PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Serije - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16191)

Los Sam 28.05.2015. 18:17

Pogledah danas pilot epizodu "hakerske" serije Mr. Robot.
Strasno dobro je pocelo. :goood:

Princ288 28.05.2015. 21:26

Citiraj:

Autor Los Sam (Post 2784982)
Pogledah danas pilot epizodu "hakerske" serije Mr. Robot.
Strasno dobro je pocelo. :goood:

I meni se svidja, vrhunski glumi i svida mi se koncept za sada ;)

sibica 28.05.2015. 21:29

Nakon Bansheea pogledao sam Strike back.Ima nesto slicno tome,dakle pucacina bez mozga:)

ivan77 28.05.2015. 21:50

Citiraj:

Autor sibica (Post 2785064)
Nakon Bansheea pogledao sam Strike back.Ima nesto slicno tome,dakle pucacina bez mozga:)

odlični su. za mozak na pašu. Jedva čekam zadnju sezonu Strike Back i 2016 i Banshee:goood:

Mileni 28.05.2015. 22:13

Citiraj:

Autor Princ288 (Post 2785062)
I meni se svidja, vrhunski glumi i svida mi se koncept za sada ;)

I meni se sve svidja, samo sto imam neki osjecaj da cemo kasnije gledati nesto tipa 'lik srusi google, ms i apple unutar 10min' scenarij. Iskreno se nadam da se varam, jer cijeli koncept i posebice glavni glumac su mi legli.

Los Sam 28.05.2015. 22:45

Meni je fascinatno koliko su radnje strpali u prvu epizodu. Bojim se na neki nacin cak i previse jer bi si mogli zadat prebrz tempo te zato i brzo izgoriti.
Bas nesto u stilu tih tvojih 10min...

Princ288 28.05.2015. 23:46

Citiraj:

Autor Mileni (Post 2785097)
I meni se sve svidja, samo sto imam neki osjecaj da cemo kasnije gledati nesto tipa 'lik srusi google, ms i apple unutar 10min' scenarij. Iskreno se nadam da se varam, jer cijeli koncept i posebice glavni glumac su mi legli.

Hmm, mislim da do toga ne bi trebalo doci jer je zasada sve realno, nema scorpion haker fora da provali negdje za 3 sekunde tipkanja i onda jos pobjegne od bombe.
Spoiler!
Nacin na koji "hakira" je realan, sve informacije su vani, nalazi ih na fejsu, mailovima s glupim siframa, stalkanjem... Ima pozadinu od kud mu informacije... E sad di ce ovaj kraj epizode voditisa ovih 1%. I ja se nadam da imas krivi osjecaj.

I negdje sam procitao a to mi se posebno svida. Fight club se osjeca, razlika izmedu demencije i realnih slika...

Mileni 29.05.2015. 11:43

Gledao sam u terminal dok je tipkao, pauzirao i vracao nazad i nisam mogao vjerovati. Nije random tipkanje. Sad, o .dat fajlovima nemam pojma, no solidan sam korisnik terminala pa me ugodno iznenadilo da ne tipka obicne gluparije.

Ali mi je najjace na sta serija za pocetak aludira sa 'E' kompanijom. Spoj googlea i applea. Macovi + smartphonovi + web pretrazivanje = E as Evil. Don't be evil? :D

Mozda bi taj scenarij i gledali da se google i apple nisu poklali u vezi smartphonova 2008 godine, vec da su nastavili zajednicki suradjivati :D

RascaL 29.05.2015. 12:18

Taman kad sam ispucao sve serije pojavi se ovo. Scene o snifanju prometa i socijalnom inženjeringu (čak i do detalja da je nekom pass 1234567) me tjeraju da se poistovjetim s protagonistom. Tko god je pisao scenarij zna što radi (revenge of the fallen referenca, stevo poslovi i robijanje djece, dužničko ropstvo itd.).

ivan77 29.05.2015. 21:54

Stvarno je dobar Mr.Robot.

Mar 30.05.2015. 02:39

Mr. Robot izvrstan, jedino da ga ne pokopaju zbog geekovštine jer nije baš mainstream.

webstartm 30.05.2015. 20:41

Mr. Robot super ovaj pilot...vidit cemo kako ce se razvijat kasnije, al glumci su mi super,prica je ok ,ima logike , nije hiperuberduper hackzorzor smece

fanATIk 31.05.2015. 18:29

Tek neki dan otkrio The Blacklist. Zadovoljan. Spider mi je odličan. Krećem s drugom sezonom sad.

Mr.Ex.President 31.05.2015. 23:23

Pogleda Hostages, počinje dobro, kasnije se razvodnjava, neloše, ali ništa više od toga za mene osobno bar. Odgleda napokon i The Americans S03, također nisan oduševljen, dosta lošija sezona od prve dvije, ne mogu izdvojit dvi dobre scene u ciloj sezoni, ali i takvi su vrh za većinu emitiranog sadržaja:D

Dovršavan Person of Interest, Criminal Minds,... na popisu je ajme serija, vremena u posljednje vrijeme malo i nimalo:(

Ecips Dlo 01.06.2015. 17:51

8. ep. GoT-a :care::care::care::care::care::care::care:

Pupo 01.06.2015. 18:00

Citiraj:

Autor Ecips Dlo (Post 2786304)
8. ep. GoT-a :care::care::care::care::care::care::care:

Da, konačno nešto. Jer do sad je sezona uglavnom bila za golly k.

Ecips Dlo 01.06.2015. 18:21

Citiraj:

Autor Pupo (Post 2786308)
Da, konačno nešto. Jer do sad je sezona uglavnom bila za golly k.

sad mi je jasno gdje im je vecina budeta otislo

Mileni 01.06.2015. 19:12

Cijela sezona je bila priprema za ovo. I odlicna priprema, samim time i odlicna sezona. Ne mozes imati ovako odlicnu atmosferu bez svega sto su do sad napravili, i tu im svaka cast. Iskreno, mozda i najbolji prijenos iz knjige na platno do sad.

Bio sam skeptican, jer lotr me iskreno razocarao, i to poprilicno. GoT je extra napravljen, i ne bih nista mijenjao :)

panda505 01.06.2015. 20:03

Citiraj:

Autor Mileni (Post 2786337)
Cijela sezona je bila priprema za ovo. I odlicna priprema, samim time i odlicna sezona. Ne mozes imati ovako odlicnu atmosferu bez svega sto su do sad napravili, i tu im svaka cast. Iskreno, mozda i najbolji prijenos iz knjige na platno do sad.

Bio sam skeptican, jer lotr me iskreno razocarao, i to poprilicno. GoT je extra napravljen, i ne bih nista mijenjao :)

:lol2:

Prijenos knjige na platno u LotRu je razočarao, a u GoTu dobar ? :stoopid:

Jes' ti uopće čitao knjige ili ? :D

Lady Stonehart, Jon Connington, smrt LOBa (Rattleshirta), Ramseyeva ženidba etc etc.

ivan77 01.06.2015. 20:08

da konačno neka radnja u GOT.
Inače, za 2 dana (3.6.) počinje zadnja sezona STRIKE BACK :goood::goood:

pogi 01.06.2015. 20:26

pogledao sam prvu epku serije Wayward Pines...

idem pogledati i drugu i treću... izgleda obećavajuće

Mileni 01.06.2015. 21:18

Citiraj:

Autor panda505 (Post 2786371)
:lol2:

Prijenos knjige na platno u LotRu je razočarao, a u GoTu dobar ? :stoopid:

Jes' ti uopće čitao knjige ili ? :D

Lady Stonehart, Jon Connington, smrt LOBa (Rattleshirta), Ramseyeva ženidba etc etc.

Kod lotr-a je prenoseno sve sto je bilo u knjigama?

Nisam uopce ni spomenuo kolicinu prenesnu iz knjige, niti sam i jednom rijecju rekao da je sve preneseno, cak niti da je ono sto su prenijeli preneseno tocno kako je u knjigama. Aludirao sam na samu kvalitetu serije, ali ponajvise na atmosferu koja je odlicno prenesena.

Kod lotr-a jednostavno nisam imao taj osjecaj.

Naravno, svatko ima pravo na svoje misljenje ;)

panda505 01.06.2015. 21:58

Ekranizacija GoTa ni količinski, ni kvalitativno nije ništa bolja od ekranizacije LotRa (od ekranizacije Hobbita svakak, tu nema debate uopće, od LotRa nikako).

već kad se uzme u obzir koliko su stvari (i to jebeno bitnih) izostavili u GoTu počne glava boljet.

Da ne govorimo o stvarima koje su apsolutno katastrofalno napravljene, u ovoj sezoni npr. dvije stvari koje su baš žešće upale u oko:

- Sand snakes borba u epki 6
- Ono proročanstvo koje Cersei dobije u prvoj epizodi

da idem malo dublje dalo bi se o tome dosta.

fanATIk 01.06.2015. 22:17

A čuj, da su išli zadnju sezonu baš po knjizi radit, 20 epki im nebi bilo dosta.

panda505 02.06.2015. 08:16

http://www.ew.com/article/2015/06/01...-season-5-cast

IcyTexx 04.06.2015. 01:53

Vratio se Strike Back!

ONeill 04.06.2015. 11:19

I to dobrim prvim nastavkom, uživao sam.

BoobZ 04.06.2015. 17:53

Još jedan glas za "The Shield", odlična serija.

Roberto 04.06.2015. 20:25

Još jedan glas za Mr. Robot, djeluje jako obećavajuće.

Ima kvalitetu, šarm, malo je drugačiji, zanimljiva tematika. Nadam se da će tako nastaviti.

S druge strane, Aquarius pogledao dvije epizode, i ne djeluje mi baš zanimljivo. Previše su opterećeni glazbom i lookom šezdesetih, a premalo kvalitete.

Wayward Pines, nakon 3 epizode ne znam što misliti. Čim je Shyamalan u igri (ovdje kao izveršni producent, šanse su velike da uradak pleše na granici između genijalnosti i gluposti, tako je i ova serija na trenutke na jednoj, a na trenutke na drugoj strani :D

fanATIk 04.06.2015. 23:42

Nisam još pogledao Wayward Pines, al ak veliš da je Shyamalan u igri, veće su šanse da ode na glupost. :D No planiram pogledat, komentari ljudi oko mene vele da je ok.

Mommistake 05.06.2015. 00:33

Zadnja epka GOT! VRH!

:care::care:

listerstorm 05.06.2015. 00:44

GOT

patuljak, blondie i bastard će zajedno porazit white walkers (beli orlovi) ili će patuljak u ulozi kralja pomirit vatru (blondie) i led (bastard) - u tom slučaju navodno bastard ode na dark side a vođa white walkers (beli orlovi) Night King je bio bivši nigt watch zapovjednik ali ga djevojka preobratila na dark side, tu je moguće i da patuljak nije lannister, kako mu je i rekao otac prije nego ga je ubio, već potomak mad kinga

Ecips Dlo 05.06.2015. 07:31

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 2787627)
GOT

patuljak, blondie i bastard će zajedno porazit white walkers (beli orlovi) ili će patuljak u ulozi kralja pomirit vatru (blondie) i led (bastard) - u tom slučaju navodno bastard ode na dark side a vođa white walkers (beli orlovi) Night King je bio bivši nigt watch zapovjednik ali ga djevojka preobratila na dark side, tu je moguće i da patuljak nije lannister, kako mu je i rekao otac prije nego ga je ubio, već potomak mad kinga

postoji teorija da WW imaju ice dragona tako da bi to moglo biti jako zanimljiva bitka

Roberto 05.06.2015. 08:07

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2787616)
Nisam još pogledao Wayward Pines, al ak veliš da je Shyamalan u igri, veće su šanse da ode na glupost. :D No planiram pogledat, komentari ljudi oko mene vele da je ok.

Ja ću gledat makar sam više očekivao. Ono, pratim i Under The Dome koji je nekoliko puta lošiji :D

Jednostavno, seriji fali atmosfere koja bi trebala pratiti ovakvu misteriju i događaje, ono, da te drži u napetosti i da samo čekaš što će se dogoditi. Ima ovdje twistova ohoho već od druge epke, ali nekako su ti twistovi i čudnovatost tog gradića prečesto svrha samima sebi.

panda505 05.06.2015. 10:58

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 2787627)
GOT

Zaboravljaš na mogućnost da je Bastard nećak od blondie :)

coconut 05.06.2015. 11:02

Under the Dome se ne isplati pratiti - što dalje, to gore. S02 je katastrofa. U principu, ideja nije loša, ali je realizacija koma.

1v@n 05.06.2015. 12:36

Serija ne prati knjigu, vjerujem da je to razlog. Knjiga je puno zanimljivija. Pratim i ja seriju, uskoro kreće i nova sezona, bacit ću oko.

ivan77 05.06.2015. 13:31

ja sam odustao od under the dome. Mislim, moj zid u sobi ima veću karizmu od glavnih glumaca i radije ga gledam

coconut 05.06.2015. 14:10

Kao što rekoh jednom davno, jedino što u toj seriji valja je ona

pogi 05.06.2015. 23:54

Neznam ni sam zašto, ali i dalje gledam Flasha...

u jednoj epki kada Flash po prvi puta "otrči" u prošlost, Cisko sestri onog negativca (glavna faca u seriji Prison Break) napravi oružje koje sve pretvara u ZLATO.

I što ta banda radi sa njime? IDU OPLJAČKATI KAMION SA LOVOM IZ KOCKARNICE.

WTF jebote...

mogu samo ponoviti...vot d fak, vot d faking fak?!?!?!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:08.