![]() |
Citiraj:
Hehe, tvoj prijasnji "s urođenim defektom" e8500 je zavrsio kod mene :) Stavio ga prije par dana napokon u glavnu konfiguraciju, a e6850 sam premjestio u htpc (eist i cie enabled). Ukratko, radi na 4000mhz tocno s 1.392v u biosu (load 1.36v prema cpu-z) orthos/prime stabilno 16h koliko je isprobavano, loadline calibration ukljuceno kao i svaki puta na gigabyte plocama. Ni priblizno rezultatima ovdje, ali nije E0 (pogledam tocno koji je batch kad dodjem doma) i svakako bolje od e6850 koji je za 4000mhz trazio 1.46 ili cak 1.5v (nesjecam se vishe tocno). Ovo je sve takodjer uz grafe zedne struje, 15-tak ventova, 4 diska, etc..., pa je pitanje kako maticna ustvari vrsi svu regulaciju. Temperature su doduse cudne, moze biti da je nesto sjebano s senzorima kod tog e8500, a vidjao sam i slicne prijave od drugih ljudi na netu za odredjene serije e5xxx, e7xxx i e8xxx. - u iddleu je za prvu jezgru 37c, za drugu 43c i identicna situacija je kad procesor radi na defaultu (s eist i cie enabled) i kad je overclockan :stoopid:. Nebi rekao da se ovdje radi o nesjedanju hladnjaka i necem slicnom (true 120extreme), a load je do 58-60c (orthos small fft) prema everestu/coretempu pri temp. okoline od 22-24c. Load kad cpu nije bio overclockan je bio nesto nizi, ali nesjecam se vishe koliko. Se mozda sjecas koliko je tebi trebalo bash konkretno s tim cpu-om za 4.0? |
Citiraj:
evo ja sad vrtim test stabilnosti na 1.488v na 4.1Ghz |
Citiraj:
Prati ovaj thread pa vidi SSove i sa Orthosom/Primeom/itd. |
Citiraj:
Evo zasad jedan stabilan. 3700 MHz @ 1.328 (1.344 idle) http://pce.hostili.com/images/pic3xy_thumb.jpg Tek je pol sata izvrtio, ali ja još nisam doživio da mi puca nakon 15 min. Ako će puknuti, puknuti će prije, ovo ću ostavit večeras preko noći. |
ako ne pukne odmah onda postoji mogucnost da ce puknut nakon 1-1h i 15min
|
Prošlo 1 sat i 35 minuta, nije puklo. Prekidam sada. Ići će drugi puta preko noći, ugl, trenutno nije loše.
|
heh, meni je pucalo i nakon 15 sati tako da...
ali presto sam se zamarat orthosom i tim glupostima, sve sta je vazno je da ti se komp ne zbrejka i ne restarta, igraj crysis par sati pa ces vidjet na cemu si imam frenda koji drzi e7200 na 4.2ghz nekih pola godine i orthos mu puca nakon 1min doslovno, a komp je upaljen 24/7 i igra puno igra i bavi se svakakvim glupostima s multimedijom i slicno i niti jednom mu se nije restarto/freezo... to mozda nije "stabilno", ali ako nemas nikakve probleme, zasto bi i trebalo bit? |
Dobio novi E8400, Q830A290 - SLB9J...ludo sam kako se dobro clocka i koja niska voltaža i temperatura.
http://www.imagesforme.com/out.php/t262539_untitled.JPG Ide na 4,5Ghz ko od šale a napon mu držim 1,4V...ram je Geil Black Dragon. Nebi ga htio uništit pa neću mu granicu tražit i za 24/7 bu na 4.230Ghz PS isti taj na netu kao max 5.1Ghz neki lik dobio |
Citiraj:
|
Pod isti taj sam mislio SLB9J, sorry na krivom izražavanju:chears:
Naravno da nemam duplić, a suzdržavam se da ne krenem gledat jel bolji ili lošiji po rezultatu jer sam n00b kod clockanja pa bolje da vraga ne tražim:D |
@New One, koliko je to točno struje na 4.23? Koje hlađenje?
|
Citiraj:
Danas sam se malo igrao i ja sa novim macanom al ploča me guzi. Još čekam drugu ploču da me ne koči sa 500x10, pa ćemo onda reze postat :D |
Na koju ploču misliš :stoopid:
|
Ona koja me koči ? P5K
Onu koju čekam? T2RS+ |
Lemi brate mili :D
|
Nah... to mi se najmanje da... iće ploča il na prodaju il na reklamaciju.
Il pukovnik ili pokojnik :D |
Citiraj:
|
Evo malo sam se poigrao pošto sam iskopo malo vremena danas...
http://pce.hostili.com/images/4ghz-1deh_thumb.jpg Validacija |
Može pitanje na brzinu da ne tražim među milion postova - koliko mogu otprilike očekivati da će ići E8400 bez dizanja napona, a onda na kolikim naponima u prosjeku radi pri 400x9 i 450x9?
Tek toliko da znam orijentacijski, jer nemam se baš previše vremena zezati sa tesiranjem, pa da znam čemu da težim. (nabavio ssm novu ploču na kojoj navodno bez beda poteže i do 500, ali eto, meni ne treba više od 450) :chears: |
Na 400*9 bi triba ić na defaultu, iako ne mora biti slučaj.
Recimo moj je stari E8400 (Q745) išao na 400*9 sa 1.16 v, a neki su pisali da moraju dizati voltažu, tako da... |
Zašto Bože....? Kad ti se neda čitat sve onda bar reci koji batch imaš i koji stepping (E0 ili C0) :hitthewal:
To je bar najosnovnije kad se traži "procjena" na koliko obično idu. |
|
Q811 nije baš proslavljen batch, ne očekuj čuda od njega... na 9*400 bi mogao radit sa def voltažom, sve poviše je na tebi i tvojim živcima :)
|
Citiraj:
Ali evo, jučer navečer sam ga onako "iz fore" dizao malo, i na 3,6GHz (FSB 400) još ne radi nikakve probleme sa stock voltažom koliko mi se čini. A eto, koliko bih mogao očekivati da ću morat dići, da odmah ciljam na taj napon? I čitao sam još dok nisma imao ovaj proc da ovi 45nm ne smiju navodno ići baš previše gore što se tiče voltaže. Kolika je ta "granica"? |
Citiraj:
Rekao bi da bi za stabilnost uz taj batch trebao oko 1.4v (u biosu) za 450*9, mozda koju truncicu manje. Ni blizu E0, jebga |
A koliko je rizično za taj proc? Do koje voltaže se smije ići?
|
Preko nekih 1.35 nebi išao za 24/7
|
Ali do 1,35 može?
OK, hvala:respekt: Evo, sada probao. DO 400x9, tj točno 3,6GHz radi bez beda bez dizanja voltaže, ali dalje počne zezati. Ništa, onda ću se malo s njom poigrat i dić ga na 4GHz i milina. Meni ni ne treba više:D |
Oj ekipa ima jedno pitanje o tenperaturama.
OC san konp i u prime95 tenp proca (obe jezgre) se penje do 67c al pari mi se da bi moglo i malo vise se dignit (hladi BT). Voltazu u Biosu san diga na 1.275V, a cpu pokazuje 1.20v http://img87.imageshack.us/my.php?image=primeyr9.jpg |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ma neznam čemu se žaliti ak radi na 4ghz:chears: |
Citiraj:
Citiraj:
od prvog dana, točnije od 04.07.2008., radi tako 450*9 @ 1,40V. probao sam neke druge kombinacije 8*500 ili 8,5*475 ali sve je to bilo :hitthewal: degradiran ili ne, relativno loš primjerak, čak i za C0 reviziju. no ne žalim se. ako će tražit još napona, dobit će ga, pa makar dogurao na 2,0 V :D:D:D:D |
Oj ekipa ima jedno pitanje o tenperaturama.
OC san konp i u prime95 tenp proca (obe jezgre) se penje do 67c al pari mi se da bi moglo i malo vise se dignit (hladi BT). Voltazu u Biosu san diga na 1.275V, a cpu pokazuje 1.20v http://img87.imageshack.us/my.php?image=primeyr9.jpg |
zasto dupli post u tako kratkom razmaku?
|
Citiraj:
Citiraj:
Skini RealTemp pa vidi koje teNperature ti pokazuje :D |
Neznam ni ja, firefox mi se nesto zblesija.
Modernator jel mos izbrisat dupli post? |
Citiraj:
Nekako mi sve to izgleda nerealno u obaslucaja. |
Citiraj:
Ak je plačen nek pati!!!! |
Evo, radi na 4GHz, dakle 450x9 na 1,32V ko bebica. Ipak nije tako loš:D
Dalje mi ga se neda testirat jer mi ni ne treba. Ja zadovoljan:) |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:56. |