![]() |
|
Stori taaaaajm. :D
Krasno mi je dan počeo, čekam šlep službu. U pitanju je Renault Megane 2, da odma napomenem. Tak ja jutros idem sa sestričnom do njenog automehaničara da ona stavi auto pa ju odfuram na posao. Na pol puta tam, stanem. Nasred ceste, taman kak sam skrenula, stala. Kaže "check injection", vergla, vergla, vergla, ali ne pali. Prije toga mi se već neko vrijeme dešava da mi u vožnji auto zacukne, ko da mu ponestane snage il nekaj, dam mu gasa i ide normalno. Uvijek se to desilo kad je klima radila, pa je odgovor konzultacijske službe (čitaj: muž i gospodin otac:D) uvijek bio: "ma to ti klima vuče, pa mu treba malo više gasa dati". :rolleyes: I danas se onda desi ovo. Generalni koncenzus muža i starog je da je crkla pumpa goriva. Ja se nadam da je samo to i da nije niš drugo, jer je maltene sve na tom autu novo osim te pumpe. Imao netko slično iskustvo? I taman dok sam ja natipkala stigla vučna. :D |
Slobodno produži do Purića u Samobor i ostavi auto.
Ak je dizel, jel. |
Renault benzinci pogotovo 1.6 imaju problem s bobinama. Kaže se vozač renault atmosferca bi uvijek trebao imati rezervnu bobinu u gepeku.
|
Crknul mi je bil prije jedno godinu i pol, jedan injektor. Ko za inat nigdje ih nisam mogla nać za kupit. Na kraju kupila na auto otpadu, jer sam samo tam našla. Još imam 3 u rezervi doma, za svaki slučaj. xD
Citiraj:
|
Ne ne ne. To ti je kad kupiš Francuza 😂😂😂
Poslano sa mog Mi 9 Lite koristeći Tapatalk |
Bit će veselja kada i Opeli budu počeli rikavati zbog 'francuske pouzdanosti'. Švabo, a riknuo. Nemere to tako!!
|
Ja volem francuze, jebiga. :D
|
Je li netko mozda stavljao clear foliju na auto?
|
Htio bih zatamniti stakla na automobil, no ne znam koliko jako i na kojim sve staklima se to smije, gdje to napraviti, koliko kosta, treba li što upisivati u prometnu onda i tko to najbolje radi.
Zato bih zamolio kolege forumaše koji imaju iskustva s tim, radili su to, dali su to raditi na svom autu, ili pak znaju i mogu napraviti to, da mi se jave, ili čak i ovdje napišu da ostane i za druge ljude koje zanima :) Također me zanima zna li itko kojeg dobrog autolimara da mi sredi na dva mjesta na blatobranima hrđu, i da mi se prefarba/prelakira hauba jer izgleda ko da je mat, laka opće nema. Bila je mjenjana i loše obrađena i sad je u ku.cu :D |
Citiraj:
A to je da ih moraš staviti i na vjetrobransko staklo obavezno, jer će inače na tehničkom vidjeti drugačiji odraz svijetla na bočnim i vjetrobranskom staklu. Ali razmišljam o njima, pa ako ih staviš, javi dojmove :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Svejedno dobra ideja, i zanima me iskustva nekog ko je stavljao :) |
Prenesem svaki info sto saznam. Za zatamniti auto znam da se smiju zadnja stakla i zadnja sajba i to valjda do 35% ili tako nesto. Prednja se ne smiju (ruse na tehnickom pregledu) ali ove UV folije nisam uopce proucavao.
|
Citiraj:
Prednja nikako Poslano sa mog Mi 9 Lite koristeći Tapatalk |
E baš to nisam htio, proturječna mišljenja :S
Morat ću izgleda još kopati po zakonima i tko zna gdje.. |
@buljaka - thx, koliko vidim stvarno je tako.
@strgani - evo link (ne znam koliko je nov ali info se poklapa s onim sto je buljaka rekao): https://folija-centar.com/zakon-za-tablice/ |
Citiraj:
|
Citiraj:
Jedino ih skuže ako imaš na staklima, a ne na vjetrobranskom. |
Citiraj:
Written on Note 10+ |
Masa auta ima serijski, a mnogi nude to kao opciju, zatamnjena zadnja bočna i zadnje staklo. Sigurno ne bi nudili tu opciju da je zabranjena.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Imam zatamnjena stražnja bočna stakla i zatamnjenu stražnju šajbu na autu s 4 vrata.
Bio je netko na forumu preporučio Beezybee pa sam i ja išao tamo. Platio sam valjda još 2015 1200kn i dali su garanciju od 5g na rad. Za sad i dalje nema oštećenja na foliji, kao i prvog dana je. Zatamnio sam stakla s folijom s najvećim postotkom zatamnjenja što su imali u ponudi. Ako vani nema nikakvog osvjetljenja ne vidi se ništa kroz stakla pa vožnju u rikverc obavljam s bočnim retrovizorima… Na tehničkom me nitko nikad nije pitao za foliju. |
Vjerovatno sam ja uputio na njih :D
Drago mi je da si zadovoljan. |
Evo, mene zvali iz servisa, u struji je problem. Nema struje do motora uopće i zato ne pali. Inače on daje znakove života i vergla i tak to, pa valjda nije računalo crklo ili tak nekaj. Tak da sad moram pak šlepat do električara. :D Veselo, veselo...
|
Kakav je to servis? Daj odmah adresu, da tamo nikog ne šaljemo. :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:05. |
|