PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

Wolverine 17.09.2020. 18:56

Kako je Iggy rekao, utopit ce Bugatti u Rimac jer ce tako ponistit Carbon footprint. U svijetu je sad to postao velik i skup problem a ovo im je kako bi rekli "sjekira u med"

Nisu oni to dali Rimcu a jos manje ce Rimac to kupit kako nasi mediji serviraju ovcama. Mislim WTF, lik nema sredstava svoje stvari platit a kud da kupi nesto iz VAG portfolia :roller:

VAG ce poprilicno ubit CO2 footprint, dobit jos veci udio u Rimcu i nitko sretniji od njih. i taman da Mate sjedne za stol u odboru imat ce tek prividno pravo glasa jer ce ga ostatak pokopat.

Ovo je sve medijska pompa od koje mi se iskreno vec poprilicno povraca.

Rekao bi samo ovo

The Exiled 17.09.2020. 18:59

I svi oni se love struje, ko da se struja proizvodi branjem tratinčica, pa čim je nešto električno i ide po cesti, odmah je dobro za okoliš i imidž firme je milijun posto u plusu na društvenim mrežama.:)

Wolverine 17.09.2020. 19:03

Ne znam koliko je ovo jos aktualno ali bili smo se neki dan malo dotakli baterija i njihovog utjecaja na okolis. Definitivno nije branje tratincica.

https://digital.hbs.edu/platform-rct...ion-batteries/

The Exiled 17.09.2020. 19:05

Nije sigurno i svi to znaju, samo se pretvaraju da nije riječ o poprilično zmazanoj industriji, koja se prezentira kao najčišći oblik čiste čistoće.:kafa:

domy_os 17.09.2020. 19:11

Citiraj:

Autor The Exiled (Post 3439561)
Nije sigurno i svi to znaju, samo se pretvaraju da nije riječ o poprilično zmazanoj industriji, koja se prezentira kao najčišći oblik čiste čistoće.:kafa:

A da ne spominjemo kako je udio CO2 u zraku zanemariv, a drveće, biljke i na kopnu i u moru koje trebaju taj CO2 se masovno spaljuju i uništavaju po cijelom svijetu. :fiju:

fanATIk 17.09.2020. 20:03

Citiraj:

Autor Franf (Post 3439240)
A kod nas kao nije tako??? Sve veci i veci auti na cestama.

Svi odjednom trebaju ogromne SUV-ove jer ih kao boli kičma i trebaju prostranost, iako je SUV, skoro pa u pravilu, iznutra manji od auta na čijoj platformi je izveden.

Moja sestra kupila Audi Q3 jer kao treba velik auto. To je iznutra skučeno kao u Audiju A2. Ali ona treba :roller:

Svaki SUV u pravilu ima više mjesta iznutra od auta na čijoj je platformi izveden. Svaki.
Si ti uopće sjedio u A2 da bacaš takve komentare?

Citiraj:

Autor buljo (Post 3439389)

A smrdi vam jer ne gasite klimu, dovoljno je par minuta prije ugasit klimu i ostavit ventilaciju da radi, osim kaj je preporuka za zdravlje (vozis se u 25 i izadjes van na 35 je sve samo ne zdravo) ujedno je jedini nacin kako ne dobit gljivice.

A gotovo nitko to ne radi iako vecina zna da se mora...

Kako na kojem autu. Passat B5.5, ama baš nikad nije smrdila klima. A nikad nisam gasio klimu prije dolaska na odredište. I bila je uključena cijelo vrijeme, ljeto - zima.

OuttaControl 17.09.2020. 20:12

Citiraj:

Autor buljo (Post 3439389)

Ciscenje ozonom nemre kostat preko 100-150 kn (zadnji put isao u molydon i kostalo je oko 100kn) i to je jedino kaj moze ubit gljivice, sve ostalo je maskiranje pravog uzroka problema.

Mere mere, dodji u Split, jedino sto sam ja nasao je cca 700 kn koliko sam shvatio :lol2:

coconut 17.09.2020. 20:20

Problem bi mogao biti što Rimac proizvodi premalo automobila da bi osjetnije utjecao na poništenje carbon footprinta Porschea.

domy_os 17.09.2020. 20:53

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3439587)
Mere mere, dodji u Split, jedino sto sam ja nasao je cca 700 kn koliko sam shvatio :lol2:

100 kn u Osijeku, jučer baš odradio. :)

buljo 17.09.2020. 21:50

Automobili

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3439583)
Kako na kojem autu. Passat B5.5, ama baš nikad nije smrdila klima. A nikad nisam gasio klimu prije dolaska na odredište. I bila je uključena cijelo vrijeme, ljeto - zima.

Zato i nije smrdila, da si ju ugasio onda bi vidio kako ne smrdi :D

Ti si jedan od primjera gdje drugi vlasnik ima ogroman problem nakon kupnje auta...

calypso 17.09.2020. 21:55

Citiraj:

Autor buljo (Post 3439626)

Ti si jedan od primjera gdje drugi vlasnik ima ogroman problem nakon kupnje auta...

Meni klima nikad nije smrdila u autu (A6 Allroad 4F)... Mijenjam filter kabine dvaput godisnje... Ne znam stvarno o cemu vi pricate...

fanATIk 18.09.2020. 00:06

Citiraj:

Autor buljo (Post 3439626)

Daj mi pojasni ovu tvrdnju. Kako auto zna tko je prvi vlasnik a tko drugi? Ne postoji mogućnost da je klima dobro napravljena? Dakle auto je 2002. godina. Vozio ga ja, poslije ga preuzela bivša žena, kasnije prodan frendu. I nitko nije imao "ogroman problem nakon kupnje auta". Eno mu 18 godina i klima i dalje radi. I ne smrdi.

buljo 18.09.2020. 00:20

Ha onda je taj auto specijalan. :)

coconut 18.09.2020. 06:11

Čitam i ne vjerujem. HAK i MUP su se nešto uspjeli dogovoriti. I još će biti elektronski povezani! Već u 21. stoljeću? Toga nema ni u Kanadi kod Wolva :D

https://www.poslovni.hr/hrvatska/mij...=below_article

Garro 18.09.2020. 06:23

@ buljo: Slučajno imam takvog Passata kao fanATIk, 95% vremena mi je na auto, isto nikad problema sa smradom iz klime. Jedino se osjeti na par sekundi ustajali zrak kad se promjeni režim hlađenje-grijanje ili auto-econ, ali to je sve. Mislim, ima taj auto hrpu svojih mušica, ali klima nije jedna od njih. Jedini problem je ako je možeš shvatiti da je moguće napraviti klimu da ne smrdi i da postoje takvi auti. ;)

Franf 18.09.2020. 07:56

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3439583)
Svaki SUV u pravilu ima više mjesta iznutra od auta na čijoj je platformi izveden. Svaki.
Si ti uopće sjedio u A2 da bacaš takve komentare?

Ako ti tako kažeš, mora tako biti :roller::roller:

Jesam, sjedio sam i u A2 i u A3 i u Q3
Kad se sa Q3 ide na zamjenu guma, treba se ić sa dva auta jer kotači ne stanu u auto... baš je ono velik, nema šta

A ovo s Rimcom je presmješno.
VW uvaljuje Rimcu Bugati koji već desetlječima na svakom prodanom autu gubi miljone. Za uzvrat VW dobiva veći u udio u Rimcu, a gubitke Bugatija ćemo na kraju platiti mi... Fenomenalno

AiM 18.09.2020. 08:45

Pa sada će mu država dati još više poticaja :D

coconut 18.09.2020. 09:15

Kako ćemo mi to platiti? Rimac nije državna firma niti država ima udjela u njoj.

OuttaControl 18.09.2020. 09:32

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3439604)
100 kn u Osijeku, jučer baš odradio. :)

https://www.popustplus.hr/split-cisc...-ponuda-95467/

Citiraj:

Čišćenje i dezinfekciju vozila i klima uređaja u vozilu OZONOM čiju rezervaciju plaćate na portalu u iznosu od 175 HRK, a ostatak iznosa 524 HRK plaćate na licu mjesta u AZ CAR SERVIS
Jedino što sam našao, a koliko sam čitao taj uređaj za ozoniranje se može nać za 2000kn

Master_Hrc 18.09.2020. 09:35

Citiraj:

Autor coconut (Post 3439734)
Kako ćemo mi to platiti? Rimac nije državna firma niti država ima udjela u njoj.

Pa i agrokor je privatna firma jelte ;)
Pa koliko su poticaja dobili?:fiju:

coconut 18.09.2020. 09:50

Nije baš isto. Agrokor je bio koncern 100+ frimi, a Rimac je jedna jedina firma.
A poticaji za poljoprivredno zemljište su priča za sebe...

jed2i 18.09.2020. 10:14

Citiraj:

Autor Master_Hrc (Post 3439748)
Pa i agrokor je privatna firma jelte ;)
Pa koliko su poticaja dobili?:fiju:

Najjače mi je bilo kad sam kupio stan, i došlo mi rješenje za porez, 35 000 + kn za platit, rok 5 dana - isti dan u novinama čitam kako Agrokoru opraštaju 400 000 000 kn PDV-a.

On topic:
Jel ima itko od vas iskustva sa Discovery Sport?
Čitam po netu i to je navodno horor od auta.
Kad radi je fenomenalan i svi ga vole ali većinu vremena nekaj ne štima s autom

Franf 18.09.2020. 10:17

Citiraj:

Autor coconut (Post 3439754)
Nije baš isto. Agrokor je bio koncern 100+ frimi, a Rimac je jedna jedina firma.
A poticaji za poljoprivredno zemljište su priča za sebe...

https://www.telegram.hr/biznis-tech/...ijske-sustave/

:fiju::fiju::fiju:

fanATIk 18.09.2020. 10:30

Citiraj:

Autor Franf (Post 3439709)
Ako ti tako kažeš, mora tako biti :roller::roller:

Jesam, sjedio sam i u A2 i u A3 i u Q3
Kad se sa Q3 ide na zamjenu guma, treba se ić sa dva auta jer kotači ne stanu u auto... baš je ono velik, nema šta

Ok, ajmo ovako. Imam 195 cm. Imam peugeota 308sw i bmw x2. Pežo je 458 cm dug a X2 436 cm. Sjednem u pežoa i zbog moje visine iza mene mogu sjedit samo jako mala djeca ili ljudi bez nogu. U X2 osoba moje visine se može sjest iza mene. Jest da će joj falit prostora za glavu, al da me to brinulo, uzeo bi X1 koji je viši. Razlog prostoru? Samo povišena pozicija sjedenja koja me u X2 ne tjera da gurnem sic do kraja kao u pežou. A sjedim normalno. I gle, dođemo do čuda da kraći auto ima više mjesta unutra.
Kak smo nedavno prodali starog bmw-a, a obećao čovjeku i zimske gume, uzeo gume i ubacio ih u X2 da mu ih odvezem. Oborio stražnje siceve i sve 4 gume stale bez problema. E sad, Q3 ima veći gepek od X2 pa mi baš i nije jasno kako 4 gume nisu stale unutra. Ja gume mijenjam jednom godišnje i nije mi problem oborit siceve za tu prigodu.
Q3 ima prtljažnik od 530 l. Ako to nije dosta za svakodnevnu upotrebu i stavit kofere kad ideš na put, jebga, onda je trebala uzet veći model. Ili Kodiaqa.
Dakle u Q3 ima više mjesta za noge od A3 na kojem je baziran. Ima veći gepek od A3. I duži je od A3. Ali Q3 je i dalje mali i skučen. Čudno...

nub 18.09.2020. 10:30

Citiraj:

Autor Franf (Post 3439771)

Lol, pa prijavili su projekt za sufinanciranje koje dolazi iz EU fondova ko i svi drugi. Još najbolje da nisu.

Franf 18.09.2020. 11:50

Apsolutno nebitno od kud je ova lova stigla. Članak kaže, uglavnom iz EU fondova. Uglavnom :)

Konstatacija gore je bila da ne postoji način da se lova građana uljeva u privatnu firmu.
A očito je da Rimac dobiva lovu kroz razne poticaje, subvencije itd.
Znači da ipak ima šanse...

Bugati je na svakom prodanom Veyronu gubio 4-5 miljona. To je vjerovatno pokrivao VW.
Sad će Rimac? Naravno da hoće.

zkljaja 18.09.2020. 12:16

Citiraj:

Autor Franf (Post 3439829)
Apsolutno nebitno od kud je ova lova stigla. Članak kaže, uglavnom iz EU fondova. Uglavnom :)

Konstatacija gore je bila da ne postoji način da se lova građana uljeva u privatnu firmu.
A očito je da Rimac dobiva lovu kroz razne poticaje, subvencije itd.
Znači da ipak ima šanse...

Bugati je na svakom prodanom Veyronu gubio 4-5 miljona. To je vjerovatno pokrivao VW.
Sad će Rimac? Naravno da hoće.

.

Mozda ce sljedeci hypercar brendirati kao Bugatti, naplatit ga jos duplo?

Franf 18.09.2020. 12:34

Bilo bi super.

AiM 18.09.2020. 12:46

Citiraj:

Autor coconut (Post 3439734)

Dobio je 300 mil bepovratnih poticaja. Kaj misliš otkud je to došlo ? Dio je iz EU, ali nije sve iz Šarls Mišelovog đepa.

Elven 18.09.2020. 13:32

Citiraj:

Autor AiM (Post 3439864)
Dobio je 300 mil bepovratnih poticaja. Kaj misliš otkud je to došlo ? Dio je iz EU, ali nije sve iz Šarls Mišelovog đepa.

Poljoprivrednici su dobili puno više, od kojih mnogi nisu napravili ništa, i kad im se sje usjevi jer nemaju zaštitu od tuče ili navodnjavanje, opet mi mi plaćamo tu štetu... pa ne čujem da se ljudi toliko dižu na noge ko za Rimca. Čuli smo da je lopov, ne plaća vanjske firme koje mu rade stvari, ali ako plaća ljudima plaću na vrijeme, već je bolji od onih koji su kupuju nove BMW-e od poticaja za poljoprivredu.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:23.