PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Kineski mobiteli - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=249250)

c-shadow 22.04.2014. 12:25

Možda nisu RMA, ali su možda iz serije kojoj je utvrđena greška pa se ide po "ako prođe, prođe" metodi i dealerima spusti cijena kako bi ovi mogli dati akciju. Na tihi mikrofon se možda neki kupci ne bi niti bunili. Samo me malo brinu ovi selleri jer takvih slučajeva (a vjerojatno i RMA) očito imaju dosta pa ne znam kako im se da zezati s takvom robom.

cyclone 22.04.2014. 12:40

Vidjet cemo sto se dogadja sa ovim boomom narucivanja Newman N2, mobitela koji je stajao dosta na lageru i sada se prodaje po vise od 60% nizoj cijeni nego je bila prije par mjeseci. Rjesavaju li se starih zaliha, radi li se stvarno o RMA uredjajima ili o necem drugom biti ce jasno za 3-4 mjeseca kada se kupci izjasne o stanju uredjaja i mogucim problemima.

coconut 22.04.2014. 13:06

Ide danas vađenje baterije i stavljanje druge (na koju sumnjam da je riknula), a ako ga ni to ne vrati u normalu ide factory default. Ako ni tada ne bude dobro, ide RMA. Wlan i 3G (za sada) rade kako treba.
btw, danas su mi javili iz Pande da je Cubot One vraćen sa RMA te tražili da potvrdim adresu dostave. Sada me čeka bitka sa 'slavkovcima' da ih uvjerim da je mob vraćen sa RMA i da su na njega već plaćena sva davanja.

kasandro 22.04.2014. 13:27

Citiraj:

Autor c-shadow (Post 2582770)
Jesu kupljeni na kakvoj akciji?
Ozbiljno pitam.

Plaćen je 165$, dana 24.02., čekao sam cca 8 dana da ga dobiju na lager i pošalju, to je ona novija verzija 900/2100 sa softwareom od 25.2. tako da mislim da nije bio RMA.

Citiraj:

Autor coconut (Post 2582800)
Ide danas vađenje baterije i stavljanje druge (na koju sumnjam da je riknula), a ako ga ni to ne vrati u normalu ide factory default. Ako ni tada ne bude dobro, ide RMA. Wlan i 3G (za sada) rade kako treba

Misliš da baterija izaziva taj problem sa resetiranjem ?
Mene je strah pritisnut taj factory default ... bojim se da će se zgasit zauvijek kako me krenulo s tim mobitelom. Rootan je i stavljen je CWM recovery. Čak smatram da su možda i te dvije stvari razlog zbog kojeg je sve počelo rikavat malo po malo.
Prilično sam siguran da sam backup napravio prije nego sam ga rootao i stavio CWM, ali kad hoću restorat vraćaju mi se i root i CWM.
Ako factory reset briše sve hoće li mi maknut root i vratit default recovery?

Citiraj:

Autor c-shadow (Post 2582770)
Možda nisu RMA, ali su možda iz serije kojoj je utvrđena greška pa se ide po "ako prođe, prođe" metodi i dealerima spusti cijena kako bi ovi mogli dati akciju. Na tihi mikrofon se možda neki kupci ne bi niti bunili. Samo me malo brinu ovi selleri jer takvih slučajeva (a vjerojatno i RMA) očito imaju dosta pa ne znam kako im se da zezati s takvom robom.

Ja sam šokiran činjenicom na što se sve "neki kupci ne bi niti bunili". Gdje god ukažeš na neku manu ili spomeneš mob u negativnom kontekstu ispadneš budala. Ne zato što si kupio poluproizvod od mobitela nego zato što očekuješ da na njemu radi sve što je u specifikaciji navedeno. (?)

Toorop 22.04.2014. 14:28

Narucila je cura mobitel neki Xiaomi ili kako vec se to cudo zove :D i ugl. Cijena ukupna je 1000kn. Na paketu je cijena bila 30$ i napisano je da je neki vrag za vrt.. E sada, to su na carini valjda pregledali ili sta vec i uglavnom pise da je paket otvoren. E sada, sada ce joj doci posta s carine da treba poslati racune, valjda? Eh, sto joj je ciniti? Jel ide kakva kazna, nesto?

Oprostite ako je malo lose napisano, ali malo sam u zurbi pa eto, ispricavam se :)

tommyman1507 22.04.2014. 14:50

Mislim da bi bilo vrijeme da se naslov ove teme promjeni u " Kineski mobiteli - klonovi napadaju :) ( NE KUPOVATI ) ". Sada nakon što je prošlo neko vrijeme vidimo da barem 60-65% ljudi ima nekakve probleme sa mobitelom. Trenutno imam Jiayu G2F i to će mi biti zadnji kinez. Daleko je to još od neke kvalitete.

coconut 22.04.2014. 14:51

@kasandro
Čini mi se da je crkla druga baterija jer mi se nekidan iznenada ugasio. Mob je došao rootan. Da li će se odrootati pri factory defaulty, baš me zabole.

@toorop
Xiaomi je dobra firma. Recimo nadprosječna u odnosu na ostale Kineze. Za carinu & co. ti sve piše na ovoj temi
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=251059

btw, od četvrtka u Metrou na akciji Zopo ZP700 za 1.249kn.

c-shadow 22.04.2014. 14:54

Citiraj:

Autor kasandro (Post 2582807)
Plaćen je 165$, dana 24.02., čekao sam cca 8 dana da ga dobiju na lager i pošalju, to je ona novija verzija 900/2100 sa softwareom od 25.2. tako da mislim da nije bio RMA.

Još jedna potvrda da novija verzija ima više problema nego stara?

Citiraj:

Ako factory reset briše sve hoće li mi maknut root i vratit default recovery?
Ne bi trebao, koliko ja znam factory reset samo briše /data particiju. Root datoteke su u /system, a recovery je isto posebna particija.

puding22 22.04.2014. 15:56

Citiraj:

Autor tommyman1507 (Post 2582846)
Mislim da bi bilo vrijeme da se naslov ove teme promjeni u " Kineski mobiteli - klonovi napadaju :) ( NE KUPOVATI ) ". Sada nakon što je prošlo neko vrijeme vidimo da barem 60-65% ljudi ima nekakve probleme sa mobitelom. Trenutno imam Jiayu G2F i to će mi biti zadnji kinez. Daleko je to još od neke kvalitete.

Veoma netočan post. Nemoj lupati bezveze. Evo samo pogledaj ovo link
Hoće li sad pričati da je samsung najveće smeće...
I još nešto antelife izbjegavati u veeeeelikom luku kao i pandu.
Strašni su!!! Ako treba platite skuplje poštedite si vrijeme i živce pa i novce

tommyman1507 22.04.2014. 16:12

Daj nemoj me zahebavati pa tu ima hrpa ljudi sa problemima. A to što si dao link tako možeš naći 10-15 klipova skoro za svaki mob općenito. Jedino ako tebi nebi smetalo da imaš mob koji je polufunkcionalan onda je to druga priča.

kasandro 22.04.2014. 16:15

Hehe, baš sam htio tommymana upozorit da će nadrapat s takvim izjavama :)

mate81 22.04.2014. 16:56

Ja u kuci imam trenutno 5 kineskih mobitela i svi su odlicni, najmladji je 3 mjeseca u uporabi a najstariji 8 mjeseci. Moj zakljucak bi onda bio da su kinezi zakon. Naravno da nisu, ali ima idlicnih mobitela za pristojnu cijenu, a problem moze biti sa svakim mobitelom, bez obzira na cijenu.

Brko 22.04.2014. 17:32

Citiraj:

Autor puding22 (Post 2582881)
Veoma netočan post. Nemoj lupati bezveze. Evo samo pogledaj ovo link
Hoće li sad pričati da je samsung najveće smeće...
I još nešto antelife izbjegavati u veeeeelikom luku kao i pandu.
Strašni su!!! Ako treba platite skuplje poštedite si vrijeme i živce pa i novce

zašto bi lupao bezveze? Pogledaj koliko samo ovdje je bilo problema sa mobitelima? Od kanti od kojih se to očekuje, do ultimativnih šiaomi red rajsova kojih se samo U OVOJ TEMI 3 (ak ne i više) skenjalo.
A ti si našao uspoređivat SGS3. Bojim se da si ti lupio bezveze, a ne tommy.

Citiraj:

Autor mate81 (Post 2582917)
Ja u kuci imam trenutno 5 kineskih mobitela i svi su odlicni, najmladji je 3 mjeseca u uporabi a najstariji 8 mjeseci. Moj zakljucak bi onda bio da su kinezi zakon. Naravno da nisu, ali ima idlicnih mobitela za pristojnu cijenu, a problem moze biti sa svakim mobitelom, bez obzira na cijenu.

Koje modele imaš?

mate81 22.04.2014. 18:12

Xiaomi Hongmi, THL W8 Beyond, Blackview JK809, Tronsmart TS7 i dva iOcean X7 Elite. Zaboravio sam na blacview koji koristi sad od cure mater, mob je dobar samo prevelik :-)

Ag008 22.04.2014. 19:23

Neki su imali probleme s kinezima, ali puno više njih je zadovoljno i koristi ih i danas. Ja imam nekoliko kineza koji mi i danas normalno rade

Zaggy111 22.04.2014. 20:01

Flosmall? http://flosmall.com/ Netko naručivao s njih ili čuo za njih, jesu li dobri?

eKICh 22.04.2014. 20:19

Pozz, bezveze mi je uopće ulaziti u rasprave; dali vrijede što kinezi ili ne, ali svi koji mislite da ne vrijede ništa poštedite nas komentara i zaobilazite ovu temu, ja koristim kineza od kraja 1 mjeseca(koristio sam ga i prije (zadnje 3 godine) i zadovoljan sam s njime odradi sve što mi treba.

A sad savijet za sve manite se tih stranica s kojih kupujete tipa minideal, banngood, geekbuying, jer ako dođe do problema vidite da su komplikacije muljaju i još ovih akcija na dotičnim gdje prodaju mobitele koji možda nisu 100% ispravni. Svakom bi savjetoval potražiti na Alibabi prodavače isto tako može se plačati paypalom i ako i počne komplicirati oko garancije prodavač prijavite ga Alibabi, nije čak ni loše kupovati preko aliexpressa može se dogovoriti da plačate paypalom ako podržava prodavač, samo treba paziti na realne cijene ima prevara.

kasandro 22.04.2014. 20:34

Ja bih vrlo rado napravio tako da zaobiđem ovu temu i nikad se više ne vratim. Kamo sreće da nikad nisam ni došao u dodir s kinezom. Sad moram visit ovdje i na drugim forumima i pratit što se događa (konkretno s iNew V3) i hoće li biti kakvih novosti s baterijom, GPS-om, sprečevanjem resetiranja ili nedaj Bože novim romovima - da barem ovo što imam osposobim za kakav-takav rad. Već je sad prilično jasno da se ništa od navedenog neće promijeniti, ali nada umire zadnja...

Maximalno ću se suzdržavat od komentara ubuduće, osim ako netko ne traži savjet koji mogu dati po vlastitom iskustvu.

EDIT: ne generaliziram da svi kinezi ne valjaju - ima ih sigurno i dobrih, inače ih valjda ljudi ne bi više kupovali - samo za ovaj koji ja imam po iskustvu mogu reći da nije dobar i ne preporučam ga.

brodjo 22.04.2014. 20:53

Ima tko informaciju kako provjerit jel mogu na iNew instalirat ovaj zadnji 1.0.8 firmware? Trenutno je na njemu cxq v.1.0.4, a ako se dobro sjecam bilo je zbrickanih komada kad se probalo na taj 1.0.8. dizat "krivu" verziju telefona.

robik666 22.04.2014. 23:30

ima deset miseci kupljen lenovo a820 s minideala, radi perfektno, sad mi je jedino ža šta nisam uzea neki bolji lenovo..toliko od mene:)

dubrava 23.04.2014. 03:27

Citiraj:

Autor Zaggy111 (Post 2581353)
Što mislite o Neo M1? 5" 720p, Quad core MT6582, frekvencije 900/2100 itd. Biti će na akciji za prvih 500 kupaca = 99$, plus slanje DHL 29$, ali navodno da će moći i jeftinije. http://www.gizchina.com/2014/04/14/f...price-details/

uopce se ne pise o ovom mobitelu. I ja gledam naruciti 25.4. 14h po nasem vremenu.
Pa ovo je fantasticno, 5.99mm debljina, aluminijsko kuciste cijelo i gorilla glass 3. generacije. Za 186$ se nađe jacih mobitela kome bas treba octa core i slicno.

Ali na 50% popusta ispadne 93-99$ cca kako di napisu. opasno dobra ponuda.
Ima li caka, tesko da cemo stici biti među prvih 500 kupaca ili, sta mislite?

Steta sto nije dual sim, cak bi i kameru maknuo pa da stanu dvije kartice al sta je tu je. Izgled je savrsentsvo, ljepsi i od inewa,doodgee..

Uzimam ga sigurno, samo me zanima koje su sanse biti među prvih 500, tempirati u minutu i odmah narudžba, pa se nadati da ce proci:goood:

coconut 23.04.2014. 07:00

@kasandro
Jučer sam napravio factory restore na v3. Problem sa datumom i vremenom postoji i dalje. Danas ću još napraviti test GPS-a da potvrdim i taj problem za RMA.
Za sada imam 5 problema:
1. proximity senzor koji ne radi kako treba kad telefoniram pa uho aktivira ekran (najčešće Airplane Mode)
2. GPS koji slabo hvata, a nikako ne locka satelite
3. Google Voice Search koji se ne da deaktivirati i bufferira pritiske na Back i Home tipke, pa ih odvrti sve odjednom (10x i više)
4. nemogućnost mijenjenja datuma i sata u Settingu
5. krivo pokazivanje stanja baterije. Nekidan mi se ugasio iako je stanje pokazivalo oko 40% baterije. Stavim je jučer na punjenje, a ono 0%.

Po mojem iskustvu, sve su to softverski problemi koji bi noviji fw riješio, ali šta kad za moju verziju nema takvoga.

Brko 23.04.2014. 07:08

Citiraj:

Autor eKICh (Post 2583043)
Pozz, bezveze mi je uopće ulaziti u rasprave; dali vrijede što kinezi ili ne, ali svi koji mislite da ne vrijede ništa poštedite nas komentara i zaobilazite ovu temu, ja koristim kineza od kraja 1 mjeseca(koristio sam ga i prije (zadnje 3 godine) i zadovoljan sam s njime odradi sve što mi treba.

I beg to differ. Dapače, korisnici sa LOŠIM iskustvima sa kineskim mobitelma su itekako DOBRODOŠLI u ovu temu sa komentarima o drugoj strani medalje. Ovo NIJE idolopoklonička tema gdje se kineski mobiteli moraju samo hvaliti i pisati hvalospjevi kako nekakav Cubot X6 ili sličan derivat je u biti bolji od SGS4 a košta 4 puta manje, ali u biti nije bolji ali daje isto, tj. daje manje, ali ipak je tu negdje... itd itd.

Nadalje, već smo jednom apsolvirali. Nećemo pljuvat bezveze, ali ako korisnik ima mobitel sa kojime ima problema, ima pravo reći gdje je problem i svoje MIŠLJENJE o tehnologiji kineskih mobitela koja, koliko god sad ja zvučao pljuvački, i dalje nije na razini provikanih firmi. Jasno ti je da pričam o ovim mobitelima do cca 1500kn. Ne kupuju se baš Mi3 i slični avioni svaki dan ;)

I opet ponavljam. Ako želite da se pišu samo hvalospjevi bez kritika na određeni model, preporučiti ću vam neke druge forume, blogove, sajtove sa plaćenim/ulizivačkim recenzijama i tako dalje.

Suma summarum - ukoliko misliš ili mislite da netko trolla bezveze (npr. pljuje po mobu kojeg nikad nije držao u ruci ili naručio kineza), prijavite post i napišite razlog prijave. Moderatori će reagirati (ukoliko naravno postoji razlog za to, ne koristiti prijavu iz nekih osobnih pobuda) na prijavu u vrlo kratkom roku. Iskustva su različita i dobro je da se znaju od svih koji ih žele podijeliti.

Citiraj:

Autor kasandro (Post 2583062)

Maximalno ću se suzdržavat od komentara ubuduće, osim ako netko ne traži savjet koji mogu dati po vlastitom iskustvu.

Ne znam zašto bi se suzdržavao. Tebi jedino admin/mod može zabraniti da nešto komentiraš (ako trollaš, spamaš), a ne netko iz mase.

Citiraj:

EDIT: ne generaliziram da svi kinezi ne valjaju - ima ih sigurno i dobrih, inače ih valjda ljudi ne bi više kupovali - samo za ovaj koji ja imam po iskustvu mogu reći da nije dobar i ne preporučam ga.
I to nam ovdje treba. Kupiš mobitel, ne valja, OK je reći da je mob banana da se netko drugi ne zezne sa time. Ne znam kome je u interesu da kažeš kako je mobitel super, pa ono, nek i susjedu crkne krava.

@all:
Sorry na podužem postu, opet, ali molim da ne sudite, presuđujete i na svoju ruku dijelite pravdu. Objašnjeno vam je (nekoliko puta) od strane administracije da je ovo tema gdje korisnici razmjenjuju iskustva (u skladu sa pravilima foruma,jasno), a ne poligon za nečiji privatni biznis.

LP

Superior 23.04.2014. 08:34

Slažem se sa brkatim drugom. Primjećujem da se stvara hype oko nekog mobitela i onda ga svi naručuju. Iz iznesenog na ovom i na drugim forumima vidljivo je da recimo su Cubot 99 i Inew V3 loši mobiteli i da ih nema smisla kupovati ukoliko ne želite probleme ali naravno to ne ide na ruku imaocima istih jer ih je onda teško zavaljati nekome.

Omerta 23.04.2014. 08:54

Upravo to Druze..

Pa nije ovo forum i tema na kojoj ce se pricati iskljucivo bajke i hvalospjevi o kinezima.. Dajte ljudi, get a real..

goran1985 23.04.2014. 09:36

Predstavljen je oneplus one, ostaje dojam o laganju i varanju ljudi ali uz one specifikacije će im se lako oprostiti...
A i cijena 300$ 16GB i 350$ 64GB

stops 23.04.2014. 10:12

Jedino po cemu ja vidim da su "lagali" je dimenzija mobitela

dabomba 23.04.2014. 10:17

Koja kompanija stoji iza one plus one moba?

Facelessone 23.04.2014. 10:55

OnePlus :D

goran1985 23.04.2014. 11:30

Citiraj:

Autor stops (Post 2583422)
Jedino po cemu ja vidim da su "lagali" je dimenzija mobitela

Ali je to malo? Zamisli da si se tako na slijepo dogovorio sa curom, nahvali ona sebe prije, a na kraju sisa nemože stat u jednu ruku. :) Sigurno bi se zgrozio...

Salu na stranu, ovo što oni nude je brutalno, ako stvarno ostane ta cijena...

stops 23.04.2014. 11:34

Ma znam ali sad na njihovom forumu svi placu da su lazljivci jer su rekli da ce utrpat 5.5 incha u dimenzije Z1...
Mislim ako hoces 5.5 inchni mob moras bit spreman na to da je malo veci

chief_wolfinjo 23.04.2014. 11:37

Bok :)

želio bih iznjeti svoje osobno mišljenje vezano za mobitel Vifocal W92. To je novi kineski brand koji ima u ponudi tek nekoliko modela. Ovo je ajmo reć njihov high end model. Te ako budete željeli vidjeti više detalja o ovom mobitelu to možete vidjetu tu http://www.imgspirit.com/vifocal-w92...im-smartphone/

pa da navedem bitnije teh. karakteristike ovog mobitela

Android 4.4
MT6592 1.7GHz octacore
Mali 450 gpu
2GB rama
16GB interne memorije proširiva sa mem. karticom
Ekran: 5.0 Inch HD 1280 x 720 pixels, ips
2G: GSM 850/900/1800/1900MHz
3G: WCDMA 850MHz/2100MHz
Baterija: 2700 mAh
Dimenzije: 145×73x7.9mm
Težina: 126g

Vifocal W92 je u potpunosti napravljen od plastike. Plastika je ok kao i kučište. jedino su malo zeznuli položaj tipki za + - zvuk. kao da su par mm više prema nazad.... pa katkad ne stisneš tipku.....
Sa prednje strane je 5 incha ekran HD reze, ekran je vrlo dobar, neke razlike između HD i FHD nisam primjetio. sve u svemu ekran je jako dobar.
ispod ekrana su tri tipke sa osvjetljenjem.

http://www.zaslike.com/files/p2ztrur...dkks_thumb.jpg

Također što je zanimljivo da ovaj mobitel dolazi s instaliranim Androidom 4.4. što nije čest pojam kod kineza.

http://www.zaslike.com/files/qa9wues...0ma5_thumb.jpg

http://www.zaslike.com/files/abolxzr...u7cw_thumb.jpg

Hardverski gledano je više manje isto kao i kod drugih high end kineza, a to su: 2gb rama, osmojezgreni MT6592 1.7GHz procesor, mali-450.... Kombinacija koja se je već pokazalo dobrom. Slobodno memorije za pohranu podataka imate oko 12gb od 16gb. može se prošiti sa memorijskom karticom.

http://www.zaslike.com/files/3cr83xu...45hw_thumb.jpg

http://www.zaslike.com/files/zp4ceor...3996_thumb.jpg

http://www.zaslike.com/files/1tdbttr...h9fz_thumb.jpg

Što se tiče 3g-a, tu nije pratio neke druge proizvođače, tako da 3g radi na 850mhz ili na 2100mhz... S obzirom da je ovo novi brand nisam znao kako će raditi gps.... ali na moje ugodno iznaneđenje gps radi jako dobro i bez problema. gps sam testirao bez sim kartice i wifi i bez ikakvih podešavanja.

http://www.zaslike.com/files/siionra...zwz4_thumb.png

Ovaj mobitel ima također gesture control funkciju koja ne radi kako spada.
katkad uhvati katkad ne.... znači tu su zeznuli... dali je softverski naravi problem ili ne, to doista neznam.

stražnja kamera je 8Mpx sa led bljeskalicom, kvaliteta fotki nije nešto. znači općenito gledajući kamera je tak tak, ocjena 3/5....

par primjera FHD video filmića

Uz ovaj mobitel dobijete flip case cover koji može zamjeniti poklopac i onda mob fino izlgeda. senzor za otvaranje i zatvarnje prednjeg poklopca radi normalno. kad zatvorite poklopac na ekranu se pojavi vrijeme i još neki podaci, kad otvorite poklopac, pojavi se normalan ekran.

kako reproducira filmove

staviti u 1080p :D

ovaj mobitel koristi bateriju kapaciteta 2700mah. dali je kapacitet stvaran ili ne to neznam.

Znači ja sam uočio tri mane vezano za Vifocal W92 a to su: gesture control ne radi dobro, kvaliteta fotki nije nešto posebno te ako to smatrate manom 3g nemože raditi na 900mhz, nego samo na 2100mhz.

Inače cijena ovog uređaj nije previsoka, a iznosi 190$, te se može kupiti tu http://vifocal.com/vifocal-w92-smart...hd-screen.html

robimarko-bug 23.04.2014. 11:51

Nema Android 4.4 sigurno jer Mediatek jos nije podrzao 4.4 za svoje SoC modele

dabomba 23.04.2014. 13:44

Citiraj:

Autor Facelessone (Post 2583439)
OnePlus :D

:D a,one, se zove prvi mačić koji je ugledao svjetlo dana.ajde barem nije yiu,điu,miju,fiu,briju :D

Zaggy111 23.04.2014. 14:00

Citiraj:

Autor dubrava (Post 2583344)
uopce se ne pise o ovom mobitelu. I ja gledam naruciti 25.4. 14h po nasem vremenu.
Pa ovo je fantasticno, 5.99mm debljina, aluminijsko kuciste cijelo i gorilla glass 3. generacije. Za 186$ se nađe jacih mobitela kome bas treba octa core i slicno.

Ali na 50% popusta ispadne 93-99$ cca kako di napisu. opasno dobra ponuda.
Ima li caka, tesko da cemo stici biti među prvih 500 kupaca ili, sta mislite?

Steta sto nije dual sim, cak bi i kameru maknuo pa da stanu dvije kartice al sta je tu je. Izgled je savrsentsvo, ljepsi i od inewa,doodgee..

Uzimam ga sigurno, samo me zanima koje su sanse biti među prvih 500, tempirati u minutu i odmah narudžba, pa se nadati da ce proci:goood:

Meni se jako sviđa, samo jedno možda glupoi pitanje, što se napravi ako se smrzne mobitel kome se ne može izvaditi baterija? Na tabletu imam mali gumbić koji se stisne pincetom, a na mobitelu poput ovoga?

Facelessone 23.04.2014. 14:02

Ima večinom kombinacija tipki. Na haieru se drži vol + i power 5 sekundi i onda se ugasi bilo kada.

Brko 23.04.2014. 14:03

Power + Vol UP ili DOWN tipka zajedno nekih 5 sekundi.

edit: eto, okasnio sam malo :D

coconut 23.04.2014. 15:12

Gledam 1+1. Imam samo 2 male zamjerke na dizajn - zaobljeni zadnji dio i staklo ekrana koje je ispupčenije u odnosu na rub mobitela. Ali, za tu lovu koliko košta mu to mogu i oprostiti.
Ako budem u prilici, rado bi si ga kupio da osjetim kako izgleda 5,5" u ruci i da probam CM ROM.

Wuchko 23.04.2014. 17:56

Citiraj:

Autor robimarko-bug (Post 2583478)
Nema Android 4.4 sigurno jer Mediatek jos nije podrzao 4.4 za svoje SoC modele

Da, gore je 4.2.2, e sad kako su unutra upisali 4.4..

Brko 23.04.2014. 18:17

Citiraj:

Autor Wuchko (Post 2583678)
Da, gore je 4.2.2, e sad kako su unutra upisali 4.4..

Isto kako sam i ja u svoju Xperiju Z kad je bila rutana ukucao 5.0 key lime pie :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:54.