PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Konzole (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=77)
-   -   Xbox Series X/S (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=301320)

Piksa 01.07.2025. 09:07

Hvala na linku. A kontroleri kak se pune?

njOob 01.07.2025. 09:11

AA baterije. Nadjes rechargable ako zelis.

Sent from my SM-S926U1 using Tapatalk

Piksa 01.07.2025. 09:14

Kolko vidim ima više appova za njega nego na plejki. Brijem da ću ga uzet.
To s punjenjem baterija je gnjavaža, ali preživjet ću.
Hvala za info :chears:

EDIT: Sad vidim da postoje i stanice za punjenje kontrolera.

gin.tonic 01.07.2025. 09:47

Citiraj:

Autor Piksa (Post 3811015)
Kolko vidim ima više appova za njega nego na plejki. Brijem da ću ga uzet.
To s punjenjem baterija je gnjavaža, ali preživjet ću.
Hvala za info :chears:

EDIT: Sad vidim da postoje i stanice za punjenje kontrolera.

Nemoj me zezati da ti je to problem :kafa:

Kupiš 4 punjive baterije i mijenjaš ih a i duže drže od PS baterije...

mamutarka 01.07.2025. 09:52

https://www.xbox.com/en-US/accessori...and-charge-kit

postoji ovo, ali moram priznat da nisam zadovoljan kolko traje, imam već drugu garnituru đojstika i ovog packa, i svaki traje tak tak

Piksa 01.07.2025. 09:53

Citiraj:

Autor gin.tonic (Post 3811020)
Nemoj me zezati da ti je to problem :kafa:

Kao što rekoh, preživjet ću :D

Edit: A kaj je ovo onda?

https://www.gamershop.hr/xboxseries/...-baterija-crni

xlr 01.07.2025. 09:56

U svakom slucaju bolje izmjenjive AA nego integrirana baterija u gamepadu. Mozes jednom pogadjati koji gamepad mi je gotovo uvijek prazan ili se eto ispraznio u najbitnijem trenu :D

Ako se ne igras i povremeno ga budes koristio (viksa, jel), baterija ce ti trajati mjesecima i mozda sam malo rekao. 4 punjive baterije i najbazicniji punjac i bok. Ikea ima to sve za male pare.

Disco 01.07.2025. 16:35

Meni su isto punjive AA baterija X puta bolja opcija od bilo kakvog liion sranja.
Kupiš ih par komada pa ti se jedne pune, druge držiš u gamepadu, treće pune u ladici....
Ne moraš se cimat i tražit original baterije kada ti li ion krepa jer kineske kopije traju samo 2h igranja i slično. Sanyo eneloop FTW. ;)

Mladenxy 01.07.2025. 16:40

Punjive AA su također daleko jače tj. sa više kapaciteta....ja ih mijenjam par puta mjesečno a igram se svaki dan.

Piksa 01.07.2025. 20:06

Ok, uvjerili ste me. Punjive AA it is. :chears:

gin.tonic 02.07.2025. 09:25

Citiraj:

Autor Piksa (Post 3811088)
Ok, uvjerili ste me. Punjive AA it is. :chears:

Vidjet ćeš da dugoročno bude bolja opcija punjač + punjive baterije :chears:

U Ikei imaš punjač i 4 baterije (2450mAh) za 13E.

1v@n 02.07.2025. 10:15

Ja sam prešao s AA na ovu Microsoftovu punjivu. Prvo na jednom, a onda na oba gamepada. Nema nazad

Kad su AA pri kraju pa krepaju usred igre, kreće avantura traženja punih, pa zamjena.
Ovako samo spojim kabel i nastavim igrati normalno pa ostavim nek se puni.
Nisam primijetio da traje kraće od AA

xlr 02.07.2025. 10:23

Kabel? Je li netko spomenuo kabel na gamepadu? :)

https://zebramo-production.eu-centra...9_256x256.jpeg

gin.tonic 02.07.2025. 11:31

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3811132)
Ja sam prešao s AA na ovu Microsoftovu punjivu. Prvo na jednom, a onda na oba gamepada. Nema nazad

Kad su AA pri kraju pa krepaju usred igre, kreće avantura traženja punih, pa zamjena.
Ovako samo spojim kabel i nastavim igrati normalno pa ostavim nek se puni.
Nisam primijetio da traje kraće od AA

Ma kakav kabel :lol2:

Piksa 18.09.2025. 06:56

Nabavio sam Xbox S. Zgodna mala konzolica. Koristit ću je na viksi prije svega za multimediju, a tek onda igre (PS4 ide u mirovinu).
Upogonio sam ga, stavio lokaciju Germany, uzeo jedan mjesec Gamepass Standard. Sve ok, ali nije bilo aplikacije HBO Max. Guglam i vidim da nije podržana u Njemačkoj. Onda sam stavio lokaciju USA i pojavila se, te sam ju instalirao i stavio nazad Germany.
Da se ne zajebavam previše, koja lokacija podržava uglavnom sve appove za multimediju? I da s vremenom se updejtaju i da radi sve na duže staze?

virty 18.09.2025. 08:40

Ja na XSX niti ne koristim nijednu aplikaciju takve vrste, samo igram.
Doduše, ja sam ima 100 godina na UK regiji i mislim da su dostupne sve takve aplikacije.

Mladenxy 01.10.2025. 17:09

Niš od nove konzole kaj se mene tiče....

https://www.theverge.com/news/789424...crease-changes

Citiraj:

Microsoft is raising the price of its Xbox Game Pass Ultimate subscription again and rebranding some of its Xbox Game Pass plans. Starting today, Game Pass Ultimate will be priced at $29.99 per month instead of $19.99 — a 50 percent increase.

Mirkopoter 01.10.2025. 17:26

Znači 50% poskupljenja lol, nisu normalni.

1v@n 01.10.2025. 17:29

Taman sam prije 2-3 mjeseca produžio na još 3 godine :D

Ne znam što sam zadnje zanimljivo našao na GamePassu, veselim se jedino novoj Forzi kad jednom izađe

gunther 01.10.2025. 17:58

A i PC game pass ide 40% gore ...

Otkazujem ga ..

Mladenxy 01.10.2025. 18:00

15 eura mi je OK za PC, u mjesec dana za 15 eura odigram novu igru. Uzmem ga po potrebi, ne stalno.

gunther 01.10.2025. 18:04

Ja sam ga do sada imao stalno, igrao, ne igrao... A sada eventualno po potrebi...

Gemmy 01.10.2025. 18:40

Imam ga skoro 3g, ali neću produzit sve mi se čini.

Radije ću kupiti igru nego davat toliko za mjesečnu pretplatu.

Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk

1v@n 01.10.2025. 18:46

Po ovim sad cijenama, više se isplati Geforce Now

Ł99.99 za godinu dana igranja na RTX rigovima s njihovom bazom igri + igrama na Steamu/Epicu.

Ne moram ulagati u hardver, samo u igre.
Ajmo reći da kupim 3 top igre u godini (iako ću vjerojatno kupiti samo GTA 6), to je cca. Ł200 + njihova baza igri.

Za Ł300 se igram preko Geforce Now ko čovjek godinu dana gdje, kad i na čemu hoću, a Ultimate bi po ovim cijenama platio 275.

Realno, 90% vremena igram samo Fifu i Rocket League i već plaćam previše :lol2:

Piksa 01.10.2025. 19:31

U pravo vrijeme sam si ubo Xbox S. Sarkazam naravno. Koristit ću ga većinom za multimediju, ali svejedno.
Gledam cijene igara na Xboxu, ulogiran sam na shop i cijene su mi u dolarima jer imam lokaciju USA. Pa to je tolko skupo, čak i stare igre po 50-60$. Pa kaj oni nemaju na storeu neke akcije ko na plejki?

Mirkopoter 01.10.2025. 22:20

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3823590)
Ł300

Daj piši hrvatski. Kakve su ti ovo gluposti, mi bi svi trebali znati šta ti ovo znači?

1v@n 01.10.2025. 22:44

Funta?
Na tipkovnici mi je trenutno gdje inače euro stoji, a pošto su trenutno praktički 1:1, zamisli da je euro

Promo 01.10.2025. 22:45

Koristi GF Now preko Rumunije pa dodje dosta jeftinije.

EDIT: Well.. nevermind. 300€ ?? Pa to je pola konzole.

1v@n 01.10.2025. 22:53

Citiraj:

Autor Promo (Post 3823625)
Koristi GF Now preko Rumunije pa dodje dosta jeftinije.

EDIT: Well.. nevermind. 300€ ?? Pa to je pola konzole.

Samo kupnja mora ići preko Rumunjske ili mora kasnije i pristup ići kroz VPN?
Ako mora i pristup, onda nema puno smisla, jer će mi VPN pojesti pola bandwidtha, a onda i kvaliteta opada.

Trenutni free account mi se ne želi ni spojiti, a imam VPN upaljen lokalno. Traži da ga ugasim.

Promo 01.10.2025. 23:03

Mi smo tako prije kupovali preko X regiona, ide samo prvi put VPN. Poslije ne treba. Medjutim neki servisu su se postrozili poput YT i nema sanse VPN da prodje kao nekada. Bila je Argentina po 1€ ili tako nesto. Ali neki su lame as fuck poput xbox game pass. Umjesto 15€, placam 9$ samo sorry, ne mogu reci region:
https://i.postimg.cc/TYnzN7mw/image.png
I to bez VPNa. Uspio uzeti link koji MS daje regionu, recimo: https://www.xbox.com/hr-HR/games/store/pc-game-pass je za HR. I nikakav VPN nisam koristio, sve prolazi sa mojom bankovnom karticom vec par mjeseci. Tako da je meni ovo najjeftinija gaming varijanta. Imamo Dragon Age Failgard a sad cemo dobit COD BO 7, sta ti treba vise :D :D :D

Disco 02.10.2025. 05:36

Pozdipili totalno u MSu, digli cijene konzola i pretplate, izbacili preskupi asus xbox...izgleda da idu na kvalitetu a ne kvantitetu inkasiranog novca pa APP.

Sada čekam neki sonyev super potez.

Promo 02.10.2025. 08:26

Pumpanje cijena na izgovor skupe ekonomije nece donijeti kvalitetu. Ja sam nesto skeptican da cemo vidjet PS6 prije 2029te pa se kontam da li uloviti PS5 PRO za 700€ dok se jos moze. Vec ga vidim za godinu dana na 900-1000€. A i svoju PS5 Disk verziju bi mogao prodati za fine pare obzirom da je sve otislo u neku stvar. Gledam teardown nove PS5 slim verzije. Rezali konzolu gdje su mogli. Ima cak i manje VRM-ova nego prosla.

Disco 02.10.2025. 09:15

Da, novi slim su skratili gdje god su mogli.

Ali PRO ti nema baš smisla, ne znam pratiš li, ali ispada da je jako slaba podrška za njega i da to malo igara koje imaju neku prednost na PRO većinom rade lošije nego na običnom što je suludo. A usput ispada i da je podrška za PRO gotovo nikakva od 3rd party devova.

Kažu stiže revolucija sa PSSR 2, ali otom-potom.
Dokle god ne naprave brute force pristup ala XB-X tj gdje se on ponaša kao PC i svaku igru bez posebne prilagodbe od strane devova vrti najbolje što može....ništa od toga.
Ispada da igre bez patcheva vide PRO kao obični PS5 i tako se i ponašaju tj vrte. Tako je bilo i na PS4 PRO.

Promo 02.10.2025. 09:24

Ista prica i sa PS4 igrama. Rade identicno na PS5 sve dok ne dobiju dev update da podrzava PS5. Nikad mi nije bio jasan taj vid programiranja.

Sto se PS5 PRO verzije tice, slazem se. Podrska za nove igre je nikakva ali se ono, kao nadam da ce biti bolja za godinu dvije. Evo meni recimo BF6 izgleda gore na PS5 nego BF5 koji je PS4 igra. Dok na PS5 PRO izgleda kao nativna 4K 120FPS igra. PS5 - PS5 PRO verzije nebo i zemlja. Zanci PS5 je vec krš za next gen. Pa se nadam tako nekim naslovima. Elden Ring bi mogao kao odigrati u Quality 60FPS modfu i ako znam da i on štuca. Al ieto, imaju dvije igre :D

coconut 04.10.2025. 09:23

Xbox Game Pass - nova imena, ali i nove cijene
https://news.xbox.com/en-us/2025/10/...sential-plans/

Master_Hrc 09.10.2025. 08:34

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3823623)
Daj piši hrvatski. Kakve su ti ovo gluposti, mi bi svi trebali znati šta ti ovo znači?

a lol

Piksa 11.10.2025. 10:11

Imam problem. Nabavio sam si Xbox S na tržnici nedavno. Konzola je bila resetirana na tvorničke postavke. Namjera je bila Xbox postaviti na vikendicu i zamijeniti stari PS4, najviše zbog multimedije. Igre su sporedne, ali naravno da bude se tu i tamo nešto odigralo.
Ulogiram se sa svojim MS accountom koji koristim na svoja dva kompa i laptopu. Stavim da sam lokacija Njemačka, dodam Revolut karticu. Uzmem jedan mjesec Gamepass. Skinem Forza 5 i sve super radi. Krenem instalirat aplikacije redom: Netflix, Youtube, TuneIn, Spotify i HBO Max. Sve radi osim HBO Max, ne nalazi ga u Storeu. Izguglam da HBO Max ne postoji na Njemačkom tržištu. Ono wtf. Promijenim lokaciju na USA i pojavi se HBO Max i instaliram ga. Pošto je ideja da Xbox ide na viksu, a tamo se trajno selim tek druge godine (sad sam povremeno) krenem otkazat Gamepass s namjerom da ga kasnije obnovim. (To je bilo par dana prije ovog famoznog poskupljenja.) Kad sam otkazao pretplatu, izbacilo mi da ću dobiti refund iznosa (vjerojatno jer sam otkazao unutar 24h). Reko super. Ugasim Xbox i dan kasnije mi pare sjednu nazad na Revolut.
Jučer dođem na viksu s namjerom da kupim igru Blue Prince za curu. Tu je nastao problem. Linkana Revolut kartica više ne prolazi. Stavim američku adresu, ništa. Piše da mi se lokacija Storea i matična zemlja kartice moraju podudarati. Maknem Revolut karticu, dodam Crypto karticu i ni nju ne prima.
Ne mogu promijenit adresu lokacije, ubacujem legit USA adersu i ne prolazi.
Reko idem iz početka. Maknem taj MS account i napravim novi, s drugom mail adresom. Probam dodat karticu tekućeg, i opet ne prolazi.
Jel ima ko kakvu ideju kaj da napravim? Da probam reset konzole na tvorničke postavke i sve iz početka?

Piksa 11.10.2025. 13:09

Riješio sam problem. HBO Max uopće nije podržan na Xboxu ni u Francuskoj, Njemačkoj, Austriji, Irskoj..ali u Španjolskoj je, kao i sve druge aplikacije koje trebam. Kupio sam gift card za Europe region i koristio redeem card u Storeu sa igrama. Prihvatio je gift card i kupio sam igru.

Ali katastrofa. Ne znam koje kome metnuo, Microsoft meni ili ja njemu.

exzzy 15.10.2025. 12:55

Meni je čudno da ti je revolut igdje radio. Ja sam gift cardove koristim, doduše ja sam na Turskoj.

Sent from my 2311DRK48G using Tapatalk

Piksa 15.10.2025. 16:20

Na sugestiju frenda koji već par godina koristi. I radilo je, sve do tog povrata. A jbg. Njemu radi i dalje btw, svaki mjesec mu skine za Gamepass.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:42.