![]() |
Citiraj:
I kakve tablete za smirenje, nema ja sa time iskustva za razliku od nekih :fiju: |
Citiraj:
Pusti bencheve po netu, sve se može preuveličat ak se nađe rupa u nekom specifičnom scenariju (tipa 720p s 2080ti). Isto kao što intel možeš cjedit u igrama koje koriste puno jezgri i HT. |
Citiraj:
I gdje ti je tih 20% ? https://prnt.sc/obb2zk |
Jbt ovdje sve pro geymeri sa quad 2080.
Ovo sto citam o 720p testovima je toliko duboko nepoznavanje tematike da je to strašno. |
PUBG... normalno da ce Intel biti brzi u toj igri kad jedva "uspije" jednu jezgru opteretiti preko 90%, drugu jedva 80%, a ostalih 14 su u rasponu 0-20%. Tko igra PUBG i samo PUBG nek si kupi Intel+Nvidia i neka uopce ne gleda nista drugo.
|
Citiraj:
Sent from my SM-G965F using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
To je vjerojatno još neka beta biosa, mislim da je prerano za ''prave'' verzije. Ali ako ne bude išao više od ovog bez kako kažeš silovanja napona onda je fail. Zbog voltaže ovih 9 stupnjeva za pišljivih 100mhz jako upada u oko. |
Citiraj:
sve u svemu sudeci tresla se brda rodio se mis |
Citiraj:
Ali što je da je, rižeri nisu uopće loši :) |
Ljudi su skloni pušenju marketinških gluposti, pogotovo ako imaju omiljenu firmu.
Konkretno, bogato nagrađeni "recenzenti" izaberu najpogodniji scenario i onda se interpolira i shilla. Zašto interpolacije kad se suprotstavljene platforme mogu 1 vs 1 RL testirat ? Idealno bi bilo testirat na 3-6mj starim Win s antivirusom, TS-om, discordom,... Naravno to se ne prakticira radi problema s ponovljivošću rezultata, ali bilo bi zanimljivo i korisno. |
Ryzen 3700X ide jedva 4.3 all cores i to nategnuto https://youtu.be/6C1Jr5GMnqI?t=368
4.4 boost clock na 1 jezgri 4.3 (jedva) all cores AIO + klima Sad je maknuo video :D This video is unavailable. :D |
Citiraj:
Bi on, ali ne da mama novaca više. Kaj nije dosta što joj sa 30 godina starosti živi na grbi i cici pare za izdrkavanje po teretanama i za kemiju, pa još da mu daje lovu za Intel procesore kako bi mu igrice radile 15% bolje. Bi on, ali treba imat neke škole, neki posao, neku plaću, pa bi se onda moglo. Ovako samo san, bol u duši i srcu, svakodnevno gledanje u taj spori Ryzen koji je ekvivalent Celerona 300A i trollanje na PCE forumu. :goodnite: |
fulao si
tebe srce boli jer novi amd procesor ipak nije toliko dobar |
Citiraj:
|
To sam sve i napisal, trebao sam valjda ovako da me netko ne nabode na vile i na ražanj
Ako imate fenomenalne ryzene prve generacije i još fenomenalnije ryzene druge generacije, ali ako ih i nemate trenutno idu po fenomenalnim cijenama zadržite ih, ili kupite te a ne nove superuber fenomenalne ryzene najnovije generacije koji uloženo/dobiveno trpoaju Intele u šupak svijeta osim akop se ne igrate na 144hz monitorima gdje tek nekolko igara ne mogu držati na tih 144 hza, ali i bez toga su jednostavno fenomanalni a oni koji su ih kupili su pametni, lijepi i mladi i super stručni i ovnaju ovu temu i cijeli internet. Točka. |
Citiraj:
|
Onda je očito koji je interes većine korisnika, nikome se neda raspravljati o stvarima koje ih ne zanimaju...a tema je u skladu sa AMD prezentacijom gdje su pričali o "igricama" na novoj liniji cpu/mbo. E sad pa nismo mi valjda veći papa od onoga u Rimu...
|
Citiraj:
https://i.imgur.com/pB5mnuC.png |
Citiraj:
Ali treba imati malo soli u glavi da to vidiš. Citiraj:
|
Ja ni digitron u 720p rezi ne koristim :)
|
Citiraj:
|
Pa manjina se treba prilagodit većini, a ne obrnuto.
Kao što se kojekakvi NGO-i, imbexi i njima slični moraju prilagodit hrvatskoj realnosti, tako i "ozbiljni korisnici" gamerima na ovom forumu. :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Vidi se da su testovi blizu i da je napeto, al ajmo pricekati neke postene recenzije prije kojekakvih zakljucaka ;)
P.S. Ne zelim trovati temu sa bezbroj testova i grafova sa kvalitetnih kanala, ali reci da je ryzen 1600 cpu za 144hz+ je u najmanju ruku smijesno, a izjava da drzi lock je no comment... |
Citiraj:
Citiraj:
Jel te ko zamolio da mu neukom objasniš smisao života i objasniš kakav PC treba kupiti ??? Umi se hladnom vodom i usput ispljuskaj lika u ogledalu, nebi škodilo i kakav čaj za smirenje i apaurin. |
Citiraj:
Svatko u svoje doba nađe neku polugu koja kasnije ne vrijedi. U biti stvar je vrlo jednostavna - svatko neka si kupi nešto po potrebi/željama bez da ga moralne (jalne) vertikale ovdje uvjeravaju što da i što ne. |
Jos je rano reci i cekamo prave testove no ako razvoj situacije ide u tom smjeru da je OC moguc ali "tehnicki zahtjevan" i donosi
vrlo malo perfomansi a dosta vise problema sa grijanjem onda vise nema i pada u vodu ona teorija @Drug Brko, uzmi jeftinije i ocaj :D Vozit ces proc na stocku i razmisljati o :suicide: hihi.. :D @trpi Nedaj se isprovocirati, istinu si mu rekao.. u sridu da bolje nisi mogao. |
Citiraj:
|
A što ste se uzjebali oko tričavih procesora :D
Treba vidjeti recenzije pa onda može rasprava o ovom, onom. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Budući da se više ne smije ni napisati da nešto radiš na kompu, koristim (ne)priliku ... pozdrav svim 3d-ašima i ostalim renderašima, developerima i mrežašima, ma gdje bili :) |
Citiraj:
Istina ovo za zagrijavanje i potrošnju, dok sam imao FX-a imao sam ga pune tri godine tu ste mi sa time najviše vadili mast. Na kraju mi je i on sam vadio mast. Ja sam ovim drugima vadio mast sa delidanjem tj. trganjem procesora. Gaming na 1440p i 4K nije upitan, šest jezgri i piči, BN je mali na tim rezolucijama. Nije upitan ni 1080p gaming na 60/75 hza, ostaje još samo upitno 1080p na 144 hza i nema tu više prostora za rasprave. Ako novi ryzen i to dostigne ni nemamo više o čemu raspravljati, osim o uloženo/dobiveno, dugoročnost platforme ili kasnijoj preprodaji. Postati će dosadno, možda i slabo aktivno. edit; toliko od mene u ovoj temi :D |
Citiraj:
Ali svejedno ekipa koja se igra na 75Hz i ekipa koja enkoda pirateriju se nađe prozvana da o tome metilja. Ljudi koji se bave time, nikad nisu ni pitali što se za takve aktivnosti kupuje nego su već kupili odavno i samo upgradaju plave i zelene kutije. Samo se ekipa zakelji na ove partizane pa nastane što nastane. No, ne bude još to dugo tako, pa će biti bolje ;) |
Citiraj:
Sad ću malo bit proklet, ali neka; pratim malo konfe sudionika u tredu(barem onih koji imaju hardver naveden pod moj komp). Manje od pola ih ima max 1070 grafe, a od istih još manje ima monitore na 1440p. A isti su najglasniji kad se priča o 720p rezama, uopće nebitno dali veličaju ili gaze objekt teme. Možda sam reakcionaran (zastario sam definitivno), ali mi nikak nije jasno tko spizdi 1000+ € da bi se onda u igranju bavio rezama ispod FHD. Očito su im YT influenseri i kvazi internet gledamusocodkave računalni stručnjaki fritirali mozak. NPI, nisam protiv rasprava, pa čak ni protiv špekuliranja, ali ovo u kaj se tred pretvorio zadnjih par stranica stvarno nikome ne koristi, a nije ni zabavno. |
Tko je moderator ove teme?
Prešao sam zadnjih x stranica i ima par postova s korisnim info, ostalo je mjerenje k*** za 2 FPS-a u 720p ili osobni flame war. Admin, pls obriši sva osobna prepucavanja jer ovo je već mučno za čitat. P.S. 1. Koliko ljudi ovdje nabavlja nove Ryzene, a da nije isključivo za gaming? Pretpostavljam da ih ima, ali kad vide ove rasprave vjerojatno se isključe :D 2. Koliko vas nabavlja nove Ryzene i dalje gamea u 720p? |
Citiraj:
Pa se zato ovaj thread locka danas u 15h i otvara onaj za 3rd Gen. Neka sad završe što imaju za završiti. Ako se ovakva nadjebavanja prenesu tamo... :fiju: |
On topic
Zanima me kako ce se ponašati 12c i kasnije 16c procevi, odnosno hoce li im mem. dual channel biti bottleneck. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:19. |