PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

De5tr0yer 26.06.2010. 12:59

Pila i pol. Dolaziš u ZG kad da isprobam takav bajk?
:D

Uzbrdo sa tim možeš lagano zaboravit, em ti je sicštanga premalena em je geometrija u banani em nemaš lockoute :D

Najveća brzina ti je blaga katastrofa, murina je jučer na blatu sa table topom išal brže :D:p

Renesis 26.06.2010. 13:07

ovo je bike da sjednes na zicaru i dođeš na vrh brda, ne da pedaliras :) ali sviđa mi se bogme, kako taj code5 radi?

kacigu na glavu, body armor na sebe, ispod 60kmh ne priznamo :p

Željac 26.06.2010. 13:08

eeee......

kad cu ja imati takvu pilu.... auuu...

sve me boli kad ih gledam
znao sam sto me ceka, ali sam morao pogledati :D
:beer:

aski 26.06.2010. 13:25

Pa rekoh da nisam forsirao najvise zbog opreme, a ni bike ne poznam kako treba :p
@Destroyer, a mozda jednom dođem u ZG :D Rođak mi živi na Kustošiji, a tamo u blizini je ona vaša Grma čini mi se :D

@Renesis, Code zasad nije ništa posebno. Sve je novo...
I usput od jeseni cu se prikljucit ekipi iz BK Veli vrh, pa ce mi biti lakse nego samom u ovoj zabiti zvanoj Knin :D

murina 26.06.2010. 14:18

Dobra pila, samo je umrljaj malo :D

Za šta ovo služi? http://www.imagebam.com/image/c31ff286002558

P.S. 2 nove zračnice u Keindla kupljene, pa nek se buše :)

aski 26.06.2010. 20:52

D.O.P.E. System
D.O.P.E. stands for Drop Out Performance Enhancement. The technology was developed by Kona & Brake Therapy and offers an improved floating brake system that eliminates brake feedback (braking that causes the suspension to compress) while suspension is working. The system also offers the ability to fit several rear hub types and remains in the frame during wheel removal.

MIK 26.06.2010. 23:51

Netko se već ponadao da to neki dop sistem:D

Željac 26.06.2010. 23:55

fora sistem..
koristan

ali... malo sam/smo se razmazili !
kad se sjetim starih dana, romobilom niz glavicu (po cesti), kakvo centriranje kotaca na biciklu.. juriš
patnji za vilicama i pizdarijicama. bitno da se kotrlja :D :D

murina 27.06.2010. 00:18

Ja nemam pola jedinice radi kotrljanja :D

Sutra bi jutro moglo bit ok, popodne kažu pljuskovi. I večeras bi mogao još koji natopiti

Nik 27.06.2010. 07:56

Jedno pitanjce oko Elixir 5 kocnica.

Nakon spusta niz Sljeme jos uvijek su mi straznje plocice previse blizu disku i proizvode nekakav zvuk (prije lagano skripuckanje, sada lagano struganje...skroz sitno)...eh sad, da li se to moze podesiti u kucnoj radinosti ili moram ici na Servis?
Bike ima tek 90km u kotacima pa se mozda to jos i normalizira.

elvis again 27.06.2010. 09:01

@Nik: Probaj razmaknuti malo pakne nozem.

Jel ide danas neko na sljeme?
Ja sam mislil oko 10:30 ili 11:00 bit na trgu pa ak neko ide nek se javi!

Prognoza je ok:
http://www.meteo-info.hr/grad.php?aGrad=zagreb

Željac 27.06.2010. 09:49

centriraj si kocnice Nik.
2 min posla. nemoze biti jednostavnije.
jedino sto ti treba je inbus br. 5

otpustis 2 sarafa koja drze celjust, zavrtis kotac i lagano stisces kocnicu. drzis je stisnutom i zasarafis natrag ta dva sarafica.

Nik 27.06.2010. 10:22

Otpustio sam sarafe, malo procackao/razmaknuo plocice, nisam stiskao kocnicu (cisto za probu da vidim dal ce biti razlike), stegnuo sarafe i radi, nema vise struganja.

Samo sto sad kocnica dosta losije koci...pretpostavljam da se sad malo moram voziti i potrositi plocice pa da koci kao prije.
Ovo mi je prvi bike s hidraulicnim kocnicama pa sam totalna truba.

murina 27.06.2010. 10:23

Nik: http://www.sram.com/_media/techdocs/95-5015-016-000.pdf

Mislim da trebaš stisnuti kočnicu kad otpustiš inbuse, da se centriraju po disku. Stisneš, pustiš par puta, jako.

Ipak nema kiše danas, promjenila se prognoza, opet..

Božić 27.06.2010. 10:41

TO su naši prognozeri...više mi je smješno kako mogu tako fulati...

Renesis 27.06.2010. 11:05

@nik- vjerojatno si stavio sada kliješta malo na koso pa ti zato slabije koci...

Nik 27.06.2010. 11:13

OK, malo sam se pozabavio kocnicama, treba stisnut pa zasarafit, trivijalno je...tx all

Vuco 27.06.2010. 14:15

Citiraj:

Autor Nik (Post 1676548)
OK, malo sam se pozabavio kocnicama, treba stisnut pa zasarafit, trivijalno je...tx all

Ako možeš tako, onda centriraj klješta sa stiskanjem kočnice. U suprotnom, kada ponekad takva metoda ne daj rezultate, ideš ručno centrirati čeljust, pa šarafiš imbuse malo po malo (malo jedan, malo drugi). Traje malo duže, ali daje najbolje rezultate.

DUŽA VOŽNJA:
Momci, jel netko za da napravimo transverzalu po Sljemenu ? Penjemo se iz Markuševečke trnave (Bidrovec) pa idemo na Susedgrad preko Kamenitih svata ? Računajte da bi Vam to bilo pola dana vožnje.

Uspon je dug (od Bidrovca do Gorščice je ok, makadam normalni. Od Gorščice do Hunjke je još lakše osim par uspona, 2 ili 3 koji su 100m, ali već od umora mogu biti grdi. Od Hunjke do vrha je ko Lojstek na pojedinim djelovima, a negdje je lagan.).

Spust kreće od vrha do PD Grafičar, pa onda 8-icom (ako se ne zgubimo :D) do Kamenitih svata. Od Kamenitih svata idemo do kraja rute - Susedgrada i onda lagano povratak prema gradu. To bi bila ruta sigurno 100+km pogotovo za one koji su na istoku grada, ali oni imaju lakši start u svakom slučaju :). Rezervne gume + klopa obavezno. Za vodu nije problem jer se može natankati u svakom planinarskom domu.

Željac 27.06.2010. 14:40

super zvuci...

ali bi meni bilo idealno ako bi se nasao netko kao ja.
npr da se prikljucimo vama (koji bi isli trans) na vrhu, pa onda dalje prema susedgradu. premda jos nikako nisam isao tom rutom prema dolje. a, i doma sam tu na zapadu... tako da bi mi to bila ideala, ako bi se uopce islo ili ako se nađe ekipica za penjanje + jedinica prema zapadu...

De5tr0yer 27.06.2010. 14:45

Kad bi se to išlo?

murina 27.06.2010. 14:52

Bio sam do Dotrščine, uglavnom suho ili lagano blato

Vuco 27.06.2010. 15:13

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 1676709)
Kad bi se to išlo?

Pa išlo bi se ako ima zainteresiranih i naravno - kad se dogovorimo da svima paše. Jer to više nije vožnjica od 2-3h, na vrh pa spust dolje, već to je konstantni uspon nekih 25-30km, pa spust isto toliko otprilike. I još što moraš doći do Bidrovca/kuće na kraju dana.

Sveukupno, mislim da će biti 100-njak kilometara. Ako je manje, razočaran ću biti :D

De5tr0yer 27.06.2010. 17:51

Citiraj:

Autor Vuco (Post 1676731)
Pa išlo bi se ako ima zainteresiranih i naravno - kad se dogovorimo da svima paše. Jer to više nije vožnjica od 2-3h, na vrh pa spust dolje, već to je konstantni uspon nekih 25-30km, pa spust isto toliko otprilike. I još što moraš doći do Bidrovca/kuće na kraju dana.

Sveukupno, mislim da će biti 100-njak kilometara. Ako je manje, razočaran ću biti :D

Ja sam za, barem da probam jer ne znam koliko ću uspjet pedalat.

Kad je drugi par rukava, ispiti su mi do 9.7, nakon toga high life :)

Štoviše, taj vikend iza ispita bi ovo bilo idealno za ispuštanje viška pare.
Tako nekako bi i renesis imal vremena ako ne pobjegne kući odmah...

Naravno tu je onaj problem, ako svi otpedalaju brzo dalje, kak će znat da se još uvijek krvnički mučim? :D

Renesis 27.06.2010. 18:03

ren ce vjerojatno 6.7. doma na tjedan dana. s obzirom da vec preko mjesec dana nisam bio...

što se tiče pothvata, nemojte se zavarat, imate što pedalirat, pogotovo od goršćice do hunjke, ako bude imalo blata (a tamo stvarno rijetko nema blata). trebat ce nesto treninga za to odpedalirat...

sto se tice kilometraze, ako se racuna samo od markusevca preko sljemena do dna. nema 100 :)

Vuco 27.06.2010. 18:55

Od Gorščice do Hunjke ima za pedalirati oko ~12km, ali nisu nešto preveliki nagibi.

Nego, sljedeći tjedan si naručujem pakne. Imam još 10$ lufta da me ne zahvati PDV i carina. Treba kome rezervne pakne (taman tih ~10$ je jedan par pakni) ? Cimnite me na PM.

Nik 27.06.2010. 19:19

Citiraj:

Autor Vuco (Post 1676684)
Ako možeš tako, onda centriraj klješta sa stiskanjem kočnice. U suprotnom, kada ponekad takva metoda ne daj rezultate, ideš ručno centrirati čeljust, pa šarafiš imbuse malo po malo (malo jedan, malo drugi). Traje malo duže, ali daje najbolje rezultate.

Primjenio sam (uspjesno) tvoju rucnu metodu da dobijem najbolji rezultat - sad napokon koci kak spada, a nista ne cvili i ne struze :goood:

Sto se tice transverzale ja sam za.
Konde i snage imam jedino sto nikad u zivotu nisam ispedalirao vise od 50km u jednome danu...i najvise me strah da mi dupe ne odumre...za sad se ovaj sic na Fuelu pokazao u najmanju ruku dvostruko udobniji od Voltageovog pa vjerujem da bi izdrzao :D.

Hamm 27.06.2010. 20:23

Kupi si one bokserice sa spužvastim "umetkom". Mislim da cca 120kn dođu. :)

Renesis 27.06.2010. 20:27

ma nema problema za guzicu, jer ako se staje na gorscici, onda je to oke :) gore do vrha nije neki zahtjevni teren (jedino blato, ali nema veze), tako da se relativno brzo moze stici :)

Vuco 27.06.2010. 22:31

Toliko spominješ to blato, nije valjda da te strah ? :p

Ja sam išao tom rutom jednom, nakon što je tjedan dana padala kiša i bilo je predobro i preblatno, ali se moglo odvoziti ako si bio oprezan. :)

marauder16 27.06.2010. 22:41

Citiraj:

Autor Vuco (Post 1677070)
Toliko spominješ to blato, nije valjda da te strah ? :p

Ja sam išao tom rutom jednom, nakon što je tjedan dana padala kiša i bilo je predobro i preblatno, ali se moglo odvoziti ako si bio oprezan. :)

mislim da je renesis vec stavljao slike tog blata s jedinice ovdje u temi. vjerujem da bi bio voljan to opet staviti, da vam docara kakvo blato tamo doista zna biti :D

jos pogotovo kad sumari sa svojim tenkovima tuda prodju...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:05.