![]() |
Noup, idle nema nikakve veze sa overclockom. Powerplay brine za to. ;)
|
neznam...ak klokam s rivatunerom kartica non stop radi na 3D naponu
|
Noob sam što se tiče flashanja, kako da skinem bios sa kartice, s čim. U onda editiram u tom hex-u i onda ju flasham. Neznam jel moguče da je u biosu lockana na 720/950?!
|
Možda PEAK ni nema PowerPlay :stoopid:
|
@domy1: da, u biosu je lockana...mozes skinuti s atiwinflashom il atitoolom
@piNheaD: ima powerplay koji savrseno radi tak dugo dok se ne kloka s nekim programom |
Citiraj:
Jedino se moze clockat iz CCC-a. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Skinut sa PEAK 3870. |
ja imam club3d, i isto kad clockam rivatunerom, makar za 1 MHz pomaknem slider, ode temperatura u tri lepe... doduše, pomaže restart...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
....u zadnjem pc chipu su naglasili da peak ne podrzava powerplay ?? |
Citiraj:
|
Ja san svoju odneso na servis,samo je bed u tom što za zamjenu imaju isto PEAK tako nek stoji kod njih dok ne dođu Gigabyte,Sapphire ili PowerColor.
|
Flashao svoju karticu modanim biosom:
sad radi na 755/1998 igrao sam MOHAA Airborne 2h i nema artefakata Nije mi bilo dosta pa sam u ati toolu testirao artefakte: nije ih bilo ali nakon 1 min temp se popne na 80 C i tako varira 80-83 stupnja. Probao sam naklokat gpu do 775 ali to je ipak bilo pretjerivanje, barem sa stock coolerom. Ventilator sam stavio da se vrti 100% cijelo vrijeme testa. Ne stvara nikakvu buku (ili ga ne čujem od DFI NB zujalice) Sve u svemu i nije toliko loše ispalo. Čovjek se pita što bi se dalo napraviti sa boljim coolerom na tom PEAKU. |
Jel netko zna kak se može promijenit u Riva tunneru onaj omjer temperature i brzina venta, ono da kad je temp na 60° da se vent vrti na 50%, kužite me? Jel se to uopće može ili ne?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Zakasnih, moderatori, brisite. :) |
PEAK HD3850 512 problemi
Modao sam BIOS tako da radi na 750/1000 na najvećoj mogućoj voltaži (na manjoj voltaži je krepavala u testovima).
Prođe 3dMark06 bez crashanja, prođe po 3 sata MOHAA airborne bez crasha, prođe Assassin's Creed dok se igra ne sruši. Tempreatura u idleu 51 C, load oko 70 sa ventom na 80% (rihtano Riva tunerom)... E, sad ono bitno: igram COD4 online na nekakvim srednjim detaljima, prdne nakon nekog vremena, temperatura za pržit jaja na kartuši, a razlog tome je fan speed koji je prema GPUZ-u 4%. Ima itko ideju što se tu događa? Driver je ostao isti koji je došao sa karticom. |
3850 Bios
Imam sapphire radeon HD3850 512Mb sa zalman VF900Cu i preko 740/1000 mi se nije dao klokati...uvijek igram pola sata savršeno..bez jednog artefekta i uvijek padne igra..ali ne da padne...nego kao da izgubi signal između mointora i grafe i nakon 3 sekunde sve se vrati u normalu..nastavim igrati.
Mislio sam da je malo V na VCORE pa sam sa 1.214 prebacio na 1.327 I sad mi ide na 770/1100 [770/2200] ali..opet isto..radi bez jednog artefekta i onda opet padne..pa se vrati u normalnu i to je to... jel ima neki modificirani bios za moju grafu koji će je u potpunosti otključati? driveri su mi 8.3 catalyst klokam sa riva tuner....vista OS... |
Ako imas garanciju, reklamiraj ju.
|
ma nisi shvatio..
kad vratim na default bios..defalut postavke to se nedogađa.. čim ju malo kloknem to se dogodi.. kad vratim na V core na 1.214 i default postavke...grafa radi bez iskakivanja i sličnih grešaka.. kao da je zaključana i da se neda klokati... |
Kod mene se ista stvar dešava sa PEAKom, ali samo u COD4.
Koliko sam vidio, stvar je u tome što brzina venta padne na 0-4%, prema GPUZ-u, pa skoči temperatura (valjda). Na defaultu se to ne događa. I mene bi zanimalo u čemu je trik. |
meni CoD4 s ukljucenim AA radi stabilno na 760, ak isljucim AA komp se smrzne za par minuta
drzim ju na 730 i radi stabilno(valjda i bez AA) :D |
neznam niti sam zašto je to tako....ali koliko sam vidio 3050 serija je užas koliko se loše kloka....:(
|
3850x2 ??? :D:D:D:goood::goood:
|
Instalirao sam zadnje drivere, igrao COD4 oko 4 sata in continuo i nije prdnula grafa niti jednom:banana:
OT: al sam na svaki jedan kill poginuo 12 puta. |
a dali su bolji omega driveri ili ovi catalyst 8.3?
|
Omegu nisam nikada probao pa ne znam. 8.3 za sada radi OK. Mislim da je hlađenje najveći faktor koji ograničava OC na PEAKU - 50 C idle.
|
Omega je meni puno bolja, istina igram samo CoD4...na mapi bog imam duplo vise FPS-a, a i na ostalima se osjeti mali boost
jedva cekam novu verziju, jer me zivciraju crvena slova :D |
jedno pitanje glede zamjene hladnjaka na grafi... da li gubim garanciju? razmisljam da uzmem accelero s1 ili s2 za hd3850 + 140mm vent, da se pripremim za ljetne dane, jel' :D, pa me zanima...
|
ako ne uspijes potrgat stock cooler onda ne gubis garanciju, a ako ga na neki nacin uspijes potrgat onda gubis garanciju :lol2:
|
Citiraj:
|
pa ne, salim se :D
neces ga potrgat tako da ne gubis garanciju :) |
Citiraj:
nije ali ljudima se svasta desava.... samo bez nervoze, ako slucajno ne ide lako (iako ne bi trebao imati problema) idi van i smiri zivce. kad se vratis skinit ces ga iz prve :) |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
ja sam isprobao 3850 sa vf-om, ta nije imala tu mogućnost pa se vent vrti na max broju okretaja... pitanje: kako u catalistima pomaknuti granicu do koje slider gpu-a moze ici gore? meni na 3850 je max desno na 720, nema više slidera? ispričavam se ako je bilo. sa rivatunerom ide preko, ali takt ostaje na 720+ i u 2d, ali to ne želim... |
Problem sa Ati tray toolso
Ima radeon peak hd 3850 i 8.3 drivere. Naime kad pokrenem kod ati tray toolsa overclocking i tamo pokrenem Bench kad želim pronači max ili za gpu ili za memoriju računalo mi se restarta a isto mi se restarta kad overclockam.To mi se i događalo sa 7.11 driverima i sa zadnje dvije verzije ati tray toolsa. Imam riva tuner i on mi normalno radi ali bi radije za overclockanje koristio ati tray tools. Molim vas za pomoč
|
Citiraj:
imam s1 koji bude gore s pripadajucim 120mm ventom na 5V :fiju: |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:40. |