ime.
Tako npr. Konzum stavlja K-Plus na razne proizvode te ne postoji tvornica K-Plus gdje proizvode kekse i mlijeko već im dobavljač Dukat osigurava mlijeko a Tvornica vafla Osijek kekse. S time na umu, ako je jedan mobitel/proizvod Cubota dobar/loš ne znači da će i drugi biti loš odnosno dobar. Ja tako očekujem svog Cubota X6, osmojezgrenog za 180$. No na carini mi je zaglavio već 2 tjedna. |
Hej hej hej prebjezi-- jel tko kupio crvenu papričicu ....treba mi nešto do 140 $ za člana obitelji...pa ako je netko kupio u zadnje vrijeme što bi preporučio..
|
Citiraj:
Ako si mislio na x1 pro - nije ništa posebno. Upotrebljiv mobitel s doslovno očajnom kamerom. |
Dakokčino, jesi ti imao u rukama Coolpad F1? Čitao sam negdje da je taj coolpad otprilike kao i Xiaomi po kvaliteti i prodanim mobitelima.
|
Iskreno, ne volim preporuke mobitela kada ih čovjek nema u rukama i kada se to temlji samo na čitanju stranih kineskih foruma.
Često cijena s dostavom ne odgovara onoj na kineskom tržištu, najavljenoj, razno razni kineski "ebayjevi" se moraju tražiti da se nađe proizvod za naručiti uz upitno jamstvo. To što je neki mobitel prodavan u Kini ne mora značiti da je dobar. Brojni modeli mobitela koji mi kupujemo u specijaliziranim dućanima ne postoje u nikakvom smislu ni pod drugim imenom u Kini a samim time se ne može usporediti mobitele i prodaju. Kinezi kao i mi kupuju po tome što se najviše nudi za određeni novac pa prema tome biraju mobitele. Ako na tržištu online dućana postoje mobiteli koji zadovoljavaju slične ili iste zahtjeve nije potrebno pretraživati razne prave kineske shopove, ZOL i druge forume u potrazi za mobitelom. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Mislim na S1 ne na x1 Citiraj:
Na Bug forumu sam vidio par dobrih iskustava sa Pandawilla, pa sam mislio zasto ne, a tamo dode 108 $ Bio je i Elephone P7 mini u igri, ali ima manju rezoluciju, jos uvijek se mislim |
Inace, nasao sam info da Coolpad F1 nema kompas i ziroskop... meni je to dealbreak... sad sam opet blizi Huawei Honor 3C.
Ma, sto vise kopam to vise minusa nalazim. Profesionalna deformacija. :D |
To i mene muči za F1. GPS je uvijek bolji ako ima i kompas.
|
|
Citiraj:
Daj da te malo izanaliziram, može? Citiraj:
Evo, za taj sumnjivi F1 jedan podatak: TaoBao - 24000 komada prodano ovaj tjedan (ispred su samo ajfon 4s s 36000 i Hongmi 28000 komada) Bolje pročitat domaći forum i vidit da je npr. X6 dobar jer je jako jeftin i lijepo izgleda, a bit će još bolji kad se recenzira on. Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Problem je što za takav luksuz treba isprsit fakin 50 kuna više :fuming: Iako su cifre van-kineske prodaje nekog brenda tanke u odnosu na domicilnu, radije dajem jen više vrijednim inženjerima iz R&D odjela nego 10 dolara marketinškim stručnjacima. Eto :D Citiraj:
|
Citiraj:
Ne znam kak ti se više da, svaka ti čast :) |
Citiraj:
|
Znaš li možda na što utječe/može utjecati nedostatak kompasa i žiroskopa u F1?
|
Ako ćeš u šumu, morat ćeš ponijeti mrvice ili kamenčiće. Za svaki slučaj. :)
Kompas na MTK mobitelu bolje zaboravi za išta ozbiljnije. Bolje da ga za takve potrebe i nemaš. Za žiroskop ne znam. |
Ako netko kupi Jiayu G5s nek javi dojmove.
Ili ima još koji kinez sa max 4.5 inča i octa core? |
Zar se ne koristi žiroskop u mobitelima i za igrice "naginjanjem" ekrana? Na jednom videu se vidi kako neko igra na Coolpadu F1 i "vrti" ekran uredno.
|
Citiraj:
Imam doma jedan prastari MT6573 i kompas radi najnormalnije i pokazuje dosta precizno. To što su pojedini proizvođači kasnije odlučili uštedjeti i izbacili taj senzor je druga priča. Citiraj:
|
Citiraj:
|
Zna li netko homepage za Coolpad F1 mobitel? Mjerodavne specifikacije.
|
Citiraj:
|
@dakok
Kada tvoj F1 stiže? Treba mi mišljenje "iz prve ruke". |
2014-04-24 16:33, SINGAPORE, SINGAPORE S05, Insert item into bag
U vezi kompasa - jesam generalizirao :) U svakom slučaju me kompas na par mobitela malo razočarao. Da li je u pitanju bio mobitel ili kakva devijacija polja - vrag bi ga znao :) |
Ponekad je potrebno doslovno protresti mobitel da bi kompas proradio. Ili ga okrenuti naopako par sekundi.
No nije se dobro previše pouzdati u njega. Za nezahtjevnog će biti dovoljan. |
Citiraj:
Druga riječ odmah ispod slike i sličica u galeriji, a i na slikama na početku imaš dosta informacija - npr. blenda f/2.0 itd |
Citiraj:
Vjerojatno si naletio na koji loš primjeraka. |
Citiraj:
Čekam tvoj osvrt kad stigne. Možda to i nije neki nedostatak. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Jedno pitanje...
Kako se trenutno dvoumim izmedju Coolpada F1 i Huawei Honor 3C, zanima me kako stoje stvari sa evemtualnim servisom Huaweia kod nas? Jel se prizna garancija? |
Ovo bi mogla biti cijena cole link
|
Ne priznaje se garancija na kineske mobitele u HR.
|
Citiraj:
Vagal sam te Kineze neko vrijeme i odustao sam zbog ove teme. Nije normalno da ima tolko problema, moje misljenje i to sa tak bitnim stvarima kao GPS, WIFI i sl.. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:59. |