PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

TheEmpress 18.08.2020. 09:04

Stori taaaaajm. :D

Krasno mi je dan počeo, čekam šlep službu. U pitanju je Renault Megane 2, da odma napomenem. Tak ja jutros idem sa sestričnom do njenog automehaničara da ona stavi auto pa ju odfuram na posao. Na pol puta tam, stanem. Nasred ceste, taman kak sam skrenula, stala. Kaže "check injection", vergla, vergla, vergla, ali ne pali. Prije toga mi se već neko vrijeme dešava da mi u vožnji auto zacukne, ko da mu ponestane snage il nekaj, dam mu gasa i ide normalno. Uvijek se to desilo kad je klima radila, pa je odgovor konzultacijske službe (čitaj: muž i gospodin otac:D) uvijek bio: "ma to ti klima vuče, pa mu treba malo više gasa dati". :rolleyes: I danas se onda desi ovo. Generalni koncenzus muža i starog je da je crkla pumpa goriva. Ja se nadam da je samo to i da nije niš drugo, jer je maltene sve na tom autu novo osim te pumpe. Imao netko slično iskustvo?

I taman dok sam ja natipkala stigla vučna. :D

Guls 18.08.2020. 09:06

Slobodno produži do Purića u Samobor i ostavi auto.
Ak je dizel, jel.

Xiaomi 18.08.2020. 09:30

Renault benzinci pogotovo 1.6 imaju problem s bobinama. Kaže se vozač renault atmosferca bi uvijek trebao imati rezervnu bobinu u gepeku.

TheEmpress 18.08.2020. 09:37

Crknul mi je bil prije jedno godinu i pol, jedan injektor. Ko za inat nigdje ih nisam mogla nać za kupit. Na kraju kupila na auto otpadu, jer sam samo tam našla. Još imam 3 u rezervi doma, za svaki slučaj. xD

Citiraj:

Autor Guls (Post 3430146)
Slobodno produži do Purića u Samobor i ostavi auto.
Ak je dizel, jel.

Benzinac, 1.6 16V. Velim, jedino kaj još nije mijenjano na njemu je ta jebena pumpa goriva. :D To je kad kupiš auto koji nije održavan kak spada, pa imaš sranja. -.- Sad će zdurat jadan još neko vrijeme dok ne kupim novog. Mislim, jebiga, muči ga i godina proizvodnje već. :D Odšlepali me do TASa, jer su mi oni 500 m od doma doslovno, rekli su danas, najkasnije sutra da bi trebal bit sređen.

buljaka 18.08.2020. 10:35

Ne ne ne. To ti je kad kupiš Francuza 😂😂😂

Poslano sa mog Mi 9 Lite koristeći Tapatalk

coconut 18.08.2020. 10:40

Bit će veselja kada i Opeli budu počeli rikavati zbog 'francuske pouzdanosti'. Švabo, a riknuo. Nemere to tako!!

TheEmpress 18.08.2020. 10:46

Ja volem francuze, jebiga. :D

tux-scooby 18.08.2020. 11:01

Je li netko mozda stavljao clear foliju na auto?

strgani 18.08.2020. 11:04

Htio bih zatamniti stakla na automobil, no ne znam koliko jako i na kojim sve staklima se to smije, gdje to napraviti, koliko kosta, treba li što upisivati u prometnu onda i tko to najbolje radi.
Zato bih zamolio kolege forumaše koji imaju iskustva s tim, radili su to, dali su to raditi na svom autu, ili pak znaju i mogu napraviti to, da mi se jave, ili čak i ovdje napišu da ostane i za druge ljude koje zanima :)

Također me zanima zna li itko kojeg dobrog autolimara da mi sredi na dva mjesta na blatobranima hrđu, i da mi se prefarba/prelakira hauba jer izgleda ko da je mat, laka opće nema. Bila je mjenjana i loše obrađena i sad je u ku.cu :D

Elven 18.08.2020. 11:07

Citiraj:

Autor tux-scooby (Post 3430176)
Je li netko mozda stavljao clear foliju na auto?

Nisam, razmišljao sam o tome, i dobio odličan savjet od lika koji stavlja folije.
A to je da ih moraš staviti i na vjetrobransko staklo obavezno, jer će inače na tehničkom vidjeti drugačiji odraz svijetla na bočnim i vjetrobranskom staklu.

Ali razmišljam o njima, pa ako ih staviš, javi dojmove :)

tux-scooby 18.08.2020. 11:16

Citiraj:

Autor Elven (Post 3430181)
Nisam, razmišljao sam o tome, i dobio odličan savjet od lika koji stavlja folije.
A to je da ih moraš staviti i na vjetrobransko staklo obavezno, jer će inače na tehničkom vidjeti drugačiji odraz svijetla na bočnim i vjetrobranskom staklu.

Ali razmišljam o njima, pa ako ih staviš, javi dojmove :)

Ideja mi je staviti clear foliju na haubu i na prednji branik nakon sto se odradi poliranje :) Stakla ne diram (jos) :D

Elven 18.08.2020. 11:24

Citiraj:

Autor tux-scooby (Post 3430184)
Ideja mi je staviti clear foliju na haubu i na prednji branik nakon sto se odradi poliranje :) Stakla ne diram (jos) :D

Aaa ovu za zaštitu laka! Ja sam mislio UV folije na stakla, da spriječiš bljeđenje unutrašnjosti, malo smanjiš temperaturu unutra...

Svejedno dobra ideja, i zanima me iskustva nekog ko je stavljao :)

tux-scooby 18.08.2020. 11:27

Prenesem svaki info sto saznam. Za zatamniti auto znam da se smiju zadnja stakla i zadnja sajba i to valjda do 35% ili tako nesto. Prednja se ne smiju (ruse na tehnickom pregledu) ali ove UV folije nisam uopce proucavao.

buljaka 18.08.2020. 11:30

Citiraj:

Autor tux-scooby (Post 3430188)
Prenesem svaki info sto saznam. Za zatamniti auto znam da se smiju zadnja stakla i zadnja sajba i to valjda do 35% ili tako nesto. Prednja se ne smiju (ruse na tehnickom pregledu) ali ove UV folije nisam uopce proucavao.

Zadnja smiješ koliko god. 100 posto čak

Prednja nikako

Poslano sa mog Mi 9 Lite koristeći Tapatalk

strgani 18.08.2020. 11:32

E baš to nisam htio, proturječna mišljenja :S

Morat ću izgleda još kopati po zakonima i tko zna gdje..

tux-scooby 18.08.2020. 11:36

@buljaka - thx, koliko vidim stvarno je tako.

@strgani - evo link (ne znam koliko je nov ali info se poklapa s onim sto je buljaka rekao):
https://folija-centar.com/zakon-za-tablice/

zkljaja 18.08.2020. 12:24

Citiraj:

Autor strgani (Post 3430191)

Nazoveš CVH ili skokneš do stanice tehničkog i pitaš :chears:

Elven 18.08.2020. 13:07

Citiraj:

Autor tux-scooby (Post 3430188)

Tako je, prednja se ne smiju. Zato ako stavljaš prozirna prednja (samo UV zaštita) moraju biti sve 3 iste naprijed, jer se te prozirne ne kuže i teoretski bi ih zakon mogao odobriti ako je to zato da uvijek moraju vidjeti vozača i slično, što naravno ima smisla.
Jedino ih skuže ako imaš na staklima, a ne na vjetrobranskom.

GreenLife 18.08.2020. 13:11

Citiraj:

Autor coconut (Post 3429441)
Ovo je bilo bolno za nečiji novčanik - sudar od 3,5m €

https://www.index.hr/auto/clanak/vid...e/2205035.aspx

Klasična situacija ne gledanja u retrovizor prije početka pretjecanja. Nek je porše najebao, sam si je kriv

Written on Note 10+

coconut 18.08.2020. 13:12

Masa auta ima serijski, a mnogi nude to kao opciju, zatamnjena zadnja bočna i zadnje staklo. Sigurno ne bi nudili tu opciju da je zabranjena.

Nybelung 18.08.2020. 13:35

Citiraj:

Autor GreenLife (Post 3430235)
Klasična situacija ne gledanja u retrovizor prije početka pretjecanja. Nek je porše najebao, sam si je kriv

Written on Note 10+

Najebao je čovjek u C klasi. Ne piše hoće li imati trajne ozljede. Ni kriv ni dužan. I to ti je isto zanimljiva lekcija. ;)

strgani 18.08.2020. 13:39

Citiraj:

Autor coconut (Post 3430236)
Masa auta ima serijski, a mnogi nude to kao opciju, zatamnjena zadnja bočna i zadnje staklo. Sigurno ne bi nudili tu opciju da je zabranjena.

Lako za to ako je tvornicki, mene zanima ako ja sam ugradjujem. Budem pito na tehnickom negdje, oni valjda znaju :D

Libertus 18.08.2020. 13:42

Citiraj:

Autor Nybelung (Post 3430242)
Najebao je čovjek u C klasi. Ne piše hoće li imati trajne ozljede. Ni kriv ni dužan. I to ti je isto zanimljiva lekcija. ;)

Koja je lekcija? Ne vozi C klasu, bolje S? :)

Nybelung 18.08.2020. 13:50

Citiraj:

Autor Libertus (Post 3430245)
Koja je lekcija? Ne vozi C klasu, bolje S? :)

Ako ništa drugo, onda da ne valja šepati iza nekoga tko sporo vozi. Ako nećeš pretjecati, odmakni se! Jer ovi idioti iza tebe su opasni.

Boopsy 18.08.2020. 13:56

Imam zatamnjena stražnja bočna stakla i zatamnjenu stražnju šajbu na autu s 4 vrata.
Bio je netko na forumu preporučio Beezybee pa sam i ja išao tamo. Platio sam valjda još 2015 1200kn i dali su garanciju od 5g na rad. Za sad i dalje nema oštećenja na foliji, kao i prvog dana je.
Zatamnio sam stakla s folijom s najvećim postotkom zatamnjenja što su imali u ponudi.
Ako vani nema nikakvog osvjetljenja ne vidi se ništa kroz stakla pa vožnju u rikverc obavljam s bočnim retrovizorima…
Na tehničkom me nitko nikad nije pitao za foliju.

Cuky 18.08.2020. 15:10

Vjerovatno sam ja uputio na njih :D

Drago mi je da si zadovoljan.

TheEmpress 18.08.2020. 16:48

Evo, mene zvali iz servisa, u struji je problem. Nema struje do motora uopće i zato ne pali. Inače on daje znakove života i vergla i tak to, pa valjda nije računalo crklo ili tak nekaj. Tak da sad moram pak šlepat do električara. :D Veselo, veselo...

Nybelung 18.08.2020. 17:07

Kakav je to servis? Daj odmah adresu, da tamo nikog ne šaljemo. :D

lowrider 18.08.2020. 17:18

Citiraj:

Autor strgani (Post 3430191)

Iz prve ruke, stražnje i stražnja bočna možeš zatamniti full. Prednja u visini vozača nesmiješ s nikakvim folijama, niti 0.1%. Niti na vjetrobran nema lijepljenja nikakvih onih traka naknadno, osim originalno zatamnjenih. Ne trebaš upisivati niti atestirati.

TheEmpress 18.08.2020. 17:31

Citiraj:

Autor Nybelung (Post 3430302)
Kakav je to servis? Daj odmah adresu, da tamo nikog ne šaljemo. :D

TAS u Kerestincu. Ne znam kaj bih rekla, evo. :D Rekli su da su pogledali auto, da je sve u redu, ali na motoru nema struje. Da to mora pogledat autoelektričar. Veli lik može bit da je samo nekakav kontakt negdje, a može bit da je računalo otišlo. Ja nemam pojma, ja se bavim industrijskom strujom po bauštelama, a ne autima. :D Velim, on kad ga hoćeš upalit, sav se upali, vergla jadan, ko traktor, al neće upalit. Ujutro ga vozim k autoelektričaru pa bum čula prognozu, jebiga. Da sam oduševljena, nisam. :D Jest star auto, al me fakat služi i još godinu dana bu valjda poživjel.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:05.