![]() |
koliko je bolji app naspram startAllBack
ja kupio taj, legalno .. al vratio se na w10 .. al licenca vrijedi .. neče propast bemti i windowsima .. tjeraju nas da kupujemo legalni sw naokolo, a w11 posuđujemo |
Citiraj:
https://www.allkeyshop.com/blog/buy-...ompare-prices/ https://i.imgur.com/HLEzgD3.png |
Odlično. I da li je bolji OEM ili Retail key? Što kada promijenim matičnu?
Poslano s mog Samsung S21 Ultra koristeći Tapatalk |
Slobodno moreš koristiti i stari Windows 7/8/10 key za aktivaciju 11, dela
|
Retail key je uvijek bolja opcija jer je prenosiv na novi hardver.
|
ako govoris o keys z neta ..
okači mački o rep .. u RH , računa se samo kupljeno kod nas . možeš ti crtat kako želiš da si vani kupio za 20e .. |
za osobnu upotrebu su ok (i ovi za office su ok), al za poslovne svrhe nevaljaju, treba uzet u hr preko nekog shopa
|
Sa Moment 3 Update-om, W11 dobivaju podršku za rar, 7-Zip i gz formate.
https://www.bug.hr/operacijski-susta...p-arhive-33599 |
E to sam čekao!
Killer feature, zbogom W10! |
hahahaha, kao nemaš instaliran 7-zip pa si jedva dočeka? :D
|
WinRAR. Ja sam staromodan.
a kaj , kupili su winrar ili ?
il bude podržan stari rar, a noviji ,, opet instaliraj app |
Citiraj:
|
Jesu to smanjili zahtjeve za win11?
Upravo mi je na rezervnom stroju pustilo update na r1600af. Znam da je af druga generacija ali ako se dobro sjećam prije nije bio podržan. |
Citiraj:
Nemoj upgrade raditi. 1600AF je Zen+ i ne podržava GMET Vidi ovdje također Dakle očekuj pad performansi jer W11 vrti MBEC u software emulation modu. Citiraj:
|
Evo kako podesiti Win 10 / 11 da izgleda kao Win 7. :chears:
Ko stvoreno ako imate stariju osobu koja je na 7-ici a a treba joj stavit win 10 / 11 na PC pa da joj se olakša prijelaz ili ste sentimentalni (good old times) pa vam se sviđa izgled 7-ice. https://i.imgur.com/jzXoTjS.png |
A kako riješiti problem razbacivanja prozora nakon promjene monitora ne zna nitko? :)
|
Kaj nije to bil problem na Win10? Na Win11 nemam više problem s tim kad ištekam lap s docka
|
bome ni ja.
|
Cek cek, znaci upalite laptop, podesite ikone i ONDA spojite dock i ikone vam stoje na istom mjestu na vanjskom ekranu?
Jer sam i ja nedavno dobio W11 laptop i tri puta sam slagao ikone :D - inicijalno na ekranu laptopa bez docka i icega spojenog, na ekranima kada spojim dock (2 extended ekrana) i na single ekranu kada spojim samo hdmi kabel u lap (isto extended ekran). U svim slucajevima s vanjskim ekranima, ekrani su main screen, laptop je najcesce zatvoren. Jednom kada ga podesim, sve stoji. Osim kada odlucim zoomirati desktop ikone, onda se sve razj* pa... Velicinu ikona je dobro definirati u startu :) OS build 22621.1848. Nije najnoviji, i ja jedva cekam noviji build jer me ubija ovaj kombinirani taskbar. To jednostavno nema nikakvog smisla i jedva cekam to ugasiti. |
ukratko da.
ono šta mi je drukčije, kad spojim ekrane, jest raspored prozora. To valjda zapamti W11 pa se prilagodi, ovisno koji su ekrani spojeni. |
Je to doslo inicijalno s W11 ili s nekim od (novijih) feature updejtova?
Ako na desktopu mijenjas velicinu ikona s ctrl+scroll wheel ti se sve razj* ili ne? Kad smo kod W11, uzasno me nervira kako radi s bt slusalicama i Teamsom. Na W10 sam koristio dva para sluski, sve top, uparim, radi! Na W11 iste sluske ne rade u Teamsu... Dok nisam skuzio da trebam rebootat lap. Znaci sve postavke u Teamsu su ok. Oke, to onda radi jedno vrijeme sve dok slusalice ne uparim s npr. tv-om, pa ih opet moram upariti s laptopom - opet ne radi bez reboota. Poludio sam taj dan. Da bi stvar bila jos gora, zvuk na slusalice normalno ide (yt, filmovi), samo Teams hebe. I to ne mogu znati dok ne napravim poziv - ne radi ni zvuk ni mikrofon. Prije meetinga zovem kolege po uredu. Prije nego me pitate za Echo, ne, ne radi ni on. Cujem Echo, ali on ne snimi moj mic test pa ne mogu potvrditi da sve radi. Ugl glupooo! |
jel to isti laptop ili drugi laptop (win 10 naspram win11).
ovo sa bluetooth issue mi miriše na sjebane drivere... |
Razliciti su laptopi. Nadam se da je do drivera jer onda se imam kome pozaliti. Al ono, jednom kad proradi, onda radi bez greske danima. Samo onda su te sluske rezervirane za lap i moram paziti jesam li ih uparivao drugdje, tj da li su izgubile uparenje s laptopom.
|
Citiraj:
Grupirano je sve stalno, bez obzira na prostor
|
Ono kada ti npr 2 i vise otvorenih pdf-ova grupira u jednu ikonu adobe readera, pa da bi dosao do pdf-a xyz moras kliknuti na grupnu ikonu, pa traziti pdf xyz u nepreglednim thumbnailovima. Posao mi je takav da cesto imam otvoreno po 10+ nacrta u pdfu, a u thumbnailu svaki izgleda identicno :D
https://www.bleepingcomputer.com/new...-buttons-mode/ |
Citiraj:
Grupiranje ikona u taskbaru je isto fail, ukidaju pa vraćaju opcije kao i Google u Androidu. To je ravno onome "jedan prob'o pa se usr'o"... Citiraj:
|
Meni je super kad mi kaze da sma offline, te ne mogu prominiti status. Samo restart aplikacije pomaže.
|
Citiraj:
Uglavnom sve su pogoršali kada moraš puno više klikova napraviti za one stvari kaj si prije dobio sa minimalno klikova. |
Citiraj:
|
Fancy Zones ne radi od prije koji mjesec, MS nešto uprskao s Windows updateom, poziciju prozora pamti do restarta tako da ništa od toga.
Za grupiranje ću se strpiti dok ne bude public. Hvala. |
Popravili su to za FancyZones još u verziji 0.67, a trenutno aktualna je 0.70.1. Mada realno cijeli OS je poluproizvod, pa ništa čudno da skrše i ono malo kaj im radi.
|
FZ je odlican i njega aktivno koristim, makar ne pomaze kod porazbacanih prozora, ali je barem lakse poredati prozore kad treba.
Nazalost nemam opciju probati Taskbar groups jer je lap u rukama korporacije. Nadam se da ce nam uskoro pustiti taj zadnji feature pack update. Trenutno smo ajmo reci beta testeri za W11 unutar firme, a onda znas koliko je sati. |
Citiraj:
|
Zasto ne updejtas preko wumgr-a ili preko wumt-a? Na taj nacin sam biras koje updejte zelis instalirat.
|
To dvoje uredno radi na 11-ici pošto neko vrijeme nema nove verzije, a ovi svako malo mijenjaju update client?
|
Danas probao i radi (preko sledgehammer aplikacije).
|
|
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:39. |