PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Windows 11 - info, how-to, pitanja, novosti, savjeti... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=308853)

dadoremix 22.04.2023. 18:29

koliko je bolji app naspram startAllBack
ja kupio taj, legalno .. al vratio se na w10 .. al licenca vrijedi .. neče propast
bemti i windowsima .. tjeraju nas da kupujemo legalni sw naokolo, a w11 posuđujemo

Blue Spirit 22.05.2023. 21:52

Citiraj:

Sukladno s pravilima PC Ekspert Foruma, strogo je zabranjena potražnja ili ponuda bilo kakvih ilegalnih sadržaja, a na ovom forumu smo posebno sjetljivi na CRACK-ove, serijske brojeve, te samo spominjanje istih u bilo kakvom obliku (nocd,nodvd,mini image i sl.).
Sugladno gorenavedenom pravilu, najstrože se sankcioniraju bilo kakvi linkovi do bilo kakvih ilegalnih sadržaja.
Sukladno istom pravilu, zabranjen je bilo kakav oblik piratstva, dakle nema spominjanja razmjene, prodaje ili nabave igra u bilo kakvom obliku osim na zakonom dozvoljene načine
Zabranjene su rasprave o zaštiti sadržaja zaštićenog autorskim pravima, pa tako i o razbijanju istih, jer znamo kamo takve rasprave vode.

https://forum.pcekspert.com/faq.php?...a#faq_software
Imaš za kikiri ključeve na allkeyshop-u. :chears:

https://www.allkeyshop.com/blog/buy-...ompare-prices/

https://i.imgur.com/HLEzgD3.png

Warrior 23.05.2023. 09:26

Odlično. I da li je bolji OEM ili Retail key? Što kada promijenim matičnu?

Poslano s mog Samsung S21 Ultra koristeći Tapatalk

Mario92 23.05.2023. 09:34

Slobodno moreš koristiti i stari Windows 7/8/10 key za aktivaciju 11, dela

coconut 23.05.2023. 10:35

Retail key je uvijek bolja opcija jer je prenosiv na novi hardver.

dadoremix 23.05.2023. 11:04

ako govoris o keys z neta ..
okači mački o rep ..
u RH , računa se samo kupljeno kod nas . možeš ti crtat kako želiš da si vani kupio za 20e ..

kiki86 23.05.2023. 13:59

za osobnu upotrebu su ok (i ovi za office su ok), al za poslovne svrhe nevaljaju, treba uzet u hr preko nekog shopa

coconut 26.05.2023. 08:20

Sa Moment 3 Update-om, W11 dobivaju podršku za rar, 7-Zip i gz formate.
https://www.bug.hr/operacijski-susta...p-arhive-33599

kopija 26.05.2023. 08:43

E to sam čekao!
Killer feature, zbogom W10!

Ivo_Strojnica 26.05.2023. 13:12

hahahaha, kao nemaš instaliran 7-zip pa si jedva dočeka? :D

Warrior 26.05.2023. 13:33

WinRAR. Ja sam staromodan.

dadoremix 26.05.2023. 14:29

a kaj , kupili su winrar ili ?
il bude podržan stari rar, a noviji ,, opet instaliraj app

tiki66 30.05.2023. 09:51

Citiraj:

Autor dadoremix (Post 3678266)
a kaj , kupili su winrar ili ?

Ma ne, samo su instalirali trial verziju u pozadini i nikad je nisu pokrenuli tako da ne započne trial od 30 dana :roller:

Mljac 30.05.2023. 11:13

Jesu to smanjili zahtjeve za win11?
Upravo mi je na rezervnom stroju pustilo update na r1600af.
Znam da je af druga generacija ali ako se dobro sjećam prije nije bio podržan.

kopija 30.05.2023. 14:36

Citiraj:

Autor Mljac (Post 3678779)
Jesu to smanjili zahtjeve za win11?
Upravo mi je na rezervnom stroju pustilo update na r1600af.
Znam da je af druga generacija ali ako se dobro sjećam prije nije bio podržan.

Nemoj upgrade raditi.

1600AF je Zen+ i ne podržava GMET
Vidi ovdje također

Dakle očekuj pad performansi jer W11 vrti MBEC u software emulation modu.

Citiraj:

Without Intel MBEC or AMD GMET, performance hit can be as much as 40% hit with HVCI (Memory Integrity) enabled.

Blue Spirit 20.06.2023. 00:13

Evo kako podesiti Win 10 / 11 da izgleda kao Win 7. :chears:

Ko stvoreno ako imate stariju osobu koja je na 7-ici a a treba joj stavit win 10 / 11 na PC pa da joj se olakša prijelaz ili ste sentimentalni (good old times) pa vam se sviđa izgled 7-ice.

https://i.imgur.com/jzXoTjS.png

domy_os 20.06.2023. 00:25

A kako riješiti problem razbacivanja prozora nakon promjene monitora ne zna nitko? :)

Mario92 20.06.2023. 12:45

Kaj nije to bil problem na Win10? Na Win11 nemam više problem s tim kad ištekam lap s docka

Ivo_Strojnica 20.06.2023. 12:50

bome ni ja.

xlr 20.06.2023. 13:24

Cek cek, znaci upalite laptop, podesite ikone i ONDA spojite dock i ikone vam stoje na istom mjestu na vanjskom ekranu?

Jer sam i ja nedavno dobio W11 laptop i tri puta sam slagao ikone :D - inicijalno na ekranu laptopa bez docka i icega spojenog, na ekranima kada spojim dock (2 extended ekrana) i na single ekranu kada spojim samo hdmi kabel u lap (isto extended ekran). U svim slucajevima s vanjskim ekranima, ekrani su main screen, laptop je najcesce zatvoren.

Jednom kada ga podesim, sve stoji. Osim kada odlucim zoomirati desktop ikone, onda se sve razj* pa... Velicinu ikona je dobro definirati u startu :)

OS build 22621.1848. Nije najnoviji, i ja jedva cekam noviji build jer me ubija ovaj kombinirani taskbar. To jednostavno nema nikakvog smisla i jedva cekam to ugasiti.

Ivo_Strojnica 20.06.2023. 15:54

ukratko da.
ono šta mi je drukčije, kad spojim ekrane, jest raspored prozora.
To valjda zapamti W11 pa se prilagodi, ovisno koji su ekrani spojeni.

xlr 20.06.2023. 16:22

Je to doslo inicijalno s W11 ili s nekim od (novijih) feature updejtova?

Ako na desktopu mijenjas velicinu ikona s ctrl+scroll wheel ti se sve razj* ili ne?

Kad smo kod W11, uzasno me nervira kako radi s bt slusalicama i Teamsom. Na W10 sam koristio dva para sluski, sve top, uparim, radi! Na W11 iste sluske ne rade u Teamsu... Dok nisam skuzio da trebam rebootat lap. Znaci sve postavke u Teamsu su ok.

Oke, to onda radi jedno vrijeme sve dok slusalice ne uparim s npr. tv-om, pa ih opet moram upariti s laptopom - opet ne radi bez reboota. Poludio sam taj dan. Da bi stvar bila jos gora, zvuk na slusalice normalno ide (yt, filmovi), samo Teams hebe. I to ne mogu znati dok ne napravim poziv - ne radi ni zvuk ni mikrofon. Prije meetinga zovem kolege po uredu.

Prije nego me pitate za Echo, ne, ne radi ni on. Cujem Echo, ali on ne snimi moj mic test pa ne mogu potvrditi da sve radi. Ugl glupooo!

Ivo_Strojnica 20.06.2023. 16:36

jel to isti laptop ili drugi laptop (win 10 naspram win11).
ovo sa bluetooth issue mi miriše na sjebane drivere...

xlr 20.06.2023. 17:00

Razliciti su laptopi. Nadam se da je do drivera jer onda se imam kome pozaliti. Al ono, jednom kad proradi, onda radi bez greske danima. Samo onda su te sluske rezervirane za lap i moram paziti jesam li ih uparivao drugdje, tj da li su izgubile uparenje s laptopom.

Warrior 20.06.2023. 19:48

Citiraj:

Autor xlr (Post 3682232)
OS build 22621.1848. Nije najnoviji, i ja jedva cekam noviji build jer me ubija ovaj kombinirani taskbar. To jednostavno nema nikakvog smisla i jedva cekam to ugasiti.

Kakav kombinirani taskbar?

Ivo_Strojnica 20.06.2023. 20:32

Grupirano je sve stalno, bez obzira na prostor

xlr 20.06.2023. 20:53

Ono kada ti npr 2 i vise otvorenih pdf-ova grupira u jednu ikonu adobe readera, pa da bi dosao do pdf-a xyz moras kliknuti na grupnu ikonu, pa traziti pdf xyz u nepreglednim thumbnailovima. Posao mi je takav da cesto imam otvoreno po 10+ nacrta u pdfu, a u thumbnailu svaki izgleda identicno :D

https://www.bleepingcomputer.com/new...-buttons-mode/

domy_os 20.06.2023. 23:06

Citiraj:

Autor xlr (Post 3682232)
Cek cek, znaci upalite laptop, podesite ikone i ONDA spojite dock i ikone vam stoje na istom mjestu na vanjskom ekranu?

Jer sam i ja nedavno dobio W11 laptop i tri puta sam slagao ikone :D - inicijalno na ekranu laptopa bez docka i icega spojenog, na ekranima kada spojim dock (2 extended ekrana) i na single ekranu kada spojim samo hdmi kabel u lap (isto extended ekran). U svim slucajevima s vanjskim ekranima, ekrani su main screen, laptop je najcesce zatvoren.

Jednom kada ga podesim, sve stoji. Osim kada odlucim zoomirati desktop ikone, onda se sve razj* pa... Velicinu ikona je dobro definirati u startu :)

Ne mislim na ikone nego na prozore, to posložiti je nemoguća misija, probao sam apsolutno sve kombinacije postavki i redoslijeda spajanja docka. Ukratko, namjestim gdje treba stajati koji prozor, odspojim/spojim dock ili restartam, prozor više nije na svom mjestu.

Grupiranje ikona u taskbaru je isto fail, ukidaju pa vraćaju opcije kao i Google u Androidu. To je ravno onome "jedan prob'o pa se usr'o"...

Citiraj:

Autor xlr (Post 3682251)
Kad smo kod W11, uzasno me nervira kako radi s bt slusalicama i Teamsom. Na W10 sam koristio dva para sluski, sve top, uparim, radi! Na W11 iste sluske ne rade u Teamsu... Dok nisam skuzio da trebam rebootat lap. Znaci sve postavke u Teamsu su ok.

Oke, to onda radi jedno vrijeme sve dok slusalice ne uparim s npr. tv-om, pa ih opet moram upariti s laptopom - opet ne radi bez reboota. Poludio sam taj dan. Da bi stvar bila jos gora, zvuk na slusalice normalno ide (yt, filmovi), samo Teams hebe. I to ne mogu znati dok ne napravim poziv - ne radi ni zvuk ni mikrofon. Prije meetinga zovem kolege po uredu.

Prije nego me pitate za Echo, ne, ne radi ni on. Cujem Echo, ali on ne snimi moj mic test pa ne mogu potvrditi da sve radi. Ugl glupooo!

Ne koristim BT nego obične slušalice, ali Teams i mene nervira, ne toliko sa slušalicama koliko s drugim stvarima, ne prođe tjedan da nemam neki problem s tim poluproizvodom.

Ivo_Strojnica 21.06.2023. 07:58

Meni je super kad mi kaze da sma offline, te ne mogu prominiti status. Samo restart aplikacije pomaže.

spiderhr 21.06.2023. 08:07

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3682290)
Grupiranje ikona u taskbaru je isto fail, ukidaju pa vraćaju opcije kao i Google u Androidu. To je ravno onome "jedan prob'o pa se usr'o"...

Da, ovo grupiranje je veći fail jer s više monitora si u banani.

Uglavnom sve su pogoršali kada moraš puno više klikova napraviti za one stvari kaj si prije dobio sa minimalno klikova.

The Exiled 21.06.2023. 08:17

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3682290)
Ukratko, namjestim gdje treba stajati koji prozor, odspojim/spojim dock ili restartam, prozor više nije na svom mjestu.

FancyZones + Taskbar Groups.:frend:

domy_os 21.06.2023. 23:50

Fancy Zones ne radi od prije koji mjesec, MS nešto uprskao s Windows updateom, poziciju prozora pamti do restarta tako da ništa od toga.

Za grupiranje ću se strpiti dok ne bude public. Hvala.

The Exiled 22.06.2023. 11:01

Popravili su to za FancyZones još u verziji 0.67, a trenutno aktualna je 0.70.1. Mada realno cijeli OS je poluproizvod, pa ništa čudno da skrše i ono malo kaj im radi.

xlr 22.06.2023. 11:24

FZ je odlican i njega aktivno koristim, makar ne pomaze kod porazbacanih prozora, ali je barem lakse poredati prozore kad treba.

Nazalost nemam opciju probati Taskbar groups jer je lap u rukama korporacije. Nadam se da ce nam uskoro pustiti taj zadnji feature pack update. Trenutno smo ajmo reci beta testeri za W11 unutar firme, a onda znas koliko je sati.

domy_os 22.06.2023. 14:05

Citiraj:

Autor The Exiled (Post 3682447)
Popravili su to za FancyZones još u verziji 0.67, a trenutno aktualna je 0.70.1. Mada realno cijeli OS je poluproizvod, pa ništa čudno da skrše i ono malo kaj im radi.

Imam tu novu i ne radi. Jedno vrijeme sam bio blokirao Windows update samo da bi mi FZ normalno radio, ali onda nisam imao nove AV definicije. Pustio ponovo update i FZ krepao.

Cuky 22.06.2023. 21:52

Zasto ne updejtas preko wumgr-a ili preko wumt-a? Na taj nacin sam biras koje updejte zelis instalirat.

domy_os 22.06.2023. 22:24

To dvoje uredno radi na 11-ici pošto neko vrijeme nema nove verzije, a ovi svako malo mijenjaju update client?

Cuky 22.06.2023. 22:30

Danas probao i radi (preko sledgehammer aplikacije).

spiderhr 23.06.2023. 07:46

Microsoft je ažurirao minimalne zahtjeve za Windowse 11 s novim popisom procesora

kopija 23.06.2023. 08:21

Microsoft sluša vaše vapaje.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:39.