PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

coconut 18.09.2020. 13:38

@jedi
U zadnje vrijeme se dosta pisalo da Rover ima visok postotak kvarljivosti. Kako dijeli dobar dio dijelova sa Jaguarom, i on se našao na istoj listi. Obzirom na cijenu i premuim feelingu, trebali bi biti pouzdaniji.

jed2i 18.09.2020. 14:32

Da to znam... Tražim alternativu za XC60, no što god da pogledam, nekaj me smeta(pogon, ovjes, tip automatika....)

lowrider 18.09.2020. 14:37

Mislim da je superauto tipa 700+ konja daleko jednostavniji/jeftiniji za složiti u elektro verziji nego W16 motor sa 4 turbina.
Bugatti je ipak i neko ime u svijetu auta, ima neku "podlogu" tak da možda nešto s toga bude

domy_os 18.09.2020. 15:07

Citiraj:

Autor Franf (Post 3439709)
Ako ti tako kažeš, mora tako biti :roller::roller:

Jesam, sjedio sam i u A2 i u A3 i u Q3
Kad se sa Q3 ide na zamjenu guma, treba se ić sa dva auta jer kotači ne stanu u auto... baš je ono velik, nema šta

Jesi li ti siguran da si vozio Q3? :D Mislim, meni u Civica stane 10 guma, možda i više, a da tebi ne stanu četiri...

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3439746)
https://www.popustplus.hr/split-cisc...-ponuda-95467/

Jedino što sam našao, a koliko sam čitao taj uređaj za ozoniranje se može nać za 2000kn

Pa to je cijelo čišćenje iznutra, a mi govorimo samo o dezinfekciji klime ozonom koja je i jeftinija i puno kraće traje od ovoga. ;)

Elven 18.09.2020. 15:11

Citiraj:

Autor jed2i (Post 3439908)
Da to znam... Tražim alternativu za XC60, no što god da pogledam, nekaj me smeta(pogon, ovjes, tip automatika....)

Alfa Stelvio. Ima zadnji pogon (što je pretpostavljam no no), ali i verzija sa AWD-om, ZF automatiku, dobre dizel motore...

Renesis 18.09.2020. 15:45

Citiraj:

Autor lowrider (Post 3439911)
Mislim da je superauto tipa 700+ konja daleko jednostavniji/jeftiniji za složiti u elektro verziji nego W16 motor sa 4 turbina.
Bugatti je ipak i neko ime u svijetu auta, ima neku "podlogu" tak da možda nešto s toga bude

Bugatti je samo ime na papiru. To je Piech dignuo iz mrtvih jer je htio pokazati da VW moze napraviti najjaci i najbrzi auto na svijetu :)

zgmmax 18.09.2020. 16:50

Rimac prvo treba složit auto koji je road legal, dobio je poticaje (mislim od HBOR-A) za to i rok ističe uskoro, a o homologaciju još ni riječi.

Jedino gdje sam vidio C2 na cesti je bilo 2x na šlep službi.

coconut 18.09.2020. 17:44

Elektromotor od 700+ KS je peace of cake. Takvi se proizvode već desetljećima.

Međutim, problem su gabariti takvog motora i zato je jednostavnije staviti slabiji/manji motor na svaki kotač pa kad zbrojiš njihovu snagu lako dođeš na 700 KS.

jed2i 18.09.2020. 19:57

Citiraj:

Autor Elven (Post 3439931)
Alfa Stelvio. Ima zadnji pogon (što je pretpostavljam no no), ali i verzija sa AWD-om, ZF automatiku, dobre dizel motore...

Pretvrd... Ne treba mi sportski auto, cak stovise, takav ovjes izbjegavam jer se ne vozim tak i bitnija mi je udobnost.

Wolverine 18.09.2020. 20:23

Citiraj:

Autor jed2i (Post 3439770)
Jel ima itko od vas iskustva sa Discovery Sport?
Čitam po netu i to je navodno horor od auta.
Kad radi je fenomenalan i svi ga vole ali većinu vremena nekaj ne štima s autom

S kime god pricam kazu da su super za gledat :D
Dok je sve ispravno su ok za vozit.
Kad krenu stvari crkavat, a to se desava jako cesto, su horor za radit na njima.

Tak da ono, koliko mi god super izgledaju, bjezao bi od njih :D

Citiraj:

Kad se sa Q3 ide na zamjenu guma, treba se ić sa dva auta jer kotači ne stanu u auto... baš je ono velik, nema šta

Ne znam kakav je Q3 ali ja sam pao na guzicu kad nisam mogao strpat dva full size kofera u gepek GLA. Usko, sugavno, nikakvo.
Reko zajebi ti to :D

WraGG 18.09.2020. 20:32

Istina je da SUV-ovi imaju nesto manji gepek od karavana recimo, ali nije to tako tragicno kako pricate. Pa evo nas 5 je bez problema islo sa Ford Kugom iz 2017te na godisnji tri tjedna, a samo ja od muskog roda. Znate i sami sta sve zene vuku za sobom. Ove godine smo isli sa F11 i stalo je u gepek puno vise, ali ne toliko vise koliko tvrdite.
Ne znam, ja ne vidim bas niti jednu prednost "obicnog" auta nad SUV-om ako se financije u smislu potrosnje goriva i odrzavanja izuzmu.

Wolverine 18.09.2020. 20:48

Generalno ovi mali SUV-ovi tipa Q3, GLA, CX3 su unutra relativno mali tj cine se puno vecima nego to jesu. Kazem "relativno" jer imaju oni prostora u visinu i pogodniji su visim osobama no obicno budu dosta skuceni u sirinu zbog dizajna. Jos ako imaju pogon na sve kotace onda i prtljaznik plati danak jer moras negdje strpat dif i ovjes.

Kolega s posla je prvo uzeo CX3 pa je vrlo brzo reko da je to premalo i presao u CX5 koji je ipak osjetno prostraniji.

Ne znam, ja sam puno vise toga potrpao ovo ljeto u Ford C-Max nego ovdje u GLA kad sam isao pokupit kolegu sa aerodroma.
Prije C-Maxa stari je vozio Kiu Carens mk2 u to si isto mogao potrpat cudo stvari.
Meni se osobno monovolumeni i karavani vise svidaju od tih malih SUV-ova.

Posve su druga stvar auti tipa X5, evo bas prije dva dana bio s frendom na voznji i cugi u X5M. Em ide ko gluha svinja em ima mjesta za igrat nogomet unutra. Ali zato voli i popit :roller:

MadBoY 18.09.2020. 21:23

Citiraj:

Q3 nije velik auto, tako da ne treba ocekivati da nekim cudom ima vise mjesta od A3 na kojem je baziran, koji je i sam relativno skucen, samo zato jer je Q3 SUV. A da u Q3 ne stanu 4 kotaca, kad se spuste zadnja sjedista je nemoguce. Naravno da je za ocekivati da nece stati bez spustanja sjedala.
Sjedis vise, dobijes malo bolju preglednost, lakse uci i izaci iza auta i to je to.

Garro 18.09.2020. 21:40

Citiraj:

Autor WraGG (Post 3440067)
Istina je da SUV-ovi imaju nesto manji gepek od karavana recimo, ali nije to tako tragicno kako pricate. Pa evo nas 5 je bez problema islo sa Ford Kugom iz 2017te na godisnji tri tjedna, a samo ja od muskog roda. Znate i sami sta sve zene vuku za sobom. Ove godine smo isli sa F11 i stalo je u gepek puno vise, ali ne toliko vise koliko tvrdite.
Ne znam, ja ne vidim bas niti jednu prednost "obicnog" auta nad SUV-om ako se financije u smislu potrosnje goriva i odrzavanja izuzmu.

Bah, F11 ima toliko velik gepek da bez 510 litarskog Thuleta ni ne pomišljam ići na ljetovanje. :D

Nego, kako napreduje nabava Santa Fea? Baš me zanima kakav ćeš dojam dobiti poslije BMWa.

WraGG 18.09.2020. 21:54

Citiraj:

Autor Garro (Post 3440098)
Bah, F11 ima toliko velik gepek da bez 510 litarskog Thuleta ni ne pomišljam ići na ljetovanje. :D

Nego, kako napreduje nabava Santa Fea? Baš me zanima kakav ćeš dojam dobiti poslije BMWa.

Valjda me spasava cinjenica da vise nemamo djecja kolica i ostalo potrebno za bebe.
Nabava ne napreduje. Neces vjerovati, online nisam nasao niti jedan Santa Fe za najam u okolici. Kad stignem obici cu dilere da vidim mogu li uhvatiti probnu voznju. Iskreno, ne zuri mi se i necu uopce srljati da zamjenim auto. F11 je stvarno odlican auto i nemam zamjerke osim kad imam visak vremena pa mi od dosade svakakve ideje padaju na pamet. Slijedeci auto je 99% SUV, a hoce li to biti do kraja ove godine ili za 2 godine mi uopce nije vazno dok god se F11 ne kvari ili dok ga ne razbijem.

akoj 18.09.2020. 21:56

Citiraj:

Autor MadBoY (Post 3440092)
Q3 nije velik auto, tako da ne treba ocekivati da nekim cudom ima vise mjesta od A3 na kojem je baziran, koji je i sam relativno skucen, samo zato jer je Q3 SUV. A da u Q3 ne stanu 4 kotaca, kad se spuste zadnja sjedista je nemoguce. Naravno da je za ocekivati da nece stati bez spustanja sjedala.
Sjedis vise, dobijes malo bolju preglednost, lakse uci i izaci iza auta i to je to.

Obično dobiješ par cm više međuosovinskog razmaka i prostora za glavu i 50-100L više gepeka ako se radi o istom segmentu.
Ono što mene sekira je što SUV-ovi smanjuju preglednost ostalim sudionicima u prometu pogotovo pri parkiranju ili u ulicama s bočnim parkingom. Naravno, tu je ekipa s krivo podešenim svjetlima koja je u povišenijim autima dosta iritantnija nego u običnim. :hitthewal:

Psycho 18.09.2020. 22:29

Citiraj:

Autor WraGG (Post 3440102)
Valjda me spasava cinjenica da vise nemamo djecja kolica i ostalo potrebno za bebe.
Nabava ne napreduje. Neces vjerovati, online nisam nasao niti jedan Santa Fe za najam u okolici. Kad stignem obici cu dilere da vidim mogu li uhvatiti probnu voznju. Iskreno, ne zuri mi se i necu uopce srljati da zamjenim auto. F11 je stvarno odlican auto i nemam zamjerke osim kad imam visak vremena pa mi od dosade svakakve ideje padaju na pamet. Slijedeci auto je 99% SUV, a hoce li to biti do kraja ove godine ili za 2 godine mi uopce nije vazno dok god se F11 ne kvari ili dok ga ne razbijem.

sto ne ciljas Skodinog Kodiaka?

frend mi ga ima i oboje smo preko 190 i 115 :D, auto taman za nas i da iza strpamo pola familije na siceve i u bunker koji mozes valjda dvije ves masine spremiti bez spustanja zadnjih siceva

Elven 18.09.2020. 22:29

Citiraj:

Autor jed2i (Post 3440053)
Pretvrd... Ne treba mi sportski auto, cak stovise, takav ovjes izbjegavam jer se ne vozim tak i bitnija mi je udobnost.

Kod Peugeota 5008 ti se ne svidja? Automatik nije vrhunski, i ponuda motora ti nije neka?

Odlicno izgleda, udoban je.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

WraGG 18.09.2020. 22:43

Citiraj:

Autor Psycho (Post 3440117)
sto ne ciljas Skodinog Kodiaka?

frend mi ga ima i oboje smo preko 190 i 115 :D, auto taman za nas i da iza strpamo pola familije na siceve i u bunker koji mozes valjda dvije ves masine spremiti bez spustanja zadnjih siceva

Nemoj mi zamjeriti, ali je meni taj Kodiak uzasno ruzan kao i svaka Skoda osim mozda Octavie. Kad sam kupovao trenutni auto, gledao sam i Superb ali mu nisam mogao oprostiti dizajn i nedostatak sestaka pod haubom. Sad me taj sestak i ne pati toliko, ali preko dizajna ne mogu preci.

jed2i 18.09.2020. 23:31

Citiraj:

Autor Elven (Post 3440118)
Kod Peugeota 5008 ti se ne svidja? Automatik nije vrhunski, i ponuda motora ti nije neka?

Odlicno izgleda, udoban je.

Nema awd...peugeot voli robotizirane mjenjace....
Uvjeti su awd, "pravi" automatik, dakle s torque konverterom, dual clutch roboti ne dolaze u obzir
Minimalno 20cm od poda, kutevi za prepreku naprijed/natrag minimalno cca 25 stupnjeva.

dadoremix 18.09.2020. 23:50

Koliko ja pratim, novi petrožoli imaju bolji automatik
nije više easytronic ko moj 2008 iz 2015g

https://www.peugeot.co.uk/eat8/

coconut 19.09.2020. 08:32

Novi GLA je malo 'robusniji' i više liči na SUV od prethodnika, ali i on pati od malog gepeka.
Nije to ni čudno jer ti mini SUV-ovi nisu napravljeni da budu familijarni auti nego 'drugi auto' u familiji.

Što se tiče dizjna Škode, tu se slažem s Wraggom. Škoda, Audi, VW - svi su isti s prednje strane. Čisti c/p. Gledaš ga i ne znaš koji model gledaš. Hebeš takav dizajn. Ako sam faca i kupio sam auto koji košta pun q para da se njime qrčim, onda očekujem da se vidi da vozim A8, a ne A3. :D

IcyTexx 19.09.2020. 09:09

Citiraj:

Autor coconut (Post 3439993)
Elektromotor od 700+ KS je peace of cake. Takvi se proizvode već desetljećima.

Međutim, problem su gabariti takvog motora i zato je jednostavnije staviti slabiji/manji motor na svaki kotač pa kad zbrojiš njihovu snagu lako dođeš na 700 KS.

Gabariti dolaze u jednadžbu kad razmišljaš o tome koliko dugo moraju isporučivati tih 700KS.

Zgodne brojke na COC-u Tesle Model 3 LR AWD:

Maximum hourly output: 65 kW
Maximum net power: 158kW front, 208kW rear
Maximum 30min power: 65kW front, 88kW rear

Ovi koji ganjaju modificirane Modele 3 Performance po Ringu već na 4/5 jednog kruga izgube 100kW snage, bilo zbog baterije, ili motora.

Elven 19.09.2020. 09:28

Citiraj:

Autor jed2i (Post 3440134)
Nema awd...peugeot voli robotizirane mjenjace....

Uvjeti su awd, "pravi" automatik, dakle s torque konverterom, dual clutch roboti ne dolaze u obzir

Minimalno 20cm od poda, kutevi za prepreku naprijed/natrag minimalno cca 25 stupnjeva.

5008 ima Aisin EAT 8. Ali mislim da nema AWD.

I dalje se vracamo na Stelvio. Jesi ga probao kad kazes da je tvrd? Ima i opcija aktivnog ovjesa, pa ga postavis na najmekse postavke, ali navodno nije tvrd ni sa standardnim ovjesom, dapace.

Alfa nikad nije stedila na ovjesu. Ja imam Golfa s sportskim ovjesom iz 2019. i Alfu iz 2002. I nikako se ne mogu oteti dojmu da Alfa ima puno bolji ovjes, i definitivno puno manji body lean.

Psycho 19.09.2020. 09:45

Citiraj:

Autor WraGG (Post 3440123)
Nemoj mi zamjeriti, ali je meni taj Kodiak uzasno ruzan kao i svaka Skoda osim mozda Octavie. Kad sam kupovao trenutni auto, gledao sam i Superb ali mu nisam mogao oprostiti dizajn i nedostatak sestaka pod haubom. Sad me taj sestak i ne pati toliko, ali preko dizajna ne mogu preci.

sestake tesko da ces naci osim kod njemackih premium brandova.

Za dizajn, svakom svoje jbg. meni nije predivan, ali je funkcionalan i na kraju krajeva to se inace trazi kad se kupuje takav auto.

trenutno vozim mazdu 6 i ima prostora taman koliko mi treba uz brutalan izgled po meni, ali gledam isto SUVove za iducu kupnju. Moram priznati da ne bi nista trenutno na trzistu uopce kupovao. em sto je precjenjeno, em sto mi se nista ne svidja. Kodiak mi je po velicini taman, ali unutrasnjost mi je pre VW. Iako 2021 bi trebala to promijeniti https://www.youtube.com/watch?v=SErO...channel=carwow

WraGG 19.09.2020. 09:55

Citiraj:

Autor Psycho (Post 3440176)
sestake tesko da ces naci osim kod njemackih premium brandova.

Za dizajn, svakom svoje jbg. meni nije predivan, ali je funkcionalan i na kraju krajeva to se inace trazi kad se kupuje takav auto.

trenutno vozim mazdu 6 i ima prostora taman koliko mi treba uz brutalan izgled po meni, ali gledam isto SUVove za iducu kupnju. Moram priznati da ne bi nista trenutno na trzistu uopce kupovao. em sto je precjenjeno, em sto mi se nista ne svidja. Kodiak mi je po velicini taman, ali unutrasnjost mi je pre VW. Iako 2021 bi trebala to promijeniti https://www.youtube.com/watch?v=SErO...channel=carwow

Znam da su sestaci gotovo pa iskorijenjeni, ali vise mi to i nije toliko napeto. Ako budem htio adrenalin imam motor.
A sto se tice dizajna, kao sto rekoh ne mogu preci preko toga. Ja se za autom moram jos barem 2x okrenuti kad ga ostavim na parkingu inace mi to nije to. Da smijem tu voziti Euro5 dizela, vec bi jedan X5 E70 bio u garazi. To mi je daleko najljepsi suv ikada, i iznutra i sa vana.

Gesendet von meinem SM-G973F mit Tapatalk

jed2i 19.09.2020. 12:27

Citiraj:

Autor Elven (Post 3440173)
5008 ima Aisin EAT 8. Ali mislim da nema AWD.

I dalje se vracamo na Stelvio. Jesi ga probao kad kazes da je tvrd? Ima i opcija aktivnog ovjesa, pa ga postavis na najmekse postavke, ali navodno nije tvrd ni sa standardnim ovjesom, dapace.

Gledao sam testove i čitao forume malo...
Al evo kaj kažu za Stelvio : t’s based on the Giulia’s platform, remember, so it really is a saloon car in SUV clothing. Drill into the nerdy 4x4 details – departure angles, suspension articulation – and the Stelvio can’t compete. Heck, Alfa doesn’t even publish the Stelvio’s ground clearance in millimetres!

Budući da sam često po brdima, mislim da mi je XC60 bolji izbor, znam kak se ponaša po takvom terenu i još je plus što ima više mjesta unutra od Alfe

Izbor sam suzio na Discovery Sport i XC60, no nema šanse da Discovery Sport uzmem.
Na tržištu jednostavno nema baš SUV-ova sa pravim automatikom, normalnim ovjesom kojemu nije prva namjena sportska vožnja i AWD-om.

Franf 19.09.2020. 12:43

Netko kome su milimetri i litre bitne teško da će kupiti Alfu.
Vozim Alfe već 10 godina, sad imam 2 komada u garaži, i niti za ove a ni za bivše nemam pojma koliki su prtljažnici, koliko milimetara za noge imaju putnici na zadnjem sjedalu, kakav je ground clerance...
To kupuje srce a ne kalkulator. :) :)

Što ne znači da je pogrešno mjeriti. Svatko za svoje pare bira što je njemu bitno.

Elven 19.09.2020. 13:21

Citiraj:

Autor jed2i (Post 3440199)
Gledao sam testove i čitao forume malo...

Al evo kaj kažu za Stelvio : t’s based on the Giulia’s platform, remember, so it really is a saloon car in SUV clothing. Drill into the nerdy 4x4 details – departure angles, suspension articulation – and the Stelvio can’t compete. Heck, Alfa doesn’t even publish the Stelvio’s ground clearance in millimetres!

Budući da sam često po brdima, mislim da mi je XC60 bolji izbor, znam kak se ponaša po takvom terenu i još je plus što ima više mjesta unutra od Alfe

Izbor sam suzio na Discovery Sport i XC60, no nema šanse da Discovery Sport uzmem.

Na tržištu jednostavno nema baš SUV-ova sa pravim automatikom, normalnim ovjesom kojemu nije prva namjena sportska vožnja i AWD-om.

Ti stvarno ides u brda... Land Rovera bi ja onda uzeo. Ako je bas totalno sranje kvalitetom, gledaj druge marke poznate po terencima. Toyota Land Cruiser (malo je veci i ruzan, i Toyota uglavnom forsa CVT sto ne zelis).

Ali Land Rover i offroad su sinonimi. Cak i mali sminkersi evoque moze u dobar offroad.

kassad 19.09.2020. 17:20

Subaru forester?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:34.