PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Rasprava o akcijama, popustima i super niskim cijena-isključivo informatička oprema! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=288743)

Max Rockatansky 29.08.2024. 09:59

Citiraj:

Autor spiderhr (Post 3759254)
A uvijek se može dobiti s greškom. I ja sam prije jedno desetak godina vratio disk jer je imao greške, nov novcati.

Naravno, ni prvi a vjerojatno ni zadnji.
Da više ne offtopičarimo, bitno je da smo, nadam se svi, uspjeli na kraju i dobiti diskove.
Moguće da je bila i greška, ali gledano sa naše strane, cijena nije bila dovoljno niska da bi to bilo očigledno (više kao dobra akcija 30-40%).
Ja sam im poslao drugi račun za povrat kako su i tražili ali isto tako i malo poduži mail :)

Zeryx 29.08.2024. 10:22

mislim da je ta cijena bila par dana takva. tako da su imali vremena primjetit na vrijeme.

medo 29.08.2024. 10:37

Rasprava o akcijama, popustima i super niskim cijena-isključivo informatička oprema!

Sad čekam da moj Ljučibasti krepa. Hvala dečki :D

Htio sam postaviti zfs scrub svaku noć par dana za test a onda se sjetih da WD diskovi imaju ograničenu količinu čitanja/pisanja godišnje. U protivnom ne vrijedi garancija :-/

BTW: meni je davno novi WD Green 2TB bio DOA. Zamijenili mi ga za drugi i taj veselo radi već 13 godina :D

bilicvitak 29.08.2024. 11:10

Citiraj:

Autor D00D (Post 3759292)
A gdje pise 10god warranty? Trazim i ne mogu nac.

Corsairu se šalje koji uz priloženi invoice prihvaća. Unutar EU se šalje, ali su dostave od nas dosta skupe.

D00D 29.08.2024. 11:29

Skuzio, hvala.
I sorry na off topicu tamo.

NightWalker 29.08.2024. 14:25

netko naručivo rx 6750 xt preko mindfactory? dobra je cijena pa me zanima koliko je izašlo sveskupa sa mailbox do nas.

https://www.mindfactory.de/product_i...-_1504309.html

coconut 29.08.2024. 15:20

Ja sam nedavno od njih naručio mbo preko Mailboxa (13 EUR poštarine). Stigla super brzo putem GLS-a.
Treba pripaziti na cijene jer kod nekih artikala nije velika razlika u odnosu na nas. Kod nekih komponenti je bila velika razlika - za neke high end mbo je bila po 100 EUR. Dobra kupnja je bio Hitachi 20Tb na akciji po 299 EUR.

NightWalker 29.08.2024. 15:39

Citiraj:

Autor coconut (Post 3759367)
Ja sam nedavno od njih naručio mbo preko Mailboxa (13 EUR poštarine). Stigla super brzo putem GLS-a.
Treba pripaziti na cijene jer kod nekih artikala nije velika razlika u odnosu na nas. Kod nekih komponenti je bila velika razlika - za neke high end mbo je bila po 100 EUR. Dobra kupnja je bio Hitachi 20Tb na akciji po 299 EUR.

Shipping od mindfactory do mailbox je free?

nepalac 29.08.2024. 16:40

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 3759238)
Corsair RM850X 87 eura
https://www.amazon.de/-/en/dp/B08ZYS...look_titleToDp

Upravo kupio, odlična cijena za kvalitetno napajanje s 10g jamstvom.

Koliko ja vidim to je polovno napajanje, piše gore desno "Buy used".

Primjetio sam na dosta artikala na amazonu u zadnje vrijeme da prodaju korištene artikle i to uopće nije jasno naznačeno nego skoro pa skriveno.
To je stvarno ciganije teška i ne zna šta uopće prodaju korištene artikle??
Ako sam došao nešto kupiti na amazon onda logično hoću novo, a taj njihov "polovni" program treba ići na zaseban sajt.

Silvio 29.08.2024. 16:52

Citiraj:

Autor NightWalker (Post 3759372)
Shipping od mindfactory do mailbox je free?

Ako nigdje ne pise da je dostava besplatna, onda regularno placas dostavu do mailboxa. Ali ima caka, iza ponoci bi dostava trebala bit besplatna (bar je bila, nisam gledao dal su mjenjali tu politiku) do mailboxa tak da onda jedino trebas mailboxu platit tih 12-13€ za dostavu u HR. Ako je mindstar ponuda onda je dostava besplatna u bilo koje vrijeme.

Mirkopoter 29.08.2024. 16:52

Citiraj:

Autor nepalac (Post 3759386)

Primjetio sam na dosta artikala na amazonu u zadnje vrijeme da prodaju korištene artikle i to uopće nije jasno naznačeno nego skoro pa skriveno.
Ako sam došao nešto kupiti na amazon onda logično hoću novo, a taj njihov "polovni" program treba ići na zaseban sajt.

Bilo je isto napajanje danas na Mindfactory za istih 87€, ali naravno novo. Slažem se da je ovo skrivanje "korištenog" od Amazona baš teška ciganija.

coconut 29.08.2024. 17:19

Na Mindu je 750W verzija, a ovo je 850W. Ovaj na Amazonu ima nekoliko manjih ogrebotina na sebi što i nije toliko tragično.
Ima i na Mindu polovnih stvari pod rubrikom SchnappShop.

Ag008 29.08.2024. 17:20

Citiraj:

Autor nepalac (Post 3759386)

Ujutro nije bio Used, već NEW. Cijena 92.43€
Prodavač je sam Amazon (ne Amazon returnkauf)

Također je pisalo da prvih 600 kupaca ima i 5€ kupon.
Ja sam platio NEW 92.43-5€, 87,43€

https://i.imgur.com/vx5LRQV.png

Sada NEW više nemaju na stanju, već samo USED, tako da to nemojte kupovati.
Kada je kroz pola sata nakon moje narudžbe nestalo 600 kupona od 5€ za ovaj proizvod, očito imaju previše narudžbi pa više nemaju NEW na stanju.

Evo i slike za nevjerne tome:
https://i.imgur.com/zLei1ZZ.png

Mirkopoter 29.08.2024. 17:26

Citiraj:

Autor coconut (Post 3759397)
Na Mindu je 750W verzija, a ovo je 850W. Ovaj na Amazonu ima nekoliko manjih ogrebotina na sebi što i nije toliko tragično.
Ima i na Mindu polovnih stvari pod rubrikom SchnappShop.

Bila je i 850W verzija ujutro, možda je bila greška, ali je bila sigurno: https://www.mydealz.de/deals/850-wat...0-gold-2416290

nepalac 29.08.2024. 17:26

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 3759398)
Ujutro nije bio Used, već NEW. Cijena 92.43€
Prodavač je sam Amazon (ne Amazon returnkauf)

Sada NEW više nemaju na stanju, već samo USED, tako da to nemojte kupovati.

Znači ovo je tek tragedija.
Ti si okačio link kad je bio novi proizvod na akciji, a oni su suptilno u toku dana taj isti proizvod samo promjenili na 'used'.
Toliko o njemcima, zapadu i dobroj trgovačkoj poslovnoj praksi, ovo ni našima ne bi palo na pamet :facepalm:
Ubuduće treba dobro paziti kad se tamo nešto kupuje.

coconut 29.08.2024. 17:26

Ago je bacio ss pa se vidi.

xlr 29.08.2024. 17:27

Jutros su bili novi proizvodi kad je Ago postao link

edit: spor sam

mkey 29.08.2024. 21:35

Došao mi je onaj reman Exos 16TB koji sam nedavno bio linkao na amazonu za 167€ + 10€ moj dio od mailboxa.
Evo ga SMART: https://i.imgur.com/ZsbNw1g.png

Dakle, ovo moje uključivanje danas mu je bilo i prvo u životu. Stavio sam kopirati kakvih 1TB mješovitih podataka na njega, brzina za sada gravitira oko 190MiB/s. Imam još jednog Exosa od 6TB, ovaj je bogami puno tiši. Dok sam ga formatirao je puštao malo čudnije zvukove, ali sada tokom pisanja samo lagano bućka. Radna temperatura 46°C, okolna valjda 30 mamicu joj milu :D

Shuky 29.08.2024. 23:14

Citiraj:

Autor mkey (Post 3759459)
Došao mi je onaj reman Exos 16TB koji sam nedavno bio linkao na amazonu za 167€ + 10€ moj dio od mailboxa.
Evo ga SMART: https://i.imgur.com/ZsbNw1g.png

Dakle, ovo moje uključivanje danas mu je bilo i prvo u životu. Stavio sam kopirati kakvih 1TB mješovitih podataka na njega, brzina za sada gravitira oko 190MiB/s. Imam još jednog Exosa od 6TB, ovaj je bogami puno tiši. Dok sam ga formatirao je puštao malo čudnije zvukove, ali sada tokom pisanja samo lagano bućka. Radna temperatura 46°C, okolna valjda 30 mamicu joj milu :D

hoces reci da nije refurbished?

akcija je jos uvijek tu:-)

@mkey kako to da nisi uzeo za 150€ novi sa garancijom ali 8TB? WD purple? kockar u duši?

Max Rockatansky 29.08.2024. 23:39

I ako jest, imat će resetiranu SMART tablicu.

Shuky 29.08.2024. 23:42

Citiraj:

Autor Max Rockatansky (Post 3759476)
I ako jest, imat će resetiranu SMART tablicu.

tako i pise na recenzijama... upravo pogledao... da neznas kakav je disk užase prosao...

"The drive came with every SMART values ​​wiped so no idea about the hdds history. It's usable, done a full surface test and no bad sectors detected. The only issue I see is that during the surface test accumulated 199m read and 91k seek error. These should be 0 for a new drive and get worse over time. No idea about the probable lifespan of these refurbished drives.
"

mkey 29.08.2024. 23:42

Načelno je refurbished, kao takvog ga prodaju. Nema znakova fizičkog oštećenja a SMART pokazuje to što pokazuje. Odradio je tih 1TB u cca sat i 15. Zvukovi su bili normalni, radna temperature je došla do 51°C, exos se koliko znam više griju. A sad, je li netko sredio odometar, to ne znam.

bilicvitak 30.08.2024. 00:09

U ova pokvarena vremena ne vjerujem da bi davali novog pod refurbish.

Kakva mu je naljepnica? Službeni od proizvođača koji dolaze kao refurbish imaju drugačiju naljepnicu (bijelu) i gore piše 'Recertified product'. Takvi se recimo dobivaju kao zamjena za disk koji si poslao na RMA. I diskovi uredno dolaze sa resetiranim SMART-om. Bar je meni tako bilo.

kondor1989 30.08.2024. 08:41

kako se resetira smart?ja sam mislio da to nije moguce

Night 30.08.2024. 10:43

Citiraj:

Autor kondor1989 (Post 3759492)
kako se resetira smart?ja sam mislio da to nije moguce

Na WDovima možeš softverski, na Seagate ti treba USB-TTL kabel od 2 dolara. Samo ne bih baš išao u detalje jer bi se moglo naći ekipe koja će razvaljene diskove resetirati i prodavati kao nove. Uglavnom polovne diskove sa par dana u SMARTu izbjegavam, ako nema barem 30 dana onda je nešto sumnjivo.

Shuky 30.08.2024. 12:20

mene vise zanima da li trebam izmbjeci tog od 16TB za 166 eura refurbished ili 8Tb za 160 novoga...

btw, jel netko naletio na msata 512 + ssd povoljno za kupiti?

medo 30.08.2024. 13:33

Rasprava o akcijama, popustima i super niskim cijena-isključivo informatička oprema!

Dva refurb enterprise diska vjerojatno bolje štite podatke nego jedan novi ;)

Jednom davno sam složio RAID-Z2 od šest odbačenih diskova koji su imali bad blockove, pending sektore…. Kako su diskovi ispadali iz polja tako sam ih mijenjao za druge neispravne diskove. Imao sam dvije kutije takvih. Scrub je išao svaku noć. Bilo je ljeto a u uredu 30ak stupnjeva kada bi ugasili klime nakon radnog vremena.

Izrotirao sam valjda 50ak diskova u mjesec dana. Izgubio sam samo tri recorda u dva filea.

S potpuno neispravnim diskovima od početka s poljem koje je 99% vremena u DEGRADED statusu havarija je bila minimalna.

Drugim riječima, radije kupim dva ispravna refurb diska nego jedan ispravan.

Shuky 30.08.2024. 13:38

Citiraj:

Autor medo (Post 3759549)
Dva refurb enterprise diska vjerojatno bolje štite podatke nego jedan novi ;)

Jednom davno sam složio RAID-Z2 od šest odbačenih diskova koji su imali bad blockove, pending sektore…. Kako su diskovi ispadali iz polja tako sam ih mijenjao za druge neispravne diskove. Imao sam dvije kutije takvih. Scrub je išao svaku noć. Bilo je ljeto a u uredu 30ak stupnjeva kada bi ugasili klime nakon radnog vremena.

Izrotirao sam valjda 50ak diskova u mjesec dana. Izgubio sam samo tri recorda u dva filea.

S potpuno neispravnim diskovima od početka s poljem koje je 99% vremena u DEGRADED statusu havarija je bila minimalna.

Drugim riječima, radije kupim dva ispravna refurb diska nego jedan ispravan.

lako tako dok firma trpi..(placa struju za diskove i za klimu, te slusalice za buku:-) te jos k tomu source-a diskove
ne cini mi se bas elegantno rijesenje

Night 30.08.2024. 13:54

Uzmeš refurbished taj pošto je upola jeftiniji od novog, napraviš puni write+read test, zna potrajati 40+ sati, ako ne nađe bad sectore onda je OK, koristiš normalno kao i novi.

Shuky 30.08.2024. 15:36

jel tko zainteresiran za:
Western Digital Purple tvrdi disk, 8 TB, SATA3, 5640 rpm, 128 MB

mkey 30.08.2024. 20:57

Citiraj:

Autor bilicvitak (Post 3759480)
Kakva mu je naljepnica? Službeni od proizvođača koji dolaze kao refurbish imaju drugačiju naljepnicu (bijelu) i gore piše 'Recertified product'. Takvi se recimo dobivaju kao zamjena za disk koji si poslao na RMA. I diskovi uredno dolaze sa resetiranim SMART-om. Bar je meni tako bilo.

Bijela naljepnica na kojoj piše recertified, tako je na ovom mom. Ovaj disk je došao zapakiran u kutiju od 4060 izvrnutu naopako :D Moj plan je opteretiti ga narednih dana, pa ako će krepati neka ide natrag. Mislim da je s obzirom na cijenu rizik prihvatljiv, naročito kada kod diskova rizik uvijek postoji. Ovo što je jučer pokazao mislim da disk nikako i definitivno nije krš. Ove koji resetiraju SMART nataknem na k.

medo 30.08.2024. 23:02

Citiraj:

Autor Shuky (Post 3759551)
lako tako dok firma trpi..(placa struju za diskove i za klimu, te slusalice za buku:-) te jos k tomu source-a diskove
ne cini mi se bas elegantno rijesenje

To nije bila produkcija nego test. Htjeli smo vidjeti kako ZFS hendla takve scenarije a pokvarenih diskova se nakupilo pa se moglo.

A ako firma od 600+ ljudi trpi zbog jednog PCja sa šest diskova onda može odmah ključ u bravu.

cane 02.09.2024. 11:27

Citiraj:

Autor cane (Post 3754616)
Citiraj:

Autor RimtuTiTuki (Post 3754446)
I Amazon ima Osmo 3 na dobrom popustu, samo je pitanje brzine isporuke

https://www.amazon.de/Osmo-Action-St...s%2C138&sr=8-3

Kliknuo i uzeo, sve skupa €183,81 iako nisam siguran da će biti nešto od toga:
Citiraj:

We will email you when we have an estimated delivery date.

Kao što sam i mislio ništa od toga:
Citiraj:

 Dear Amazon Customer,

We’re writing to inform you that certain product(s) that you’ve recently purchased are no longer available for sale:

Product:
DJI Osmo Action 3 Standard-Combo - Action-Cam mit 4K HDR und superweitem Sichtfeld, 10-Bit Farbtiefe, HorizonSteady, wasserdicht, kältebeständig und langlebig, Vlog-Kamera für YouTube

Please know we have canceled the item from your order, and you have not been charged for this item.

xlr 02.09.2024. 12:05

Frend je triput kupovao neki stol na amazonu i prednarucivao pixel mobitele i sve mu je odreda na takav nacin otkazano. Nema roka isporuke, ceka ceka, i dodje otkaz narudzbe.

A isporuka na mailbox ide u roku par dana sto njemu ne odgovara jer uzima na firmu.

OuttaControl 02.09.2024. 12:09

Jeate sigurni da ne moze na firmu jer amazon ima billing i delivery adress odvojeno?

xlr 02.09.2024. 12:26

On godinama tamo kupuje za ured i sebe, pa vjerujem da zna sto radi, ne bi se stel mesati. Pricao sam mu vec o mailboxu. Ima neke veze oko pdv-a, pravdanja istog ili kupovine bez pdv-a, iskreno, ne znam u detalje jer nisam u tim vodama :/

OuttaControl 02.09.2024. 13:03

Dada sad sam vidio colop mi je objasnio tamo, bitno je di se shippa

coconut 02.09.2024. 13:06

Možeš ti Mailbox uzeti na firmu pa Amazon preusmjeriti na njega.

Colop 02.09.2024. 13:24

Citiraj:

Autor coconut (Post 3760011)
Možeš ti Mailbox uzeti na firmu pa Amazon preusmjeriti na njega.

Hm, nisam znao da je to moguće (mailbox), ali me živo zanima što je onda sa računima koje ti izdaje amazon?

Znači kada uzimaš na firmu sa sjedištem u RH, a upisan si u VIES i imaš PDV ID broj europski, tebi piše PDV 0, jer se stvari shipaju u RH, i tamo će se oporezivati sa PDV-om.

A kad šipaš na mailbox, ti šalješ ustvari u DE, i trebalo bi primjeniti njihov PDV.

RimtuTiTuki 02.09.2024. 13:47

Citiraj:

Autor cane (Post 3759988)
Kao što sam i mislio ništa od toga:

Mislim da kroz koji tjedan izlazi Osmo action 5, pa će ti i četvorka biti na popustu. Vjerojatno su ih zato brzo rasprodali.

Za firme je Mailbox.de nepotrebna komplikacija zbog povrata PDV-a kad se naručuje sa amazon.de... Treba naći sličnu uslugu u austriji i onda nema problema

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:53.