PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

Xiaomi 19.08.2023. 14:41

Imala je gume kao svi ozbiljni auti koji su do sada vozili Nurb. Dosta understeera, treba tu masu kontrolirati po stazi. Ulasci u zavoje su bili meh brzine za hypercar vozilo. Ali, završila je krug, brža je od limuzine koja ima puno manju snagu i 2.3 tone i koja je do sada držala rekord. Očekivano bih rekao. Bez zvuka, osim jakog šuma ventilatora za hlađenje baterije, bez jakih emocija koje su prisutne kod recimo GT3 koji riče na 9000 okretaja. Ako se mene pita, precijenjen auto debelo. Pošto me se ne pita, svejedno mi je, čestitke na rezultatu, kakav god on bio.

Možda u boljim uvjetima može još 5 sekundi skinut, ali to je možda. Treba i vozač ne cijenit svoj život, da riskira i ide na all in...

1v@n 19.08.2023. 21:18

Malo ulovljene egzotike danas

https://streamable.com/gzkzv7

sinisa1989 19.08.2023. 21:54

Citiraj:

Autor Lewis (Post 3692134)
Naravno da moze (i nije po defaulti - tvornicki gore/rade samo prednji ringovi), ja sam kod sebe na F30 i na F20 iskodirao da gore vanjska zadnja kad gore ringovi (na Auto modu). Moze se cak iskodirat da gori samo jedno (lijevo/desno vanjsko ili unutrasnje) ako zelis ili sva 4 (F30) dok sam na F20 upalio zadnje LED pozicije tako da na Auto modu gore ringovi i zadnje pozicije stalno..

I to sa obicnim Carlyem preko mobitela (BT) a di tek preko sluzbenog servisa/dijagnostike...

Ako trebas kad budes blizu javi se pa ti iskodiram...

A mogu, da. Samo kaj im se ne da. Gledao sam dok mi je kodirao novo HK pojačalo nakon havarije koju sam imao. Mislim da je bio ISTA+.

Nego, koji Carly paket ti imaš? Premium, pretpostavljam? :)
Thx na ponudi, taman đir za cjelodnevni izlet :D

Wolverine 20.08.2023. 08:17

Citiraj:

Autor VandaL.pr! (Post 3692228)
Ček, što se desilo da niko ne komentira krug nevere?

A sto da se pise a da vec nije prozvakano.
Da je odvozio krug s nehomologiranom, dakle nije street legal, TA verzijom? Da je punu minutu sporiji od I.D.R koji ima koliko ono, 700ks?

Da je sporiji od 296GTB, GT3RS, GT3, Huracan Performane ili Aventadora...

Za posebnu verziju s 2k konja ovo je lose. No jebiga, nije ovo ravna crta di se moze nadrkavat s onim pacijentom Watsonom i svrsavat kak ide auto od 0-400m i svaki puta bit iznenaden kak struja dobro ubrzava.

Jebote pa to je vrijeme u rangu s nakovnjem od Vipera.

Za usporedbu bit minutu sporiji je ono koliko je Nevera brza na Ringu od Golfa GTI

Inovator 21.08.2023. 00:22

Gdje se kod nas može preko weba kupiti autostaklo? Konkretno prednja šajba...

Xiaomi 21.08.2023. 00:25

Probaj ovdje https://www.autostanic.hr/karoserija...bransko-staklo

Inovator 21.08.2023. 00:27

Hvala, ali nemaju koliko vidim.

Lewis 21.08.2023. 01:13

Citiraj:

Autor sinisa1989 (Post 3692393)
Nego, koji Carly paket ti imaš? Premium, pretpostavljam? :)
Thx na ponudi, taman đir za cjelodnevni izlet :D

Ma da nebi placao pretplatu na nesto sto koristim 5 puta godisnje (pogasim start stop rodbini i prijeteljima i eto sebi odradio par kodiranja), imam neki stariji ali radi za sve F/E i starije serije (imam i konverter na onaj prvo OBD/okrugli vljda za E36 i starije :)) i meni dovoljan (misli d aza G seriju treba novija aplikacija.

Danas bi svi neku pretplatu mjesecno :).....

coconut 21.08.2023. 08:05

@inovator
Laus, Kristal,...

Mommistake 21.08.2023. 08:20

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 3692427)
A sto da se pise a da vec nije prozvakano.
Da je odvozio krug s nehomologiranom, dakle nije street legal, TA verzijom? Da je punu minutu sporiji od I.D.R koji ima koliko ono, 700ks?

Da je sporiji od 296GTB, GT3RS, GT3, Huracan Performane ili Aventadora...

Za posebnu verziju s 2k konja ovo je lose. No jebiga, nije ovo ravna crta di se moze nadrkavat s onim pacijentom Watsonom i svrsavat kak ide auto od 0-400m i svaki puta bit iznenaden kak struja dobro ubrzava.

Jebote pa to je vrijeme u rangu s nakovnjem od Vipera.

Za usporedbu bit minutu sporiji je ono koliko je Nevera brza na Ringu od Golfa GTI

Ne pratim baš te stvari, ali sam stvarno mislio da je impresivno brz.

I onda vidim da je sve ukupno na jedno 25. mjestu?

I da u tih 25 prije njega ima auta i po 20 godina starih? Bez struje i bez sve moguće tehnologije? :D Ok, nisu street legal, ali nisu ni blizu 2 milje eura.

Onak, not impressed... :(

Hamm 21.08.2023. 12:29

Nego ima li netko od nas tu Toyotu Yaris cross 1.5 vulgaris benzinca ne hibrid nego normalan benzinac? Iskustva? Problemi?

Vuco 22.08.2023. 00:06

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3692605)
Nego ima li netko od nas tu Toyotu Yaris cross 1.5 vulgaris benzinca ne hibrid nego normalan benzinac? Iskustva? Problemi?

Šef kupio novoga prije 2 ili 3 godine. Toči i vozi, a on je grozan vozač. Mijenjanje brzina, gas do 200, svaku rupu na cesti pogodi. Ne bih kupio njegov polovni auto nikada :D

Hamm 22.08.2023. 11:26

Citiraj:

Autor Vuco (Post 3692763)
Šef kupio novoga prije 2 ili 3 godine. Toči i vozi, a on je grozan vozač. Mijenjanje brzina, gas do 200, svaku rupu na cesti pogodi. Ne bih kupio njegov polovni auto nikada :D

Thx Vuco. :) Dobro žena vozi, a relacija je SMB-ZGB-SMB i tu i tamo možda nekaj dalje. Vjerujem da bi tu odlazilo max 5-5,5 litara na 100km

Edit...ajde dosta o rimcu i politici nema smisla. Fakat i afere i sve. Auti i bok. Možemo i bez Rimca ako je moguće. :D

buljo 22.08.2023. 11:44

Problemi sa tojotom :D :D :D

Nije to škoda jebote :D

Mommistake 22.08.2023. 11:49

Citiraj:

+ na ovo.
Toči i vozi, kolega kupio ženi već 2. Prva se pokvarila jer je samo točio i vozio. :D :D :D

nepalac 22.08.2023. 11:56

Citiraj:

Šef kupio novoga prije 2 ili 3 godine. Toči i vozi

Pa dobro što bi trebao raditi na autu starom 2-3 godine nego točit i vozit?
To bi bila sramota da u prvih par godina ima kvarova.

Hamm 22.08.2023. 12:17

Citiraj:

Autor buljo (Post 3692834)
Problemi sa tojotom :D :D :D

Nije to škoda jebote :D

Pratim ja toyota grupu ima i tamo problema. Ok manje nego na skodama ali skoda ima x puta vise. :p

tomek@vz 22.08.2023. 12:29

@Hamm > zakaj ne hibrid? Pogotovo za tak mali auto i ako budes po gradu vozio hibrid je milina. Pogotovo Toyota :fiju:

buljo 22.08.2023. 12:34

Citiraj:

Autor Hamm (Post 3692839)
Pratim ja toyota grupu ima i tamo problema. Ok manje nego na skodama ali skoda ima x puta vise. :p

To su sitnice u odnosu na škodu. Nema x puta vise nego ljudi koji voze tojote nemaju potrebe biti na grupama i tražit rješenje za probleme kad ih nema ;) :D

Citiraj:

Autor tomek@vz (Post 3692843)
@Hamm > zakaj ne hibrid? Pogotovo za tak mali auto i ako budes po gradu vozio hibrid je milina. Pogotovo Toyota :fiju:

Roi će biti :)
Iako i ja bi gledao hibrida (kojeg sam na kraju i kupio), osim ak ga misle imat preko 10 god...

Vuco 22.08.2023. 12:50

Citiraj:

Autor nepalac (Post 3692836)
Pa dobro što bi trebao raditi na autu starom 2-3 godine nego točit i vozit?
To bi bila sramota da u prvih par godina ima kvarova.

Nova Škoda Octavia u prvih 6 mjeseci bila 4 puta na servisu:
- infotainment (pregrijavanje i gašenje)
- brisači (rade pa ne rade), valjda senzor
- pedala kuplunga (bacalo check engine lampicu)

Nisu još samo infotainment riješili.

Naš Golf 8 ili koji već je zadnji u firmi, koji je od prvog dana kod nas je imao i još uvijek ima hrpu grešaka:
- senzor tekućine za šajbu
- senzor tlaka u kotačima
- parking senzori prednji stalno cvile
- 2 puta u servisu radi check engine lampice (ne znamo zašto)

Nije još riješeno sve osim zadnjeg.

Zato je dobro kad prvih par godina nisi na extra servisu. Događa se.

Imali smo 5-6 automobila na 25-40 tisuća kilometara i niti jedan nije zezao kao ovaj Golf. Clio, C3, pa čak i Opel je bio bolji (iako je i on bio na servisu jednom extra).

Xiaomi 22.08.2023. 13:41

Na wikipediji od Nurburgring lap times stoji ovo u fusnoti, Nevera je u Non-series/non-road-legal kategoriji :D

Heavily modified non street legal time attack car, according to Rimac 12 will be build[649], and according to Misha Charoudin, former Rimac employee, German police stopped them on the road and said if they see the car again on the street, it will be confiscated

https://en.wikipedia.org/wiki/List_o...eife_lap_times

Visage 22.08.2023. 14:03

Uz ovakvu koncepciju motora, ocekivao sam da ce imati znatno vise gepeka nazad, a bome i naprijed:

Emily GT "Saab"

Prvi put cujem o skupu i razgovoru :

https://abload.de/img/fcf412948b46wgiyn.jpg

Na sekundu izdvojeni :

1) Murray o brzim krugovima

2) Murray of EV-u

3) Dramatican pocetak MR-a

...

Hamm 22.08.2023. 14:24

Citiraj:

Autor tomek@vz (Post 3692843)

Voziti će se na relaciji SMB-ZGB-SMB. Vjerujem da bi sa toyotom imala potrošnju oko 5-5,5 i kaj sada za pola litre manje davati toliku razliku u novcima...nema smisla.

I neću ga ja voziti nego žena. Mene bi bilo sram sjesti u tojotu. Da me ljudi vide i pričaju...ma bjež. :D

Citiraj:

Autor buljo (Post 3692845)
To su sitnice u odnosu na škodu. Nema x puta vise nego ljudi koji voze tojote nemaju potrebe biti na grupama i tražit rješenje za probleme kad ih nema ;) :D

Škodi ima puno više ali da imaju gadnih problema. :) Ja sa svojom nemam tak da bmk. :D

Citiraj:

Autor Vuco (Post 3692847)

Pa ok ajde znam i ja neke tojotaše koji su imali ove probleme. :D

medo 22.08.2023. 19:52

Najnovija Octavija je bila prekrasan lijepi drekec kada je izašla. Reklamacija kao nikad. Bolje je bilo kupiti Alfu nego Octaviju. Ne znam da li se nešto popravilo ove godine.

Što se tiće Rimca napravio je što je napravio. Poduzetnik će te platiti i nagraditi onoliko koliko mora da mu ne odeš, simple as that. Život je nepravedan, deal with it. It’s bussiness. Ne mora nam se sviđati ali tako je.

Hamm 22.08.2023. 20:12

Nije. I dalje je fail od auta. Kodiaci novi imaju fail da straznji senzor javlja da je nekaj iza, a nije. Jasno da ti koci automatski.

O4 je uzasno smece od auta. O 3,5 je svemirski brod naspram cetvorke.

WraGG 22.08.2023. 20:39

Eto, ispada BMW najpouzdaniji i najkvalitetniji.
Odoh po kokice… :D

Hamm 22.08.2023. 20:41

Osim kad ti moraju izvaditi komplet motor da ti zadjoraju lanac. :D

WraGG 22.08.2023. 21:58

To je kod Audija. Kod mene je N57 i nema problema sa lancom. Naravno, treba prepoloviti servisne intervale i sipati kvalitetno ulje i moze bez ikakvih problema preko 500k bez ikakvih intervencija.

Visage 22.08.2023. 22:07

Citiraj:

Autor medo (Post 3692927)
Najnovija Octavija je bila prekrasan lijepi drekec kada je izašla. Reklamacija kao nikad. Bolje je bilo kupiti Alfu nego Octaviju. Ne znam da li se nešto popravilo ove godine..

Zadnja Skoda u kojoj se vozih je Superb, prijatelj je i dalje vozi, ima +300k i osim servisiranja, nikakvog kvara do danas nije imao.

Steta sto nisu realizirai model Tudor Coupe, vjerujem da bi jos ranije potezom digli na ugledu, kao ime koje imaju sada. Nisam znao da imaju toliko problema s recentnim modelima.

Ili morti previse kukamo danas, jer gospodin ide na more sa istom pilom, s kojom su roditelji mnogih forumasa, njih vozili na more. Nisu previse brinuli o zadnjem kvalitativnom plusu auto revije na temu pneumatika, te su svi zivi i zdravi odlazili i vracali se s mora:

https://bjelovar.live/wp-content/upl...jadin-more.jpg

Stojadin na autocesti za Jadran

..

mamikulcic 22.08.2023. 22:33

Citiraj:

Autor WraGG (Post 3692958)
To je kod Audija. Kod mene je N57 i nema problema sa lancom. Naravno, treba prepoloviti servisne intervale i sipati kvalitetno ulje i moze bez ikakvih problema preko 500k bez ikakvih intervencija.

Kod bmw-a N47 i B47 motori imaju lanac sa strane kabine pa se kod zamjene vadi motor van. Ali ajd to sad već mijenja "svaka šuša" pa ni iznos nije više toliko papren...

Inovator 22.08.2023. 22:44

Cak se i ne mora vaditi motor van, samo mo pomuciti s getribom.

coconut 23.08.2023. 11:57

Nadam se da Matini robotaxiji neće biti ovakvi
https://revijahak.hr/2023/08/22/prob...ogasno-vozilo/

CatKiller 23.08.2023. 12:46

Citiraj:

Autor coconut (Post 3693042)
Nadam se da Matini robotaxiji neće biti ovakvi
https://revijahak.hr/2023/08/22/prob...ogasno-vozilo/

Dogle god voze sigurnije nego ljudski vozači, sve je to napredak i prihvatljivo.

HAK nije izvijestio o stotine tisuća kilometara u gradskom prometu bez udesa, što je nužan podatak za donijeti sud o performansama i kvaliteti takvog sustava.

Ivo_Strojnica 23.08.2023. 14:26

Citiraj:

Autor Vuco (Post 3692847)
- infotainment (pregrijavanje i gašenje)
- pedala kuplunga (bacalo check engine lampicu)

Nisu još samo infotainment riješili.

Evo da se Vuci pridružim:
Škoda Karoq 2022 (kupljen 3/2023):
- krepa infotainment (DVA puta)
- stražnji brisač nije uopće radio
- krepa motor za pranje stakla
- nejednako koče stražnji kotači
- pedala kuplunga (senzor neki otiša, šta je činilo da motor "zaštuca" kad se stisne kunplung.

Preporučujem ga svima, super auto :D

Prije toga imao Nissan Qashqai 2018, jedini problem sa njim sam imao da je krepao stražnji desni senzor za tlak u gumama.

Još uvik žalim za tim vozilom....

Mommistake 23.08.2023. 14:47

Zanimljivo, ja Škodu nikad ne bi mijenjao više, mada je moja 2019, možda zato.

Ovo novo, moguće, kod mene, stvarno prezadovoljan. Natukao 26tkm, ako posluži još 3-4 godine, idem na Kodiaq ili Superb ponovo, samo novije, VRS ili Sportline.

Nikakvi kaškaji, pasati ili golfovi ne mogu u istu rečenicu s Sportline-om, barem u mom slučaju.

Ali da, kolega naručio nove Octavije preko firme, svaka imala neke probleme u startu, svijetlile kao božićno drvce.

I da budemo na čistom, meni škodilak nije bio na kraj pameti prije godinu i pola, stvarno ju nisam mogao vidjeti. Do kad nisam probao Sportline.

Vuco 23.08.2023. 14:51

Jel svima u Škodi škripi rukohvat (iza desno ja uvijek testiram) ? :D

Mislim, škripa me ne brine, skoro pa nit ne smeta. Vozim i dalje Megana kad se želim uvjeriti da je KIA svemir :D
Ali odlasci u servis me nerviraju kada nisu godišnji.

Npr. KIA Sportage sa 1.6 benzincem je živo oduševljenje jer već nakon prvih 1000km moraš ići u servis na čišćenje DPF-a. Mislim da je isti motor u Tucsonu.

Mommistake 23.08.2023. 14:52

Meni ne škripi i to sam prvo testirao kad sam auto kupio. Ali takva ista Superb a da nije alcantara i koža, da škripiti.

Ivo_Strojnica 23.08.2023. 15:38

to moram probati, živo me zanima.

Hamm 23.08.2023. 16:01

Meni ne škripi. :D Čini se da je sve bilo ok sa škodama do 2019., a nakon toga kaos. :D

Sa svojom sam napravio oko 35k km i ništa van redovnog servisa nije bilo. :D

Da danas kupujem auto škoda ne bi bila opcija. :)

@vuco..svaki dan se vozim u cliu mk2 storia iz 2007. :D Dva puta tjedno recimo sjedem u škodu čisto da dobijem isti filing ko ti.."wow svemirski brod" :D

adaksinjo 23.08.2023. 16:14

kod mene obratno, čim sjednem u clio 2 ph2 1.6 16v iz 2005., to je svemirski brod u odnosu na druge, novije aute aute :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:37.