PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Provale informatičkih dućana (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=8845)

Sky 19.02.2007. 21:36

Time out. Nemojte mi brkati Master (charge/kreditna) sa Maestrom (debitna) i Visa Electronom (debitna, ali ju ne koristim i ne znam da li postoje neke specifičnosti - očito postoje).

Hamm 19.02.2007. 21:49

znam da nisu iste..ali recimo..u linksu me za master traze pin a u pivnici medvedgrad ne..to mi je malo cudno..mislim da links ima pos od ZABE a medo..e da ga hebes ne sjecam se :(

Sky 19.02.2007. 21:53

Na Master te traže PIN?! Jesi ziher?

I da, Links ima POS od ZABA-e.

^SuperUnknown^ 19.02.2007. 21:53

Mene za VISA-u Electron nitko nikad nigdje nije trazio PIN, dok za PBZ Maestro uvijek.

Hamm 19.02.2007. 21:55

Citiraj:

Autor Sky (Post 651355)
Na Master te traže PIN?! Jesi ziher?

I da, Links ima POS od ZABA-e.

mislim da cu ovih dana u links pa cu provuci master..iako sam dosta siguran jer ga tada nisam znao napamet..pa mi je bilo malo bed sjetiti se :D

Sky 19.02.2007. 21:55

Za PBZ Maestro će te UVIJEK i tražiti PIN. ;)

Mr.Ex.President 19.02.2007. 22:17

Citiraj:

Autor ^SuperUnknown^ (Post 651356)
Mene za VISA-u Electron nitko nikad nigdje nije trazio PIN, dok za PBZ Maestro uvijek.

Znači da ti to netko ukrade bi je maga ispeglat koliko god oće ako je ne prijaviš odma ?

Ja iman ZABA maestro i jednom san kupova u Linksa. Sve bez problema, tražili pin,..
Uz nju iman i VISA Electron deviznu... nju nisan nigdi koristija. Neman pojma koja je šema s njon:D

BTW A da netko od modova ovu raspravu koja se ovdje stvorila prebaci negdje. Brisat bi bilo glupo, a da stoji ovako je isto glupo :)

Sky 19.02.2007. 22:22

Slažem se 100%, ovo je otišlo u totalni OT, a opet, nekome može uštedjeti živaca. Ajmo modovi! :)

FERRYS 19.02.2007. 22:38

Citiraj:

Autor Sky (Post 651391)
Slažem se 100%, ovo je otišlo u totalni OT, a opet, nekome može uštedjeti živaca. Ajmo modovi! :)

Sky ajd ak ti nije problem napravi jedan vodic kroz te kartice, mislim meni je to do nekidan sve bilo samo "kartica za bankomat" a sad vidim da tog ima malo vise i da ima podosta razlike medju njima. (nisam se s time opce zamaral jer mi jos ne trebaju)

Sky 19.02.2007. 22:44

Čuj, ne znam koliko ljudi zanima na informatičkom forumu čitati o karticama, ali ako vas zanima, nema frke, skemijat ću nešto. ;)

Mr.Ex.President 19.02.2007. 22:46

Citiraj:

Autor Sky (Post 651425)
Čuj, ne znam koliko ljudi zanima na informatičkom forumu čitati o karticama, ali ako vas zanima, nema frke, skemijat ću nešto. ;)

A vidiš koji je interes:D 2 strane se napisalo u manje od 24 sata:D

Mikeyy 19.02.2007. 23:20

Samo napravi, nek ima na jednom mjestu da znamo. I de iskopaj kako je za Visu Electron, PIN ili ne. :)

Sky 19.02.2007. 23:30

Plaćanje Visa Electron Chip karticom na prodajnom mjestu ili isplata gotovine na isplatnom mjestu:

* potražite oznaku Visa Electron kartice,
* na EFT POS uređajima koji podržavaju chip tehnologiju identificirate se PIN-om, dok se na ostalim uređajima identificirate potpisom na potvrdi transakcije,
* Vaš devizni račun bit će odmah terećen u protuvrijednosti izabrane valute kartice.

Isus 19.02.2007. 23:30

Citiraj:

Autor ^SuperUnknown^ (Post 651356)

Jasno da neće jer Visa electron funkcionira bez pina ali zato moraš potpisati, kao identifikaciju i potvrdu.

Maestro funkcionira s pinom ali bez potpisa u njenom slučaju pin zamjenjuje potpis.

Sve kreditne kartice funkcionirjau bez pina u dućanu.

Ozy 20.02.2007. 01:22

Evo za Vemil...konkretno ima se robe,a svaki put kad trebam nešto u RI moram čekat da dođe iz ZG-a...

Zovem danas Vemil - Rijeka,pa od ujutro jedno 15-ak puta,i nitko da se javi. Popizdim,zovem ih u ZG,pitam dali imaju ovih Kigmax 1Gb 667 na lageru u Rijeci,ako mi može provjerit...on kao nešto tip-tip 2-3 sekunde i kaže ima ih...
Ja reko ajd dobro,ima ih,neću sad ispitivat gluposti poput koliko komada... I ja odem dolje,kad oni imaju samo jedan modul : stoopid A špreha da se nisu javljali u subotu kad sam zvao,a nisam išo' kroz grad zbog blokada,je bila da su imali inventuru neku...i sad oni inventuru u subotu,ja zovem i danas od jutra,nitko se ne javlja,a špreha u ZG da imaju tih modula - pa odakle ako je već subotu bila inventura i ustanovilo se kako i kad sam došao - da ih nema...ko' tu koga je**;lud zbunjenoga... : bonker :

Zaramoth 20.02.2007. 02:36

Oukej, ne mogu a da se ne nadovezhem na Ozy-ev post po pitanju Ve-Mila, Rijeka, i njihovog kontakt telefona.
Eto, i meni se u vishe navrata dogodilo da sam ih pokushao dobiti na telefon, raspitati se o stanju na lageru tog i tog artikla, ili provjeriti u kojoj je fazi reklamacija (konkretno - mp3 playera), i - pa PS MTR, njih je NEMOGUCHE dobiti na taj phucking telefon!!! :grrr:
Npr...jednom prilikom sam ih nazivao cca 10-ak puta u toku dana, u intervalima od pola sata izmedju svakog poziva i - nishta!!
Ili je linija zauzeta, ili zvoni, zvoni....dok automatski ne prestane, ili pak uopche - ne zvoni!!
Sve bi bilo oukej da se to dogodilo - jednom. Ajd, razumio bih, ljudi su taj dan imali posla preko glave pa nisu stigli javiti se. Ali NE! To se dogadja bash svaki put kad ih pokusham dobiti na telefon, i tako...mjesecima.
I sada se chovjek mora zapitati: koja je j***na korist od takvog njihovog telefona???

denied 21.02.2007. 11:11

Ja sam inače morao ići u poslovnicu da dignem lovu jer u dućanu gdje sam kupovao zvučnike za kućno kino smatraju Visu electron kao karticu a ne kao gotovinu (baš sam naglasio da je debitna - electron - a on meni naglasio da preko nje neće biti popusta...) : stoopid

JuVe 21.02.2007. 16:50

Citiraj:

Autor denied (Post 652804)
Ja sam inače morao ići u poslovnicu da dignem lovu jer u dućanu gdje sam kupovao zvučnike za kućno kino smatraju Visu electron kao karticu a ne kao gotovinu (baš sam naglasio da je debitna - electron - a on meni naglasio da preko nje neće biti popusta...) : stoopid

Bespredmetno vam je raspravljat koja je kartica debitna koja nije, i koja se tretira kao gotovina. Ja sam 90% siguran da se te kartice ne priznaju kao gotovina jer je onu "pravu" gotovinu puno jednostavnije na ovaj ili onaj način "zamračit", ne proknjižit, itd.
Podržavam Sky-evu inicijativu da se ti slučajevi zabilježe i prijave. : bonker2

Nammoth 21.02.2007. 17:18

Podrzavam guide o karticama! Mozda ne bi bilo lose dodati u njega i koje se kartice mogu koristiti za placanje internetom i kako doci do odredjene kartice (odnosno koji su uvjeti za dobivanje odredjene kartice npr. master ili vise electron). Gogo Sky!

Ozy 22.02.2007. 23:57

Evo par rječi o Vemilu,HG Spotu i začudo,Linksu,što me rastužuje... :(

Dakle vidim C2D E4300 svuda skoro oko 1200kn...diskont 24 recimo;onda 1230-ak kn je u PC Borg-u i Nitelu recimo;dok je u 3 gorenavedene trgovine "dosta" skuplji... : bonker2

E sad,svi su boxani,i svuda je isti taj E4300,a sad zaštoje u HG Spotu i Vemilu po 1330kn odnosno u Linksu 1300kn,a do pred dan-dva bilo je i kod njih 1325kn... : bonker : Pa koliko oni sebi maržu uzimaju i zašto su kod njih toliko skuplji ti E4300... : stoopid Ajd za ove,ali Links!...koji je stvarno dobra trgovina me pomalo razočarao ovakvim "držanjem" cijene za isti...stvarno to nije ok,naročito za pc-shop poput njih... : bonker2

Mojih ne 2,neg 50 centa...jer je kod njih eto,skuplje...! : hitthewa

Nammoth 23.02.2007. 21:35

Ahm gle. Links naruci 100 c2d procesora po cijeni od neznam 1065kn (vpc). I dok ih ne proda mora drzati tu cijenu (odnosno nemoze ic ispod cijene zato sto bi poslovao sa minusom). A sto se tice marzi hmm ducani ih obicno ne stavljaju, nego dobivaju odredjeni rabat direktno od dobavljaca. Npr. Links koji naruci iz m-sana 100 c2d procesora ima veci rabat od neke firme xyz. Zato obicno kad neki komad hardwarea bude releasan u linksu bude jeftiniji od ostalih firmi.

marq20 23.02.2007. 21:51

evo imam ja jedan slučaj iz Ve-mila.

pogledam ja na netu dal imaju xy matičnu ploču, pošto na netu piše da je dobavljiva u roku od 1 do 2 dana, odem ja fino do vrbana na to naručim, i tak ja dođem tam i pitam tipa jel moguće to naručit, on kaže da je moguće samo da pogleda u kompjuter dal ima na glavnom skladištu... naravno na glavnom skladištu nema ali ima na morskim destinacijama... pitam ja njega kolko treba da dođe on veli 14 dana, odgovorim ja njemu: onda ništa doviđenja, idem drugdje. Ako na netu piše da je dobavljivo 1-2 dana onda se neka toga i drže... frend je prošlu godinu kupovao grafu ali je nije bilo u zg-u pa su je poslali iz pule i došla je za dva dana.... tko tu koga sada prca pitam se ja:beer:

Ozy 23.02.2007. 21:58

Citiraj:

Autor Nammoth (Post 655968)
Ahm gle. Links naruci 100 c2d procesora po cijeni od neznam 1065kn (vpc). I dok ih ne proda mora drzati tu cijenu (odnosno nemoze ic ispod cijene zato sto bi poslovao sa minusom). A sto se tice marzi hmm ducani ih obicno ne stavljaju, nego dobivaju odredjeni rabat direktno od dobavljaca. Npr. Links koji naruci iz m-sana 100 c2d procesora ima veci rabat od neke firme xyz. Zato obicno kad neki komad hardwarea bude releasan u linksu bude jeftiniji od ostalih firmi.

Ma stoji i dio toga,ali da su nekako Linksovci digli cijene ili drže cijene,relativno nerealno,i to isto i nažalost stoji... :(

Da ne nabrajam veliki dio,ali samo manji...eto dakle C2D E4300;Kigmax mema (vemil);neke -ajd neke grafe (Vemil isto jeftiniji);napajanje -HX520...evo ja danas zvao MagazinRS za naručit i trenutno nema jer je ošlo - jer mu je tamo cijena 860kn za keš..! :stoopid: :goood: Ali takva je,300kn manja... :)

Linksovci pazite šta nam radite,nemojte počinjat klasično hrvatski - tajkunizam (unijeti u rječnik pod novi,a opet svima nam dobro znan pojam)... :goood: :lol2:

marq20 23.02.2007. 22:04

kod linksa mi se ne sviđa to što cijena za gotovinu i za amex nije ista dok u hgspotu i vemilu je ista;)

MaxB 24.02.2007. 02:52

Citiraj:

Autor marq20 (Post 656002)
kod linksa mi se ne sviđa to što cijena za gotovinu i za amex nije ista dok u hgspotu i vemilu je ista;)

Ujedno, hgspot preko AmExa nudi kredit na 2-3 rate bez kamata. ;) To mi je omogucilo da si kupim fotic koji sam zelio (za skoro 6k kuna)...

jerba 12.03.2007. 20:44

bio i ja jednom u ve-milu i kazem ja prodavacu da zelim kupiti sata kontroler i kabel! da on meni kontroleri i papir i ja kontroler pod ruku i na blagajnu!! zena mi naplati i posalje me da odem podignuti robu, odem ja kod covjeka i covjek mi vadi kontroler, ja se zbunim jer drzim kontroler u ruci i skuzim da nema kabela na racunu!!objasnim ja covjeku da sam dobio kontroler i ovaj problijedi i da mi kablove besplatno!! bio sam posten, ali da je bio u pitanju cpu razmislio bi se jos jedanput.....

Kvaka22 12.03.2007. 21:16

Ja sam jednom prilikom u prvom, starom HG-u "podrumu" isao kupovat kojesta...

I tako uzmem ja no-name ventilator za napajanje, uzmem 200komada noname CD-a u spindlu, uzmem d 5.25 hdd ladice i jos kojesta...

Uglavnom, lik mi u "trgovini" napravi ponudu i da mi spindle od 200CD-a, strpam CD-e u ruksak i odem do "podruma" i lik mi donosi sve s ponude i kaze mi da pricekam da nema CD-a na skladistu... Ja dobio spindle CD-a gratis, a kako sam jos onda bio pirat na veliko i malo, CD-a nikad dosta...

HVALA HG...

Haba 12.03.2007. 21:56

nije bas informaticki ducan ali moze proc...

uglavnom, idemo frend i ja ulicom i mora obavit hitan poziv a crkla baterija. ja nemam love na racunu a i mob mi je kodiran tako da nede njegova kartica. bas prolazimo pokraj T-mobile centra i rako ajmo pitat jel imaju kakav punjac za nokiu sam da se pristeka da obavi poziv... i sad slijedi razgovor. u daljnjem tekstu frend je F a prodavac P :)

F: 'dan
P: dobar dan
F: imate li mozda kakav punjac za nokiu da je prikopcam, sam da poziv kratak obavim
P: ne, ne prodajemo punjace
F: pa ne treba mi za kupit nego samo da obavim poziv
P: nemamo, nasli sluzbeni su sony ericsson...
F: a dobro, a imate li mozda koji aparat samo da stavim svoju SIMPA karticu da obavim poziv
P: ne, nasi aparati su kodirani na T-MOBILE a ne na SIMPU...

pras u smijeh i odemo van iz trgovine... :D

Kvaka22 12.03.2007. 22:47

Cuj, stari mi radi u T-COM-u i bude svakakvih ljudi...

Lik mu dodje da oce uzet BIP, a i ja i stari ga culi da lik oce VIP, i nakon 2-3 puta se tek sporazumjeli...

Tezak je bilo kakav posao za pultom, jer se stvarno svacega naslusas pa ti vise bude puna kapa svega...

Eto, toliko.

duffy 13.03.2007. 11:54

evo ja imam jos jedan događaj..... u ve-milu

otisao kupiti zamjensku boju za epsona i uzeo 2. kom ...i dodjem kuci uzmem jednu i idem ju staviti u printer a kad ono dao mi boju za cannona ... jednu sam otvorio pa ju nisam uspio zamjeniti a drugu sam zamjenio za epsona (nije trgovac kriv ...ja sam kriv jer nisam odmah provjerio :))

deskjett 18.03.2007. 02:36

evo da i ja malo popljujem poslovanje ve-mila, a inace frend mi radi tamo za 2000kn? svaku stvar koju nemaju u ducanu a naruce je iz zagreba i ima je na skladistu (roba im dolazi sri i sub) odgovor ce biti, recimo procesor (u mom slucaju) ce doci u srijedu i on naravno ne dode, a odgovor na to je mi smo narucili i nisu nam poslali? stvar je u tome da narudbe vrse preko maila na koje ne dobivaju nikakvu potvrdu o tome dali ce tu robu stvarno dobiti ili ne i kad ja kazem frendu daj nazovi zagreb i pitaj jeli to dolazi ili idem u drugi ducan on i svi ostali se ukakju u gace i nema sanse da to provjere jer kao oni su narucili i mora doci (sto naravno ne dode) komunikacija ducani skladiste ne postoji tako da kad cekate neku robu da vam dode molite boga da vam posalju iz zg, a onu njihovu mi smo narucili doci ce u subotu to zaboravite? i jos jedan biser iz hg-spota frend je kupio cjeli komp i hard nije radio i kad ga je vratio i rekao da nevalja hard da stave novi njihov odgovor je bio da to neide bas tako jer da ce se taj kvar sad prenjeti na novi hard, di je nastupilo upiranje prstom u lika i smijanje u facu!!

Wolverine 18.03.2007. 12:42

Citiraj:

Autor deskjett (Post 677900)
frend je kupio cjeli komp i hard nije radio i kad ga je vratio i rekao da nevalja hard da stave novi njihov odgovor je bio da to neide bas tako jer da ce se taj kvar sad prenjeti na novi hard, di je nastupilo upiranje prstom u lika i smijanje u facu!!

OK imaju oni svojih bisera no pazi ono što je on rekao je moguće (iako se krivo izrazio), npr situacija da je napajanje shebalo disk, ti kupiš drugi, spojiš ga i on prdne ;)

deskjett 18.03.2007. 14:11

a slusaj sve je moguce, ali taj odgovor je bio tako smjesan, a sve se svodilo na to da komp stoji kod njih jedno 20dana pa mislim da je zbog toga bila takva izjava

cyclone 19.03.2007. 11:56

Citiraj:

Autor Kvaka22 (Post 673038)
Cuj, stari mi radi u T-COM-u i bude svakakvih ljudi...

Lik mu dodje da oce uzet BIP, a i ja i stari ga culi da lik oce VIP, i nakon 2-3 puta se tek sporazumjeli...

Tezak je bilo kakav posao za pultom, jer se stvarno svacega naslusas pa ti vise bude puna kapa svega...

Eto, toliko.

slazem se... frend radi u jednoj it tvrtki sa strankama, tj kupcima i stvarno se naslusao svega i svacega. kad mi samo krene nabrajat bisere i glupa pitanja bude mi i smijesno i zalosno

bacyc 20.03.2007. 20:19

OT: jedan lik s newsa je komentirao oglas na prodaju cod2 cd-keya

zasto bi ti netko dao 110 kn kada moze za 100 skinuti cijelu igru sa
krekom?!

dedal 21.03.2007. 10:41

Evo moj slucaj : VE-MIL

Kupujem LCD 17" i nakon 20-30 min razgovora sa prodavacem odlucim
se za LG 1753TR 17" kosta 1448 kn, i fino sam ga pitao
kakva je garancija na mrtve pixele,a on naravno veli da se moze zamjeniti
odmah u slacaju takve neispravnosti.I naravno nadem jedan pixel,zovem
servis i oni kazu ."E mijenjamo tek nakon 3-6 mrtvih pixela :smoke:"...............
Naravno da nije pomogla prica o prodavacu.
Inace kupujem u Linksu kad imam gotovinu,a za ovo nisam imao cash.
Imao sam crt 17" Sony Multiscan koji je rekao bye bye i ***iga rekoh sebi vrijeme je za LCD.

Matesonik 21.03.2007. 10:57

Svaki proizvodjac ima svoje kriterije i politiku za zamjenu i to je trgovina duzna provoditi tako kako je. Philips recimo neke modele zamjenjuje vec ako imas jedan bright pixel-dakle dozvoljeni su samo 100%ispravni ekrani. A prodavac te duzan pravilno informirati o tome. Njegova je krivica sam to kaj ti nije rekao da se mijenja s vise od 3 mrtvih pixela.

Amdejac 21.03.2007. 11:38

U principu ti je granica oko 5 mrtvih pixela i velika većina ne mjenja ispod 5 mrtvih pixela.

Kvaka22 21.03.2007. 11:44

E, bas zato ja ljude odgovram od kupovine LCD-a, pogotovo jeftinih, jer jamstvo jos nije definirano kako treba i onda ti trgovci napricaju razno raznih bisera i netko popusi, netko ne...

Mrtvi piksel ne smeta u normalnom radu ni najmanje, ali kad se pojavi, oko ga stalno "trazi" tj, kad znas za njega, ne mozes ga prestati gledati...

Rivi 21.03.2007. 11:59

Citiraj:

Autor Kvaka22 (Post 680666)
kad se pojavi, oko ga stalno "trazi" tj, kad znas za njega, ne mozes ga prestati gledati...

Nemaš pojma koliko si u pravu. Ima meni kolegica na poslu monitor s jednim "krepanim". Ja umirem od smijeha kad dođem za njen komp pogledat nacrt. Redovito su to izjave tipa "ja ti ovde ne vidim nacrt, samo ovu točku" itd.
A točka, za ne falit, ravno na sredini ekrana! :lol2: :lol2:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:09.