![]() |
|
Citiraj:
Čuj to čađaru...bogte auto niti ne dimi. Sramota me. Ne mogu ni iritantne bicikliste počastiti sa malo noxa i čađe kad mi idu na k. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
I jel to sa ad blue motor ili bez? |
Citiraj:
Prazna priča o brizi o ekologiji je samo izvoz CO2 i ostalih onečišćenja u manje razvijene zemlje bogate rudom. Koliko je to bolje rješenje od dosadašnjeg? Neznatno, ako i toliko, u oba slučaja netko/nešto "fasuje", samo je jedno demonizirano, a drugo predstavljeno kao spašavanje svijeta |
Citiraj:
Kao, ak super ekološki orijentirani skandinavci podržavaju ovakve kerefeke, tko si ti da im se protiviš? To je klasični i sveprisutni maskirani egoizam. Nitko ništa ne radi za druge, već isključivo za sebe u prvom redu. Osobno sam isto takav, da me ne bi shvatio kao kritičara :D |
Citiraj:
P.S.- Pred 6 godina prodao tastu svoju staru Corollu E11 1.4 benzinca (1998 god) za 1000 Eura (nes ti Familly discount). Prosli tjedan ju on prodao za 1100 dalje. Jos uvijek u voznom stanju :lol2: Bas me zanima u kakvom stanju ce Tesla biti nakon 15-ak godina i cca 250.000 prijedenih km :fiju: Ima li kakvih izvjestaja u tom pogledu od vlasnika? |
Citiraj:
Sada imam 112KS pa mi je dovoljno, ovo je samo bonus, a i možda će u budućnosti vrijediti više :D Citiraj:
A i zapeo sam za jednu omraženu marku vozila :kafa: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ispocetka sam mislio da je to bas bezveze. Onda sam prihvatio da ako igra skroz krivo postavljena, ne treba igrače krivit. Na svakoj kupovini sam platio na auto vise poreza nego sto je bio poticaj tj. drzava i njena kasa profitira na meni. Tako si bar perem savjest... jbga. Austrija to ima bolje regulirano s 24 mj minimalnog trajanja vlasništva. Kako je u HR? Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Da, manje će se degradirati, ali stvarno misliš da će se malo degradirati nakon 7-10+ godina i to u uvjetima vožnje koji nisu niti malo blagonakloni na baterije? Uz to što imaju manju gustoću pa s tim i i manji domet u usporedbi sa li-ion. Da, možda nećeš izgubiti 50-70% kapaciteta nego "samo" 30-50% u tom periodu i u toliko punjenja (DC brzi punjači su sigurno jako dobri za baterije) :fiju: Ali ono što zaboravljaš je što će za 7-10g biti lakših, jeftinijih auta s duplo većim dometom od sadašnjih i nitko neće htjeti kupiti ta vozila onda jer neće imati smisla, pogotovo jer ako te baterije izgube 30-50% kapaciteta kad budeš kupovao polovno vozilo i računajući još 5-10g eksploatacije taj auto će biti neupotrebljiv. |
U HR ako uzmeš auto uz poticaje, moraš mu biti vlasnik min. 2g. Nakon toga možeš s njime što god želiš.
EDIT: ovako se u SF bore protiv robotaxija https://twitter.com/SafeStreetRebel/...95665278337024 |
Netko u ZG Holdingu (Vukovarska) ima jako dobar ukus. Vec neko vrijeme vidjam ispred Holding parkiralista LC 500h, jos ga i malo pokriva po suncu.
Citiraj:
Reklame su odvijek bile lijepo upakirane lazi, ali u prijasnjim dekadama, prstale su od ideja, kreativnosti. Kompozitori su dobivali milijune za 30 sekundi, najboljeg osmisljenog jingla, reziseri za najbolju predodjbu poruke, za lovljenje psiholoske esencije vizualne imagincije, za nesto sto se morali prepricavati, o cemu se deset godina jos pricalo. Na tragu "status" prepoznatljivosti danasnjih siromasnih koncepata promoviranja, gledam bas najnoviju Samsung kampanju za preklapajuce musavce, te najbolje sto su smislili : Zar Ne Zelis i Ti Imati ovaj telefon? Prvo sam pomislio, dal je autor ideje adolescent, ili nezrela osoba. A onda se sjetih stanja trendovske povodljivosti. Poruka potvrdjuje ne samo kronicno zaglupljivanje populacije konzumenata kojima se obraca, vec ih jos svodi i na banalnost poruke. Dakle stupanj povodljivosti za trendovima, toliko je masovan, da je dovoljno igrati na kartu uklapanja u kalup, ne kosta puna, ne trazi ikakvo osmisljavanje do par mladaca koji tancaju i drze musavce. .. |
Citiraj:
https://www.batterytechonline.com/ch...a-battery-life Da, auti i baterije ce biti sve bolji, sigurniji, jeftiniji, veceg kapaciteta...i cekajuci buduci savrseni auto, neces nikada kupiti onaj koji je dovoljno dobar danas. Ciiene rabljenih ICE ce sigurno dozivjeti renesansu u takvome svijetu i bit ce ih lako prodati uz trljanje ruku. |
|
Automobili
Citiraj:
Laguna II pretpostavljam :D 1.5 dCi varijanta K9K 636 koja se prodavala tamo negdje oko 2013. je imala problem s ubrizgavanjem po hladnom vremenu zbog naravno ekologije koja je utjecala na tu verziju motora. Bio je ECU update za to. Većini je pomoglo nekima nije. Oba motora koja imaš žele friško propisano ulje i filter svakih 10.000km i šansa da dugo voze je velika. Puno problema kasnije bude zbog predugih intervala izmjene ulja pogotovo na dCi gdje odu leteći pod obavezno. Inače imali smo četiri Punta u firmi. Tri su pazili i mazili, četvrti se vozilo kako se htjelo i često full gas na autoputu. Taj četvrti Punto je najmanje trošio, najbolje išao, najlakše došao do krajnje brzine i za razliku od drugih nije potrošio kapi ulja između zamjena. |
Citiraj:
Ovaj dci kojeg imam je iz 2006. :D Ulje se djora svakie godine i pošto je doslovce samo auto za po Samoboru ne napravi ni 8k km godišnje. Dvije godine je bio kod starog gdje je napravio valjda 3k u totalu. Leteći..eh da...kad se razlete razlete i onda sve skupa ide na cios. Toliko o pouzdanosti dci... :D A vjerujem da ni EGR nije baš u bajnom stanju. :D Kako god dok se kotrlja, kotrlja se... |
Citiraj:
Nisam ga pazio i mazio u smislu vožnje, svaki vikend išao iz DE za HR. Kad se god moglo - gas do kraja. Bar 1x mjesečno Max natovaren na toj ruti. Nadosipao sam možda manje od litre ulja između zamjena . |
Jer je problem jednom u 11k km natočiti adblue ili te strah problema s istim?
|
Citiraj:
Motor je s adblue i to mi nimalo ne smeta. Vjerujem da je to na kraju bolje za dpf. |
Kaj to znači kod nas? U firmi? Kod nas u RH? Privanta osoba ili pravna?
I meni je bilo na 30k pa sam lijepo u servisu rekao da mi prebace interval na 15k unatoč tome što ide long life ulje unutra... |
Citiraj:
Sve to me još dodatno odbilo od dizela. Dizel je ok dok je sve ok, i dok ide. Ali ne mogu prijeći preko tog dizel smrada, goriva koje je kao ulje i ispuh koji mi užasno smrdi. U benzinu komotno mogu prat ruke, čak i volim taj miris, ali dizel...jok, ne mogu ga smislit. Još kad dođem na benzinsku pa ono prosuto po podu, ajme majko. |
Cijena adblue pisaline je nista naspram cijene racuna kada se ista kristalizira i vrisne pumpa. Pezo, gledam u tebe!
|
Automobili
Citiraj:
EGR očistiš i peglaj dalje. Pazi samo da ga vratiš natrag. Mehaničari to nekad ne slože natrag kako treba pa smrdi ispuh u kabinu a može i progorit svašta s vremenom. Inače Laguna 2 faza 1 i Megane 2 faza 1 su ka-ta-strofa auti :) pogotovo 1.9 dCi sa 120 konja kojem se razletavala turbina jer je bila iza motora pa se pregrijavala. |
Golf 6 1
6tdi 2011 godište,prvi vlasnik moja firma drugi moj šogor, 295 000, egr mijenjan na 210 000 prije 4 godine Zamajac trese malo ali ništa previše, jedna dizna malo čudnije radi ali i dalje auto ide bez jebemti Sad su bili na moru 2000 km u 7 dana bez frke Ne troši skoro ništa ulja, servisi oduvijek svakih 15 000 Drugog golfa , isto godište i motor, iz firme smo prodali dečku iz firme, poljoprivrednik u Baranji, ima već 380 000, mijenjao je egr i zamajac i jednu diznu Imali smo i trećeg, svi kupljeni isti dan ali ovaj je valjda sastavljen u petak bio jer je vječito bio po servisima i prodan je natrag u salon, šef se nije htio sramotiti 😂 |
Citiraj:
Potpis. Ja sam na svom Megane 3 1.5dci 110 odmah nakon kupnje kod prve izmjene ulja mijenjao letece preventivno. 400kn me pred 5 godina kostalo , a mirno spavam. :kafa: |
Citiraj:
|
Ček, ide aditiv u aditiv.
Divno ccc.... |
Jebote! Aditiv za aditiv? Nisam znao...
I jopet cu reci, eolys majka! |
DA da imaš u ciaku za kupiti. :D Ja stavim malo svaki put kad tankam adblue. :D
|
Citiraj:
To je bilo sa rukama :lol2: Benefit kad ti je susjed automehanicar :chears: |
E jbg to nije realna situacija. :) Mjenjao je i meni lik zupčasti, klinasti, amortizere, opruge, ulje getribe, ulje motora, ulje kočnica, pločice, brizgaljke za šajbu i stražnje amortizere gepeka...za 800kn...to opet nije realna priča. :)
Za leteće moraš malo više prokopati AFAIK. :) |
Mene veliki i mali servisi koštaju samo rad, dijelove pišem na firmu već godinama i nitko ne skuži 😂😂😂
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Auto ide ca, ali da ga moram uzet zbog tih intervala izmjene bi si dobro razmislio. |
Citiraj:
ukoliko pumpa ode, a nova je cca 1000e ne pada mi napamet to mjenjati, već ugasiti za 150e i ćao :) |
Pumpa ode mnogima zato jer ne nadoljevaju AdBlue na vrijeme.
Ako je pumpa potopljena u AdBlue tank onda se ne smije čekati da se tank skoro isprazni jer će pumpa ostati suha i pregrijavat će se. Neki preporučaju nadoliti kada tank bude još na pola. |
Na mercedesima si sa 45% na rezervi s adblueom i dobiješ upozorenje svaki put kad pališ auto ili xxx kilometara. Očito iz tog razloga.
Osobno imam e6 dizela bez adbluea, ali koliko sam negdje čitao, taj troši dizel za čišćenje dpf filtera, sad koliko je to istina, nemam pojma. Dal' je tako skuplje ili jeftinije, bolje ili lošije, ne znam, ali svakako je jednostavnije. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:09. |
|