![]() |
|
Kakvi su im 1.3 4c motori (140 ks)?
|
Citiraj:
TCE 140 je najpouzdaniji izbor. Motor je nastao u suradnji sa Daimlerom i Nissanom bas zato jer se 1.2 pokazao kao problematican. Da uzimam Megane definitivno vi ciljao taj motor. |
Svi se vrte oko motora, a najvise problema dolazi od periferije. Primjer je Talisman kod kojeg krepava sve redom.
|
Citiraj:
Talisman je kolko vidim sto ekipa na forumu pise problematican. Steta za tako lijep auto. Al TCE 140 se ne ugraduje u njega :goood: Megane nakon redizajna bi trebao biti OK. Kak je s ostalima nemam pojma :fiju: |
Citiraj:
TCe 1.0 110KS bi trebao biti isti taj motor s otpiljenim cilindrom. |
Ne govorim o TCE 140, nego opcenito kako ekipa ppsvuda kad se raspituje o nekom autu pita "kakav je xyz motor". A realno, s motorima je danas najmanje problema.
|
Kako gdje, primjer 1.6dci 160 u espaceu. Radi, dok radi :D
|
ili tri-nula tedei :D
|
Citiraj:
Kupnja modernog rabljenog automobila se svodi pogoditi tocnu kombinaciju motora, getribe i elektronike kad je proizvodac slucajno speglao sve probleme. Nema proizvodaca za kojeg to ne vrijedi. Dobro je reko moj susjed meho kad sam bio na praksi kod njega: "Auto je kup pleha koji za*ebava mehanicare" :roller: |
Posljednjih godina više električare nego mehaničare :)
|
Pitam zato sam si uzeo Captura 140 TCe, ali automatika, pa da znam šta mogu očekivati.
|
Ajme Hamme,
novi problemi s tvojom uzdanicom :p Tesla Cybertruck Wheel Cover Flies Off Nearly Hitting Cars On Highway |
Citiraj:
|
Citiraj:
Mora da je prvoklasan članak iza linka, kao piškote u pljesnivom mlijeku ;) . |
Citiraj:
Sorry ali ne kuzim koji je tvoj problem. Ponasas se ko da radis za Teslu. Dogodilo se sranje koje se tice primjene odredene tehnologije u praksi (autopilot). Ja u tome ne vidim negativu samo jer je Tesla nego opcenito sad se radi o tome da proizvodaci omogucavaju koristenje tehnologije koja jos ocito nije spremna. Kao sto se vidi na snimci - to rezultira opasnom situacijom i s time nema zajebancije. Ljudi se previse oslanjaju na autopilota i ne kuze sto autopilot zapravo je i - koje su mu mane a tu ne pomaze bas velicanje tehnologije i branda od strane zealota. |
Kult ličnosti je sam sebi naručil (još jednu) biografiju, samo da bi iz cijele štorije ispala hrpa kojekakvih sitnica koje sad lik i djelo osobno nije u stanju osporiti.:):D
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Moram se složiti s catkillerom. :D Neš ti senzacije otpala ratkapa. :D Ali opet kakva crna ratkapa? :D JeRI ti fijat punto ili f*king cybertruck? :D |
Ufff, kako je toksican ovaj forum postao...
|
Citiraj:
|
Mislim da je ipak bio pljastik jer je odletio prilično visoko, a brzina nije bila nešto velika.
|
Spominjao se financijski lizing zadnjih x stranica... Ako netko zna, uzima li se u obzir taj lizing kasnije kod odredjivanja kreditne sposobnosti ako bi npr uzimao stambeni kredit? Pretpostavljam da da, ali mooozda je netko bio u toj situaciji pa ce znati.
|
Citiraj:
|
Ima logike. To je mjesečni trošak kojega treba uzeti u obzir kod kredita tj. da li na računu ostaje dovoljno para za plaćanje rate kredita.
|
porše lizing ne gleda ništa
ako ne platiš, uzmu azto |
Na temelju kreditne sposobnosti ti računaju učešće. Ne znam da li sve kuće tako, ali ja sam te procedure prolazio dok sam u PBZ leasingu tražio ponudu.
|
Citiraj:
|
Ok ajde 8l je ok ipak je to ogroman auto. Znam da je bio neki issue s acu ali sam zaboravio detalje. :)
|
@Coconut i ostali blisko,
jel tko imao vremena zaletiti se na FA-RI izlozbu? Bas me zanima tocan model "kazica" od nekoliko koji su stajali do DeLoreana. Sto se jos moglo vidjeti od vecih iznenadjenja? ... |
Automobili
Citiraj:
|
Citiraj:
Vidimo iz prilozenog :roller: Ja s druge strane znam da moj (zenin bolje receno) Francuz ima hrpu mana i jedino sta valja su motor, getriba i lim...i (kuc od drvo) elektronika....al plastika je kazastrofa, pogotovo na sredisnjoj konzoli se pocelo oko utora za kljuc gulit...ko da je gumificirano, jako lako se grebe, skaj puca na sve strane i odkad sam promjenio rucicu mijenjaca svako malo otpada (i katapultira se u strop). No dobro ima 13 godine iza sebe :fiju: Al ga i dalje nebi mijenjao - 4,5 L nafte na 100km, odrzavan i - znam kaj vozim. I mojoj debeloj guzici pase po pitanju udobnosti. Ostalo je nebitno :D |
Citiraj:
Ja bio neki dan na sluzbenom recallu za "electric motor error" :) Na kraju mi flashali ice ecu, elektro ecu, gearbox i multimediu. 6h.:hitthewal: Sjednem u auto i vozim nazad, imam filing kao da nije moj. Drugacije "salta", ispravljen napokon bug sa nizbrdicama (gdje ako je 100% baterija puna ne koci vise, sad pali ice da koci) i par slicnih stvari. Potrosnja pala za 0,5l odmah. Klasicni motor radi na visim rpm kad se upali i time puni bat jace, ali nekako se odrazilo da vise salta u bat mode i prije 50% bat. Zato i potrosnja dolje. Zasad zadovoljan. Vicemo! |
Vidio sam u ovlaštenom prije par godina kada su flešali nekog Audija A6. Cijeli dan je trajalo. Imaš protokol i upgrade path koji moraš poštivati a jedan ECU flash traje po sat i pol nakon čega slijede self testovi, svašta nešto a to je samo jedan korak.
A recimo Audi Q7 star nekoliko godina može imati između 33 i 50ak mikrokontrolera na sebi ovisi o opremi. To traje… |
Što je unutra? 8086! :lol2:
|
Koje asistencije koristite i kakva iskustva imate? Gledao sam upgrejdati HAK sa Start na Optimum pa se izenadio nemalim povećanjem cijena svih paketa što mi se malkice zamjerilo pa tražim alternative.
|
I ja uzeo optimum. Jbg. Svemu su porasle cijene. Radije ustedim na necem drugom, malo manje vaznom.
|
Citiraj:
https://www.generali.hr/ao-paketi#super-care-paket Do 200e je koliko se sjećam asistencije na cesti, jednom sam samo koristio kad mi je trebalo auto prevest do servisa s kraja na kraj Zagreba šlepom, 250kn su skinuli i ostalo mi još 1250kn za iskoristiti. Nemaju nikakve penale za korištenje. |
Ja imam u sklopu osnovnog osiguranja ugovorno još dodatno vuču, zaštitu putnika itd. Kad bi mi auto negdje stao, zovem taj broj, netko dođe i odšlepa.
|
Dogovorili prodaju Giuliette prvom koji je došao vidjeti, nije ni stigla do Njuskala. Hvala joj za sve uspomene i iskustva.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...97fa16f512.jpg Kao obitelj, imamo neuseljivu kuću i 2 neadekvatna vozila https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...17d4bdaec4.jpg Dad of the year Sent from my iPhone using Tapatalk |
Citiraj:
Citiraj:
|
HAK objavio opise najčešćih kvarova vozila ove sezone.
Usput jedno pitanje za vlasnike EV. Zašto je toliki problem odspojiti kabel od punionice? Ima li utikač neki sigurnosni 'mehanizam' koji sprječava iznenadno čupanje? https://revijahak.hr/2023/09/16/sto-...ove-na-vozili/ |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:23. |
|