![]() |
Citiraj:
|
Evo od veceras:
Code:
C:\WINDOWS\system32>tracert 1.1.1.1 Meni se ping razlikuje na dnevnoj bazi ovisno o IP adresi koju router povuce svaka 24h |
Citiraj:
Tako da to nebi mijenjao nikako. Jel ne postoji neka spojnica plus kabel uzmem? |
Uzmi SC/APC spojnicu i SC/APC kabela koliko ti treba.
|
Citiraj:
https://www.pcshop.hr/nfo-patch-cord...05016/product/ https://www.schrack.hr/trgovina/opti...mol000107.html |
Mislim da je.
|
Da, točno to.
Nego, imam i ja pitanje. U hodniku je u kanalicama bijeli poluprozirni kabel i ulazi u stan kroz rupu koja je zagipsana. Jedva pola metra dalje, u razvodnoj kutiji u stropu (kud kabel prolazi) je žuti kabel. Jel stvarno moguće da su negdje u zid zagipsali konektor, i bi li HT to zamijenio s kraćim kabelom na zahtjev, ili bi došli samo ako se "slučajno" ošteti? |
ne, ht kod montaze optike ne koristi gips, netko je prtljao po tome nakon njih.
al jesi ti siguran da je to ista instalacija? ak je unutra optika u postojecoj kutiji od bakrene instalacije onda nema bas nekog smisla da su u stan usli s novom rupom i kanalicama. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Inače, da, prolaze kroz istu kutiju, ali optika i parica ne dolaze iz istog smjera nego je optika naknadno provučena nadžbukno kroz zgradu. A tu je samo HT i to može biti jedino njihova nit. Tako da mi ne izgleda kao da može biti išta drugo nego da je prespoj zatvoren negdje u zidu, pa otpada plan kraćenja ovog koluta optike s kojim se može iskablirati manja kućna mreža :D |
ne znam, vidio sam na stotine tih prikljucaka u zagrebu, i sto je radio HT i od vanjskih firmi kaj su za njih radili i jos nigdje nisam sreo da se koristio gips, eventualno malo akrila stave ak se odlomi malo zbuke kod proboja zida.
|
Moram priznati da nisam išao prčkati po tome da vidim jel gips ili akril, no ostaje to da je prespoj skriven negdje u zidu. I da je akril, trebalo bi ga rezati i riskirati oštećenje dolazne niti.
|
Kak to izgleda, jel samo ta tanka nit izlazi iz gipsa/akrila? Mozes to slikat?
|
E a šta je sa onim projektom da se optika postavlja preko stupova od hep-a pa da se ubrza penetracija:D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
ja mislim da cu napucat magica i probat tht optiku imas li gigu ? koliko je najniža cijena na webu gledam 239kn + 45 za gigu paket = 284kn magic je sad 199kn .. al nemas bridge, nakon upgrejda na gigu imas random vrijeme za ip change, a prije držalo 30 dana ako ne i više:fuming: |
Kaj ti ne odgovara na Magicu da bi išao na skuplji tcom?
|
ht je 169 za basic paket 200/100.
neznam kolika je doplata za điđabit, ne treba mi. edit: recconect je svaka 24 sata. samo jednom mi je bilo 30h, nakon toga ide reconnect svaku noć u 1 ujutro. |
Citiraj:
nadrobil sam u magic topicu, da sad ne ponavljam |
Citiraj:
dobio sam i ja isti router (Technicolor FGA 2233). Imam pppoe username i pass, i pokušavam router prebaciti u bridge mode. Pitanje: da li za bridge mode treba samo u postavkama technicolora uključiti opciju "pppoe pt" (kao na slici ispod) ili treba još nešto sa SZK dogovoriti? Hvala.. https://i.ibb.co/T23L5hg/image.png |
Citiraj:
|
prebacuješ u bridge mode (i nazad) preko moj telekom stranice.
kod svake promjene se router resetira na tvorničke postavke. u bridge modu mora biti uključen pppoe pass-trough. |
Ako ćeš se sam "igrati" uključi taj PPPoE Pass-Trough ali moraš trenutnu konekciju (bilo da je xDSL ili Optika) staviti na disable ili na manual kako router nebi uspostavljao tu konekciju.
Ako ideš preko SZK / moj telekom onda će oni odraditi daljinski i prebaciti konekciju u Bridge mode, tada ti ne treba PPPoE Pass-Trough. |
Citiraj:
sve se radi preko moj telekom stranice. ili je router mode, ili je bridge mode, i nema apsolutno nikakvih opcija koje korisnik može dirati u niti jednom od ta 2 načina rada. niti jedno polje nije otključano niti postoji opcija za nešto promijeniti. Citiraj:
ako PT nije upaljen, router iza modema nema pristup interfejsu i ne diže pppoe konekciju. |
rođak ide na novi stan di ima opciju za optiku, hoće HT - kak je išla ona spika - nazoveš ih i tražiš prema cjeniku posebnih i proteklih ponuda MAX2 za koliko je ono bilo - 169kn?
|
Citiraj:
Ja tražio zamjenu jučer za oba stana u zgradi i napravili su mi zamjenu. Za sada sam iznimno zadovoljan sa routerom. jedan je 2.5 gigabita port ostali su gigabitni. |
@jp_rv
Kao i kod drugih novijih routera, pitanje je šta koji (l)user ima ovlasti, ako otkriješ i ulogiraš se kao pravi admin onda se vjerojatno može sve šta treba odraditi. |
Citiraj:
https://www.speedtest.net/result/a/8132471591 |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:41. |