![]() |
Znači samo trebam prebacit na paket od 1Gb i onda mi neće za 9. mjesec stići novi račun od 99kn? Naravno, ovaj račun za 8. mjesec od 99kn moram platit.
EDIT: Thanx ojpi. Prebacio sam se na Start paket i to je valjda sad to? Neće mi više ništa od T-coma dolazit? Koje samo metode T-com koristi da dođe do zarade... |
Citiraj:
|
HR.DUO vaša iskustva
razmišljam si uzet iskonov HR.DUO pa me zna kakva su vam iskustva s njim, kakve su cijene sto se tice telefoniranje i interneta (u usporedbi sa max adsl-om) i dali imate kakvih zmjerki, cini mi se povoljenije od max adsl-a, e da i zanima me jedna stvar kada se prebacim na iskon pise da placam 124 kn kad je paket 10GB, e sad zanima me dali je to sve sto placam ili ima neke pretplate koja se placa th-u (odnosno t-com-u)
|
placas t-comu telefonsku pretplatu (ako ne mislis koristiti vise t-comovu liniju pretplatu si smanji na najmanju mogucu) a iskonu placas pretplatu za dsl liniju i promet.
|
Znade li netko da li je dostupnost HR.DUOa jednaka dostupnosti T-comovog MaxADSLa? Ili je manja?
Naime, pred tocno tjedan dana uvedena mi je T-com telefonska linija. Online provjerom dostupnosti (prema telefonskom broju) ispada da mi je dostupan jedino MaxADSL. Svi ostali (Iskon.DUO, HR.DUO, Iskon.ADSL, Amis 2u1, Amis ADSL i Metronet) bivaju nedostupni. Inace bih se i pomirio s tom cinjenicom, ali ovo smatram malo neobicnim jer se nalazim u Zagrebu na Kajzerici i sve navedene usluge dostupne su susjedima. Iskonova korisnicka sluzba mi nije znala reci koliko je pouzdana ta online provjera dostupnosti... |
Citiraj:
|
Ja sad počeo imati problema s vezom. imam onaj DUO.CARNet i sve je radilo oke do jučer.
skidam torrente na max brzini (uvijek se vrti oko 580 KB/sec) ali od jučer čim uključim torrent veza uskoro puca. i tako u nedogled... |
sto znaci veza puca? Pada DSL linija? Carnet ovih dana ima nesto problema... a ako ti se nastavi problem, javi se korisnickoj sluzbi...
|
Citiraj:
|
evo uspio sam odgonetnuti problem, ali ga neznam riješti... Problem je u wireless-u
|
Citiraj:
probaj rucno mjenjat kanale pogotovo ako je u blizini thomsona tv,bezicni telefon ili neki drugi uredjaj imaju utjecaja na wireless u thomsona,sto je vjerojatno i istina, na modemu kod susjeda (tik do tv) domet wireless-a niti 10m sa stalnim prekidima vete izmedju kompa i modema,a kod mene isti modem bes problema radi i na upreko 100m i to kroz par ciglenih zidova, iskonova tehnicka pomoc da treba probati sa mjenjanjem kanala, mada ja mislim da da pomaze jedino promjena lokazije modema - sto dalje od bilo kakvog uredjaja p.s. i modem i mrezna na kompu moraju biti na isom kanalu |
Citiraj:
ma signal je full. .... a i proradilo je... neznam kak i neznam sta je zezalo al sad radi. |
Ima netko problema s duo carnetom? Brzina je maximalna no pingovi od jucer skacu od 50 do 150?
|
Dečki, može li pomoć s Thomsonom i DUOCarnet uslugom?
Kako imam satelitski receiver s lan adapterom, bitno mi je da izbjegnem ručno pokretanje konekcije, točnije, potrebno mi je da se router sam spaja na net. Kako Thomson to nema, zaključan je taj dio, imam od prije Siemens 515 - dok sam bio u drugom stanu na T-comu. Pokušavam namjestiti da se Siemens spaja na net, ppoe konekcija, ali nikako ne uspijevam veća par dana. Tražim po netu i nisam našao ništa konkretno osim što se u globalu to može, samo je pitanje kako. Zna li netko što to točno treba namjestiti? Koji od routera će imati dhcp, na kojeg ću spajati uređaje lanom i wlanom... Hvala svima unaprijed! Pošto dotični ima Integrated DSL modem takvo što nije moguće.:nono: Ne znam da li sam dovoljno dobro pojasnio situaciju. Thomson bi ostao zbog telefona koji je zaboden u njega, a posao konektiranja na net bi odrađivao drugi router. Koji od njih 2 će služiti za lan i wlan - to mi je svejedno. Ako ta gore solucija nije moguća, postoji li neki drugi prijedlog? |
siemens 515 ne moze dizati PPPoE preko lan portova, samo preko WAN porta... Mozes ga probadi upgradeati na dd-wrt pa ce mozda moci (ne znam, nisam probao). Treba ti samo router bez integriranog adsl modema koji moze dizati PPPoE. Koji? mislim da je vec bilo rasprava na temu negdje, probaj naci po forumu. wlan ti bi isto taj router trebao odradjivati...
|
Da li bi umjesto Siemensa pomogao ZYXEL P-660 HW-T3? Njega nisam nikad ni koristio, stoji mi kao višak.
Hvala! |
Iskon problem??!!??
evo ovako cuo bih vasa misljenja za ovaj moj problem,
imam Iskon.DUO Surf 3 Mbps/384 Kbps i sad pogledajte sta mi kaze link information u speedtouchu: Link Information
imam znaci po ovom imam 1 Mbps/380 Kbps, dobro ovaj upload je uredu, al download sa 2 Mbps manje od onog koji bi trebao biti, evo tracert http://img146.imageshack.us/img146/8...certzm3.th.jpghttp://img146.imageshack.us/images/thpix.gif |
pa prijavi problem korisnickoj podrsci
|
A oni mogu tvrdit:
Citiraj:
|
Ali bi trebali shodno tome i naplacivati... meni su prije nekih tjedan-dva spustili link na 3, pa na 5 MBita (od placanih 6) jer mi je pucala veza. Pa su kao njihovi tehnicari nesto "sredili zice", ali sam i dalje ostao na 5. Nakon kaj sam se zalio mail-om, vratili su na 6, konkretno:
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 734 / 7.342 Zasad sve radi ko po loju :goood: |
cujem da carnet ima nekih problema, ali da ce ih navodno rijesiti u studenom, zna li netko nesto o tome ?
da ne uzmet iskon duo.carnet bezze |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Došla mi danas pošta od iskona da će mi za sljedeči mjesec račun biti umanjen za 20% zbog poteškoća koje su se događale prošli mjesec. ( par puta po par sati bez telefona i interneta)
|
ja već 3 dana imam katastrofalnu vezu. puca mi net svakih par minuita, pa je dobar par sati, pa opet..
služba ZK nema pojma, iako vide velike oscilacije kod mene, i česta pucanja... |
Citiraj:
|
Meni je najbolje dok kazu da nazovem Carnet pa dok njih nazovem kazu da nazovem Iskon :D
|
odlučio sam prijeći na iskon, ali sad piše da je instalacija 450kn ako oni to naprave.... jel to i prije tak bilo ili? a samoinstalacija je 1kn. jel pod instalacija misle samo na priključit to ili ima nekih zaj.... za žicama?
sad sam na t-scumu |
|
Citiraj:
|
pozdrav,par pitanja o duo.carnet imam pa ako bi netko mogao pomoci...
u stanu imam tcom liniju no htio bih uvesti iskon neovisno o toj liniji,sad ona je meni pricala o slobodnoj parici i tako nest no zvucala je malo nesuvislo. Pitanje je da li ja moram cekati 30-40 dana na uvodenje linije ako ima slobodne parice,jer ona mi je rekla da moram cekati na uvodenje linije ili parice 40dana ili neto slicno? Da li ima itko tko je bas uvodio novu liniju,novi broj,ako ima koliliki je period cekanja ako ima slobodna parica? |
frendovi su cekali cca 2 tjedna ((+/-) par dana). Jer zahtjev ide t-comu pa se ceka njih da se odobri parica.
|
znaci ako je parica slobodna na centrali ne bih trebao cekati vise od 2 tjedna s uvodenjem dsla i linije,ako nije moram cekati 30-40 dana.Dobro sam shvatio?
|
Vezano za Iskon.DUO vidim da su stavili ogradu kod svake od brzina (dosad je bilo samo uz 10 Mbita):
Citiraj:
|
Citiraj:
|
jel se može u modem koji se dobije od iskona upiknut tri telefonske žice?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Tri različita ili tri ista broja? |
Citiraj:
|
Ako su tri ista broja čemu opterećivat priključak na modemu sa tri kabela. Iz modema izađeš sa jednim kabelom i paralelno spojis (u kutiji ili u zraku) više kabela paralelno.
Da li si kod t-coma imao tri dovodna kabela na kuću (stan) ili jedan pa su svi telefoni bili spojeni paralelno? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:43. |