![]() |
|
Nadam se da će i u zagrebu maknut manje od €uro 6 dizele.
Maknut sva smeća kojih su se švabe riješili... Mada ovo nestašica dizela, nije mi jasno kako nas može pogađat ako mi imamo rafinerije (bar smo imali, ne znam kako rade....). Eventualno ako će pratit cijene na burzama, pa onda po tim cijenama računat nama... Koliko god se veslim micanju dizela, rast cijena dizela povlačit će inflaciju praktički svega. Nikakvi EV to neće maknut, bar ne kroz 10-20g. Za lumena kojeg mi se ned kvotat, da proizvodnja EV truje neke tamo, možda su i neka djeca izrabljivana....al iskreno me boli quki, bitnije mi je da moje dijete i ja dišemo čišći zrak. |
Još jedna od "nestašica" u nizu, a nitko nezna zašto, nit fali sirovine, niti radnika, niti postoji problem s distribucijom, niti fali rafinerija.
|
XM je bio auto. Imao je hidrauliku za svim kotačima gdje se mogla podešavati visina od tla. Ali, kad je ta hidraulika riknula, mogao si komotno odvesti auto na otpad jer je cijena popravka (ako se uopće moglo popraviti), je bila astronomska. Čini da je postojala i V6 24v verzija.
Dok sam radio u marini dobio sam njegove ključeve i zadatak da ga maknem. Uđem u auto, a ono ispred mjenjača tipkovnica. Izašao sam iz njega i vratio ključeve na recepciju. |
Automobili
Citiraj:
Živim blizu najprometnije dionice u Lijepoj našoj. Kupio sam pročistač zraka zbog tih koji lože na drva i naftu. U sezoni grijanja ne mogu izluftati stan a da mi se ekspresno ne začađi soba u kojoj sam otvorio prozor a Xiaomi Purifier poludi i zavrti se. Ljeti se to ne događa kada se ne grije. Ne znam da li je to gore od ispuha auta. Btw: XM je bio auto za kojim smo slinili :) Bratić ga je imao odnosno njegov stari. Spustio bi hidrauliku do kraja a onda bi došao pauk i ne bi mogao zahvatiti felgu :D |
Citiraj:
|
Neka netko sada kaže da su vozači Škodilaka pi*ke
https://www.jutarnji.hr/autoklub/akt...ometu-15377547 |
To ovi poslovnjaci kojima se furt nekud žuri :D
|
Citiraj:
Citiraj:
I sad ide cijela rasprava, zakaj ne paziš, zakaj ne koristiš Waze, zakaj ovo, zakaj ono... Kaže ona meni, mislila sam da se vozim 50... A ono 90+. :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Hehehe zelena agenda :D
https://www.jutarnji.hr/autoklub/akt...gljen-15377724 Vjerojatno nikad taj dim ne dode do gradova. :D |
Citiraj:
pa jesu je okinuli il ne? mene jesu i dobio kaznu + sliku mene u prekršaju. |
Citiraj:
Sve se dogovorila... Ah, žene... :D |
Citiraj:
znači ima ona aduta... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
U Americi se ne vrti toliko oko ekologije koliko o privlacenju industrije baterija, litija i EVa kako bi zadržali bitnost i konkurentnost u budućnosti. Inace pol clanka su zastarjele bedastoce, ali ispravke trazi u nekim prethodnim postovima. Otprilike je tocno da se 100% ugljenom napravljen i pogonjen EV ekoloski se poravna s ICEom nakon 100k km. Uz dodatak da su emisije izmaknute iz urbanih sredina gdje su najstetnije. USA el. mreže su u banani otkad su ih privatizirali u 80ima. Nesto su se cak i pokrenili u zadnje vrijeme, ali s amerima nikad ne znas. U tim javno-privatnim poljima ili su top ili su flop. Mi ćemo pak imati sve zeleno i deindustrijalizirano. Neki dan su BMWu lokalni zeleni otkazali izradu nove tvornice. U iznenadjujucem plot-twistu su stanovnici sela ipak jucer glasali za tvornicu i radna mjesta: https://www.handelsblatt.com/politik.../29409274.html |
|
Na benzinskoj sve pise o sljedivosti nafte i u kojem je OPGu izasla.
"Proudly extracted by Wladimir P" Treba sve uzeti u obzir ako se gledaju utjecaj na okoliš, ali opet, najviše se odjednom zanimaju upravo oni koji su dosad palili stare gume na dvorištu. Fun fact je da su automobili ucinkovitiji i bolji odabir nego npr. biciklisti koji izdisu masu CO2 uslijed napora. :D . Nije nista crno-bijelo i treba s dozom skepse gledati na podatke o oba ekstrema. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Škodi ima jako puno na cestama. Zato je vjerojatnost na naletiti na entuzijasticnog vozaca iza emblema "piceka" automatski veca.
Sigurno postoji veza izmedju ponasanja za volanom i tipa vozila. Mislim da to ide u oba smjera tj. oni koji se osjecaju brzim i sposobnijim od ostalih si traze vozila s takvim...pedigreom. Bas me zanima kakva bi bila vozacka kultura da svi imaju identicna vozila i/ili motorizaciju. |
Bar više ne moram gledati dosadne rasprave dizel vs benzin.
Sad imaju zajedničkog neprijatelja. |
Citiraj:
Da su svi isti, siguran sam da bi u trend došao neki novi benchmark za dick measuring :D |
Citiraj:
|
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3605998ad7.jpg
Sa interneta. Is this real life? Sent from my iPhone using Tapatalk |
Da, OTA update.
|
Svi danasnji auti (na papiru...) podrzavaju over-the-air update, tako da nista cudno :)
|
Evo, živa istina, frenda vozio prije 3-4 tjedna po novi PUG 3008.
Pokupili PUG, odem ja ispred njega 3 min, on sjeda u novi auto i vidimo se u firmi za par min. Dođem ja, nema njega pola sata. Na prvom semaforu došlo to, stisnio update i ugasio se auto. :D Na semaforu. :D I čekaj. :D |
I kaj tokom updatea možeš koristiti auto ili? :D
@mommistake...vratio bi taj auto...smeće. Kretenizam. |
Citiraj:
|
I kaj napraviš prometni kolaps? Voziš se 150 kmh i kaj zgasi se auto? Doslovce ne znam koji je maloumnik to osmislio i testirao te dozvolio da dođe na cestu.
|
Citiraj:
Dobio je upozorenje da mora biti na sigurnom i parkiran, ali jebiga u prometu si, ne čitaš i gotovo, stisneš update. |
Onda uz vozačku trebaš priložiti i dokaz da znaš engleski ili? :)
|
Citiraj:
Doslovno kao da restartaš tablet. Ugasi se i moreš se slikati. Uopće mogućnost da ti da mogućnost da u prometu to stisneš je glupost. |
Citiraj:
|
Ako auto kao auto radi bez feauta ekrana..ok nije bitno. Auto kao auto mora raditi upravljanje, signalizacija, brisači, lampe itd...
|
Citiraj:
Baš sam zvao frenda, kako je to odradio, majstorski... Došao na semafor i auto se ugasio (start-stop). E, ovaj se usro i ugasio auto, tj. htio ga je upaliti ponovo, jer se preplašio a nije skužio da je auto upeljen. I onda mu je ponudilo update, on je automatski stisnuo. I eto, sranje. |
Citiraj:
|
Meni je zanimljiv ovaj "Locked doors may not unlock" lol :D
Nevezano za pokretanje update-a (ocito se nece smao pokrenuti, niti je moguce pokrenut u voznji)... sama cinjenica da cu periodicki gubiti 15+ minuta pazeci na auto jer ga nemrem ostavit samog dok se update-a, mi je katastrofa. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:38. |
|