PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   A1 (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=81)
-   -   A1 - ex B.net (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=80697)

Stipest 18.09.2017. 11:43

Citiraj:

Autor alen.s (Post 3104300)
nesto čačkaju sa kanalima putem dvb-c ? nemam slike na nijednom kanalu...

Kod mene je sve u redu. Noćas od 1 do 1 i po je kod mene bilo tako. Mjenjaju brojeve kanalima.
http://www.bnet.hr/promjene_poretka_kanala
Čudno mi je da je to kod tebe sada, jer smo oba u Splitu.

rossoneri 18.09.2017. 12:17

Citiraj:

Autor alen.s (Post 3104300)
nesto čačkaju sa kanalima putem dvb-c ? nemam slike na nijednom kanalu...

nemam ni ja slike već dobra 2 sata, a probleme s internetom imam svakodnevno... popodne dolazi tehničar pa me baš zanima oće riješit problem a znam da nije ni do kompa ni modema...

Cilim 18.09.2017. 13:40

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3104294)
Lista favorita je ostala kako je i bila složena. Bar nešto.

Znam ja da bi ti radje sam slagao TV programe na TV-u tri sata kao i ja, samo da je B.net kartice u tebe. :kafa:
Koliko digitalnih TV programa nakon ovih premjestanja imas na drugom TV-u.

Stipest 18.09.2017. 14:53

Za one koji nemaju programe. Isključite STB na par minuta. Ponovno pokrenite. Kad se digne, pokrenite ručno pretraživanje kanala. Meni-Postavke-Traženje kanala-Traži. Kad završi naći će sve kanale, ali ne i favorite ( ako ih imate). Za favorite treba još jednom isključiti STB na par minuta. Nakon toga se pojave i vaši favoriti. Nadam se da je pomoglo.
Interesantno je da je to meni kod brata bilo tako na Kaonu. Meni je Albis to sve sam napravio.

Stipest 18.09.2017. 15:27

Citiraj:

Autor Cilim (Post 3104360)
Znam ja da bi ti radje sam slagao TV programe na TV-u tri sata kao i ja, samo da je B.net kartice u tebe. :kafa:
Koliko digitalnih TV programa nakon ovih premjestanja imas na drugom TV-u.

Nemam uopće digitale, jer je sve pomaknuto, pa bi trebalo napraviti ponovno skeniranje. Problem je da ja imam LG TV koji nema odvojeno pretraživanja digitalnih i analognih kanal, pa bi mi se poremetili svi analogni kanali koje sam posložio, ali i preimenovao!!! Jeli mi možeš pogledati preko Conax-a u kojoj se frekvenciji emitiraju naši kanali ( HTV, Nova i RTL)? Kad bi to znao, mogao bi ručno pokrenuti traženje, pa se nebi izgubila analogija.
Hvala

alen.s 18.09.2017. 15:42

mora san pokrenut novo trazenje kanala...sve isto osin sta sad imam i rtl kockica putem dvb-c

hrt 1-4
rtl
rtl 2
rtl kockica
nova
doma

Stipest 18.09.2017. 16:00

VIP tv sad ima kompletni HD paket u proširenom paketu. Baš me zanima hoče li i B-net šta napravit tako. Čudno mi je da su svi SK HD kanali uključeni, a to je u B-netu 55 kn mjesečno. Možda je ovo preslagivanje kanala najava te promjene.

Stipest 18.09.2017. 16:04

Citiraj:

Autor alen.s (Post 3104427)
mora san pokrenut novo trazenje kanala...sve isto osin sta sad imam i rtl kockica putem dvb-c

hrt 1-4
rtl
rtl 2
rtl kockica
nova
doma

Jeli mi možeš očitat frekvenciju HRT 3 i 4, i Doma TV (možda je i ista)? Ostali su svi u istoj 770 000 .

alen.s 18.09.2017. 16:19

hrt 3-4 & Doma 778000

Cilim 18.09.2017. 17:08

Dok sam ja ulovio vremena i ucitao vi ste vec skuzili.
HRT 1,2, RTL, RTL 2 - 770 MHz
HRT 3,4, Nova TV, RTL kockica - 778 MHz

Imate isto 9 TV programa ko mi u ZG (a prije ovog u ZG bilo 18 programa)

Stipest 18.09.2017. 17:35

@alen.s,Cilim-Hvala obojici. Našao sam.

Nikky 18.09.2017. 17:58

Usahla ruka onom koji se sjetio preslagivat kanale ... :fiju:

Cilim 18.09.2017. 18:13

Citiraj:

Autor Nikky (Post 3104487)

To sam si i ja mislio u petak kad sam 3 sata slagao na TV-u svoj raspored tih 70-ak TV programa. :kafa:

Stipest 18.09.2017. 20:01

Citiraj:

Autor Nikky (Post 3104487)

Ako lista kanala bude kao u VIP-u sada, onda mi neće biti žao. Iako sumnjam.

Stipest 18.09.2017. 21:00

Ovo se stvarno sve promjenili u odnosu VIP-B-net. Uvjek je bilo da je VIP skuplji i da im B-net služi za dumpanje cijena kao Iskon HT-u. Međutim od danas je sve to naopako. Ovako, u Vip-u 2D paket TV+net stoji 209 kn. Net je 70/10 Mbit7s, a tv je osnovni paket od 120 programa. Prošireni paket je 50 kn, ali su u njemu uključeni svi HD programi (25), pa tako i sportski( svi SK i ES1). To je skupa 259,00kn, ali u to je uključeno i VIPTV za van i OYO TV besplatno. Sve to isto u B-net košta 430,00 kn!!!! 240, 00 2D paket, 50,00 prošireni, 60,00 HD paket, 45,00 B-net za van i 35,00 OYO TV. Nije sad bitno šta kome treba , ovo je samo uspredba istih usluga koliko koštaju.

WindEmperor 18.09.2017. 21:12

Ima li ikakvih novosti za DOCSIS 3.1?

Znam da su pocetkom ljeta iz VIPa najavili ovo http://www.poslovni.hr/tehnologija/v...0-mbits-329484

Stipest 18.09.2017. 22:17

Pa što će ti DOCSIS 3.1 kad imamo 120 Mbit/s? Jedino ako nije za poslovne korisnike.

WindEmperor 18.09.2017. 22:27

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3104569)
Pa što će ti DOCSIS 3.1 kad imamo 120 Mbit/s? Jedino ako nije za poslovne korisnike.

Koje glupo pitanje.. Ko da te ja pitam sto ce tebi 100 TV programa.
Uostalom vise me zanima upload koji je sad samo na 15 Mbps, valjda ce dignuti kad pređu na 3.1.

Stipest 18.09.2017. 23:01

Nije glupo, ali ne da mi se karat. Neće tako brzo DOCSIS 3.1 iz jednostavnog razloga što su routeri koji ga podržavaju još uvijek preskupi. Tehnički VIP i B-net mogu preći, ali im se ne isplati.

Stipest 18.09.2017. 23:06

Sad vidim da B-net slavi 10 godina. Nadam se nekoj dobroj akciji.

Stipest 19.09.2017. 12:20

Odgovor na Facebooku u vezi analogije:

'' Analogni signal je u postupku gašenja, jer je usluga zastarjela. Sve korisnike prebacujemo na digitalni signal. Marija''

Izgleda da ipak ima istine u tome da gase analogiju da bi oslobodili frekvencije.

Nikky 19.09.2017. 12:45

... gase analogiju da bi oslobodili frekvencije
+
"dodatni priključak" na svaki TV na kojem hoćeš gledati više od 9 otvorenih kanala
+
za svaki takav "dodatni" treba dovesti Lan kabel ili dodatni "mali modem"

Prekrasno :fiju:

Stipest 19.09.2017. 13:01

Slažem se. Napali su ih da je to čak i kršenje ugovora, iako ne znam baš da se u ugovoru spominje negdje analogni signal. Ni meni to ne odgovara, jer imam doma 3 TV spojena. 2 analogija, a 1 STB.

float 19.09.2017. 18:49

Samo da dojavim da je kod mene ova migracija s promjenom redoslijeda kanala bila bolna. Naime, trebalo je ponovno pokrenuti STB nekih 5 puta da proradi sve kako treba. Sve u svemu, sada sve funkcionira i prisutni su neki HD kanali poput Nove.

Međutim, imam odličnu vijest. Kako sam imao problema s ažuriranjem ^, tako sam ponovno pokrenuo ruter nakon duuugo vremena i primjetio da je ažuriran na 01.30. Odma mi je bilo sumnjivo jer login nije više klasični "WWW-Authenticate: Basic" već ima posvećenu stranicu. I sada na vrhu mogu birati između Deutsch i English. Piše da je build datum veljača 2017, a prošli je bio negdje oko 2015 ako se ne varam.

Kakogod, ono što me šokiralo je to da push radi izvrsno (sve poruke su mi bile kasnile otkad imam B-Net, ali nije imalo smisla objašnjavat službi za korisnike). Odnosno, duge TCP veze s malo aktivnošću koje rade na principu heartbeata. Dakle, aplikacije poput Whatsapp, Messenger, E-mail klijenata itd itd. Ah da, i na wifi-ju više brzina mi ne pada na 1Mb/s nasumično, niti mi je ping ponekad 3000. 5GHz radi odlično za sada. Tko zna koliko je dugo ovaj firmware out a da nisam primjetio (Nije od veljače sigurno, vjerojatno zadnjih mjesec dana...)

Juice 19.09.2017. 19:03

Dugo je vani ta verzija već.

Ali to za push, o tome se naveliko raspravljalo ovdje 2013., 2014. i vodile borbe s službo. Nas par ovdje je stalno dosađivalo tehničarima i bilo u kontaktu s njima pa su složili na kraju. Prvo parcijalno, sad je okej. Zna tu i tamo zaštekat ali u globalu radi normalno. I to je dost dugo riješeno :D

Stipest 19.09.2017. 19:51

Dobio sam i službeni odgovor od B-neta da se gasi analogni signal. Ne znaju točan datum, ali do kraja godine sigurno.

Stipest 19.09.2017. 19:56

Citiraj:

Autor float (Post 3104914)
Samo da dojavim da je kod mene ova migracija s promjenom redoslijeda kanala bila bolna. Naime, trebalo je ponovno pokrenuti STB nekih 5 puta da proradi sve kako treba. Sve u svemu, sada sve funkcionira i prisutni su neki HD kanali poput Nove.

Međutim, imam odličnu vijest. Kako sam imao problema s ažuriranjem ^, tako sam ponovno pokrenuo ruter nakon duuugo vremena i primjetio da je ažuriran na 01.30. Odma mi je bilo sumnjivo jer login nije više klasični "WWW-Authenticate: Basic" već ima posvećenu stranicu. I sada na vrhu mogu birati između Deutsch i English. Piše da je build datum veljača 2017, a prošli je bio negdje oko 2015 ako se ne varam.

Meni je Albis 9300 sve sam napravio :goood:.
Koji router? Meni je na Tehnicoloru Software Version STDD.01.05 ( ako dobro gledam). Pitam, jer imam taj problem sa padanjem brzine svako malo. Hvala

float 19.09.2017. 20:15

1 privitaka
Citiraj:

Autor Juice (Post 3104919)
Dugo je vani ta verzija već.

Ali to za push, o tome se naveliko raspravljalo ovdje 2013., 2014. i vodile borbe s službo. Nas par ovdje je stalno dosađivalo tehničarima i bilo u kontaktu s njima pa su složili na kraju. Prvo parcijalno, sad je okej. Zna tu i tamo zaštekat ali u globalu radi normalno. I to je dost dugo riješeno :D

Da, čitao sam o tome. Ali evo, Kako Stipest nema? Slučajnost, oboje smo iz St! Možda mi kasnimo haha.

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3104938)
Meni je Albis 9300 sve sam napravio :goood:.
Koji router? Meni je na Tehnicoloru Software Version STDD.01.05 ( ako dobro gledam). Pitam, jer imam taj problem sa padanjem brzine svako malo. Hvala

Meni Kaon ugh... najgori. U prilogu je slika. VoIP -> Hardware Info.

Stipest 19.09.2017. 20:27

Meni toga nema, a resetirao sam router. Ovo je slika sad napravljena. Jeli se može kako iz njega ''povuć'' novi FW ili da zovem njih?

http://i67.tinypic.com/2j1s845.jpg

bertone 19.09.2017. 20:29

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3104936)
Dobio sam i službeni odgovor od B-neta da se gasi analogni signal. Ne znaju točan datum, ali do kraja godine sigurno.

Super, sami sebi dodaju svako malo po još jedan kamenčić na vagu da ostanu bez (još jednog) korisnika (i 300-ak kn mjesečno) pa ako je tako, neka im.

Brko 19.09.2017. 20:43

Citiraj:

Što to znači? Kod moje bake je jedan stb i na tom TVu je digitalija i prošireni paket. I još 2 TVa su spojena koaksijalcem i preko TV tunera love 40 kanala. To je ta analogija pretpostavljam.

I kaj kad to ugase? Morati će uzeti još 2 STBa ili?

@mob

Stipest 19.09.2017. 21:56

Sve si točno napisao. Tako je i kod mene. Na jednom TV STB Albis i digitala, na ostala dva analogija. Kad ugase analogiju, svaki TV mora imati svoj STB, ali još ''luđe'' je da mora imati i svoj spoj sa internetom preko LAN kabela. Jedino ako ne polude, pa otvore sve kanala u osnovnom paket u digitali kao što su sada otvoreni naših 9 programa.Onda bi i bez toga mogli gledati svi koji imaju u TV-u dvb-c tuner, a takvih je danas većina.

tiki66 20.09.2017. 08:22

Ne bih se bunio da uz internet dobijem i free digitalne programe, ali nekako ne vjerujem da će se to dogoditi :D

Brko 20.09.2017. 08:39

Osobno me neće pogoditi jer imam doma 1 TV a ovo malo programa jedva da gledam.
Ali znam dosta ljudi koji imaju 1 STB i 2 do 3 TVa u kući. Morati će Bnetara naći nekakvo rješenje.

@mob

Cilim 20.09.2017. 09:34

Citiraj:

Citiraj:

Autor bertone (Post 3104948)
Super, sami sebi dodaju svako malo po još jedan kamenčić na vagu da ostanu bez (još jednog) korisnika (i 300-ak kn mjesečno) pa ako je tako, neka im.

Umjesto B.net-ove analogije za drugi TV srecom na mojoj zgradi jos radi stari ZAS (ako se tako moze nazvati, od onih silnih nekadasnjih modula preostalo samo sirokopojasno pojacala, vani na stupu antena riblja kost usmjerena prema sljemenu i signal preko pojacala pusten u stari kabelski razvod zgrade (srecom imam i jedno rezervno sirokopojasno pojacalo)) prima se 18 digitalnih TV programa pa ce to zamjeniti dosadasnjih 18 koje smo dobivali preko B.net-a a koji su sad spali na 9 TV programa. :fiju:
Ali sve to samo do dana kad budu krenuli sa novim standardom DVB-T2 i HEVC-om, znaci jos par godina.

alen.s 20.09.2017. 13:00

za sve, najjednostavnije bi bilo da otključaju ovih 40-ak kanala koje sad gledamo preko analogije i koje takođe primamo preko dvb-c ali su iz nekog razloga zaključani.
Ako mogu pustit ovih 9 kanala onda valjda mogu i ostale koji se nalaze u osnovnom paketu ? Propuštam li šta ? Nije mi jasno...

Cilim 20.09.2017. 13:33

Citiraj:

Autor alen.s (Post 3105191)
za sve, najjednostavnije bi bilo da otključaju ovih 40-ak kanala koje sad gledamo preko analogije i koje takođe primamo preko dvb-c ali su iz nekog razloga zaključani.
Ako mogu pustit ovih 9 kanala onda valjda mogu i ostale koji se nalaze u osnovnom paketu ? Propuštam li šta ? Nije mi jasno...

Ako ce sve korisnike prebaciti na digitaliju (ako ukinu analogiju) onda komotno mogu otkljucati Osnovni paket (tih 40-ak TV programa)

bertone 20.09.2017. 15:41

... ili bi mogli za 2., 3. ili već koji TV ponuditi ljudima uz adekvatnu mjesečnu naknadu karticu (u kombinaciji sa ili bez cam modula) i preskočiti nebulozu povlačena još jednog mrežnog kabela po stanu.

Stipest 20.09.2017. 15:50

Citiraj:

Autor alen.s (Post 3105191)

Propuštaš ono o čemu smo pričali kad se pričalo o Conax-u. Ne žele uvesti Conax, kao i što sada neće otključati kompletni osnovni paket, jer u tim slučajevima nema STB-a, a kad nema STB-a nema ni mogučnosti naplate dodatnih interaktivnih usluga ( videoteka,snimalica,pay per view...). U ovom slučaju će veći problem biti mrežni kabel, ali i to će riješiti samo da uvale još koji STB., jer tih interaktivnih usluga će biti sve više i više.

Nikky 20.09.2017. 15:57

Ili u prevodu nema ništa mukte, sve ćemo izmisliti / namjestiti da i zrak plaćate :fuming:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:19.