![]() |
Citiraj:
Doslovno sam ga zamijenio za 5800x i u igrama dobio drastičnu razliku i responzivnost. Dakle promjena je nebo-zemlja. U nekim igrama to skoro da nećeš niti malo osjetiti a u nekima je skok strahovit... pa eto čisto info. |
Nažalost znam to, ali opet, brijem da za 1440p bude ok. A možda netko bude htio mjenjati 5900X za 3900X uz nadoplatu. U najgorem slučaju će biti prodaja i kupnja, ali ne još.
|
ako hoćete da cijene grafičkih padnu,samo mene nagovorite da kupim neku rtx 3060ti za 7 somova i koliki sam baksuz za mjesec dana cijene grafulja idu dolje barem 50% :beer:
|
Aj kupi, meni treba jos koja 3090 ali nedam 22-23k ali za 15-16k bi pristao :).
|
Evo, ko hoće Noctuinu karticu :D
https://www.futura-it.hr/asus-rtx307...62416/product/ |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ma, glupa tema opet. Cijene nece do 2023. kazu nikamo. Moze samo gore biti obzirom na sveCku situaciju. Tako da cak razmisljam o jos jednoj 3080/3090 |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Evo, napokon dobio kabelić za ukopčat grafu na napajanje, da ne bude cijeli load na jednom kabelu, monitor još nije došao pa zadnja 4h igrao Forzu Horizon 5 na 1920x1200...
https://i.imgur.com/aKkQ4L2.png Po meni sasvim zadovoljavajuće temperature i potrošnja out of the box, da ne govorim da je grafa tiša od prethodne. Možda jer nije bila na 100%, ali prema ovom, nije bila ni daleko. I memorija nije preko 76 što me ugodno iznenadilo, očekivao sam one probleme o kojima su svi pričali. Pustim ovako dok ne dođe novi monitor, pa probam sve na 2K, pa će ići pomalo downvolt i downclock. I OC da vidim dokle ide :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Evo 2 sata Cyberpunka na Ray Tracing Ultra. I dalje temperatura meme odlična, što me najviše brinulo. Možda su popravili to sa heat padovima na memorijskim modulima? Mogu istestirati s nečim drugim... :) |
Neće trebati, CP je sigurno kvalitetno silovao grafu. ;)
|
na nekima su ti padovi i ok, nije svaka poluproizvod, cinjenica da uopce raspravljamo o tome na high end proizvodima je zapravo komicna
ugl ako su ti temp ok suti i plivaj, problem ce biti ako su stavili low end padove pa se pocnu cijediti za godinu dana |
Imam pitanje. Spustio sam još prije voltažu svojoj 3060ti (najviše radi toga da ventove mogu spustit, da se ne "deru"). E sad, max temp mi je nakon 2h igranja 77C a hot spot 90C dok su ventovi max na 56% i ne čuju se a bez sluški se čuju ali jedva. Jel su te temp ok ili da dignem ventove?
|
Citiraj:
Ja imam 3080 gdje memorija ode do 100 (na 110 se throtla) i to nemrem spustit jer je vjerovatno negdje loš kontakt (imam garanciju pa ju ne mogu otvarat)..... I GPU je ok temperatura..... |
Zašto ne bi smio otvoriti? Gigabyte ne poništava garanciju na otvorenim karticama, meni su svojevremeno napisali u službenom mailu da kartica u slučaju reklamacije mora biti poslana u originalnom stanju, jer sam ih pitao smijem li montirati vodeni blok na gtx1080. Netko je nedavno na temi stavio sličan odgovor.
Ako želiš biti 100% siguran, snimi im screenshot hotspot temperature i reci im da to nije normalno (i nije, na mojoj Evgi nikad ne prelazi 86 C), i da želiš otvoriti radi provjere i zamjene padova. Nakon što to napraviš, pošalji im screenshot sa novim temperaturama, što je ujedno i dokaz da nisi ništa oštetio. Gigabyte ima dosta dobar europski support, negdje su u Nizozemskoj i odgovaraju dosta brzo. |
Gigabyte kartice nemaju naljepnice na šarafima pa ako sačuvaš originalne padove i u slučaju krepavanja kartice ih vratiš kako su bili vjerujem da nemože nitko skužiti da je išta dirano
|
Skuzit ce po vijcima (nema sanse da se boja na vijku malo ne oguli/potrosi) ali samo je pitanje jel ce se bunit ili ne tj. treba potvrdit sa njima prije takvog poteza i dobit napismeno/mail.
|
Citiraj:
Meni je mema i zimi i ljeti 100C tak da vanjska temperatura uopće ne utječe,....što po meni u svakom slučaju ukazuje da neš dobro ne leži.... |
Citiraj:
|
Citiraj:
I živce isto u tu vrečicu i peglaj, polako i sigurno.:goood: |
A čuj, bolje ikakva mogućnost nego nikakva :D
Ja recimo imam slučaj da mi Gainward Phoenix 3080 radi super i temp memorije neide iznad 90°, dok Gainward Phantom 3080 koja ima dosta veći hladnjak i kartica je dosta masivnija ima problem sa temperaturom memorije koja se drži na 106-108°, taman na granici throtlanja. Baš na temelju ove prve Phoenix sam uzimao i drugu da isto bude Gainward jer sam očekivao da njihove kartice generalno nemaju problema sa tim, ali sam se prevario no s obzirom da imaju naljepnice na šarafima nema druge nego da radi kako radi, memorija se prži sad na ovoj drugoj na 106-108° pa dokle izdrži izdrži... |
ista stvar sa evga xc3 3080; temp memorije zna otići na 105c
|
Ne znam da li je prije vec netko pisao o lancu trgovina Micro Centar u SAD-u, ja sam prije naivno mislio da su proizvodjaci digli cijene pa je zato u trgovinama sve preskupo i onda neki dan pogledam video kako ljudi setaju i kupuju u tim super trgovinama po MSRP cijenama i sve je na lageru, naravno imaju politiku da moras kupiti fizicki u trgovini, uglavnom, nije npr Nvidia podigla cijenu nego sugavi lopovski trgovci
https://www.microcenter.com/ Znam da nam to ne znaci nista ali ako nekoga zanima neka pogleda, ima i na YouTube-u trgovina je mrak |
Citiraj:
https://i.ibb.co/zVg4GMS/Capture.png |
^ budem kad se situacija malo smiri, uzeo sam 5 godina garancijje tako da sam miran duže vremena.
|
|
Nvidia opet razvaljuje. ;) |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:01. |