![]() |
Jel tko obnavljao ulazna vrata od stana a koja su tapicirana s unutarnje strane? Slabo dihtaju i trebalo bi ih podesiti u vagu i da sjedaju bolje na ključanicu, ugraditi brtve te također pretapicirati i prebojati. Jedino mogu sam prebojati, ovo riktanje bi trebao neko stručan
Jel se to isplati ili mi je bolje kupiti nova vrata? |
Citiraj:
Ma ja sam naišao na neku stranicu gdje je sve to bilo razdvojeno, znači da idejni mi je pisalo posebno cijena i to nije bilo po kvadratu nego po nečem drugom, glavni po kvadratu i izvedbeni isto nije bio po kvadratu pa zato odvojeno pitam, ali vjerujem da to kod projektanta sve zajedno ide. Citiraj:
|
evo ti moje prije 2g za kuću 200tinjak kvadrata netto, pa nađi kaj te zanima
https://i.ibb.co/zN8VJQk/1.png https://i.ibb.co/q7CdRMs/2.png |
O, pa tu čak i gratisa ima :D Koliko sam nedavno čuo, neki od ovih iznosa su lokalno i x2 (npr. nadzor) dok su elektro/strojarski projekti i prije dvije godine bili preko 500€.
|
nadzor mi nije radila ova ženska za koju je iznad
to sam plaćo jednog lika 500€ mjesečno, penzić sa iskustvom |
https://i.postimg.cc/Mpz2N438/Snimka...-12-142432.png
Ja ovo radim na poslu i privatno. Moja cijena je malo veća od ovog tu. |
eto taman dodaš 2 godine i sigurno je i njoj sad cijena veća, tak da je to ok
|
Bome sam prvo mislio da su u troškovniku EUR-i. Poskupilo je, ali ipak ne toliko.:D
|
Citiraj:
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Poz ekipa, kad ste na temi projekata, može na PM mozda preporuka nekih tih manje ekskluzivnih arhitekata?
U kuci sam iz 1980 i neke, nema klasicnu gradevinsku, vec ono napisano na papiru, kuca bude takva i takva...nemam projekt, niti uporabnu, pa sam mislio rjesavati te papire kako bi izvukao uporabnu radi buducih radova na kuci Hvala unaprijed! |
Jel za radove treba uporabna ili je dovoljna samo građevinska?
|
Citiraj:
|
građevinska obavezno, uporabna ti treba za kredit i slično, ako nemaš potrebu nemoraš ju ni vadit
|
Ekipa kratko i jasno, pločasti (limeni) ili alu radijatori?
Znam generalne prednosti i nedostatke koje navode sve stranice za prodaju istih, ima li netko pločaste malo duže i da je sve OK? Isprike ako sam omašio temu. |
Vi koji imate dizalice topline, kako ste zadovoljni, imate radijatore ili podno, mane/prednosti u odnosu na druga grijanja?
Za sad bio za centralno na drva, ali me prijatelj naveo na razmišljanje i istraživanje oko dizalica topline jer ispada da nisu toliko skuplje s obzirom koliko je metar dva trenutno. |
Citiraj:
Imam prijatelja koji je izgradio kuću i stavio dizalicu sa podnim i radijatorima. Jedino kaj bi promjenio je rekao je da bi svuda stavio podno i izbacio radijatore. Mogu ga pitati za detalje ako te zanima. Pokazao mi je i app di se vidi koliko je potrošio struje. Sada ću lagati, ali čini mi se da je rekao oko 650eur za prošlu godinu. S time da i grije vodu ljeti na dizalicu. Sent from my 21051182G using Tapatalk |
Ako ti se da možeš ga pitati za bilo kakve detalje, kad kažeš da je stavio podno i radijatore hoćeš reći da je u neke prostorije jedno, a u neke drugo?
|
Podno je svakako bolje, grije vodu na 30ak stupnjeva i lagano zagrijava. Kod radijatora grije tu vodu na duplo veću temperaturu, stoga je i potrošnja struje veća.
Imam frenda koji ima na radijatore, imam frenda koji ima podno - i jedan i drugi su zadovoljni. Ja bih naravno išao na podno. A imaš i treće riješenje s dizalicom topline za sirotinju - klima :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Možeš i radijatore na niskotemperaturno, na 35-40 stupnjeva. Ja sam stavio Vogel Noot, niskotemperaturne radiajtore |
Citiraj:
Napiši kaj te sve zanima pa se raspitam kod njega. Citiraj:
|
Htio bih u stanu na moru u kupaonicu staviti el. grijač za sušenje ručnika, onaj standardni "ljestve" radijator, ali električni.
Problem je što nemam struje na tom zidu i najjednostavnije bi mi bilo iz druge prostorije odozgora kroz zid povći struju i staviti utičnicu. Na tom zidu pločice su samo do nekih 2m visine tako da bi gore iznad stavio utičnicu. Ne bi razbijao pločice da spuštam dolje utičnicu :) E sad, gledam okolo te radijatore i koliko sam dosad vidio svi imaju priključak za struju dolje (grijač klasičan u tekućini unutra). Da li ima takvih grijača da se mogu "naopako" ugraditi, dakle priključak za kabel gore ili da jednostavno njegov kabel povučem po okomici i utičnicu stavim na 2m+ visine? Ne bi htio da mi 2m kabela bude otraga skroz do dolje :) |
Sad kad vrtim film unatrag čini mi se da svi grijači imaju žicu dolje. Zašto? Možda je dolje najhladnije pa zbog toga?
|
Koliko sam ja vidio u trgovini, dolje je "šipka" format grijača, a ljestve su pune vode. Grijač grije dolje vodu i topla ide gore i miješa se s hladnom.
|
Ja sam ga uzeo, neki od 1m dužine, u Ferotermu, ima 2 metra kabla tako da možeš ga visoko uštekati
|
Ma htio sam izbjeći tih 2m slobodnog kabela po vertikali, ali ovi obični se ne mogu montirati naopako.
U međuvremenu dobio hint da navodno postoje i nekakvi "suhi" s drugačijim grijačima koji bi išli naopako pa sad istražujem dalje. Ak ne nađem, bude tako s kabelom pa tko ga šljivi :) |
Ima suhi, ali kostaju "ponesto" vise od obicnog + stap
|
Adaptacija kuće/stana
Evo i ja za mjesec-dva krećem u ovu golgotu. Arhitekt bi trebao voditi renoviranje stana, ključ u ruke s komplet dokumentacijom prije/poslije.
SVE staro ide van (namještaj, sanitarije, stolarija, parketi, el. instalacije, cijevi…) a nova kuhinja će biti u dijelu dnevne sobe. Procjenjeni trošak je 800-1000€ po kvadratu :-o |
Prije par godina se novogradnja placala toliko :lol2:
|
Kako moze biti 25% "tolerancija" ?? Pa nije bas svjedno 800 ili 1000....
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:29. |