![]() |
Ima li za kupiti kod nas ili samo maštate?
|
Kod nas, samo mašta, nažalost.
|
Evo odgovora na Galaxyeve kartice od eVGA-e:
eVGA e-GeForce 8800GT AKIMBO SC 512MB Ne izgleda loše :) |
Ako ništa drugo zaista lijepo izgleda, izvrsno odrađen marketing.
|
Citiraj:
|
Pa i ova Gainwardova ima nestandardni cooler.
|
Evo da se pohvalim.
Kupio sam club3d 8800gt u hg šrotu. Na njihovom webu stoji slika od modela sa one slot hlađenjem kojeg imaju većina 8800gt, no meni je baš uletila nekakva sa clubovim ventom. http://i31.tinypic.com/1znoknp.jpg Grafa odlično vrti igre, jedino što vent ne ide ispod 100% Ima li tko kakav help za to, pokušat ću nabavit s1, probao sam sa riva tunerom, ali uopće nema za fan kontrolirat. Zadnji driveri su u pitanju. |
Dvije su zice kolko vidim. Bojem se da nista od regulacije. Al probaj ga spojit na neki potenciometar pa rucno....
Ima senzor za temp? |
Ja sam imao isti slucaj s gigabyte modelom, i moze se sredit s fanmate-om.
Pise ti u temi o gigabyte 8800gt. Ne znam zakaj bi se jos davalo 200kn za vent kad je ovaj dobar(bar moj zalman VF830), osim za ekstremni oc. Temperature su mi oko 68° u crysisu i to kad je sa fanmatom podesena najmanja brzina vrtnje, idle ispod 45°. Al ne znam kakav je tocno ovaj tvoj hladnjak. |
Šteta što nema 8800GT s DDR4 memorijom, te bi bile brutalne..
|
Dovoljno bi bilo da ne dolaze sa lošom (slab OC potencijal) Quimondinom memorijom.
Već da stavljaju nekog Samsunga ili Hynixa, situacija bi bila bolja. |
Na Gigabytici je Samsung memorija.
|
Jel? Nisam znao...I koliko ide?
|
Citiraj:
Piše 40 i još neka 44 idle. U loadu još nisam gledao. Nekekako mi se to čini visoko za neki hladnjak koji se vrti na 100% i ide mi na živce sa bukom... |
Citiraj:
Al situacija je cudna, Gigabyte je izbacio vec jedno 3-4 verzije 8800gt. Neke su bile s Qimonda memorijom, i ljudi su morali spustat s tvornickih 950 na 900 da radi stabilno, a kamoli jos oc. Ovi sa samsungom su puno bolji(al i tu izgleda ima dvije verzije), neki lik je stavio 770/1850/1090, al veli da ide i dalje. Mislim da su ove na nasem trzistu s narancastim hladnjakom ove dobre verzije. |
Citiraj:
dodje oko 1500-1600kn jel? jeftinjara kad uzmes u obzir da gainwardova verzija dodje preko 2000kn (btw stoji gainward 8800GT za 2000kn i odmah iza nje gainward 8800GTS za 100kn vise, lol) |
Citiraj:
Zanimljivo... Ja imam PoV, i mema može i do 2200 MHz, dalje nisam pokušavao... Uglavnom, vrtilo je bez artefakata. |
Koja memorija?
|
Citiraj:
Koji sam kreten. Aj, možda skinem sad Accelero kad cu stavljat novu plocu, hardove, novi proc i jos meme... Da bude full reconstruction. Samo kaj cu se zezat oko ponovnog ljepljenja HS na memu. |
Citiraj:
Ja zadovoljan preformansama, velki minus tomu što je hlanjak stalno na 100%. Čekam da se s1 pojavi u trgovinama. |
Citiraj:
Al hajd,bar imas senzore temperature :D |
eto ljudi moji doso vrijeme da i ja kupim grafu. a to ce bit 8800GT. :D
mislio sam se uzet 9600gt ali kad vidim da je 8800GT jaca o nje e onda ipak 8800 :D |
Citiraj:
Inace, prije nego sta je riklo, naso sam podatak da je 1.0 NS mema, mislim... Tak da sam 70% siguran da je 1.0 NS. A sad Samsung/Qimoda(il kak se vec zove), znat cemo za tj dana. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
kako stoji BFG po tom pitanju..8800GT..ista mema kao i kod XFX modela čini mi se?:wtf2::kafa:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Al to uopce nije puno... Ne znam kak djeluje. To je Zalman STG1 ona tekuća. Namažem toliko da se više ne vidi GPU. Samo 1-2 puta umoceno u pastu uz minimalno uzimanja... Ne znam kak bi manje trebao... Ovo oko GPU je od stare paste, koje je fakat previse bilo. Stock paste. |
Jel tebe nisu učili da se star pasta mora u cijelosti očistiti??:D:D
|
Citiraj:
Sto je prakticki nemoguce radi onih elemenata GPU-a koji strse... |
Citiraj:
|
e a kako očistit staru pastu, pomoću čega? a ovaj vent koj se stavlja na accelero mora mu sredičte biti točno iznad jezgre ili je svejedno?
|
Citiraj:
@Tmislav Č - vent na Accelero je bolje staviti više blago ulijevo da piri po regulaciji napona. |
Hebem dijete i onu što ga rodi. Pa ovaj forum opet ne radi kako treba. Ne mogu napraviti edit (ne koristim firefox 3).
Uzmi štapiće za uši inatopi ih alkoholom i onda polako čisti. Sigurno ide samo moraš imati malo strpljenja. |
nema frke, imam ja strpljenja i previše, hvala na savjetima!
|
Ok, ok...
Odo ja sutra po alkohol... Rakija, šljivovica, konjak uzet cu skuplje... Za GPU samo najbolje. Pa cu to lijepo ocistit, maknut paste, stavit ultraultraultra tanki sloj... A bas sam sad namazao novu. |
Kako rekoh, niti alkohol nije potreban, iako je poželjan u ''težim'' slučajevima.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:53. |