![]() |
Ima netko ideju kakva je Iskonu na optici politika oko raskidanja konekcije radi promjene IPa?
Prekidaju mi vezu po noći, ponekad u 2:30, nekad u 3:30, nekad u 5:30. Jutros dvaput - u 3:30 i 5:30. Vidi se iz popisa da nije baš na minutu, a i nekako na random je odabir dana... Da izbjegnem neplanirane prekide tijekom dana mi skripta na routeru prekida vezu svaku noć u 04:00, ali ovo ostalo je neplanirano i inicirano od strane Iskona. Dok sam bio na HTu, to je radilo ispravno i nije bilo nikakvih drugih prekida. Unatrag nekoliko mjeseci na Iskonu se događa :) Ne smeta mi dok je po noći, ali čudni su random intervali. Code:
Aug 7 05:30:16 192.168.88.1 pppd[13124]: LCP terminated by peer |
Iskon
I meni se mijenja cca izmedju 02 i 04. Ali mi ne smeta. Probaj zvat szk
|
Zanimljivo, u prvoj polovici godine koliko imam logove unatrag nije se to događalo. Moguće da rade nešto pa restartaju veze korisnicima.
Dok je po noći me ne smeta :) |
Meni se to oduvijek događalo. Prije par godina na vdsl-u malo ranije, oko 12-01 pa sam bio zvao szk da stave kasnije ako mogu jer bi mi iptv zastekao i ne bih mogao gledati cca 30 min nakon toga
|
Jesu nekome možda provlačili nit za optiku po postojećim bužirima do stana?
Dva susjeda u ulazu imaju optiku i njima su lijepili tanku nit po zidu što se meni nikako ne sviđa, a i jednom će se to već oštetiti. Do mojeg stana je još duži put i bilo bi lijepljeno posred zida što vizualno mislim da bi izgledalo katastrofa. |
Probaj dogovoriti s izvođačem. Nama su radili iz Ericssona kao podizvođač i na 3 ulaza zgrade su provučene optike kroz postojeće bužire od tel. parice. Na jednom ulazu nije išlo i tamo su stavili kanalice po stubištu :)
|
Nama je serviser od A1 provukao optičku nit kroz bužir od bakrene parice i izvukao točno na šalteru od telefona u stanu. A s bandere je prethodno dovukao negdje na zadnji kat zgrade
|
Nedugo sam uzeo optiku od Iskona 300/200 i sve mi se činilo OK. Na okla testu pokazuje zakupjenu brzinu. Prilikom skidanja torenta gdje ima pun kufer SE/LE brzina ne prelazi 5MB/sec. Probao sam ovlaštenoj stranici skinuti za probu UBUNTU linux i plafon je bio 9MB/sec. Na yotube sam gledao neki 4K klip i išao je do tih famoznih 30MB/sec. Sad me zanima gdje je problem i zašto se ne postižu veče brzine? Da li su blokirani neki protokoli ili je nekaj drugo u pitanju.
|
Sve oci su uprste u - ruter. Ako je speedport u pitanju, eto ti potencijalnog problema. Taj ruter je meh. Ne znam daje li Iskon danas ista drugo od opreme.
Mozes probati u postavkama torrent klijenta smanjiti broj konekcija na tipa 100-200 za dl. Kod mene je custom ruter, idu torenti sasvim normalno. Ne blokira iskon (jos uvijek) nista. |
nabavi svoj router ...
speedport je generalno rečeno sranje. dobar za dsl, ne za optiku. |
Citiraj:
Ne mogu svoj ruter staviti nego samo koji mi oni daju. Uopče ne znam koje rutere imaju u ponudi! |
"Najam Iskon rutera(Speedport, Innbox v81)" ovo imaju.
Poslano sa mog RMO-NX1 koristeći Tapatalk |
Zatražio sam ponudu od Iskona za novi optički internet i dvije analogne telefonske linije.
U ponudi su naveli: Modem za ovu uslugu je Speedport Plus181. Da li taj Modem išta vrijedi i tko je zapravo proizvođač? Koliko vidim nakon spajanja ONT-a ostaje mi samo 3 LAN priključka. Prije sam imao Iskratel V45 VDSL i mogao sam normalno koristiti svih 5 LAN priključaka - koliko mi i treba. Mogu kompovi raditi i preko WLAN-a, ali preferiram žice. Ima li kakvo pametno rješenje i može li se od Iskona dobiti bolji router s više LAN portova ili kupiti svoj? Ako kupim svoj da li je problem podesiti na njemu dvije telefonske dvije linije. Molim preporuku kako riješiti problem? Može li se od Iskona po cijeni optike ponovo dobiti VDSL i router s 5 portova koji je radio Plug&Play bez problema? Preferiram rješenje all in one da ne moram imati šumu žica između uređaja. |
najbezbolnije, ubaci jedan 5-8 portni switch i bez brige si
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Znači umjesto dosadašnje jedne kutije uz komp sada moram imati 3 komada?
:-( |
ako dobiš od iskona sip podatke i imaš voip telefone, sve možeš riješiti sa jednim mikrotikom, a umjesto ONT-a uzmeš sfp gpon, dakle sve u jednoj kutiji
|
izgleda da i ja imam problema kao i kolega spawn sa ovim njihovim ip adresama..
ja imam sercomm speedport onaj njihov na bakru jer mi optika nije dostupna i meni se non stop spaja na 141.xxx. jednom sam samo uspio ulovit 89.xxx. igre su neigrive jednostavno.. pucam u lika, njemu ništa i on mene ubije jednim metkom i to stalno tako...ubijem protivnika jedino ak ne zapuca u mene.. pa reko nisam tolko loš, već sam skoro miš bacio kroz prozor :D a druge opcije nemam.. jedino je T-Com dostupan kod mene od fiksnih i pro ping ali samo bežićno.. promijenili su mi taj speedport prije nekih pola godine za isti ja mislim, jer se stari počeo blesirat i samo se jednom više nije htio spojit na liniju. ovako inače sam dost zadovoljan, brzina je 60/10 koliko mi je već godinama |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:19. |