PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Koji Media Player kupiti? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=221452)

Crash 30.01.2019. 15:13

Citiraj:

Autor zdgrunf (Post 3272083)
Ne znam baš da će biti sve ok, novi andorid je u banani

Sta mi je onda najbolje za ucinit drugim rijecima sta sam mu tocno napravija sa tim updateom i kako najbezbolnije rijesit? Bar dovest ga kako tako u red

franzD 30.01.2019. 15:26

Citiraj:

Autor Crash (Post 3272079)
Kad digne sustav ikone on netflixa, youtuba i sl su crne znaci nisu u koloru ali kad kliknes na njih rade.

Sive ikone znači da imaš update aplikacije preko storea koji treba napraviti, onda će biti u boji.

Što se tiče updatea, slobodno updateaj jer se ne radi o starom Miboxu koji je imao katastrofalan update na Android 8.0. Mibox S dolazi tvornički s 8.1, tako da šestica nije uopće opcija.
Treba čekati da ga popeglaju, iako ja nisam primijetio nikakve ozbiljnije probleme s S varijantom.

Crash 30.01.2019. 15:30

Citiraj:

Autor franzD (Post 3272091)
Sive ikone znači da imaš update aplikacije preko storea koji treba napraviti, onda će biti u boji.

Što se tiče updatea, slobodno updateaj jer se ne radi o starom Miboxu koji je imao katastrofalan update na Android 8.0. Mibox S dolazi tvornički s 8.1, tako da šestica nije uopće opcija.
Treba čekati da ga popeglaju, iako ja nisam primijetio nikakve ozbiljnije probleme s S varijantom.

Kazem jedini bas bas problem koji mi se desio jest to kao sto sam napisao gore je da nakon updatea se nije htio upalit tj upalio je nakon 2 iskljucivanja iz struje...

I sta mi ono upravljanje govorom malo steka neaktivira se uvjek na tipku i sl.

Btw jel kodi uredno radi na njemu?

franzD 30.01.2019. 15:48

Prvi boot nakon updatea traje puno duže, možda si bio nestrpljiv? Update mi je normalno prošao, ali da je trajao, trajao je.

Kodi za android uredno radi i na starom Miboxu s osmicom, vjerujem da će jednako raditi i na ovome.

Crash 30.01.2019. 16:07

Kako instalirati aplikacije koje nisu na storeu. Tipa firefox i sl? Hvala :)

franzD 30.01.2019. 16:13

Skineš X-plore file manager preko storea (ima i drugih, ali ovaj je najmanje loš i najmanje pun reklama) i instaliraš preko njega (snimiš APK na USB stick). Ili instaliraš Android TV verziju Aptoidea (skineš preko Chromea i instaliraš). Jesi siguran da nema ATV verzije Firefoxa na službenom storeu? Mislim da bi moralo biti.

Crash 30.01.2019. 16:18

Citiraj:

Autor franzD (Post 3272117)
Skineš X-plore file manager preko storea (ima i drugih, ali ovaj je najmanje loš i najmanje pun reklama) i instaliraš preko njega (snimiš APK na USB stick). Ili instaliraš Android TV verziju Aptoidea (skineš preko Chromea i instaliraš). Jesi siguran da nema ATV verzije Firefoxa na službenom storeu? Mislim da bi moralo biti.

Nema niti jedna verzija. Uopve nisam uspio naci nikakav browser tj jeaam jedan neki livi al je uzas

franzD 30.01.2019. 16:22

Ja imam ATV verziju Firefoxa na Fire Sticku, vjerojatno odavde, ne sjećam se više.

Crash 30.01.2019. 18:08

Jel vama puca non stop veza na wi fi?
Reci na popcorn aplikaciji ili slicno svako malo zamrzava stream i loada. Jel se da tu sta podesit i namistit? Veza je 20 mbit (t shit)

tizhu 30.01.2019. 22:20

vrati na tvorničke i napravi update ponovo i budi strpljiv. možda se nešto sjebalo u tom procesu.
ništa te ne košta osim malo vremena. dok jedeš nek se vrti ;)

franzD 30.01.2019. 22:25

Citiraj:

Autor Crash (Post 3272165)
Jel vama puca non stop veza na wi fi?
Reci na popcorn aplikaciji ili slicno svako malo zamrzava stream i loada. Jel se da tu sta podesit i namistit? Veza je 20 mbit (t shit)

Probat ću. Kao alternativu preporučam USB hub s mrežnom karticom. Izbaci WIFI ako je ikako moguće.

Nixis 30.01.2019. 22:35

Uzeo bih Mi Box jer ovaj Tizen media player na Samsung TVu koji sam uzeo je banana.

.mkv fajlove loše čita, slika puca na 2160p te subtitlesi se uopće ne mogu birati iz .mkva kao niti audio fajlovi pa nekad očito recimo talijanski audio fajl umjesto engleskog.

Po reviewima vidim da vrti sve živo pa i DTS Audio.

Da li može uopće reproducirati DTS Audio ako TV to ne podržava?

G.ost 31.01.2019. 12:44

Koji bi media player bio najbolji za 4k hdr reprodukciju s vanjskog hdd, ostale stvari mi nisu toliko bitne...razmišljam o amazon fire stick 4k i to bi nekih 500kn ispalo, jer ima što povoljnije , nekaj kineskog jeftinog ili...

franzD 31.01.2019. 13:21

Citiraj:

Autor Nixis (Post 3272242)
Da li može uopće reproducirati DTS Audio ako TV to ne podržava?

Da, dekodira ga u obični stereo.

Citiraj:

Autor G.ost (Post 3272345)
Koji bi media player bio najbolji za 4k hdr reprodukciju s vanjskog hdd, ostale stvari mi nisu toliko bitne...

Fire stick/4K nikako. Nema niti jedan USB port, ima samo OTG koji se koristi i za napajanje, pa moraš nabavljati splitter i hub.
Za 4K HDR reprodukciju s vanjskog HDD-a, pod pretpostavkom da misliš koristiti Kodi, ti odgovara bilo koji Amlogic S905X/W ili S912 kinez na koji staviš CoreElec. Ima mrežu, ima dovoljno USB portova. Ako misliš Kodi koristiti pod Androidom i to radi dobro. Cijena oko četrdesetak dolara s dostavom iz EU. Neki od njih imaju onu jednu vrstu daljinca s ekstra tipkama koje možeš izdresirati da ti upravlja telkom/glasnoćom, što je zgodno imati.

Nixis 02.02.2019. 13:56

Uzeo sam Mi Box.

Iznenadio sam se da nema nikakav file manager već predinstaliran.

Instalirao sam VLC, ali problem je što VLC svaki put skenira eksterni hard disk za fajlove, pošto je disk 1TB pun fajlova to traje.

Ima netko bolji player ili neku alternativu osim da kupujem nekakav USB od 64GB+ da to brže očitava?

franzD 02.02.2019. 14:19

Za nedostatak file managera je zaslužan Google, kojemu je cilj što više korisnike ograničiti na aplikacije iz Play Storea.

Ovo sa skeniranjem će ti raditi većina playera jer mahom koriste Androidov media library. Kodi, možda?

Ante M 02.02.2019. 15:32

Hvala svima na dojmovima za Mi Box S. Naručih i sebi baš zbog apk koje ste gore naveli.

Jedini minus (meni barem) mu je nedostatak dual boota zbog zaključanog bootloadera. Libreelec je tu ipak tata mata zbog automatic frame switchinga u Kodiju, al ok tu je i rpi pa bu i on poslužio . A možda to konačno i srede pod Androidom, kako napreduju sa novim verzijama.

Nixis 02.02.2019. 21:06

Jel još nekom osim meni na Mi Boxu čudan ovaj kabel za napajanje.

Ako ga slučajno pomaknem, cijeli box kad uključujem hard disk na usb iza, box se ugasi i ne reagira dok ne ištekam i uštekam kabel od napajanja.

Crash 02.02.2019. 22:30

Citiraj:

Autor Nixis (Post 3273110)
Jel još nekom osim meni na Mi Boxu čudan ovaj kabel za napajanje.

Ako ga slučajno pomaknem, cijeli box kad uključujem hard disk na usb iza, box se ugasi i ne reagira dok ne ištekam i uštekam kabel od napajanja.

Ima mali zub koji moras doslovno "nabit".
Nesmi ti ostat niti malo srebrnog od punjaceve glave vidljivo. Bar je tako u mom slucaju :beer:

OuttaControl 03.02.2019. 20:49

Triba mi priki nesto za apartmane, sto jeftinije da podrzava netflix u ok rezolucijama.
Moze li Fire Tv samostalno radit, kakav mu je wifi ili mi box s ili nesto treće? sto preporucate

Crash 03.02.2019. 20:50

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3273387)
Triba mi priki nesto za apartmane, sto jeftinije da podrzava netflix u ok rezolucijama.
Moze li Fire Tv samostalno radit, kakav mu je wifi ili mi box s ili nesto treće? sto preporucate

Mi Box S

Radi ko singerica :)

franzD 03.02.2019. 21:03

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3273387)

Fire TV stick može samostalno raditi, wifi mu je odličan, ima kvalitetniji daljinac od Mi Boxa i bez greške pali i gasi sve HDMI uređaje/upravlja glasnoćom.

Najjeftiniji je u svim kombinacijama (međunarodna verzija 60€, njemačka 40€, 4K 60€), posebno ako ti se ne da zezati s nabavkom njemačke verzije ili čekati nekakav Prime Day ili popust na Amazonu (zadnji put su njemačke verzije bile 25€/40€). Ako ti se ne čeka, uzmi Mi Box s nekog EU skladišta (80$). Novi ima Netflix tipku na daljincu, dakle potpuno je službeno podržan.

dadoremix 03.02.2019. 21:46

još da bacio neki link za nabavu iz eu .

fala

franzD 03.02.2019. 22:04

Geekbuying, recimo. PL/DE/IT skladište, gledaj gdje je najjeftiniji i gdje je trenutno najjeftiniji shipping. Ja sam svog uzeo iz Italije.

dadoremix 03.02.2019. 23:12

mi box ima na geeku
al fire tv nema
đe te igračke ima za kupit? da vidimo i to ..

mada več mi je lagano mukat kupovat druge uređaje
je se i dalje držim tanix tx3 i H96 max+

franzD 03.02.2019. 23:22

Citiraj:

Autor dadoremix (Post 3273424)
mi box ima na geeku
al fire tv nema
đe te igračke ima za kupit? da vidimo i to ..

A pitao si za Fire Stick? Amazon.de: njemačka verzija, njemačka verzija 4K, basic verzija.
Njemačke verzije moraš naručiti na njemačku adresu, ide i preko mailboxde.com. Basic verziju šalju i u HR iz Njemačke. Basic Edition imaš i na amazon.it/es/fr trenutno na akciji za 40 eura, ali odande ne šalju u HR, samo u matične zemlje.

kiki86 04.02.2019. 09:00

Citiraj:

Autor dadoremix (Post 3273424)

mada več mi je lagano mukat kupovat druge uređaje
je se i dalje držim tanix tx3 i H96 max+

jel radi na njima miracast/anycast kako treba? jesi isprobao možda? Prebacivanje recimo sa laptopa ili mobitela na media player ekran?

DSA 04.02.2019. 09:05

Citiraj:

Autor franzD (Post 3273428)
A pitao si za Fire Stick? Amazon.de: njemačka verzija, njemačka verzija 4K, basic verzija.
Njemačke verzije moraš naručiti na njemačku adresu, ide i preko mailboxde.com. Basic verziju šalju i u HR iz Njemačke. Basic Edition imaš i na amazon.it/es/fr trenutno na akciji za 40 eura, ali odande ne šalju u HR, samo u matične zemlje.

Ima li razlike u specifikacijama ovih njemačkih i basic verzija? Malo su zapetljali sa ovim verzijama.

franzD 04.02.2019. 09:23

Obična njemačka verzija je po specifikacijama isto što i Basic edition (stariji uređaj, 1080p maksimum, Quad-core 1,3 GHz), samo s Alexa Voice Remoteom, dok međunarodni Basic edition ima daljinac bez Alexe i nema reklame za streaming servise na homescreenu.

Kod Alexa remotea nije zapravo ključna Alexa, već je jednostavno logičnije složen, funkcionalniji i može upravljati glasnoćom TV-a/receivera.

Njemačka verzija 4K je najnoviji uređaj s Quad-core 1,7 GHz, 4K, HDR, Dolby Atmos, Dolby Vision podrškom. Definitivno najbolja stvar koju možeš kupiti za streaming za 60€ (40€ kad ga snize), a cijena je takva zbog sponzoriranog sadržaja, slično kao i kod Kindlea. Zato ga ne šalju izvan Njemačke/Austrije/SAD-a/Britanije i još par država u kojima je podržan.

Inače, te reklame nisu nešto strašno, samo je njihov custom launcher nekonfigurabilan, što se može riješiti drugim launcherima i launcher hijackom, tako da ih i ne vidiš.

Nedostatci na svima Fire stickovima su manjak USB portova, imaju samo jedan Micro USB za napajanje (a jedino 4K ima OTG port koji zapravo prima hubove i vidi USB stickove/mrežne adaptere preko njega, samo je potreban splitter koji će ga istovremeno i napajati), ali za streaming Netflixa, Amazon Primea i HBO GO-a (i bilo čega što ima Android TV verziju aplikacije) je odličan.

S Kodijem trenutno ima manjih problema sa passthroughom DTS/DD+ jer zvuk kasni, tako da ga za to ne preporučam.

Na svima je operativni sistem Android TV, samo nema Google Storea, već je Amazonovom ekosistemu.

Jelc 04.02.2019. 10:01

Proveo sam dosta vremena tražeći android box za babce da bi mogle gledat iptv na non-smart televizoru, na kraju uzeo Fire Stick 4K.
Prije slanja njima isprobao ga tjedan dana i dojmovi su jako dobri.

Daljinac puno bolji nego na starijim verzijama.
Brzo radi, UHD Netflix izgleda izvrsno, sve kaj sam isprobao od UHD-a hendlao je bez problema.
Od aplikacija sam isprobao Netflix, Amazon, PLEX, SmartShare sa kompa, Firefox, Smart IPTV, CyberFlix TV, stavio Aptoide kao alternativu za Google Play‎ jer mi se nije dalo zezat sa instalacijom istog..

Instalacija programa do kojih se ne može doći normalno Downloader ili Apps2Fire sa moba.

Jedino nisam uspio isprobati da li radi podrška za stickove i žičane kontrolere jer mi je usb/lan adapter stigao kasnije.
Tako da emulatore i igre ostavljam za kasnije.

Malo živcira prenatrpan home screen amazonove ponude serija i filmova al ajd, valjda se i to da sredit.

Uglavnom su dobri dojmovi, sve razmišljam uzet jedan i za sebe.
Suza mi je kanula pod oko krvavo kad sam vidio da je bio na akciji za 39.99:hitthewal:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:58.