![]() |
onaj moj prednji je 180mm tektro. a, straznji je hayes 160.
preporuka nemam, po meni je to sve vise manje isto. pazi da nije popigan i da je bar 2,5mm debel. ostalo po meni nebitno ! :beer: |
nisam ja pao na filmicu nego sam cekao da ostatak dođe :fiju:
a ti skrlec, okej onaj prvi drop da ne skocis, ali onaj drugi prije klupica si jednostavno morao :) fora je filmic, samo mislim da bi bolje bilo ja 60fpsa, i malo bolja kvaliteta... i moras brze ici :) |
|
Citiraj:
Niti jedan od video hostinga ne podržava 60fps filmiće, ako netko zna neki besplatan neka javi :) I konačno, ovi muviji od jučer na youtubeu. Jedino murina može potvrditi moju žalost za manjkom dodatnih 30fpsa, prebacio sam mu filmiće na stick... Part1 Part2 |
Ide to vama fino.:)
@distrojer Probaj Vimeo. I mali tip ako misliš snimati ovakve stvari. Ne znam kakvu kameru imaš i sa ćim opće snimaš. Ali da smanjiš ovo puhanje vjetra, dahtanje(:D) i ostale nepogode nađi mali komadić spužve i naljepi ga na mikrofon od kamere. Treba malo eksperimentirati ali zvuk je puno čišći. ;) |
Citiraj:
Pa ne čuje se nikakav vjetar niti dahtanje, kamera je u kućištu koje je pričvršćeno na lulicu bajka i normalno da se čuje udaranje, ne možeš to izbjeći. Kućište dolazi sa dvije vrste poklopca, šuplji i puni. Puni je preporuka za stavljanje pri brzinama većim od 160kmph (piše na stražnjem djelu kamere), ali kad njega stavim, vanjski zvukovi se uopće ne čuju, a ovo tandrkanje je pojačano do bola, nema smisla mikrofon pokrivati ;) |
neznam koliko su veliki filmici, ali mozda neki obicni file hosting, pa nek si svako skida?
|
Citiraj:
|
A sve jedno sa youtube-a skida...ak se nekome gleda skinut ce, ak ne nikom nist, jedino ak ti se da uploadat. Ja znam da sam pogledao i onaj filmic od cetvrtka, a ova dva se ucitavaju na jubitu :)
|
Citiraj:
Nisam obraćao pažnju na postove prije. Inače što se mene tiče možeš uploadat samo zanimljive dijelove, točnije samo dijelove na kojima dečki pokušavaju poletjeti:D |
@Murina
A jesi napeljao ekipu u blato :D Znaci part2, vrijeme 3:05, tu skrenuti lijevo i nizbrdo, a ne ravno u kaljugu pa onda jos par puta kroz blato - sad znam kuda ide taj put ;) Ali dobro, pogodili sete donji singletrack i serpentine sto je stvarno gust za odvoziti, ali cete prati bicikle |
Izgleda da ipak nisam normalan, ne vidim krasan put nego blato. Dotrščina me odgojila :D Nije se ni Destro bunio. Idem sad pogledat youtube, uz večeru sam samo par zanimljivijih djelova pogledao jer sam žurio :)
Down hill :D Pa ni pedale ne vrtim SlowMo svoje glupe face u panici - neprocjenjivo :D Kidam se od smjeha. 60fps, ja zijevam i čudim se, a lišće lagano pada sa onog jadnog stabalca Ne ide mi skroz glatko HD video na ovoj mojoj kanti, morati ću ga malo srediti jer znam da je prije išlo. Citiraj:
Jutros sam dobio nove novcate deore shiftere iz Pule, kaže čovjek noviji model. Još kočnice i 180 rotore i to bi trebalo biti to bar do proljeća. Ovih dana ću ipak napraviti tablicu troškova, možda otvorim i garažu na DB-u :) Citiraj:
|
moram i ja na sljeme sljedeci put...
otkako sam se ulijenio sve me boli :D :beer: |
aaaaaaa
kada vidim ove filmice bi i ja iso gore :) jbga, ja nemam DH bike da idem sa vama :D @murina ti bi trebo obuc onaj viteski oklop pa te nebi koljena nastradala :D |
:D dobro sam prošao, nije mi skoro ništa. Sitna ogrebotina kraj koljena od pedale i modrica iznad koljena (lulica ili volan). Oba puta kad sam pao sam trebao zalomiti desno. Skužio sam da mi bolje ide lijevi zavoj, valjda zato jer mi je jača desna noga, ne znam. Prvi pad na snimci je bezveze, razvio sam strah od tog dropa (iako je ovaj nakon njega veći) ali stabalce me baš izbilo iz sedla. Puklo me ravno po lijevoj ruci, vidio sam volan pod 90 stupnjeva i onda - zemlja, stabla, nebo, stabla, zemlja, grana, Destroyer :D
Možeš slobodno s nama kad budeš imao vremena, nemamo mi DH bicikle (jedino možda Destrov malo naginje) Vidio si i sam da ide i sa v-brake kad je suho. Vucin brat je bio sa relativno jeftinim bajkom s v-brake kočnicama i prošao je sve bez greške (čak i "the korijenje" koje je iskusniji brat prehodao :D) Dobro, malo je sredio koljeno ali to nije bilo do bajka, čini mi se da je krivo uletio u zavoj pa ga je izbacilo. Vuco u kakvom stanju mu je koljeno, jeli ga puno zaderao? |
ja i dalje tvrdim da se sve ovo moze jako zivo proci i na jeftinom obicnom bajku :) skuplji/bolji bajk je čisto komocija :D
|
skuplji i bolji bajk je prepreka.
i ovoga mi je zao drndati i dropati s njim. onako znas... rasturis ga i uzmes drugi :D ovako te srce boli vise nego dzep :D :D :beer: |
Citiraj:
Citiraj:
Još mu nedostaje iskustva i mirnoće, no što ne može proći brzo, prođe sporo. Isto kao i ja. Jedan drop sam jednostavno prehodao, jer ga prije nisam uopće skužio, a ovaj puta sam stao pred njega. Da nisam stao, možda bi ga i izvukao, no tada mi se nisu sviđali izgledi, jer su veće šanse bile da se ubijem bezveze. :) |
Citiraj:
ma strpim se ja do proljeca, sam nemojte vise kacit slike i filmice :p |
eee gume su zapravo jako bitne :) ja vec neko vrijeme govorim da moram uzet ih :)
|
Citiraj:
Nije da te tjeram, no sve se može odvesti i nismo svi isti. Eto, momci su u ponedjeljak jurili dolje, ja sam išao leđero. Znam da će me čekati na zavoju gdje mogu krivo skrenuti i to je to. Dolje se ide kolegijalno, barem što se tiče ekipe sa PCE-a. Meni su trenutno najveća briga pakne. Prednje sam potrošio do te mjere da mi ona opruga vjerojatno grebe po rotoru, a ne želim njega ubiti, tako da ću ići u nabavku pakni uskoro. A i gledam si koju novu prednju gumu kupiti :) |
Bio sam i ja na sljemenu 2x :D
ali imam v-brake koji bas i ne radi u mokrim uvijetima jer sam to istestiro na dotrscini. da imam nove gume sa mesom bi vrlovjerojatno iso u suhim uvijetima. znam i ja svoje granice pa ne divljam. Sam kazem da trenutno nemam bike spreman za voziti po ovakvim vremenskim uvijetima di ima blata ili lisca radi guma i kocnica. Sljeme mi nebu nigdje pobjeglo, budem ga ja isto proso cijeloga :D |
A sto se tu filozofira kao da je Sljeme neki alpski vrh...ja sam se po Sljemenu na Voltageu s V-Breakom i Suntour vilicom spustao ko od sale - a spadam u tesku kategoriju i k tome nisam vozio bajk 20g. - znaci iskustvo 0, bajk skoro isto :)
...jedino sto bi za 1500km Sljemena vjerojatno trebao promijeniti sve osim rame pa sam na vrijeme promijenio bajk. Nego ovako, jel se ide kome u Maraton? Trebam Avid bleed kit, i ne samo sto ga imaju (u ZG nula bodova, nit ne znaju kad ce doci jer ima nekakvih problema sa SRAMom), vec je i osjetno jeftiniji (224kn vs 300kn). Tako da bi ja sutra nakon posla skoknuo po to, mjesta u autu ima :D Ima da odzracim kocnice prije vikenda - subota je obecavajuca, lijepo, toplo i suncano. btw - jel primaju tamo kune ili moram kupiti eure? |
Apgrejd: šifteri i prva hidraulika u životu :D http://www.pohrani.com/f/1P/KT/FZuPKH5/dsc01599.jpg
|
Dobar je Hayes 9. Salvarez ga je imao sa 160mm rotorom dosta dugo. Ne traži puno održavanja, pakne traju, koči fino. Sa većim rotorom je jaka kočnica.
|
Sad samo cekam kad ces na nekom okomitom detalju previse stisnuti prednju i odletiti preko volana :D
A kaj onaj Juicy3 nikako sa dodje 8) |
bogme bi trebao muski stisnut da odleti preko volana :)
|
Citiraj:
|
Koliko su bolji deore shifteri od Acere, milina! Kočnica je taman da mogu kočiti s jednim prstom
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ti pizdek pocni vozit, ispario si, nema te nigdje...
a formulica sada radi uredno :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Aleš prima sve, kune, eure, you name it :D |
Citiraj:
:D |
Citiraj:
BTW, nisam pojma imao da discobrakes nudi i rotore i adaptere za kočnice. I to nove po cijeni polovnih kod nas :). A naletio na sestrinski ima sajt, prodaju sve živo od karbona za sitne pare :) |
170kn za dva 180mm rotora! Mislim da ću naručiti ako se ne pojavi koji par na black marketu do sljedećeg tjedna. Samo šta će mi to cariniti 100%
|
Molio bi kolege forumaše za pomoć
Naime danas između 11:00-13:00 (vrijeme je okvirno) ukraden je na području Španskog bicikl TREK 4100 ( isti kao i na slici ) iz 2003 godine, veličina rame 21.5", pa ako netko dođe do bilo kakvih saznanja molio bi da se javi na P.M Račun kao i jamstveni list ( u kom je i serijski broj) su kod mene, barem nekakva utjeha :D |
Citiraj:
170kn ti možda i neće cariniti. A i ako ti carine, opet te ispadne jeftinije nego kod nas, gdje su novi diskovi 200+ po komadu, a najjeftiniji su u Markoprojektu, Acorovi po 130kn. Polovni, iako je 180/185mm malo na blackmarketu idu po 100kn otprilike. |
Danas pičim na Sljeme, 11:30 trg, 12:15 tunel. Tempo: distrojerov. :D
Join me, imate broj moba. :) |
Ima li kandidata za sutra?
Cura i ja picimo danas na Zumberak, kanjonom Slapnice - navodno jako lijepa ruta (42km). |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:45. |