PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

Wolverine 21.09.2020. 18:48

Citiraj:

Autor MadBoY (Post 3440825)
Golfa slobodno prekrizi, za 12k€ je kod nas nemoguce naci neki da je 2015 i noviji, manje od 100k km i da od opreme ima bilo sto vise od automatske klime, elektricnih podizaca stakala naprijed i straga i elektricno podesavanje retrovizora - poznato kao "full oprema" na njuskalu :D.

:roller:

Cek hoces reci da straznji elektricni podizaci ne dolaze samo u full paketu opreme na golfu? :D :lol2:

The Exiled 21.09.2020. 18:55

Founder of Tesla competitor Nikola steps down amid fraud scandal:kafa:
Citiraj:

Nikola is now facing an investigation by both the US Securities and Exchange Commission and the Department of Justice, according to Bloomberg. Following the announcement of Milton’s resignation, the company’s shares fell by 22 percent in US pre-market trading. The electric carmaker, which has yet to make any revenue, called the Hindenburg report “false and defamatory.” Despite the denial, the company did not end up disputing that a semi truck it showed off in a 2018 video was not able to propel itself — it essentially just rolled down a hill. Trevor Milton’s decision to step down as executive chairman of Nikola Corp. is costing him.

Shares of the electric-vehicle startup that Milton founded in 2014 fell 20% to $27.42 as of 11:32 a.m. in New York. They plunged as much as 30%, valuing his holding at $2.8 billion. That’s about $1 billion less compared with Friday’s close, according to the Bloomberg Billionaires Index. Milton owns about a third of the Phoenix-based company, which makes up the bulk of his wealth and has come under increasing scrutiny since it began trading publicly in June. The resignation is the latest to hit Nikola after an extraordinary rise for Milton, a 39-year-old college dropout whose fortune soared when he took Nikola public through a reverse merger. He agreed to relinquish stock units that were worth about $166 million as of the end of last week and also gave up his board seat at the company, which has yet to generate any meaningful revenue.
:fiju:

Nybelung 21.09.2020. 20:22

Citiraj:

Autor Exomaniac (Post 3440801)
Uostalom, električni automobili su i u najboljem interesu Europi, nafte i plina nemamo, dok pomoću solarne i vjeotroenergije Europa smanjuje ovisnost i trećim zemljama iz kojih se trenutno uvaža energija.

Kakva crna alternativa. Ne dao bog većeg zla.

Svaka čast, treba graditi čiste elektrane, ali ako naši mamlazi pogase nuklearke i termoelektrane na ugljen.. Čeka nas Kalifornija scenarij, gašenje klima uređaja usred toplinskog vala. :D

MadBoY 21.09.2020. 20:51

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3440843)
:roller:

Cek hoces reci da straznji elektricni podizaci ne dolaze samo u full paketu opreme na golfu? :D :lol2:

Oni koji dolaze sa rucnom klimom i samo prednjim podizacima prozora se oglasavaju kao "ima dosta opreme" :D.

BADSIM 21.09.2020. 21:48

Jamstvo do 7 godina, ali nije Kia.
https://www.volkswagenservis.hr/produzeno-jamstvo

coconut 22.09.2020. 06:04

Najavljena izmjena Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Ovo su predložene promjene.
https://automobili.klik.hr/novosti/c...e-sve-regulira

Inovator 22.09.2020. 07:59

Ovo je popis zelja i zdravog razuma, a sto i kako ce se implementirati vidjet cemo.

Elven 22.09.2020. 08:22

Citiraj:

Autor BADSIM (Post 3440884)

Samo sto me ovo kosta 6250kn, a nekog mozda i 9000kn

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

coconut 22.09.2020. 08:30

Ja sam za Kaškaija doplatio 4.000 kn za produženje gare sa tvorničkih 3 na 7g. Bez ograničenja kilometraže.

sharkri 22.09.2020. 08:36

Čime zaljepiti gumu na vratima od vozača i suvozača, to je ona ukrasna guma, radi se o ford fiesti 2012 godište, već su mi to ljepili godinu nakon što sam ga kupio, sad eto ponovo se raspalo.

jed2i 22.09.2020. 08:53

Citiraj:

Autor BADSIM (Post 3440884)

Ta sva jamstva kod nas su bacanje novaca dokle god ne dođe kod nas lemon car zakon.

Franf 22.09.2020. 09:37

Citiraj:

Autor sharkri (Post 3440954)
Čime zaljepiti gumu na vratima od vozača i suvozača, to je ona ukrasna guma, radi se o ford fiesti 2012 godište, već su mi to ljepili godinu nakon što sam ga kupio, sad eto ponovo se raspalo.

Loctite 406

Elven 22.09.2020. 10:20

Citiraj:

Autor coconut (Post 3440950)
Ja sam za Kaškaija doplatio 4.000 kn za produženje gare sa tvorničkih 3 na 7g. Bez ograničenja kilometraže.

A meni je sa 5-7g 9250kn ako zelim 250k km. Dokaz kolika je ovo prevara. Ni ne ocekujem neki kvar od 9k kuna do 8. godine auta...

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

vga killer 22.09.2020. 10:53

Pusti to...doma na Jetti promijenili 30ak hiljada kuna u garanciji, a nije imala ni 40k km...frend na CX3 na 50 hiljada sve injektore, preko 25k kn

Ovu Cupru kaj sad vozim ne planiram imat nakon isteka garancije jer mi se uopce ne da razmisljat o mogućim problemima i kvarovima

Lewis 22.09.2020. 10:59

Kad smo kod Seat podsjetilo me na problem koji imam.
Jel ima neko ideju kao rjesiti problem kljuca koji napola radi :).

Imam Ibizu 2007 godina i od nedavno daljinski na kljucu hoce zakljucati auto ali nece otkljucati. Dugme na daljincu je ispravno, osjeti se klik kao i prije ali auto ne reagira na otkljucavnje.

Otkljucavanje preko kljucanice radi normalno i auto pali/vozi na kljuc bez problema. Rezervni kljuc mi nema dlajinski pa nemogu probati s drugim :(

Rastavio sam kljuc i proimjenio bateriju ali isto, nema napretka. Gledao sam par videa online za neke sinkronizacije kljuceva sa autom ali meni nikad ne zasvijelti ona mala lampica na kljucu koja treba potvrditi sinkronizaciju ali mislim da to ni nije problem kod mene posto kljuc radi/pali i zakljucava normalno.

Thx

Pupo 22.09.2020. 11:04

Daj si bravu pogledaj u vratima, tj. onaj dio brave koji je za centralno zadužen. Ja sam imao takvu situaciju, pa nakon nekog vremena nisam mogao ni zaključati i otključati preko centralnog. Uzeo drugu bravu u Kreši za 400kn, zamjenio i to je to.

Overclock 22.09.2020. 11:17

Citiraj:

Autor Lewis (Post 3440999)
Kad smo kod Seat podsjetilo me na problme koji imam.

Imam Ibizu 2007 godina i od nedavno daljinski na kljucu hoce zakljucati auto ali nece otkljucati. Dugme na daljincu je ispranno, osjeti se klik kao i prije ali auto ne reagira na otkljucavnje.

Otkljucavanje preko kljucanice radi normalno i auto pali/vozi na kljuc bez problema. Rezervni kljuc mi nema dlajinski pa nemogu probati s drugim :(

Rastavio sam kljuc i proimjenio bateriju ali isto, nema napretka. Gledao sam par videa online za neke sinkronizacije kljuceva sa autom ali meni nikad ne zasvijelti ona mala lampica na kljucu koja treba potvrdsiti sinkronizaciju ali mislim da to ni nije problem kod mene posto kljuc radi/pali i zakljucava normalno.

Thx

Prvo provjeri prekidac, mozda su ovakvi jeftini prekidaci krivi. Membrana se odlijepi i pomakne, click ostane, ali kontakta nema. Na kljucu swifta (2005) sam ih prosle godine transplantiral zbog istih simptoma.

zkljaja 22.09.2020. 12:31

Citiraj:

Imam Ibizu 2007 godina i od nedavno daljinski na kljucu hoce zakljucati auto ali nece otkljucati. Dugme na daljincu je ispravno, osjeti se klik kao i prije ali auto ne reagira na otkljucavnje.

Rastavio sam kljuc i proimjenio bateriju ali isto, nema napretka. Gledao sam par videa online za neke sinkronizacije kljuceva sa autom ali meni nikad ne zasvijelti ona mala lampica na kljucu koja treba potvrditi sinkronizaciju ali mislim da to ni nije problem kod mene posto kljuc radi/pali i zakljucava normalno.

Thx

Te elektromehanicke brave u toj generaciji VAGa su katastrofa, ja zadnja lijeva vrata na Ibizi ne mogu otvorit/otkljucat, a vozaceva brava zapinje pa nekad vise puta trebam otkljuc/zakljuc.

Garro 22.09.2020. 12:41

Citiraj:

Thx

Ako utvrdiš da ti je do vozačke brave i da na tu Ibizu paše ista brava kao na Passat za 2001. godinu, mogu ti poslati zamjensku koju sam imao dok sam reparirao originalnu.

tpm4 22.09.2020. 13:20

Sličan problem sam imao na ibizi 2005. Jedna brava pokazuje krivo stanje(zaključana/otključana) ili je ostala u otključanom stanju(senzor). Treba ti netko to spojit na komp i vidjet koja je, vjerovatno vozačeva.

Nakon 2.god sto sam promjenio tu bravu se opet dogodio problem, al ovaj put je sve uradno izgledalo da radi, samo se vozačeva vrata nisu zaključavala. Slučajno sam ovo skužio jer na prvi klik daljinca nije bilo zvuka otključavanja.

murina 22.09.2020. 17:40

Crvena Meca

https://i.imgur.com/5hg6PTK.jpg

lowrider 22.09.2020. 19:59

To bi radije od bilo kojeg današnjeg novog (skupljeg) poluproizvoda

zkljaja 22.09.2020. 21:21

Citiraj:

Autor murina (Post 3441115)

Oprostio bi mu i sto pije ko Rus, a s mjesta ne ide! Kakva klasa!

Lewis 22.09.2020. 21:26

Hvala svima na idejama, budem opet rastavio kljuc i provjerio mikro prekidac, to mi se cini kao naizgledniji problem, gledam da ima i na ebayu zamjenskih kljuceva pa bi mozda uzeo jedna takav i smao ga isprogrmairo tj. prebacim ovaj narezani dio iz mog kljuca a ostavim samo dlajinac iz novoga.

Danas sam bas naletio na jednog poznaika koji ima Cordobu i isti kljuc (tu su negdje po godistu pa zato), kod njega ova mala crvena lampica na kljucu blinkne na svako stiskanje tj. i otkljucavanje i zakljucavanje a kod mene ne pali lampicu nikad a opet uspije zakljucati. Mozda je samo crkla lampica a mozda je to dio problema.

domy_os 22.09.2020. 21:32

Kod mene na Pugu se prvi puta nožica mikroprekidača odvojila od pločice, a drugi puta se zdrobio cijeli prekidač. Uzeo kit za popravak i sve zamijenio.

Lewis 22.09.2020. 21:40

Sad gledma i ne uspjevam ni naci ovaj kljuc kakav ja imam, sve neki novi fancy modeli po ebayu na "skakavac" system ?

Znaci ja imam ovakav lijevo a upgrade je ovaj desni skakavac?
https://www.aliexpress.com/i/32835615101.html

U tom slucaju da uzmeme takav skakvac moram ici kod kljucar da mi "nareze" zube zbog brave i onda same prebacim ovaj originalni transponder iz mog kljuca i to bi trebalo raditi ?

cane 22.09.2020. 22:04

Citiraj:

Rastavio sam kljuc i proimjenio bateriju ali isto, nema napretka.

Tiguan 2011. godina, imao isti problem ali mi je zamjena baterije riješila problem.
U ovlaštenom servisu rekli ne valja ključ, mora se mijenjati cijeli - ponuda 800 ili 900 kuna ne sjećam se točno. Odnio ga kod majstora za ključeve, čim sam mu rekao simptome rekao je slaba baterija, zamijenio i otad radi sve OK.

Lewis 22.09.2020. 22:59

Citiraj:

Autor cane (Post 3441203)
Tiguan 2011. godina, imao isti problem ali mi je zamjena baterije riješila problem.
U ovlaštenom servisu rekli ne valja ključ, mora se mijenjati cijeli - ponuda 800 ili 900 kuna ne sjećam se točno. Odnio ga kod majstora za ključeve, čim sam mu rekao simptome rekao je slaba baterija, zamijenio i otad radi sve OK.

Ok ali to sam vec naveo u prvom postu da sam bateriju promjenio i nije pomoglo, mogu eventualno probati jos jednu bateriju ali nisam optimista po tom pitanju :).

Cuky 23.09.2020. 00:03

Uzmi multimetar i izmjeri napon na bateriji prije nego ides kupovati novu, da ne bacas pare bezveze.

Xenon 23.09.2020. 00:31

Nije to do baterije ... osim ako nije kupio krivu. Ili prekidač ili isti nema dobar spoj.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:33.