![]() |
Citiraj:
pa bi možda i ostao njihov ONT ako ne bi uspio složit taj SFP... pa zar ne bi onda trebao dobiti full brzine optike tj. bakra između ONT i mog MKT? |
@daki
Nisam siguran da će ti ideja raditi ali vrijedi probati :fiju: Usput, na onoj slici iz asusa si pogriješio, treba bit Vlan=101 i Vlan=103 na Lan4, ako bude sreće, tako bi trebao proraditi remote i VoIp na Speedšrotu. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Ako radi na mikrotiku, moglo bi i na asusu. Ma vlan 103 nije obavezan, radi voip uredno i bez toga. Jedino ne smiješ nazvati korisničku radi bilo čega jer kad vide da im se router ne odaziva remote, drugi dan dotrči tehničar s novim speedšrotom. Pogodi kako znam :D Ja sam isto kasnije pustio 103, vidim da se i updateo fw na speedšrotu u međuvremenu, naravno sve bez utjecaja na ostatak konfiguracije. Pa nek se gofno restarta koliko hoće :D |
Citiraj:
Citiraj:
Btw, jel ima kakav sličan primjer konfiguracije za Mikrotik na forumu? Čini mi se da je bilo nekoliko primjera ali bome sam se pogubio u searchu i ne nalazim sto mi treba. |
Citiraj:
Bude onda njihov ONT pa ću posložit ostatak za LAN i potencijalno IPTV ako uzmem koliko sam gledao stavlja se VLAN 400 na PPPoE i VLAN 500 na IPTV + u bridge sa LAN interface-om možda još nekaj? |
Krive Vlan - ove spominješ,
za HT optiku su 100 i 1500. |
Citiraj:
znači ovo je izvedivo kako pišem uz ispravne VLAN-ove? |
Citiraj:
Ja sam ovako imao: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=306409 Radilo je, samo voip jer mi drugo nije trebalo. Više nemam tako, zafalilo eth portova na mtiku pa sam ubacio switch na kojemu su sad odrađeni vlanovi za speedšrota. |
Može li se na HT optci koristiti ovaj router (internet,max tv i voip)?
https://service-provider.zyxel.com/s...iads/ex5501-b0 |
Citiraj:
Uglavnom, uspio sam sloziti Voip i ACS na portu 4 preko konzole. Našao sam neke upute doslovno na kineskom. Bilo bi lakse da sam našao način kako izlistati postojece vlanove jer je vlan100 vec bio složen preko Asusovog GUI-a. Napišem jednom upute kad uhvatim vremena. Citiraj:
|
OK ali ako ONT spojim preko wan porta na Zyxel?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ako podržava VLAN tagove internet radi zicer, ostalo je pod upitnikom. Neka kolega isproba pa javi dojmove jer sam i ja u potrazi za routerom sa 2.5Gb portovim-a ;) |
Htio bih čuti vaše mišljenje može li se složiti za gore navedeno.Da ne kupujem ako neće raditi sve 3 usluge
|
ja još nisam pročitao da je ikome proradio telefon voip na nečemo a da nije tht oprema
|
Zar nije netko bio upogonio voip na fritzu, bio je negdje tu na forumu tutorial.
Citiraj:
|
Citiraj:
A sto se tice routera sa 2.5G portovima, ovaj ASUS AX86U koji sam uzeo ima jedan takav pa uzmi u obzir. Jos testiram koje sve opcije ima al nešto mi šteka wifi DL performance. Krene lijepo na 60 MB/s pa nakon 5 sekundi padne na 12 MB/s. S druge strane, UL ga lijepo zakuca na 112 MB/s. |
Citiraj:
Ja sam to davno (2015) na starom Fritzu 73x0 uspio bez problema napravit, nakon sto sam izvukao podatke iz T-Com routera. Jos uvjek imam sve spremljeno, upute + screen shots. Neznam jel bi to jos vrijedilo za nove Fritz-ove, jer nisam proucio taj noviji tutorial... |
Ja sam svoj 7583 upogonio prije mjesec i pol, dva (na vdsl-u) tako da da radilo bi
|
Citiraj:
|
Zna li netko kakvo je stanje nakon što istekne 24 mjeseca ugovora za optiku na HT, da li drugi operateri žele/mogu pružati uslugu preko HT infrastrukture, ili se samo može ugovoriti s HT-om?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
https://www.telekom.hu/static-la/sw/...i_utmutato.pdf |
Citiraj:
čekam da dođu prokopat kod mene i da lupim neku opasnu brzinu :CoolRamb: |
novost je da t-com ima navodno nove kaon 4k recivere za maxtv ,koji bi mogli eventualno se spajati preko mescha ,tako je bar u njemačkoj, potrebno je zvat službu za korisnike i tražit zamjenu.
|
To su vjerojatno postojeci koji su u upticaju skoro 2 godine
|
postojeći su samsung i hd su
|
ima i kaon KSTB4082, ja ga imam godinu dana
techicolorci s optickim ulazom bi vec oko petog mjeseca trebali u upotrebu. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:40. |