PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

Nick7 11.08.2020. 22:40

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3428694)

Probat ću premostiti napajanjem dok lemim pa kud puklo da puklo.

Ne zabrinjavaj se.
Ja sam na svom mijenjao bateriju.
Odspojio staru, spojio (zalemio) novu.
Radi bez problema.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

dadoremix 11.08.2020. 23:28

enc ko uređaj novi 122kn

D1viry 12.08.2020. 08:01

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3428629)
Waze? Sporo reagira?
I ovako na mobitelu i na Android Auto / Apple CarPlay radi besprijekorno. Kad vidim da počne divljati ili kad je veći update napravljen, restartam mobitel j dalje radi ko nov.
Probajte pobrisati cache.

Probat ću pobrisati pa ću vidjeti kako se ponaša.
Mobitel inače ne restartam skoro nikad pa se možda zapunilo nešto negdje. :D

Citiraj:

Autor TheEmpress (Post 3428657)
Baš sam htjela isto komentirat, radi savršeno, nikad problema s njim. :) I upozorenja za radove, gužve, prometne i sl. su super, baš sam se neki dan vraćala s mora, a ono lančani sudar na autocesti, samo sam se na izlazu prije skinula na staru cestu i amen. :D Taman oko Karlovca tam.

Meni isto radi super sa svim upozorenjima, jedino sporo reagira kad skrećem, a to mi je problem u ZG, jer su neke ulice prekratke pa promašim.
Vidjet ću nakon što pobrišem sve. :D

tor 12.08.2020. 08:05

Citiraj:

Autor dadoremix (Post 3428708)
enc ko uređaj novi 122kn

enc novi 90 kn :D Mijenjao nema mjesec dana...
I da, ovo za waze - pa mrak radi, i navigacija i kamere, sve, kakvo kašnjenje pobogu :stoopid:

D1viry 12.08.2020. 08:20

Citiraj:

Autor tor (Post 3428742)
I da, ovo za waze - pa mrak radi, i navigacija i kamere, sve, kakvo kašnjenje pobogu :stoopid:

Lijepo. Skreneš u užem centru ZG, a on još ne okrene mapu.
Obrisat ću komplet aplikaciju i ponovno skinuti. U startu je radio super pa se garant nešto pošemerilo.

thuNdeR 12.08.2020. 08:23

ma to kasni da, kao i rotacija u kruznom toku.

domy1 12.08.2020. 09:03

Citiraj:

Autor tor (Post 3428742)

Zanimljivo, ja također i rekli su da više nemaju uređaja po akcijskoj cijeni(lučko).

tor 12.08.2020. 09:10

Lažem, sad išao pogledati, 73 kune sam ga platio, u hacu u gradu bas...Širolina ili koja već ulica.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Pupo 12.08.2020. 09:34

Citiraj:

Autor Nick7 (Post 3428705)
Ne zabrinjavaj se.
Ja sam na svom mijenjao bateriju.
Odspojio staru, spojio (zalemio) novu.
Radi bez problema.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Za stare uređaje, one velike se mogla kupiti baterija u chipoteci. Za nove (male) nisam našao. Srećom za sada radi, nisam morao mijenjati bateriju.

Pazite samo s Wazeom, kod nas u Slavoniji su postavili nove kamere, i već sam 5 puta "prijavio" kroz aplikaciju ali nikako da ih dodaju. Valjda ne prijavljuju ljudi dovoljno da verificiraju moju prijavu.

jed2i 12.08.2020. 11:07

Citiraj:

Autor tor (Post 3428742)

I ja sam uzeo novi enc nedavno, onaj mali
Daj mi reci jel lovi ko stara baba? ja doslovno na ulazu/izlazu moram stat, izvuć ruku van auta i mahat po zraku 10-15 sekundi i onda tek ulovi signal.

Prije sam imao stari, onaj veći, i taj je na fast enc-u lovio bez greške, a na normalnim naplatnim se često nisam niti skroz zaustavio već je ulovio signal

Guls 12.08.2020. 11:20

Mjesec dana i cca 5000km s 508-icom.
Očekivao sam kvarove i piydarije jer nitko ne prodaje mint auto za te pare, no događa mi se samo sporadični error na usisu zraka, nakupilo se čađe i vjerojatno ću mijenjati zaklopku (možda i cijeli turbo, ovisno o defektaži) + retrovizor je lupan no drži se još uvijek + sitnica na laku kod zadnjeg branika. Očekujem oko 2000kn troška. Iiiii to je sve.
Potrošnja je cca 6-6.5 litara, auto lijepo ide i prvo je vozilo koje ne želim ganjati po autoputu više od 130-140kmh, baš uživam u vožnji.
Bio sam tako hebeno paranoičan jedno dva tjedna, grozničavo tražio što na autu ne štima i na čemu me prodavač zajebao. Sad me pustilo i baš mogu reći da uživam. A kćer uživa u panoramskom krovu, non stop ga otvaramo radi nje.

Cuky 12.08.2020. 11:20

Stavi ga kod unutarnjeg retrovizora (zaljepi).

Inace, kad dolazis na enc naplatu stani skroz do rampe i svaki put ce ti ulovit.

Ljudi rade gresku pa stanu kod onog automata, a tu slabo il nikako hvata.

@guls - tu zaklopku na usisu mozda mozes i sam ocistit pa da ne bacas pare bezveze

Vrijedi probat.

jed2i 12.08.2020. 11:22

Citiraj:

Autor Guls (Post 3428803)
prvo je vozilo koje ne želim ganjati po autoputu više od 130-140kmh, baš uživam u vožnji.

To se meni dogodilo s V60- 130, tempomat, unutra mi je tiho, udobno i uživam
A focusa sam prije 150 vozio i doslovno je vrištalo unutra (1.6 benzinac s 5 brzina)

Guls 12.08.2020. 11:25

Citiraj:

Autor Cuky (Post 3428804)
@guls - tu zaklopku na usisu mozda mozes i sam ocistit pa da ne bacas pare bezveze

Vrijedi probat.

Da, kad ulovim vremena, budem se primio alata pa ćemo vidjeti dal bu išlo.
To bi bilo idealno.
A kako sam se samo sasrao kad je ekran zapištao i napisao Check engine, odmah palim diag a on veli greška usisa - zaklopka. Vrit nos, naj me zezat, skoro me srce steplo.

Citiraj:

Autor jed2i (Post 3428806)
To se meni dogodilo s V60- 130, tempomat, unutra mi je tiho, udobno i uživam
A focusa sam prije 150 vozio i doslovno je vrištalo unutra (1.6 benzinac s 5 brzina)

Baš tako je meni bilo s ibizom i 307, ovo je doslovce tempomat na 120-130, zavaljen u sjedalo i baš uživam u tišini. Pravi obiteljski čovjek.

jed2i 12.08.2020. 11:25

Citiraj:

Inace, kad dolazis na enc naplatu stani skroz do rampe i svaki put ce ti ulovit.

Za novi enc pizdarija koja prima/šalje signal je gore na vrhu kućica, izgleda ti ko bijela kutija, tak su mi na kućicama rekli

Prošli put na ulazu na Lučkom je tip na kućici uzeo enc i s njim mahao prema toj kutiji gore dok nije ulovilo, meni iz auta nije htjelo... mislim da ću morat ić mijenjat uređaj jer ovo je stvarno očajno

tor 12.08.2020. 11:27

Citiraj:

Autor jed2i (Post 3428793)
Daj mi reci jel lovi ko stara baba? ja doslovno na ulazu/izlazu moram stat, izvuć ruku van auta i mahat po zraku 10-15 sekundi i onda tek ulovi signal.

Prije sam imao stari, onaj veći, i taj je na fast enc-u lovio bez greške, a na normalnim naplatnim se često nisam niti skroz zaustavio već je ulovio signal

Citiraj:

Vrijedi probat.

upravo ovo što ti cuky priča, prislonim ga gore kod retrovizora, na onu crnu točkastu foliju, stanem skroz do rampe (uđem ispod nje praktički) i svaki put ulovi bez greške. Tak sam radio i na starom, pa ti ne mogu reći jel bolje ili lošije :D I na onom fastu lovi bez greške, 40-ak na sat i deri, opet kod retrovizora gore jel...

Cuky 12.08.2020. 11:39

Citiraj:

Autor jed2i (Post 3428808)
Za novi enc pizdarija koja prima/šalje signal je gore na vrhu kućica, izgleda ti ko bijela kutija, tak su mi na kućicama rekli

Prošli put na ulazu na Lučkom je tip na kućici uzeo enc i s njim mahao prema toj kutiji gore dok nije ulovilo, meni iz auta nije htjelo... mislim da ću morat ić mijenjat uređaj jer ovo je stvarno očajno

Ma zajebi mahanje. Ovaj trik s rampom uvijek pali.

Prije tog je uvijek bila patnja s tim lovljenjem signala.

jed2i 12.08.2020. 11:44

Dat ću mu još jednu šansu, idem onda skroz na 20cm od rampe :D

Onaj stari mi je lovio drastično bolje, zato sad mislim da s ovim nije nešto u redu

tor 12.08.2020. 12:53

a čuj, možda si stvarno dobio faličnog :)

Pupo 12.08.2020. 12:53

Meni je enc zaljepljen(mali model) kod retrovitzora na ono istočkano, hvata perfektno. Uvijek vozim što bliže kućicama tj. lijevoj strani.
Uspio sam zadnjih par puta kada nije bila gužva proći da nisam uopće stajao, usporavam na nekih 5km/h pred kućicom i čim primi, po gasu, ne stajem :D

xlr 12.08.2020. 12:58

Citiraj:

Autor tor (Post 3428811)
upravo ovo što ti cuky priča, prislonim ga gore kod retrovizora, na onu crnu točkastu foliju, stanem skroz do rampe (uđem ispod nje praktički) i svaki put ulovi bez greške.

Word.
I ne mases enc-om ako ga vadis kroz prozor. Nema potrebe za vadjenjem ako imas obicnu sajbu, samo ga nasloni na staklo u poziciji kao kad bi stajao na nosacu. Drzis ga mirno i bok.

Elven 12.08.2020. 14:09

Citiraj:

Autor jed2i (Post 3428793)

Imam taj mali novi, nisam imao stari. Na staroj Mazdi je lovio perfektno, nekad čak i ostane u onom pretincu naprijed (Mazda 6 ga ima gore, gdje danas auti imaju tablet) i ulovi ga.

Sa Golfom ne lovi uopće, Fast Enc mi je roknuo neosvjetljenu rampu ispred mene, dobro da nije bilo nikog iza mene, pa nije bio sudar, jer sam morao naglo zakočit.
Do sad nisam ni znao da Fast Enc očekuje signal uređaja jedno 100m prije same rampe, valjda da te stigne poslat na izlaz (što mi je i napravio) ako ne ulovi signal uređaja... kaos... da je bar osvjetljena rampa...

Ziga 12.08.2020. 14:31

Ekipa, koristim Waze uredno no zanima me, kako mogu prijaviti položaj novo postavljene fiksne kamere za mjerenje brzine?

od Rastoka do Karlovca na jednom mjestu (ne znam sad napamet točno koje) ima novo postavljena skroz gore na vrh stupa a Waze je nije prijavio.
(imam 25xxx bodova ako to išta znači?)

Lp

jed2i 12.08.2020. 14:32

Citiraj:

Autor Elven (Post 3428861)
Fast Enc mi je roknuo neosvjetljenu rampu ispred mene, dobro da nije bilo nikog iza mene, pa nije bio sudar, jer sam morao naglo zakočit.
Do sad nisam ni znao da Fast Enc očekuje signal uređaja jedno 100m prije same rampe, valjda da te stigne poslat na izlaz (što mi je i napravio) ako ne ulovi signal uređaja... kaos... da je bar osvjetljena rampa...

Za tu neosvjetljnu rampu sam im slao mail još prije 2-3 godine, nisu niš napravili po tom pitanju.

A za taj novi mali ENC uređaj, budem mu još jednu šansu dao, ak će se opet kilavit onda ću ga promijenit

1v@n 12.08.2020. 14:53

Noviji (mali) ENC lovi slabije od starog. Nedavno mi je krepao veliki i morao kupiti novi mali i kuži se razlika na istom autu. Sa starim često ne bih morao ni kompletno stati, rampa bi se digla. Sad moram i pričekati par sekundi dok stojim.

Citiraj:

Autor Ziga (Post 3428865)
Ekipa, koristim Waze uredno no zanima me, kako mogu prijaviti položaj novo postavljene fiksne kamere za mjerenje brzine?

od Rastoka do Karlovca na jednom mjestu (ne znam sad napamet točno koje) ima novo postavljena skroz gore na vrh stupa a Waze je nije prijavio.

Lp

Odeš na prijavu i izabereš map issue pa te prespoji/dobiješ mail na njihov support i tamo objasniš o čemu se radi ili kontaktiraj njihov support s lokacijom.

Elven 12.08.2020. 15:23

Citiraj:

Autor jed2i (Post 3428866)
Za tu neosvjetljnu rampu sam im slao mail još prije 2-3 godine, nisu niš napravili po tom pitanju.

A za taj novi mali ENC uređaj, budem mu još jednu šansu dao, ak će se opet kilavit onda ću ga promijenit

Briga njih za to što netko vozi 5-6 sati, dođe po mraku na Demerje i skoro pokupi jebenu rampu koju tamo ne očekuje....

Forace 12.08.2020. 15:26

Meni stari ENC na tourancu lovi iz onog gornjeg oretinca u ploči. Stavio ga tamo jednom i zaboravio da je tamo, kad ono ulovilo reko ajd dobro .... otad ni brige ni pameti ...ali da hauba pod rampu skoro ...

Cuky 12.08.2020. 15:53

Citiraj:

Autor Ziga (Post 3428865)

Lp

Daj lokaciju na gmapsu pliz.

domy_os 12.08.2020. 19:19

Citiraj:

Autor tor (Post 3428757)
Lažem, sad išao pogledati, 73 kune sam ga platio, u hacu u gradu bas...Širolina ili koja već ulica.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Svejedno više nego što sam platio ova dva (0 kn), a baterije sam isto našao besplatno. :D

prileee 12.08.2020. 21:52

Preporuka (ford) servisa u Zagrebu ili blizij okolici za u petak brzinski pregledat auto prije kupovine? CC: @guls

Hvala

Sent from my SM-A405FN using Tapatalk

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:27.