![]() |
Ekipo, zastario sam već po pitanju hardvera no evidentno sam u banani po pitanju memorije jer ne mogu normalno raditi u after effectsima a da barem 20-tak puta sve ne stane, zbrejka...no, da ne duljim.
Ploča je iz siga - P31-DS3L,odlično me služi, no mislim da je vrijeme za ponešto giga memorije. Dakle, sada sam u dual channel modu (1. i 3. utor) i to po 1GB kingmax ddr2 800mhz. Windows 7 je u pitanju, 32 bita na kojima namjeravam ostati. Moja pitanja su: 1. Da li s 3 modula 2 još uvijek mogu raditi u dual channelu ili sada trebam 4 komada? 2. Koja je prednost ili nedostatak 2x2GB u odnosu na 4x1GB? Po nekoj logici bi 4 modula trebala trošit više i zagrijavat se više od dva ili? Sad je na meni da odlučim oću li ići na 3GB i eventualno (ovisi o odgovoru na 1. pitanje :D) riskirati dual channel ili ići na 4GB u dual channelu i izgubit nešto kapaciteta na 32 bita. Opcije koje si mogu priuštiti: 1x1GB, 2x1GB ili 1x2GB. |
Trebao bi moci namjestiti triple channel mode....a neznam zasto bas mora bit dual channel?
|
Iskreno da ti kažem, nikad se nisam ni interesirao čemu zapravo služi i koje su prednosti dual channela naspram single channelu...:stoopid:
|
Google is your friend! ;)
|
...a i tvoj isto, xTreme:fiju:
Citiraj:
Citiraj:
|
:D
Dobro,al zasto bi uopce morao imat dual/triple channel mode ako moze radit normalno i u single channel modu... |
Eto da malo prokomentiram svoju EP35-DS3, nek se nađe.
Eto, mojih 50lipa :chears: |
Imam Gigabyte g31-ds3l, pa me zanima da li na nju mogu staviti xeon 3220, iako nema podršku na stranici, ali vidim da je sve isto kao na q6600?
|
koju ploču za OC Q9650
Tri ploče na izbor:
EP45-DS3R ep35 ds3p P35-DS3 Sve tri su podjednake cijene. Bez obzira na razliku u opremi, koju da kupim za ocanje Q9650? Cilj je 3,8 - 4,0 GHz. Revizija proca SLBBW. |
ovu prvu svakako.
|
nabavio Gigabyte p35-DS3R nakon sto mi je krepala DFI x38 T2RB i ono...wow
Q9300 kuca iz prve na 3.2 sa 1.25v, rami kingston 667 na 2.1V prolaze memtest 4x na 427 fsb i 4-5-5-15 latencijama, jedino mi se spigao cooler pa ne sjeda najbolje, vratio stock hladnjak i spustio na 3.0 i 1.185v... super ploca za 250 kn polovnjak, p35 chipset se toliko bolje clocka od ovog DFI x38 koji nije mogao preko 405 fsb nikako.. ubacujem xeona L5460 i synthe mugen 2 u ovo definitivno... pa opa na 4.0 :) |
P35 i pogotovo P45 su za OC FSBa daleko bolji od X38 i X48 čipseta bez obzira o kojem proizvođaču ploča se radi. Ok, govorimo i o malo boljim modelima, ne sad nekim SE, L i ostalom okljaštrenom serijalu...
L5460 ili X5460? |
Citiraj:
mjenjam platformu uskoro pa nek potraje 6 mjeseci, ja happy :) |
X5460 je TV u boji za Q9300 ;)
|
znaci isplati se ta promjena, bili su me popljuvali geekovi zato sto kao nema smisla sa quada na xeona, pa mi preporucuju 1150 pentijume -.-
|
Ako nisi pri lovi, upgrade sa Q9300 na xeona se isplati. Za G pentiuma treba malo više para.
|
Plan je na ljeto uzet i5 4670k i kakvu Z plocu, ispod toga mi se ne cini dostojan upgarade u odnosu na ovo, 775 socket je zastario i nanizale se generacije iza njega, ali isto tako je cinjeninca sto se gaminga tice, na mojoj plazmi 720p i sa GTX 280 clockanom sve lijepo pici na ultra, tako da razlike bar sto se gaminga tice izmedju 50 i 80 fps nema, ili je bar ja ne vidim
eh da se vratim na temu i gigabyte p35, malo mi cudne voltaze baca cpu-z na njoj...stavio sam sad q9300 u biosu na 1.195v al cpu-z ludi i pokazuje puno manje...eist i C1e su disable. jel znas cemu sluzi ona prva opcija u MIT graphics robust nesto....auto fast i turbo ja mislim? jel to za čeprkat ili za ostavit na auto? |
Dok sam imao P35DS4 i P35DS3L, nisam se nikad sa tim stvarima zamarao. Ili auto ili disable. Nisam nikad drndao sa tim postavkama.
|
GIGABYTE GA-P35-DS3L (nadogradnja hardware-a)
imam tu matičnu ploču več jako dugo i htio bi si malo nadograditi sa novim procesorom i grafičkom karticom :fiju:,zanima me dal na tu matičnu paše ovaj procesor? https://www.hgshop.hr/proizvod/proce...et-1150/204423 i ova grafička? https://www.hgshop.hr/proizvod/grafi...profile/209697 :fiju:
|
Ta matična je 775 socket, ona ne podržava niti jedan novi procesor.
https://www.gigabyte.com/Motherboard...20#support-cpu Koji procesor sada imaš? jedina opcija ti je polovni quad za 100-200 kuna ako želiš nadogradnju. Grafička bi trebala raditi bez problema, ali ti je ta grafička neisplativa pored RX550, tih 4GB ti ne bude ništa donijelo na brzini. |
1 privitaka
ovaj
|
Intel® Core™2 Duo Processor E4500
|
http://forum.pcekspert.com/showthrea...&highlight=775
javi se čovjeku i vidi jel ima još quad za tebe i to ti je jedini pametni upgrade. Ovisi što bi želio od kompa? je se već za 600-800 kuna tu na tržnici može kupiti novi celeron+matična+ram |
ima Q8200 c2q..da li je to nekaj jače nego sad imam?
pa da mogu bar igrati neke igrice novijeg datuma u srednjim performansama ak bi išlo :fiju: |
ajde ti prvo napiši koju konfiguraciju imaš i koliko novaca si spreman potrošiti, pa možemo dalje pričati o tome
|
na tu ploču idu Xeoni, npr X5460. To je u biti i najjače kaj može staviti na 775 socket. Za 17$ nema boljeg upgrade-a:
LINK |
Q8200 je slabašan, pogotovo na stock taktu
Ovaj Xeon što ti je kolega alengrosevic predložio ti nije loš upgrade, samo je pitanje koliko će te to zadovoljiti Mislim da bi svakako trebao gledati u smjeru promjene kompletno CPU+MBO+RAM |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:54. |